ŠKODA techweb > Komentáře k článku: Přísady Bishop´s Original
ŠKODA techweb [homepage]

Komentáře k článku: Přísady Bishop´s Original

RE: RE: Konec keců
Datum: 19.11.2013, 17:36
Od: Jiří Leden

Pane Egersdorfe ! Mohu Vám potvrdit na základě osobní zkušenosti s přípravkem do motoru Bischof, že to je jediný přípravek, po kterém mě prokazatelně klesla spotřeba motorového oleje. Použil jsem ho možná již před 10ti lety u svého automobilu Opel Kadet, který již od r. 2 006 nevlastním,na doporučení svého známého,automechanika. Po aplikaci klesla spotřeba oleje o zhruba 1,6 l na 10 000 km. Vyzkoušel jsem jak Slick 50, tak Lubrifilm a po žádném z těchto přípravků neklesla spotřeba motorového oleje. Mohu ho doporučit. J. Leden


RE: Konec keců
Datum: 2.12.2009, 18:35
Od: Miroslav Egersdorf

Pane Čechu, k tomu co píšete, nemám co vytknout! Od roku 1993 jsem ve svých a služebních vozech vyzkoušel : Militec, Metaltec, Slike 50, ECOLUBE a zmíněný PROLONG - ten jsem použil nejvícekrát a to ve svém osobním vozu a ve služební dieslové dodávce. Vystřídal jsem několik vozů. Výsledek : ÚPLNÉ ZNIČENÍ MOTORŮ PO 3 LETECH (pracovní plochy vyžrány, dále vyžraná těsnění u převodovek. Utratil jsem za ty přípravky a nejvíce za PROLONG, velké peníze, protože jsem je 2x do roka doléval, najezdil jsem několik desítek km ročně. Ze začátku jsem byl unesený. Skutečně mohu potvrdit, že motory jeli lépe,ochotně se vytáčely, převodovky byly tišší. To je pravda. Nejlépe to jelo po PROLONGU. Ale v posledních vozech jsem používal jen PROLONG (do paliva, do motoru, do převodovky, u dodávky i do rozvodovky), takže jsem si jistý. V PROLONGU je určitě skrytý v nějaké sloučenině chlor. Osobně se znám s jeho distributorem z Benátek nad Jizerou. Není to špatný kluk. On je dle mého názoru přesvědčený, že prodává to nej a věří i údajným certifikátům atd. Ale musím ho sklamat. U ostatních jmenovaných přípravků jsem poznal menší vylepšující účinek ale ne negatíva, protože jsem jsem to tam dal buďto jen jednou anebo jsem vystřídal vůz. Jsem velice zklamaný, jsou to moje zkušennosti, které mi nikdo nevezme ani je nikomu nevnucuji. Kdo chce dělat závěry nebo kritiku, nemá nárok, dokud si to neodzkouší! Zdravím všechy a lidi, neurážejte se navzájem, to nikomu neprospěje. Bez osobní zkušenosti se nedá někdo nebo něco odstřelit. To umí každý blb. Neznám Bishops original, zkusím jej, ale jinak už nic. Mirek Egersdorf, Praha.


Tak jsem ujel pár tisíc kilometrů
Datum: 29.08.2009, 21:29
Od: Aleš Sankot

samozřejmě s Bishopovým celoročním aditivem do nafty. Spotřeba už není 4,3l/100km, ale 4,1l. A to jsem nepoužil žádné další Bishopovo aditivum. Jen 9ml Bishopova celoročního aditiva do nafty na každou nádrž (45l nafty). Názor, že motor ve voze vždy přežije kastli, je sice v našich provozních podmínkách asi pravdivý, ale je rozdíl jezdit s vozem, kde motor běží lehce a tiše jako nový a výborně reaguje na každé sešlápnutí pedálu, anebo jezdit s vozem, kde motor má zvuk jako v posledním tažení, běží nepravidelně, kouří a člověk má strach, kdy vydechne naposled. Je to o radosti z jízdy, o ekologii (menší kouřivost a emise) a ekonomice provozu (menší spotřeba paliva a delší životnost komponentů). Kdo si každé 3 roky kupuje fungl nový vůz, ať se na Bishopa klidně vykašle, ale kdo má starší vůz anebo najezdí desítky či stovky tisíc kilometrů, tomu může Bishop pomoci udržet motor a palivovou soustavu ve výborné kondici. Já osobně budu Bishopa nadále používat. Dieslům zdar!!!


Bishop
Datum: 14.08.2009, 17:15
Od: Aleš Sankot

Na základě příspěvků pana Čecha jsem se rozhodl Bishopa vyzkoušet. Pořídil jsem Opel Astra 1.7 DTI 2002, najeto 231 000km. Vůz je v dobrém stavu, olej nežere a byl pravidelně servisován. Ale vzhledem k najetým kilometrům si myslím, že přísady od Bishopa by mohly výrazně prodloužit životnost mého vozu. Věřím, že právě pro tyhle případy je Bishop velmi dobrou volbou, přestože ročně najedu jen do 10 000km. Kvalita nafty v ČR není bůhvíjaká a tak jsem začal testovat Bishopovu celoroční přísadu do nafty (462W), s tím, že po výměně oleje zkusím i přísadu na vyčištění a konzervaci spalovacího prostoru 696 D a přísadu do oleje 400 D. Samozřejmostí bude každoroční výměna oleje (plně syntetický Castrol SLX 5W40). Zatím to testuji jen krátce, první nádrž nafty jsem bral od málo známé čerpací stanice Petra a nepřidával jsem nic. Jezdil jsem, ale motor při nižších otáčkách (dojezdy, rozjezdy) cukal a na volnoběh byl celkem hlučný a zněl "tvrdě". Po přečtení několika článků na téma kvalita paliva u našich čerpacích stanic jsem se rozhodl kupovat raději dražší palivo na značkových čerpacích stanicích a přídavkem od Bishopa si ho upgradovat na "prémiové". Už u první nádrže je znát rozdíl, na volnoběh již motor skoro není slyšet a za jízdy je rovněž mnohem vyrovnanější a tišší, při nízkých otáčkách již necuká. Myslím, že již jen používání této přísady do paliva může ušetřit spoustu starostí s výměnou drahých dílů poškozených nekvalitním palivem. Přitom cena této přísady je zanedbatelná. 125ml přísady stojí 166,- Kč. Toto množství dokáže ošetřit až 625 l paliva (poměr až 1:5000, v zimě se používá dle mrazů poměr i nižší, ale i v poměru 1:5000 je dostačující až do -29 st. Celsia) Při mojí spotřebě 4,3 l nafty na sto km to znamená, že mi toto balení vystačí na 14 500km!!! Navíc mám jistotu, že palivo je skutečně aditivované... Četl jsem všechny příspěvky k tomuto článku a nedá mi to nezeptat se - copak pan Milan Duda? Ví o něm někdo něco? Žije ještě, nebo již má křížek někde u Boleslavi? Prolong se ještě prodává?


RE: Podvod
Datum: 25.05.2009, 21:45
Od: Honza

Jako zarytý Alfař / TD, T.S. i V6/jsem se musel s problematikou oleje utkat důkladně-citlivost těchto motorů na olej je dostatečně známá- a nakonec s pokorou přijmout klasické řešení -mazání benzínové Alfy esterovou syntetikou 10W-60 buď Selenia nebo Agip. Do těchto motorů, citlivých na mazání jsem aplikoval po odkalení BO 501 následně 460-G. Lehkost chodu agregátu je téměř neuvěřitelná.. Myslím že hlavní bolest dneška jsou LL oleje aplikované do motorů,které nemají odpovídající konstrukční parametry.. Nic srovnatelného s BO jsem zatím v ruce neměl..


Podvod
Datum: 12.03.2009, 8:32
Od: radši Anonym

"že Bishopovy přípravky nejde jen tak demonstrovat na nějakých zkušebních strojích, protože neúčinkují ihned, ale až po určité době. Zákazníka tedy nejde jednoduše oblbovat usměvavými slečnami a přidáváním závaží. " Jojo, klasické tvrzení podvodníka.... Promiňte, ale lít jakékoliv přísady do olejů a podobně je zcela zbytečné, protože životnost motoru jako takového je statisíce kilometrů. Jsou to jen vyhozené peníze lidí, kteří žijí v představě, že auto vydrží tak maximálně 100 tisíc km.


Něco k Bishopu
Datum: 31.01.2009, 16:35
Od: Jorgos Sekros

Zdravím všechny - v roce 1984 jsme koupili zcela novou Š120L; po ujetí 98 500 ( po 10 letech ) šla na GO motoru ( v té době jsem pískal hokej a dost jsem ji *honil* ).Pak jsem náhodou objevil letáček s nabídkou produktů Bishop. Koupil jsem poprvé 460 - G KIT a aplikoval jsem to. Škodovku jsem měl celkem 23 let a poctivě jsem toto aplikoval ( od ....po GO )po každé výměně oleje. Postupem času se u ml. syna projevilo postižení a auto se stalo stabilním *členem* rodiny - se vším všudy. Péče byla vidět i slyšet ( na STK i u známých ). Přetočil jsem tachometr ještě jednou, bez GO a prodával jsem jí se slzou v očích. Při posledním seřizování jsem si nechal změřit tlaky ve válcích a mechanik se překvapeně díval na mrňavý lísteček - tak *vyrovnaný* motor dlouho neviděl. Ptal se, co tam dávám - podal jsem mu onen letáček ( byl v každém balení ). Kdysi moc kvalitních olejů nebylo, v době koupě mi bylo 22let a věděl jsem o tom *kulový* ( oleje s spol. ); jsem si ale jistý, že BO prodloužil životnost motoru a podílel se na jeho bezproblémovém chodu a stabilním výkonu. Po naroz. 2.dítěte jsem koupil Feldu 1,6 a po přečipování a první výměně ol. jsem opět aplikoval BO. Mám ji 4 roky ( kup 98 000 - teď 149 000km ), je tichá, olej od rysky po rysku, používám polosynt. Nejsem expert, ale mnozí známí, mající stejný vůz, byli na tom daleko hůř (Š120). Rozhodně budu pokračovat i nadále; pokud si člověk rozloží cenu za KIT do počtu měsíců k další výměně....Auta nestřídám, chce to zkusit, u starších vozidel ( kolega z práce Š105, pak Samara jen koukal, jak motor oživl a taky od té doby stabilně používá BO ( nyní F 1,3 max. spokojenost ).


RE: Zklamání
Datum: 4.01.2009, 12:57
Od: Jiří Čech

Asi tak - používal jsi olej Castrol long life II. generace, který byl zcela nevhodně naaditivován pro benzínové motory. Po cca 20 000 km zcela zdegraduje a začne tvořit jakési kaly, které ucpávají mazací kanály malého průměru. Popisovaná závada je známá, nedělá ji Bishop, ale olej Castrol!!! Jiný long life olej to nedělá, jen výše uvedený bez ohledu na to, jestli jsi do něj nějakou přísadu dal nebo nedal a jestli je nebo neníá upravený. Zadírají se zdvihátka na nejvzdálenejším válci od přívodu mazacího oleje do hlavy. Každý mechanik, který se těmito auty zabývá, Ti řekne, že uvedený olej smrdí benzínem a je hnusný při vylévání. Nevím, o jakém prodejci čeho mluvíš, máš se obrátit na ing. Poláčka přímo.


Zklamání
Datum: 4.01.2009, 1:03
Od: Petr Klöpsch

Byl jsem též zapálený do přípravků. Nakonec jsem používal Bishopa všude, ale po vydření zdvihátek na upraveném motoru Superbu (olej 0W30) jsem musel vyměnit zdvihátka i vačku a přejít na olej 5W40 a od té doby jezdím bez problémů. Tato situace nastala již před 2 roky a tenkrát jsem problém popsal prodejci (zaslal jsem mu i vzorek oleje) a od té doby přes mé urgence dělá mrtvého brouka. Ze začátku jsem ho ještě kontaktoval a on sliboval...


RE: PumpeDuse
Datum: 23.11.2007, 22:33
Od: mirek

si vul


RE: RE: RE: RE: RE: RE: Přísady Bishop´s Original
Datum: 4.05.2006, 9:36
Od: A.N.Thor

Já si myslím, že nejlepší přípravek by se mohl jmenovat „Archbishop's Superprolong Power Supreme Bestest Optimal Lube Up”. No a kdyby měl výrobce nejvíc peněz na reklamu tak by se asi nejvíc prodával. A bylo by po debatě. Ale stejně je asi nejlepší zeptat se výrobce nebo značkového servisu. Když jsem se totiž zeptal u Forda konkrétně od které sítě čerpadel dopručuje nakupovat naftu, tak mi doporučili jenom dvě sítě čerpadel. Zajímavé, co? S těmi aditivy to bude asi něco podobného. Reklama má přeci upoutat, ne sdělil objevnou pravdu - viz reklama už nevím na co s pánem poskakujícím prosklenou stěnou. Kdybych já prokočil prosklenou stěnou v pátém patře a svedl to na tu reklamu, tam by mi stejně řekli, že není příčinná souvislost mezi reklamou a mým skokem. Takže debata o tom co je lepší nebo horší bez laboratoře jsou pouze subjektivní hovory spíše o sympatiích než o kvalitě nebo parametrech. Jenom když vezmu auta - ve Škodovkách jsou motory atd. VW, Volvo se stavělo na podvozku Mitsubishi, Rover byla Honda, v některých Opelech jsou motory Fiat, v jinýchn autech zase motory Opel, v Rolls Roycech BMW, v Audi Lamborghini atd. atd. Takže i u těch přípravků není zákazník schopen posoudit kvalitu a ještě méně originalitu receptury nebo technologie. Ověření může provést jenom laboratoř. Omlouvám se za výlev.


RE: RE: RE: RE: RE: Přísady Bishop´s Original
Datum: 1.03.2006, 18:08
Od: marek němec

Dobrý večer.tento problém jsem měl taky u škody 130.Zlobí vám klapka v karburátoru-někdy se otevře a někdy ne.Je potřeba roschodit a pak už by volnoběh měl klapat normálně..


doporučuji
Datum: 13.12.2005, 15:58
Od: Zbyňa

Tento přípravek mohu s radostí doporučit všem, kterým jejich motory žerou olej. Máme to vyzkoušené na motoru Mazda 2,2 Diesel a spotřeba klesla z 1,0 litru/10 tisíc km na 0,2 litru na 10 tisíc km tedy o osm desetin litru. Použili jsme přípravek pro naftové motory Bishop Diesel. Doporučuji všem motoristům.


PumpeDuse
Datum: 26.05.2004, 10:47
Od: Karel Arkobad

Dekuji za vycerpavajici informace. Jaky je vas nazor na pridani aditiva (tedy asi Bishop's) do kvalitniho oleje - treba Shell 5W-40 ci 0W-30 splnujiciho VW normu 505.1 ci 506.1. Jde mi jednak o to, jestli takto spickovy olej jde jeste vylepsit. A take mi jde o to, jak se prisada zachova v motoru PD s extremnimi tlaky - rekl bych, ze olej v motorech TDI PumpeDuse musi snaset zatizeni nesrovnatelne vyssi, nez treba v atmosferickem benzinovem motoru (takze treba verim tomu, ze chlor by se z aditiva typu ProLong uvolnoval daleko rychleji a vice). Jde mi o to, ze chiptuningem mam vykon motoru 1.9 TDI PD zvysen z puvodnich 110kW/320Nm na cca 140kW a 420Nm a proto bych chtel motoru jeho zivot co nejvice zprijemnit. Je aditivum tou cestou? Dale bych samozrejme rad pridal aditivum i do prevodovkoveho oleje. Tam jiz kritika jinych aditiv typu Slick ci ProLong nebyva tak striktni. Ktere aditivum tedy dat do prevodovky? Opet Bishop's, nebo jine? Jeste vas poprosim, abyste pripadnou reakci zasilal na muj maij Arkobad@Centrum.cz , protoze se do diskusi vracim jen velmi sporadicky. Diky.


RE: RE: RE: RE: RE: RE: Přísady Bishop´s Original
Datum: 24.10.2003, 16:10
Od: Pavel K.

2 Trigis: A co se takhle kouknout na hlavni stranku a precist si tucnym pismem zvyraznenou novinku a pak nekoho obvinovat z mazani prispevku? :)


RE: RE: RE: RE: RE: Přísady Bishop´s Original
Datum: 23.10.2003, 23:55
Od: Trigis

Klokane alias Klokočko z Agnetu. Jak jsem již zde jednou napsal, neurážejte druhé a věnujte se raději tvorbě www stránek. Mám silné pochybnosti, vzhledem k Vaší profesi, o Vašich znalostech týkajících se problematiky paliv a maziv. Vaše výroky a i Vy sám zde působíte velmi směšně. Nevím, kdo vymazal můj předchozí příspěvek, asi nejspíš Vy, protože toto je Vaše parketa, tak, či onak zabezpečení tohoto serveru asi za moc nestojí. Navrhněte jim raději proto lepší, starejte se hlavně o sebe a na maziva se vykašlete


RE: RE: RE: RE: Přísady Bishop´s Original
Datum: 15.09.2003, 10:42
Od: Klokan

Chování motoru na škodovkách za studena taky záleží na nastavených volnoběžných otáčkách (velký šroub). Když mám volnoběh nastavený na 800 ot. tak se taky skoro neudrží, ale když to zvednu na 1000 tak taky ujedu 30 m a motor už se normálně udrží na 600-800 ot. Teprve po úplným zahřátí vyleze volnoběh na 1000 ot/min.


RE: RE Jiří Čech
Datum: 5.09.2003, 14:24
Od: PeM

Vážený pane Duda, obávám se že Vás ŽÁDNÁ odpověď neuspokojí. Četl jsem důkladně všechny inkriminované články a pan Čech v nich tvrdí stále stejnou myšlenku, kterou teď shrnul ve svém posledním příspěvku. Pro chod motoru plně postačuje kvalitní olej, kdo chce něco extra, může použít přípravek Bishop, který sice nedělá zázraky, ale trochu podpoří mazání. Osobně bych nešel do žádného "životabudiče", ale přesto věřím spíš p. Čechovi, prostě tak nějak ví o čem píše. Chápu že Vám v jeho článcích chybí důkazy, ale není to spíš tím, že je nechcete vidět ? p. Čech několikrát vysvětloval, že s těmi přípravky nemá nic společného, vlastně omyl, má s nimi společného tolik jako já s firmou Aral. /Občas u nich kupuji naftu/. Takže nechápu, proč by měl financovat testy. Nesnaží se nikoho přesvědčovat o tom, aby něco kupovali/nekupovali. Úsudek si musí udělat každý sám. Pouze přinesl informace. A to kvalitně. A za to se nemusí omlouvat. Aspoň mě ne ! Oháníte se motorem z Feldy, který jezdil na prolong. Vím, že bude vypadat lépe než by vypadal motor se stejnými kilometry bez onoho zázraku. Veškerý kov bude krásně čístý, bez usazenin a pravděpodobně i nádherně lesklý. I kovová zrcadla pro teleskopy se leští kyselinou. ;-) Hezký den, Petr Malásek.


RE: RE: RE: Přísady Bishop´s Original
Datum: 30.07.2003, 18:47
Od: Jiří Čech

Spotřeba oleje by měla poklesnout, totéž spotřeba paliva. Životnost ochrany Bishopem je jeden rok, pokud za rok neobnovíš vrstvu, tlaky opět poklesnou. Uvedené hodnoty u Hilverta jsou chybné, nějaký blbec něco pustil do éteru a teď to všichni opisují (mám Hilverta z 1991 a jsou tam stejné pitomosti u předstihů, ale jinak to celkem jde). Na volnoběh je u všech škodovek a 99,999% dalších karburátorových aut shodný předstih, jako u základního nastavení. Na volnoběh je tedy - jak jsi správně zjistil - předstih 5° s tolerancí 2° na obě strany. Uvedených 10° je moc (to je tak na LPG), potom se zvětší předstih v celém rozsahu o cca 3 - 5°. Správně je maximum u škodovek 120 - 130 ve 3400 ot/min 43 - 45° včetně podtlaku. Normálně se odstředivá regulace měří při odpojené podtlakové regulaci a ve 3 000 ot/min se připojí podtlak, předstih se zvýší o 10° (max. rozsah regulátoru). Pokud chce mít člověk jistotu, musí mít tovární tabulky, nebo tabulky z PALu. Jinak odvození s polovičními otáčkami rozdělovače proti motoru je správné. PAL totiž u svých rozdělovačů udával toleranční pole, které bylo rozšířeno o pásmo pro nové rozdělovače (o něco menší předstih, než se usadí pružinky), tihleti chytráci přepočítávají celý rozsah a proto jsou tam takové gigantické hodnoty rozptylu předstihu. Normálně je cítit rozdíl už o 3°, pokud budeš mít toleranci 10°, auto pojede úplně jinak. To gufero u setrváku bych vyměnil, škoda oleje.


RE: RE: Přísady Bishop´s Original
Datum: 30.07.2003, 14:13
Od: Petr Janík

To:Jiří Čech Děkuji za odpověď na můj dotaz ohledně nárůstu kopresní ch tlaků po aplikaci přípravku Bishop´s Original a seřízení volnoběžných otáček karburátoru.Nárůst tlaku na hodnotu 1,5 MPa je velice sympatický.Jaká je pravděpodobná život nost tohoto navýšení pokud se přípravek nebude pravide lně co rok,nebo při výměně oleje obnovovat?Budou tlaky velice rychle zase klesat?Jak rozumět poznámce cituji:teď se zaměř na kontrolu spotřeby oleje a benzínu a po ujetí dostatečného počtu km dej vědět.Spotřeba bude větší,ne bo menší?Dosud byl úbytek oleje únikem mezi motorem a převodovkou větší než spalováním. V předchozím dotazu jsem uvedl,že jsem prováděl kontrolu nastavení předstihu a průběh regulace s výsledkem odpov ídajícím předepsaným hodnotám.Upřesním.Hodnoty předs tihu pro jednotlivé otáčky a typ motoru ŠKODA 130 GL jse m čerpal z literatury Technické a nastavovacie údaje moto rových vozidiel.Autor Juraj Hilvert,vydala Alfa -vydavatelstv í technické literatury Bratislava 1989. Základní předstih 5+/-2 stupně staticky Dynamicky stroboskopem při daných otáčkách včetně zák ladního předstihu a odpojené podtlakové regulace. otáčky/předstih ve stupních 800 / 8-13 1800/17-25 2600/23-31 3500/29-37 3500/37-49 včetně podtlakové regulace Při kontrole nebyl staticky ověřován základní předstih,jen dynamicky za použití stroboskopu a elektr.otáčkoměru.Při volnoběžných otáčkách 800 ot/min.jsem nastavil předstih na hodnotu 10 stupňů (cca střed předeps.tol.pole).Při osta tních hodnotách otáček se předstih rovněž pohyboval ve středu tolerančního pole.Hodnoty předstihu přiřazené jed notlivým otáčkám po přepočtu přesně odpovídají grafu prů běhu regulace pro daný typ rozdělovače.Musíme ovšem vy cházet z předpokladu,že graf je zpracován na otáčky rozd ělovače t.j. poloviční motoru a opačně,že stupně předstihu odečtené z grafu znamenají dvojnásobnou hodnotu na stu pnici bloku motoru proti rysce na řemenici.Potud mi bylo vše jasné.Zarazila mne jen hodnota dynamického předstih u při volnoběžných otáčkách 800 ot.Při 800 otáčkách má rozdělovač 400 otáček a podle grafu průběhu regulace ješ tě odstředivá regulace nezačíná působit.Čím si pane Čech vysvětlit nárůst předstihu na hodnotu 8-13 stupnů z předep sané hodnoty základního statického předstihu 5+/-2 stupně.Je to způsobeno vůlí v rozvodech při dynamickém měření?Co je z hlediska správného nastavení přesnější nastavení základního předtihu,nebo dynamicky při volnob ěžných otáčkách.Těším se na Vaši vždy plně vyčertpávají cí odpověď.S pozdravem Petr.


RE: RE: RE: Přísady Bishop´s Original
Datum: 29.07.2003, 10:04
Od: Jiří Čech

Karburátory Jikov 32 BS měly bohatější nastavení, startovat bez sytiče je možné i u SEDRů, pokud mu pořádně před tím našlapu pedálem, ale neudrží se bez pohrávání s plynem v chodu. Ale trvám na tom, že bez sytiče správně seřízený karburátorový motor za studena nejede - moje první vlastní auto byla Š 100.


RE: RE: Přísady Bishop´s Original
Datum: 28.07.2003, 23:27
Od: Zdeněk Dvořák

Hmmm...tak to mám asi tky špatně seřízený protože já ráno sednu do svý stodesiny a nastartuju na podruhý bez sytiče. Teď mě někdo setře!!! Škodovkářům zdar!!!


RE: Přísady Bishop´s Original
Datum: 28.07.2003, 13:52
Od: Jiří Čech

Nárůst kompresního tlaku je v pořádku, protože použitím receptury 460 - G KIT (460-g + 333-g) došlo také k vyčištění sacího traktu, motor nasává plným průřezem. Normální tlaky u Š 130 bývají okolo 1,3 MPa, procentuální nárůst tlaku odpovídá zkušenostem jiných zákazníků. Teď se zaměř na kontrolu spotřeby oleje a benzínu a po ujetí dostatečného množství km dej vědět. --- Mechanik na emisích nastavil hodnotu špatně, má být 0,80 - 1,50% CO, ale takto malý rozdíl nevadí. Osobně doporučuji u všech SEDRů 1,0% CO. Chování motoru odpovídá tomu, jak se má motor správně chovat, není to na závadu. Seřizování emisí se dělá na motoru s olejem prohřátým na 70° C (má se dělat, ale v praxi nedělá), takže do doby, než se motor ohřeje, jsou otáčky volnoběhu nižší. Je to správně, pokud by to vadilo, pootoč šrouben bohatosti (ten menší) max. o 1/8 otáčky proti směru hodinových ručiček. Jestli máš hodnotu volnoběhu za tepla stabilní dlouhodobě, máš v dobrém stavu karburátor a není s ním nic zapotřebí dělat. Kamarád se stodvacítkou má seřízen karburátor špatně (extrémně bohatý volnoběh), po ujetých 100 m se žádný studený motor (komě 2T) normálně na volnoběh bez sytiče udržet nemůže. Pokud se motor udrží nad 60° C, je to dobré, pod touto teplotou má buď velmi nízký volnoběh, nebo zháší. Jestli jsi dobře četl článek Karburátor, je tam popsána kondenzace paliva na stěnách studeného sacího potrubí, z tohoto důvodu se musí směs do ohřátí motoru obohacovat. Skutečně nejde o závadu, je to znak správného seřízení karburátoru.


Přísady Bishop´s Original
Datum: 28.07.2003, 12:53
Od: Janík Petr

Dotaz na pana Jiřího Čecha S mým dotazem se vrátím k původnímu tématu tohoto článku. U své ŠKODA 130 GL najeto cca 81000km jsem aplikova l přípravek Bischops Original typ souprava 460-G KIT t.j. přípravek na ošetření hlav válců a mikrodifúzní přípravek do motorového oleje.Po ujetí zhruba 3000 km jsem se zná mým mechanikem měřili kompresní tlaky jednotlivých válců U všech čtyř válců jsme naměřili shodně 1,5 MPa. Je to pane Čech vůbec možné ,nebo došlo při měření k nějaké chybě.Literatura uvádí tlaky 1,1 až 1,2 popřípadě u motoru 130 snad až 1,3 MPa.Měření bylo prováděno za těchto podmínek.Baterie nabíječkou mimo vozidlo pně nabitá,nov ý vzduchový filtr,pedál plynu sešlápnutý na doraz a vyjmuté všechny svíčky.Škoda,že jsem,obdobné měření neprovedl před aplikací přípravku.Výsledky mohly být zajímavé i pro případné další zájemce. Druhý dotaz je mimo dané téma a týká se karburátoru.Před technickou kontrolou jsem si nechal udělat u kolegy revizi zapalování t.j. měření předstihu za provozu pomocí strobo skopu,úhel sepnutí kontaktů a průběh odstředivé a podtlakové regulace.Všechny údaje odpovídaly předepsa ným hodnotám.Při měření emisí technik z důvodu o něco vyšších hodnot pošteloval karburátor na hodnotu emisí 0,75 při volnoběžných otáčkách 800 ot/min. a prohřátem motoru.Nyní při studeném startu motor dobře startuje je jen třeba nechat sytič delší dobu zapnutý,jinak motor po ubrá ní plynu na volnoběžné otáčky zdechne.Otáčky jsou jen do 600.Po zahřátí na teplotu cca 70 stupnů vše v přádku a volnoběžné otáčky se dlouhodobě drží na 800.Toto dělá teď v létě.V zimě to pak bude jěště horší.Kolega u své 120 sytič vypíná shruba po ujetí 100 m.Karburátor je vyčištěný, víko i příruba rovné a těsné,hladina paliva na předepsané výšce.jediné co nebylo kontrolováno je nastavení klapek. Ve Vašem článku o karburátorech píšete,že právě nasta vení klapek je rozhodující pro správnou funkci karburáto ru.Je mnou popisovaný problém typickou závadou špatně nastavených klapek,nebo čím to může být způsobeno? Těším se na Vaši odpověď,buď v rámci této diskuze,nebo na můj meil.S pozdravem Janík Petr.


RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Prirucka
Datum: 21.07.2003, 9:25
Od: Clouseau
WWW: http://cervenyrapid.webpark.cz

V sobotu jsem byl se svou "novou" luxusni Feldou ve znackovem servise. Nechali me koukat mechanikovi pod ruku a rovnou jsem si rikal co chci udelat. Takze me to stalo 2500,- za prohlidku vcetne vymeny oleje a rozhybani prednich brzd, ale protoze jedna rozhybat nesla tak dalsi skoro tisicovku za novy trmen. Jeste je vadny termostat, ale to uz snad zvladnu... suma sumarum me potesili, protoze to byly jedine zavady ktere tam jsou (klep klep). Ochota az na pudu, dokonce odmitli dysko (postupne vsichni, od mechanika pres technika po fakturantku :-))), ze se mi to i tak prodrazilo. Holt neni servis jako servis, ale je fakt ze v tomto konkretnim pripade to nejspise bude znacnou konkurenci.


RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Prirucka
Datum: 18.07.2003, 12:24
Od: Honza

Se servisy jsem skončil po prvních dvou pokusech - jednalo se o 120LS, v prvním případě jsem chtěl vyměnit opotřebenou lamelu spojky - předběžná cena zněla 4000,- a volnej termín za týden.Protože jsem to potřeboval dřív, zkusil jsem to na dvoře přes víkend, lamela vyšla na 200,- (neodpružená, 180mm), přítlačný kotouč LUK cca 800,-.Ložisko jsem neměnil, bylo o.k., ale nový jsem koupil za 100,-.Cena do 2000,- mi přijde fér, víc už je lichva.Podruhý jsem měl zadřenou kliku, generálku motoru mi nabídli za 14-16.000,- podle hlavy.Tak jsem splašil motor z vrakoviště za 4.500,- a za 1.800,- mi to vyměnili.Platil jsem sice 4l oleje BP, přitom z dolévacího kanystru, kde jsem měl přes 2l, mi vyteklo okolo 2 dcl, takže část toho BP byla z tohohle Mogulu, ale mimo prořízlý hadice a nezapojených čidel teploměru a otáčkoměru už nic horšího nevyplavalo.Předesílám, že v obou případech šlo o neznačkový servisy,navíc před 5 lety.Všechny další opravy a práce jsem si po těchhle zkušenostech dělal sám.Naštěstí mám kde a někde v šupleti mi leží i výuční list automechanika, ač to už po 2 letech od vyučení nedělám.(Vyučil jsem se v r.1985)Favorita si teď taky zvládnu (doufám), ale u novějších aut se vstřikováním a elektronikou vůbec už je to bez diagnostických přístrojů pasé - ještě tak mechanický práce, ale i ktěm nezřídka potřebujete speciální přípravky, takže až budu mít takovýhle auto, pak mi nezbude, než postupně zkoušet různý servisy a v tom dobrým zůstat.


RE: RE: RE: RE: RE: RE: Prirucka
Datum: 18.07.2003, 10:27
Od: Clouseau

Presne to mohu potvrdit. Po zaplavach pred tremi lety jsem si dal Rapida vycistit a opravit do autorizovaneho servisu (voda byla jen po sedaky) - byl pojisteny, tak jsem chtel to nejlepsi. A taky se mi toho dostalo - po predani tahlo auto pri brzdeni do strany a hluk od zadnich kol byl k nevydrzeni. Pri reklamaci uz nebyli tak ochotni a nevahali si dokonce vystavit fakturu na to same (jen misto vycisteni lozisek kol naordinovali jejich vymenu, coz vyslo levneji). Videl jsem toho mechanika co to delal - fakt osmnactilety kluk co nevedel ktera packa. Takze me ani neprekvapilo, kdyz po pul roce zacala prokluzovat spojka a zjistilo se, ze mi sice hezky vymenil spojkovou lamelu i s loziskem, ale to lozisko pouzil z uzovky. Ovsem neni to problem jen znackovych servisu. Dal jsem pak auto k soukromnikovi s pozadavkem vyvareni prahu a vymeny vetraku + cidla na chladici. Vysledek? Propaleny koberec a prepaleny bezpecnostni pas, co jsem nalil do vyrovnavaci nadrzky mi okamzite vyteklo kolem termostatu na zem... delal to nejaky Ukrajinec, ze pry si majitel servisu myslel, ze kdyz je to "jenom" Skodovka, tak to zvladne!!! Proste shrnuto, servis je treba peclive vybirat a rozhodne si ted s Felicii budu davat poradny pozor kam ji davam.


RE: RE: RE: RE: RE: Prirucka
Datum: 17.07.2003, 16:02
Od: Jiří Čech

Ve značkových servisech stará auta neumějí, jsou tam často mladí kluci, kteří nikdy nic staršího než Felda neměli v ruce. Jak nemají kam zapíchnout konektor testeru, je zle. Kromě toho ty ceny jsou neskutečné.


RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Prirucka
Datum: 17.07.2003, 12:54
Od: Clouseau

Omlouvam se, uvedeny mail skutecne nejak nefunguje. Napsal jsem Vam ze sve civilni adresy.


RE: RE: RE: RE: RE: RE: Prirucka
Datum: 17.07.2003, 11:14
Od: Pavel

2 Clouseau: Zkusil jsem Vam poslat neco (ohledne informaci o Feldach) na mail Clouseau@email.cz ale 2x se mi to vratilo jako nedorucitelne. Nezadavate spatnou adresu, ci neco podobneho nebo nemate plnou schranku? Zkuste mi neco poslat Vy ja to zkusim prostrelit odpovedi, nekdy to kupodivu pomuze. Nebo nemate jeste jiny mail? Dik


RE: RE Zdeněk Dvořák.
Datum: 17.07.2003, 10:21
Od: Rada

Už je to nějaký ten rok starý případ, ale na registraci domén známých značek se dobře napakoval bratr bývalého pražského primátora (měl tam registraci toyoty atd.).


RE: RE: RE: RE: RE: Prirucka
Datum: 17.07.2003, 8:42
Od: Clouseau

Ehm, cestin je muj kobyl a shoda prisudku s podmetem moje rodna segra... omlouvam se, ranni kavicka jeste nezacala pusobit. :-)


RE: RE: RE: RE: Prirucka
Datum: 17.07.2003, 8:40
Od: Clouseau

Cedrycha jsem vcera docetl. Yajimave cteni, ale co do praktickych postupu nic moc oproti jeho knize o stodvacitkach co mam taky doma (z roku 1980). Co se tyce zkusenosti se servisy, specialne s temi znackovymi Skoda, taky nemam zrovna nejlepsi zkusenosti. Specialne v Mlade Boleslavi, kde bydlim, jsou hned dva velci Skoda obchodnici. Jednoho nemam moznost vyzkouset, i kdyz ho mam za humny, protoze ma nepochopitelnou oteviraci dobu od deviti do peti, coz je pro me k nicemu. Druhy uz ma otevreno rozumneji, ale kdyz jsem tam dal sveho Rapidka tak zprasili co mohli a jeste jsou spolehlive nejdrazsi siroko daleko. Nastesti se da najit reseni - kousek za Boleslavi je treti, maly prodejce a servis. S oteviraci dobou servisu od sesti rano do deviti vecer, delaji i v sobotu. Na tu nejblizsi jsem tam objednan na prohlidku me "z venku" dotazenou Feldou. Ochota sama, pri prohlidce muzu byt pritomen a rovnou rikat mechanikovi co udelat a co ne, cena temer lidova. Navic znam spoustu lidi co koupili a servisuji auto tam a neslysel jsem jedinou stiznost, na rozdil od "spokojenych" zakazniku tech prvnich dvou firem. Tak uvidime, jestli ja nebudu ten prvni nespokojeny. ;-)))


Bishop Slovakia
Datum: 16.07.2003, 19:37
Od: Jiří Čech

Na Slovensku začalo fungovat zastoupení: INTERHOUSE s.r.o. Platanová 19 010 07 Žilina tel: 905 514 176 e-mail: interhouse@post.sk nebo dano@chevra.sk


RE: RE: RE: Prirucka
Datum: 16.07.2003, 16:15
Od: Pavel

Jeste jsem si vzpomel na jednu knihu o Felde, vydala ji v roce 2001 Grada, autorem je Jiri R. Mach a uz v uvodu je napsano ze se jedna o prepracovanou Cedrychovu knihu, samozrejme s jeho svolenim stejne jako se svolenim Skodovky. A pokud si ji dobre pamatuji tak je tam neco navic ale zase neco ubrano, napr. popsan je jen motor 1.3 a o 1.6 a 1.9D jsou jen zminky. A taky je tam vsude napsano ze se mame obratit na servis... Po nekterych zkusenostech s nasimi servisy si nejsem uplne jist jestli je nejaky rozdil mezi opravou svepomoci nebo v servisu :-)


Čistící prostředky...
Datum: 16.07.2003, 15:15
Od: Chátra
WWW: http://www.sweb.cz/chatra

Po generalce hlavy a lehkych upravach jsem do oleje nalil aditivum o kterem se vyrobce vyjadruje jako o "neobsahujicim teflon, keramiku ani jine primesi, jedna se o smes uhlovodiku" se opravdu lehce zlepsilo startovani v zimnim obdobi a klesla hlucnost rozvodu. Pripravek se v CR neprodaval. Nutno dodat, ze rozvodak mel v te dobe cca 130 000 Km. Po jeho vymene jsem motor proplachl cisticim pripravkem od Valvoline (nazev si bohuzel nepamatuju) a naplneni motoru olejem Castrol GTX7 (5W40, predtim jezdil na Aral 15W40, jeste driv na M6AD a kdysi davno na Mobil) zacal motor klepat na pistnich cepech Diesel Stylem...


RE: RE: RE: Magnet
Datum: 15.07.2003, 19:16
Od: Jiří Čech

Silentbloky okamžitě vyměň. --- Piliny v motoru v takovém množství svědčí o velkém průšvihu, něco někde nemaže (soukolí náhonu rozdělovače atd.). Výstelka je Sn,Al atd. na pocelové pánvi, litinová víka se začala dávat až od 1987. Jestli je výstelka groggy, motor musí stračně mlátit.


RE: RE: RE: Magnet
Datum: 15.07.2003, 10:48
Od: JenyK

tak.... a oprava je na svete :) Magnet - vim, znam, mne na nich visi doma na futrech baterka uz mnoho let :)


RE: RE: Magnet
Datum: 15.07.2003, 10:22
Od: f

Drobna oprava: litinovy nejsou vystelky, ale "víka", kterejma jsou pritazeny na blok, vlastni loziska zustala Al/Sn/xx..


RE: RE: Prirucka
Datum: 15.07.2003, 8:23
Od: Clouseau

Diky za tip. Cedrycha uz mam doma (a tu Feldu taky - nechcete nekdo celkem zachovaleho Rapidka? ;-)) a co jsem tak koukal, mate vy i recenze 100% pravdu. Zajimave cteni, ale opravdu skoro pokazde s poznamkou radeji na to nesahejte. Asi to vyresim tim, ze si prikoupim i tu druhou prirucku, na Vltave ji maji levnejsi a kdyz jeste pouziju slevovy kupon... a pak to stejne dam radeji do servisu. :-)


RE: RE: Magnet
Datum: 15.07.2003, 8:07
Od: Jiří Klokočka

MAGNET:: Tak to jsi mě vůbec nepotěšil. Jsem ale zvědavej co to udělá u další škodovky (r.v. 86) Jinak ten magnet samozřejmě nemá vlastnosti černý díry :o) ale je na svojí velikost (4 cm) fakt silnej až neuvěřitelně. SILENTBLOKY vlečných ramen:: Zjistil jsem že mým utržený silentbloky vlečných ramen (ty přední, co jsou zhruba pod zadníma sedačkama) Měnil jste to někdo? Jak se to projevovalo na stabilitě, popřípadě na hluku motoru?


RE: Aditivka do paliva
Datum: 15.07.2003, 6:34
Od: f

Nemusi se davat, ale pokud nemas katalyzator, muzes to zkusit. Podle myho nazoru je pak motor tissi.


RE: RE: RE: RE: RE: RE: Bezpečnost a ohleduplnost
Datum: 14.07.2003, 17:46
Od: Pavel

Ac sam jiz nejsem majitelem skodovky, snazim se stale byt k ostatnim ohleduplny at jedou v cemkoliv ci na cemkoliv (naopak kdyz jsem mel skodovku kazdy kdo me zbrdil me nas..l, ted vim ze predjeti nebude velky problem tak jsem v klidu pokud ten se ten dotycny nechova jako vul), stejne tak pokud potrebuje nekdo pomoc (i kdyz zde je riziko typu 1. pomahate s domelou zavadou a 2. vam zatim vykrada auto, proto jej vzdy zamykam i kdyz platim u pumpy). Nedavno jsem mel jistou zkusenost kdy jsem sam diky imobilizeru zustal viset u velmi rusne krizovatky u UAN Florenc v Praze a za celych cca 20minut nez jsem auto opet rozjel nikdo nezastavil a ani se nezeptal... K bezpecnosti, pokud si nekdo mysli, ze motor pred nim ho sam o sobe ochrani je na omylu, vuz musi byt konstruovan tak aby se motor "urval" a nasunul se pod vuz zatimco plechy okolo nej se deformuji aby uchranily kabinu a zejmena posadku, pokud vim tak v zapadni Evrope se vozy takto delaji od zacatku 80tych let a nektere drive. Problem S120 konstrukcne ze 70tych let je, ze tu nejsou zadne defomacni zony (nebo jen minimalni, daji-li se tak nazvat) ale pokud porovname konstrukci S1000 nebo S110 s S120 je zde v celkove bezpecnosti hodne znat (uz jen presun nadrze z kufru dozadu pod sedacky). Ale pokud bychom vzali kasli S120 a "zapadniho" vozu stejneho roku konstrukce, vyrobili ji z novych plechu ale stejnych materialu s jakymi konstrukteri pocitali a stejnou technologii, osadili tak aby z toho byl komplet vuz a podrobili stejnemu crash testu byli bychom asi prekvapeni. A coz teprve pokud bychom misto S120 pouzili T613, tezky vuz s "prazdnym" velkym prostorem pred kabinou... Co se tyce bezpecnosti i toho jak drzi na silnici lze namatkou vyjmenovat dost veci ktere se pro S120 at uz od zacatku vyroby nebo v jejim prubehu zmenili o proti S110 a starsim -krome kasle nadrz, kotouce v predu (meli je uz S110) a 2okruhove brzdy, hrebenove rizeni a volantova tyc s kloubem (take kvuli deformaci), pneumatiky, u nekterych vozu uhlova zadni naprava... Z toho plyne ze ve srovnani s vozy, ktere u nas jezdi a se kterymi tu bezne provadime srovnani, ze "zapadu" od poloviny 80tych let nebo s novymi skodovkami, S120 vychazi jednoznacne nejhure a to nejen kasli ale vetsinou i podvozkem a o dalsich vecech ani nemluvim.


RE: Prirucka
Datum: 14.07.2003, 17:06
Od: Pavel

V teto diskusi, kde se dohadujem kdo je vetsi blb, neni zadny dotaz kolem aut OT :-) Na Feldu u nas vyslo dost prirucek ale zadna uz se, alespon podle meho nazoru, nevyrovna klasice od Andrta na S120. Kdyz koupite Cedrycha (nejsem si jist autorem ale je to tlusta kniha formatu A5) mate knihu, ktera je autorizovana automobilkou a kde je popsáno dost veci jak fungujou ale casto tento popis konci slovy "opravu sverime servisu" :-(. V pripade knihy "Jak na to" (format A4, modry obal) z nakladatelstvi Kopp, coz je preklad anglicke knihy z nakladatelstvi Haynes, mate zase spoustu obrazku a montazni postupy ale skoro nic neni vysvetleno. Snad nejvetsim problemem literatury k novym a zahranicnim vozum jsou schemata el. instalace, ktera jsou casto neuplna...


RE: Aditivka do paliva
Datum: 14.07.2003, 16:47
Od: Pavel

Pokud vim tak Favorit 135 jiz mel hlavy uzpusobene na bezolovnaty benzin, pouze ze zacatku vyroby se montovaly hlavy na motory 742.136 (tedy motor jako Favorit v karoserii S120 a Rapid) u kterych se melo palivo stridat a mozna to mel i prvni Favorit136. S nejvetsi pravdepodobnosti aditivum nepotrebujete. O tom jak je to s olovem v nasich benzinech se tu nekolikrat zminil JC (napr. v clanku o palivech).


Aditivka do paliva
Datum: 14.07.2003, 16:11
Od: Nowak

Omlouvam se ze je to trochu mimo, ale mam dotaz ohledne aditivni prisady olova do paliva. Nebo jak se to presne jmenuje. Mam Favorita 135LS a jeden znamy mi radil at to tam davam, druhy zase ze je to zbytecne, tak nevim. Nemate nekdo zkusenosti, jsem v tomto oboru amater :-). Jo benzin pouzivam Natural 95. Predem diky za info.


RE: Magnet
Datum: 14.07.2003, 13:49
Od: JenyK

Mno, ten napad s magnetem je sice dobrej, ALE ... trochu hnedy je, vystelky ojnicnich lozisek, ktery v pripade poruchy olejoveho hospodarstvi odchazej jako prvni se zacaly delat litinovy az od (opravte mne nekdo) od modelu 84, cili eMka, do te doby byly z nemagneticke slitiny, takze ty supinky ti zustanou nejspis lezet fixovany karbonovym bahnem na dne olejovy vany a ani magnet 10,5 Tesla, kterej ti skodivku zhrouti do jednoho bodu s nima nepohne. Ja bych doporucil donest vzorek oleje prof. Kovářovi (Agronomicka fakulta ČZU, kterej ti z nej vycte, jak si na tom ten tvuj motor stoji - ale nevim za kolik a jestli vubec ti ten test provede - ja jsem si ho nechal delat dva roky zpatky). *** Otazkou je, odkud se ti do olejovy vany dostaly trisky, ktery jsou magneticky - protoze - pokud pises ze je to nejakej 110kovej motor - tak bych to videl na problem pohonu vackovyho hridele, pripadne pohonu rozdelovace, spatnej opernej krouzek axialniho loziska klikovky nebo jeblej labyrint.


RE: RE: Prirucka
Datum: 14.07.2003, 13:09
Od: Clouseau

Hovoris o tom "Jak na to"? Taky me laka, pote co jsem si precetl recenze na obe tady na TW. K prvni stodvace jsem ale mel nejakeho stareho Cedrycha a taky nebyl spatny... holt az vyrazim do kramu, prolistuju obe a uvidim. Diky za nazor.


RE: Prirucka
Datum: 14.07.2003, 13:06
Od: Krt€K

Také jsem o této příručce přemýšlel...no, co jsem se o ní dozvěděl bylo, že je jak pro naprosté autoamatéry, tak i pro mechaniky, jednotlivé pasáže by měly být rozdělené a označené, pro koho jaká je...viděl jsem i jiné příručky, ale myslím, že nejobsáhlejší bude tato. Tolik můj názor, pokud někoho zajímá.


Magnet
Datum: 14.07.2003, 9:46
Od: Jiří Klokočka

Jenom malá zkušennost: Měnil sem olej v autě (š120 s motorem š110,) a chtěl sem to udělat co nejlíp za rozumný peníz. Koupil sem Texaco 5 litrů za 608Kč v Makru. 150 na čistič karbonu už mi nezbylo:( Tak sem ten motor aspoň zkusil vypláchnout dvěma litry obyčejnýho mogulu. Vím je to málo ale víc sem ho neměl. A teď to hlavní: když sem vypustil starou náplň, všetečnost mi nedala a strčli sem malíček do díry od šroubu. To co tam bylo mě vůbec nepotěšilo. Vrstvička směsi železných pilinek, nějakýho písku a černýho kalu. Když sem to co mi zblo na prstě rozpustil v benzínu, nestačil sem se divit jak se to leskne kovem. Motor má najeto 30000 a já mám hrůzné podezření že původní majitel od záběhu nevyměnil olej. Už tady JC psal že je dobrej ten šroub s magnetem. Tak sem tam nalil olej na výplach a na ten vypouštěcí šroub sem dal magnet z harddisku. Ten je tak silnej že ho holýma rukama z plechu nesundáte, chce to šroubovák... nechal sem to běžet na volnoběh a pak sem ten šroub vyšrouboval i s tim magnetem. A výsledek? Vyndal sem z toho motoru 2,5 cm dlouhýho ježka kovových pilin.... Budeme to zkoušet i na bráchovo autě, tak se pak podělim. Máte někdo podobný zkušennosti?


Prirucka
Datum: 14.07.2003, 8:07
Od: Clouseau

Jeste bych si dovolil dotaz - sice off-topic, ale tady to nejvic vre tak mi snad nekdo odpovi. Az dosud jsem jezdil Rapidem a mel k nemu original Skodovackou dilenskou prirucku + katalog nahradnich dilu. To bylo idealni. Ted jsem - zda se (jeste neni uplne ruka v rukave) koupil Feldu a protoze jsou kontakty zpretrhany, k original tovarni servisni dokumentaci se uz nedostanu. Jakou prirucku byste mi, prosim, doporucili pro udrzbu a pripadne svepomocne opravy? Cedrycha, nejakou tu "Jak na to" (ta me laka, je tam hodne obrazku ;-)) nebo neco uplne jineho? Diky moc za odpovedi.


RE: RE: RE: RE: RE: Bezpečnost a ohleduplnost
Datum: 14.07.2003, 8:02
Od: Clouseau

Jezkovy oci, tak se nehadejte. Ja zastavim u nepojizdne Skodivky vzdycky, protoze diky tomu ze s jednou jezdim vim jake to je. Je mozne ze majitele modernich vozu problem uvareneho auta nebo treba jen prepaleneho kabelu ke svicce/rozdelovaci neznaji, netusi co je to za opruz a proto nezastavuji... ;-)


RE: RE: RE: RE: RE: Bezpečnost a ohleduplnost
Datum: 13.07.2003, 22:15
Od: RssRss

Priznam se, ze jen jednou, ale asi to bude tim, ze autem zas tak casto nejezdim, protoze je pro me MHD levnejsi. A mate pravdu, nikde jste to nerekl, ale dost lidi si tohle mysli a to me opravdu hodne stve.


RE: RE: RE: RE: Bezpečnost a ohleduplnost
Datum: 13.07.2003, 22:10
Od: Zdeněk Dvořák

Bohužel tuto větu jste řekl první Vy. To že jste se zařadil mezi de..ly je jenom proto že jsem nikdy neřekl že ten kdo má škodovku je debil!!! Já ji mám taky!!! Schválně kolikrát jste nabídl někomu pomoc v nouzi na silnici???


RE: RE Roman Šesták
Datum: 13.07.2003, 18:02
Od: Roman Šesták

Vážený pane Dudo, nechci se přít o to , zda Prolong funguje nebo ne. Sám je nepoužívám (a ani žádné jiné aditivum). Jen jsem chtěl ostatním zpřístupnit anglický text o Prolongu.


Skusenost z bezneho zivota
Datum: 13.07.2003, 14:18
Od: Salco

Bol som v autoservise dat si opravit nejake drobnosti na mojom favorite.Pri tej prilezitosti som sa spytal automechanika , ci by mi odporucal naliat nejaku prisadu do motora mojho auta. Prve na co sa ma spytal bolo, kolko ma motor najazdene (140 tis.) a ci uz bola na nom robena generalka ( nie ) a preco by som donho chcel nieco take davat.Na moje zdvovodnenia reagoval tym,ze ak mam vela penazi navyse,nech si nieco kupim a nalejem to tam, ale ze on to neurobi,pretoze sa "nechce spolupodielat na ukladnej vrazde motora". To som ho citoval.Potom mi vycislil kolko by stala bezna generalka motora a kolko po aplikacii hocijakej prisady ( vymenoval som mu vsetky ,ktore sa tu v tejto diskusii spominali; po nazve ich vsetky poznal ale ani jednu z nich by neodporucal pouzit ).Ta druha by bola omnoho drahsia.Myslim si, ze nazor toho mechanika bol objektivny a podlozeny vlastnymi skusenostami.Odporucil mi to,co uz aj tu bolo viackrat spomenute:nesetrit na kvalitnom benzine a mazacich olejoch a nebude duvod na nalievanie akychkolvek prisad do motora.Skode zdar a Favoritom zvlast.


RE: RE: RE: RE Roman Šesták
Datum: 13.07.2003, 2:02
Od: Pavel K.

Vážený pane Dudo, umění ignorace, mlžení, "rozpliznutí" a taktika "mrtvey brouk" Vám jdou skvěle! Zdá se, že ani český překlad usnesení FTC ohledně Prolongu (thanx 2 Roman Šesták) Vás nerozhodí. Alespoň pár slov typu "slátanina", "FTC jsou zabedněnci" nebo cokoliv, prosím, prosím, smutně koukám.... Mno, radši jdu prdět do peřiny :o)Dobrou noc.....


RE: RE: RE: Bezpečnost a ohleduplnost
Datum: 13.07.2003, 0:36
Od: RssRss

V tom pripade bych nechtel potkat vas ......


RE: RE: RE: RE Roman Šesták
Datum: 13.07.2003, 0:00
Od: Milan Duda
WWW: http://dkcar.cz

Musím ještě reagovat. Nikdy jsem ani v nejmenším o žalobě pana Čecha neuvažoval. Pouze mi psal, že na něj mohu podat žalobu. Tak, že o žalobách začal mnluvit on. Asi měl k tomu nějaký důvod.


RE: RE: RE Roman Šesták
Datum: 12.07.2003, 23:53
Od: Milan Duda
WWW: http://dkcar.cz

Nevím, zda dokážete úplně přesně posoudit, co je trapné. Reakce Vašich kolegů v zaměstnání mě nezajímají, protože je neznám.A pokud mně něco připadá trapné, tak asi omluva pana Čecha za to Ekolube. Mohlo by se totiž stát, že pan Čech za nějaký čas opět otočí o 180 stupňů, omluví se za Bishopa a bude doporučovat něco jiného. Slova lidí, kteří tak radikálně mění své názory nemají pro mě velkou váhu. A teď posuďte sám, co je asi tak trapné. A pokud Vy nazýváte to, že si stojím za svým názorem ,,mletí", tak je asi další diskuse s Vámi zbytečná. P. S. Také od Vás nečekám odpověď.


RE: RE: RE Roman Šesták
Datum: 12.07.2003, 21:01
Od: pajathinkscool

Pan Duda je na rozdíl od pana Čecha asi lepší kapitalista :-) Prostě kdo chce Prolong, ať si ho koupí, kdo chce Bishopa, ať si ho koupí, kdo ne, ať si koupí třeba plasty, které mu jistojistě zvýší výkon a přítlak při rychlosti nad 200 km/h, ale dokud panu Dudovi nějaký pravomocný úřad nezakáže Prolong prodávat, může ho tady propagovat stejně tak jako můžu já propagovat třeba americké automobily (což činím a činit budu, ale na rozdíl třeba od Prolongu u nich najistotu vím, že jsou prostě NEJLEPŠÍ :-)). A většině nevzdělanců (mezi něž se v oblasti tribologie - mimochodem tohle slovo jsem znal i před přečtením článků od p. Čecha - počítám i já), nepomůže jakkoliv odborný text o jednom či druhém výrobku, protože tomu prostě nerozumím a hotovo. A každé zjednodušení může ze solidní vědy udělat magii a způsobit davovou psychózu. Podle mně: EXPERIENCE RULEZ. Pokud jde o všelijaké bezpečnostní listy apod., u nás jejich účel, smysl a formu pochopil pouze málokdo. Z výzkumných ústavů a zkušeben se rozkradlo co se dalo, a kdo mi dokáže, že třeba jistá zkušebna XXX nemá jistý majetkový vztah z výrobkem YYY? Takže hoši a dívenky, kupujte prolong a Bishopa a čekám tady za pár týdnů až měsíců nějaké plodné komentáře, objektivní zhodnocení...že to nejde? No já si říkal hned, že tenhle oříšek nepůjde tak snadno :) A co se týče žaloby na pana Čecha, to snad nemyslíte ani vážně. Vzhledem k fungování našich soudů by to byla akorát další žaloba u mezinárodního soudu na délku trvání soudního řízení a tu byste zaplatili ze svých daní (přídavků...) všichni. Peace, Love, Unity, respect and american muscle 4ever :)


RE: RE: Bezpečnost a ohleduplnost
Datum: 12.07.2003, 15:59
Od: Zdeněk Dvořák

Hmmm... to co jste napsal vy Vás mezi ty de..ly zařadilo samo o sobě!!!


RE: RE Roman Šesták
Datum: 12.07.2003, 12:03
Od: Tono

Sleduji tuto debatu už delší dobu, nechtěl jsem se do ní zapojovat, ale toto už je příliš i na mne. Tvrzení pana Čecha o demagogičnosti pana Dudy je zcela na místě. Pan Šesták si dal práci s překladem dosti náročného textu, kde je zcela neodvolatelně napsáno že Prolong podvádí a nemůže nic z toho, co tvrdí, prokázat, což p. Duda jaksi nebere na zřetel a zase mele svou. Jestli jsem dobře pochopil text ve všech třech článcích o přísadách, jsou skutečně nejškodlivější přípravky s chlorem, sírou a fosforem, PTFE sice neučinkuje, zato škodí o něco méně. A není pravdou, že by nebyl Slick 50 ze strany p. Čecha kritizován. Jen ho na rozdíl od pana Dudy nikdo z prodejců v komentářích nevychvaluje, proto se o něm dále nemluví. "Problém" Prolongu je v tom, že p. Duda ho tu neustále propaguje, na což p. Čech několikrát reagoval rozumnými argumenty. Nic se ze strany p. Dudy nezměnilo a tak další komentáře utnul, o čemž svědčí i první věty posledního komentáře. P. Duda skutečně jen mele nějakou odrhovačku o prospěšnosti žíraviny pro motor bez toho, aniž by přinesl jeden jediný konkrétní výsledek, podložený testy na motorech u zákazníků. Já jsem si totiž od Bishopa vyžádal předmětné testy, kde jsou stránky barevných grafů a výsledků z rozborů olejů přesně tak, jak uvedl pan Čech. Nejde jen o lokomotivy, ale i běžná nákladní vozidla. Také bezpečnostní listy k Bishopovým přípravkům mají zcela jinou podobu, než bezpečnostní listy k Militecu, které jsou k vidění na jejich stránkách. Co konkrétně firma Amsoil dělá nevím, ale jestli prodává aditiva, tak rozumí problému a pokud by byl chlor tak vynikající, zcela jistě by ho využívala také, není to nic nového a případná patentová ochrana zcela jistě vypršela. Jestli budu ve své škodovce Bishopa používat to jsem se ještě nerozhodl (počkám si na výsledky testů pana Čecha), ale pokud někdy něco použiji, tak Prolong to určitě nebude. Pane Dudo, dokážete si představit situaci, že by ke stejnému výsledku dospěl i soud český a Vy jste musel zanechat prodeje? A na základě tohoto rozsudku by Vás mohl někdo hnát k zodpovědnosti za zničené motory? Opět by p. Čech lhal? Mnohým z návštěvníků těchto stránek jste k smíchu již teď (soudím podle reakcí kolegů v zaměstnání na Vaše demagogické výlevy). Jak říkávala moje babička: "Kdysi nepoctivce máchali ve Vltavě, škoda že se to už dnes nedělá" (co teče u Vás za řeku?). Pan Čech se Vám nemá za co omlouvat, protože se už omluvil všem, kterým kdysi doporučoval Ekolube. Nejlepší omluvou byl jeho článek o přísadách. Kdo se umí k problému postavit čelem a přiznat chybu, to je u mě chlap a má u mě váhu daleko větší, než nějaký demagog, který nepřizná nic a ještě dále mele svou. Jestli Vám p. Čech způsobil škodu, žalujte ho, několikrát Vás k tomu vyzval - bylo by to nejlepší řešení problému mezi skutečným chlapem a ubohým demagogem. Žádného vítězství jste nedosáhl, jen jste se ztrapnil. Odpovídat mi nemusíte, protože přesně vím, jak bude Vaše odpověď znít.


RE Roman Šesták
Datum: 12.07.2003, 3:28
Od: Milan Duda
WWW: http://dkcar.cz

Vážený pane Šestáku. Nechci se s Vámi přít o tom, zda Prolong funguje, či nikoliv. Věnoval jsem tomu už spoustu času. Kvůli panu Čechovi jsem byl ochoten udělat cokoliv, abych dokázal svá tvrzení. Ale on najednou, jako by zmizel. Je to z jeho strany jistě dobrá taktika. Nechce se pouštět do další debaty, a protože nedokázal svá tvrzení, neřekl jediné slovo omluvy, považuji toto alespoň za malé vítězství. A navíc tyto recenze mají být o Bishopovi. Nicméně, svůj záměr zviditelnit a propagovat Bishopa zvládl téměř mistrovsky. Bohužel, o kolik zvedl této firmě obrat a kolik za to dostal se už asi nikdy nedozvíme. Mně to ani nezajímá. Firma Amsoil také velmi kritizuje Prolong. Její kritiku bych bral, kdyby se sama nezabývala prodejem aditiv do oleje. Prolong jim musí asi pěkně ležet v žaludku. Proč třeba nekritizuje Slick 50? Protože je Slick na trhu asi neohrozí a tak raději kritizují konkurenci, která je ohrožuje. Mimochodem o Amsoilu jsem nikdy neslyšel, nebýt pana Čecha.


RE: Bezpečnost a ohleduplnost
Datum: 12.07.2003, 1:06
Od: RssRss

Auto o svém majiteli vypovídá opravdu víc než si myslíte. (Nejsem žádnej psychlog ale je to jen můj osobní názor) >> To je uplna blbost. Ano mam skodovku, protoze se me jako auto libi rozhodne vic nez ty novy supermoderni auta a kvuli tomu musim bej zakonite debil ? (jak si vetsina lidi o skodovkarich mysli). Jezdim s ni malo a kdyz uz s ni jedu, tak jsem na skodovku hrdej. Ano normalne jezdim Mazdou 626 a nerekl bych, ze bych byl za volantem lepsiho auta jinej nez za volantem stodvacitky.


Bezpečnost a ohleduplnost
Datum: 11.07.2003, 18:48
Od: Zdeněk Dvořák

Samozřejmě moderní vozy jsou určitě bezpečnější. Viděl jsem na vlastní oči jak se nějakej maniak v Medvědovi asi deset starým vysekal počítám jel odhadem asi 130km/h otočil to na střechu do příkopu a vylezl z auta po svejch!!! To že starý škodovky jsou při haváriích nebezpečný je bezpochyby. A i ta nezodpovědnost jejich majitelů že vyjíždí s prorezlýma autama vůbec na silnici je k zamyšlení!!! Pokud vím tak nejnebezpečnější ze škodovek 70tých a 80tých let je bezpochyby Š1203 která při čelním nárazu sama bez přítomnosti lékaře amputovala nohy!!! Bezpečnost nových vozů je nezpochybnitelná!!! Stačí porovnat tloušťku dveří u Octávky a u stodvácy. Rozdíl je hóóódně velký!!! Další fakt ale je ten že stodvácy byly vyráběný od 76 roku kdy lidi i po dálnici nejezdili 200km/h a i více a povolené rychlosti byly nižší, silný vozy byly světlou vyjímkou!!! Rychlostní limity se většinou dodržovaly i když možná jenom proto že to o moc víc nejezdilo!!! Ohleduplnost řidičů byla větší!!! Tato doba byla i o množství aut kterých jezdilo několikrát míň!!! V tomto směru jsou Škodovky starší Favorita přežité!!! O ohleduplnosti řidičů vůči ostatním účastníkům provozu by se dal napsat asi stejně dlouhý elaborát jako napsal pan čech o teorii motoru. V Brněským Husovickým tunelu jsem se již několikrát setkal s vozem který měl problémy a já jej s problémama se svou Š110L tahal na laně ven přestože kolem jela spousta silnějších aut který by ty problémy neměly. odívejte se sami sobě do svědomí kolikrát jste kolem vozidla u krajnice s uvařenou vodou zastavili aspoň aby jste se zeptali jestli nepotřebuje vodu hmmm...??? Všiml jsem si že většinou takto postiženým řidičům zastavují právě řidiči starších aut!!! Já si upravil jednu známou větu. "Řekni mi jaké máš auto a já ti řeknu co jsi za člověka." Nechci se někoho dotknout ale o tom jakou povahu má podle mě člověk s určitým autem by se dala určitě napsat tabulka. Auto o svém majiteli vypovídá opravdu víc než si myslíte. (Nejsem žádnej psychlog ale je to jen můj osobní názor).


Letajici Duda
Datum: 11.07.2003, 17:59
Od: Zdenda

Duda letajici v Octavii nebo cemkoliv jinem 200 i vic je totalni idiot at uz si tam leje prolong nebo maze pisty netopyrim sadlem. Jestli jste si vsimli, na jedno miste pise, jak ma s onim vyrobkem dobry zkusenosti a jinde zas ze auto po trech letech (radsi) proda...


RE: RE: RE: RE Pavel
Datum: 11.07.2003, 16:34
Od: Pavel

Nebo tak, ale potom to jeste vice nechapu, pokud vim tak dopravaci tvrdi, ze zimni obdobi je nejrizikovejsi na dopravni nehody. Ja osobne bych takovou blbost nedelal, mozna bych nejradeji jezdil v zime nakladakem ve kterem ma clovek (alespon ja ve vojensky nebo hasicsky T815 jo ale Avia uz neni to ono :-) ) za volantem mnohem bezpecnejsi pocit nez v osobaku pokud se ovsem neriti proti domu nebo stromu... Krome toho pokud clovek "moderni" auto v zime trochu udrzuje celkem mu zimni provoz vyrazneji neskodi. A pokud bych mel mit skodovku jako hobby tak bych si "udelal" S110R, coz je sen, ktery me dodnes uplne neopustil ale nejen z financnich duvodu ho nejspise nikdy nerealizuji.


Překlad usnesení
Datum: 11.07.2003, 16:07
Od: Roman Šesták

Překlad na požádání zašlu e-mailem zformátované dle originálu pro větší přehlednost.


Překlad usnesení
Datum: 11.07.2003, 16:04
Od: Roman Šesták

Tady je překlad usnesení o Prolongu ze stránky "http://www.ftc.gov/opa/1999/09/prolong.htm". Omluvte jistou neohrabanost překladu, ale nejsem expert na právnickou angličtinu. ___________________________________________________________ K uvolnění: 2. září 1999 Prolong Super Lubricants urovná obvinění FTC Tvrzení o výkonu aditiva motorového oleje byly neopodstatněné Prolong Super Lubricants, Inc., obchodník s jedním z nejvíce prodávaných aditiv motorových olejů v USA, souhlasil s urovnáním obvinění Federal Trade Commission, které firma vyvolala neopodstatněnými tvrzeními o jejím aditivu pro automobilové motory Prolong Engine Treatment Concentrate (ETC). Prolong Super Lubricants, Inc. má sídlo v Irvine, California. Žaloba popisující obvinění uvádí, že Prolong vydával neopodstatněná tvrzení, že ve srovnání s motorovým olejem samotným, Prolong ETC: · snižuje opotřebení motoru při startu; a · prodlužuje dobu životnosti motoru. Žaloba také uvádí, že Prolong vydával neopodstatněná tvrzení, že ETC: · snižuje korozi v motoru; a · chrání před poruchami motoru. Žaloba dále uvádí, že Prolong vydával neopodstatněná tvrzení, že: · výhody, které mohou být dosaženy užíváním Prolong ETC v závodních vozech nebo za závodních podmínek, mohou být dosaženy v běžných automobilech při běžném používání; a · doporučení a potvrzení zákazníků uváděné v reklamě odrážely typické nebo běžné zkušenosti členů veřejnosti, kteří užívají Prolong. Tato dohoda o vyrovnání je poslední ze série iniciativ FTC k prosazení zákona, zaměřených proti tvrzením udávaným výrobci přípravků k ošetření motorů. Commission nedávno obvinila prodejce Dura Lube a Motor Up z vydávání neopodstatněných tvrzení o jejich značkách aditiv motorových olejů. Tyto žaloby čekají na správní soud. FTC předběžně zastavila údajně klamavou reklamu prodejců výrobků značek Valvoline, Slick 50, a STP, dalších významějších značek přípravků k ošetření motorů. Dohoda s Prolongem by požadovala vědecký důkaz pro široký rozsah tvrzení vztahujících se k Prolong ETC, nebo k jakémukoliv jinému výrobku prodávanému k použití v automobilu, a vztahujícímu se ke snížení opotřebení motoru, prodloužení životnosti motoru, snížení koroze, k ochraně motoru proti poruše, nebo k závodním výhodám dosažitelným v běžném provozu. Dohoda by také požadovala důkaz pro tvrzení, vydávaná ke každému výrobku prodávanému firmou Prolong Super Lubricants, a vztahujícím se k výkonu, výhodám, účinnosti, vlastnostem nebo použití výrobku. Kromě toho, nařízení by zakázalo záměrně nesprávnou interpretaci testů, studií nebo výzkumu, a zakázalo by zavádějící ukázky, obrázky, pokusy nebo testy vztahující se k jakékoliv vlastnosti, přednosti nebo srovnatelnosti výrobku. Pokud by Prolong v budoucnu použil osvědčení nebo schválení uživatele v propagačních materiálech, aby popsal typickou zkušenost spotřebitele s jakýmkoliv výrobkem, bylo by požadováno, aby měl vědecký důkaz pro toto předvedení, nebo aby zveřejnil, jaké výsledky by mohl běžný uživatel očekávat a dosáhnout, a použitelnost zkušenosti schvalovatele. A konečně, dohoda obsahuje určitý administrativní záznam, který obsahuje a zaznamenává opatření umožňující správnímu úřadu sledovat dodržování. Hlasování Commission o přijmutí navržené dohody dopadlo 4-0, s členem komise Orson Swindle částečně souhlasícím a částečně nesouhlasícím. V jeho prohlášení člen komise Orson Swindle řekl: "Podporuji opatření v navrženém nařízením zakazující Prolongu vydávání . . . tvrzení v budoucnu bez odpovídajícího důkazu. Nicméně, soudní dohoda také obsahuje opatření zakazující Prolongu, v souvislosti s prodejem jakéhokoliv výrobku, záměrně nesprávnou interpretaci existence nebo výsledků testů a záměrně nesprávnou interpretaci, že předvedení potvrzuje výhody výrobku. I když by firmy neměly překrucovat informace o existenci nebo výsledcích testů nebo předvádění, je nepatřičné zahrnovat konkrétní podnik a důkazní nároky jako prostředky v nařízení bez odpovídajících tvrzení žaloby. V tomto případě, a v dalších z nedávné minulosti, je znepokojující nedostatek symetrie (?) mezi žalobou a nařízením." Vyhlášení týkající se navržené soudní dohody bude brzy publikováno v Federal Register. Dohoda bude přístupná veřejným komentářům po dobu 60 dnů, po kterých Commission rozhodne, jestli se nabude právní moci Připomínky by měly být adresovány na FTC, Office of the Secretary, 6th Street and Pennsylvania Avenue, N.W., Washington, D.C. 20580. POZNÁMKA: Soudní dohody jsou pouze účely vyrovnání a nedávají důvod k porušování zákona. Teprve když Commission potvrdí soudní nařízení v konečné podobě, nařízení přebírá moc zákona s ohledem na budoucí jednání. Každé porušení takového nařízení může mít za důsledek pokutu ve výši $11,000. Kopie žaloby, soudní dohody a prohlášení člena komise Swindlea jsou přístupné na webové stránce FTC na http://www.ftc.gov a také na FTC's Consumer Response Center, Room 130, 600 Pennsylvania Avenue, N.W., Washington, D.C. 20580; 877-FTC-HELP (877-382-4357); telefon pro sluchově postižené 1-866-653-4261. Soudní dohody přístupné veřejným komentářům jsou přístupné telefonicky na 202-326-3627. K získání nejnovějších informací, tak jak budou oznamovány, volejte záznamník FTC NewsPhone na čísle 202-326-2710. KONTAKT PRO MEDIA: Claudia Bourne Farrell Office of Public Affairs 202-326-2181 SLUŽEBNÍ KONTAKT: Gerald E. Wright Western Region 415-356-5270 (FTC File No. 972 3014) (prolong)


RE: RE: RE: RE: RE: RE Jiří Čech
Datum: 11.07.2003, 9:52
Od: Clouseau

Jj, az budu prodavat sveho Rapidka, asi si taky poplacu, stejne jako v pripade dvou stodvacitek pred nimi - tam jsem ovsem plakal castecne taky bolesti a prodaval je na kila, takze o te "bezpecnosti" taky neco vim. ;-)


RE: RE: RE Pavel
Datum: 11.07.2003, 9:43
Od: Clouseau

Nechtel setrit penize, chtel setrit tu Audinu, presne jak to napsal pan Duda. Sice nechapu proc spousta lidi nechava pres zimu sve moderni a bezpecne vozy v garazi a riskuji jizdou v polorozpadlych vracich, ale dela se to. Taky ja s jeho predposlednim prispevkem souhlasim, mozna az na toho Favorita - u prvnich modelu tam moc velky rozdil v bezpecnosti pokud vim nebyl a ani pozdeji zadna slava. A te papirove skorapce nepomuzou ani tuny plastu, jak si zrejme spousta "tuneru" mysli.


RE: RE Pavel
Datum: 11.07.2003, 9:23
Od: Pavel K.

Nesnasim rypaly, ale....:o) Nejak se mi nedari objevit v nejnovejsich komentarich p. Dudy reakci na usneseni Federalni obchodni komise (FTC) z r.99 tykajici se plane slibovanych vlastnosti Prolongu. Ackoliv moje pravnicka anglictina je ubohe urovni, presto jsem mezi radky tohoto seriozne se tvariciho dokumentu, mohl vycist, ze Prolong inzerovanim "zazracnych" vlastnosti vyrobku vlastne lze (stejne jako vetsina ostatni vyrobku tohoto typu). Tedy cesky podvod, "leva" na zakazniky. A predpokladam, ze usneseni vyse zminene komise bylo iniciovano spotrebitelskymi organizacemi zastupujici nespokojene zakazniky a ze si toto usneseni Prolong urcite nezaplatil, jako nektere vysledky testu :o)


RE: RE Pavel
Datum: 11.07.2003, 9:06
Od: Pavel

Pane Dudo, ac se to mozna bude zdat nekomu divne, ted s Vami musim temer bezvyhradne souhlasit a proto myslim ze muzeme nasi debatu o Vas v klidu ukoncit s tim ze nazor jsem si udelal a moc ho nezmenil a to predpokladam, ze Vy take. Jeste k Vasi reakci kde srovnavate S120 a A80, opet s Vami souhlasim a jen potvrzuji, sam jsem tento prechod kdysi udelal, mel jsem 120GLS do ktere jsem investoval a motoricky i podvozkem byla v poradku ale ta bezpecnost (i kdyz srazku s Favoritem prestala vyrazne lepe ale to samozrejme zalezi na situaci)... pote jsem si koupil A80 ktera byla jen o 3 roky novejsi nez S120 ale o nejakou tu generaci dale, kdyz jsem asi po mesici Skodovku prodaval a jel v ni poznal jsem ten rozdil jeste vice a to i presto ze jsem predtim ridil i jina "lepsi" auta (stejne jako soused ktery tuto skutecnost udelal s Peugeotem). Na Skodovky jsem rozhodne nezanevrel ale ziskal jsem jiny pohled. Jen mi nedochazi jak chtel se skodovkou setrit? Moje spotreba (motor 1.8) se diky vstrikovani za normalniho provozu moc nelisi od skodovky, leda ze by mel motor 2.3.


RE Pavel
Datum: 11.07.2003, 1:09
Od: Milan Duda
WWW: http://dkcar.cz

V něčem máte pravdu. Reagoval jsem z počátku příliš horlivě. Tím jsem si získal spoustu odpůrců. Ale v tu chvíli jsem chtěl pouze vyjádřit svůj názor a bylo mi jedno, jestli mě někdo podpoří, či nikoliv. Ale byl jsem opravdu rozčarován, s jakou jistotou může někdo toto tvrdit. S tou jistotou- neměl jsem samozřejmě zájem, někoho uplácet.Tóť vše. K těm informacím o Bishopovi. Nehodlám ztrácet čas vyhledáváním takových informací. Pokud Bishopa někdo vyzdvihuje a napadá ostatní přísady, je samozřejmě na něm, aby poskytl tyto informace. K informacím z webu. Internet používám výhradně ke zjištění obecných informací. Pro konkrétní informace použiji jiného zdroje. A o testech v některých časopisech jsem už také lecos slyšel. Dnes není téměř nic zadarmo. A proto test v časopise bývá ze strany vydavatele chápána jako obrovská reklama. A za to se platí.


RE Saky
Datum: 11.07.2003, 0:02
Od: Milan Duda
WWW: http://dkcar.cz

Dobrý postřeh.


RE Robo
Datum: 10.07.2003, 23:58
Od: Milan Duda
WWW: http://dkcar.cz

Koupit lacino a prodat draho. To je ale smysl obchodu, a je na každém obchodníkovi, do jaké míry se mu to daří.


RE Zdeněk Dvořák.
Datum: 10.07.2003, 23:55
Od: Milan Duda
WWW: http://dkcar.cz

Vážený pane Dvořáku. Chápu, že máte jistý vztah ke svému vozidlu. To asi každý motorista. Také jsem kdysi vlastnil Škodu 120. Přišla mě na téměř 150 000. Dal jsem tam vlečenou nápravu, čtyřpístové brzdy, palubní desku ze Š 130, spoustu plastových spoilerů, litá kola, podložky pod kola, sportovní tlumiče, nechal upravit motor, stálý převod v převodovce a spoustu jiného. Ale věřte mi, že dnes bych do takového vozu ani nesedl. Teď se možná někdo urazí, ale mám k tomu pádný důvod. Můj dobrý známý /vlastní Audi 80 staršího data výroby a Š 120L, tedy vlastnil/, aby si své Audi v zimě šetřil, jezdil jako mnoho z nás v zimě Škodou 120. Měl nehodu /v 80 km/h/, kterou nezavinil, s Felicií 1,9 Diesel. Řidič, který nehodu způsobil, rozbil hlavou okno, protože nebyl připoutaný. Jinak se mu nic nestalo. Následky ve Škodě 120 byli téměř hrozivé. Spolujezdkyně utrpěla vážné poranění zad a měla zlomenou nohu. Řidič měl několikrát zlomenou levou nohu v kotníku. Z jednoho prostého důvodu. Měl ji přiskřípnutou mezi sedačku a levý podběh, který se nahrnul až k sedačce. Dodnes prodělal 5 operací a ještě nemá vyhráno. Oba mají invalidní důchod. Ona plný, on zatím částečný. Co k tomu dodat. Kdyby jel svojí starou Audi 80, měl by ji sice nabouranou, ale pravděpodobně by neutrpěl tak velkou újmu na zdraví, protože by měl ještě před sebou motor. Proto, když jsem nedávno užil výraz stará ,,paštika", měl jsem právě namysli Š 120 z tohoto důvodu. A ať si říká kdo chce, co chce, já to viděl na vlastní oči. Když starší Škodovku, tak alespoň Favorita. Je modernější koncepce a hlavně bezpečnější. Co se týče jízdních vlastností a užitné hodnoty ani nemluvě. Proto mám dnes na auta celkově jiný pohled a posuzuji je hlavně z hlediska bezpečnosti. Nechci ale nikoho přesvědčovat, je to věc každého. Jistě ale toto zaslouží alespoň zamyšlení.


RE: RE: To snad ani nepotřebuje komentář
Datum: 10.07.2003, 23:13
Od: Rosta

Pane Cechu, clanky Ing Maška a vysledky testu se daji najit v casopise AUTOEXPERT. A myslim, ze i na vebu...


Jsem natolik finančně silný a jistý si úspěchem..."
Datum: 10.07.2003, 22:57
Od: Robo

Jsem natolik finančně silný a jistý si úspěchem..." Tzn. kupit lacno - predat draho......co je lacne, to nie je vacsinou dobre.....


RE: RE: RE: RE: RE: RE Jiří Čech
Datum: 10.07.2003, 21:54
Od: pajathinkscool

I proto mám rád ameriky... Zatím je od jiných aut poznáš naprosto bezpečně a z dálky. Takový Chrysler 300M ... no není to krása (www.chrysler.cz) nebo http://www.cadillac.cz - tam jsou taky pěkné auta... A s tím prodejem... před půl rokem jsem prodával své první auto - žiguláka 1500 - nic moc, ale měl jsem ho rád. BTW: moje nové dvě tuny železa mají jméno Archibald :))) Pojmenovala ho mamka, protože je to velká a klidná síla. A k tomu brzdění: měl jsem na mysli stejnou rychlost BMW i škodovky, tudíž logicky méně než 200 kmh... Peace and Love Paja


RE: RE: RE: RE: RE: RE Jiří Čech
Datum: 10.07.2003, 20:43
Od: Zdeněk Dvořák

Omlouvám se nefunguje mi le SHIFT v kombinaci s P a tak někde chybí!!! jinak u toho BMW jsem měl na mysli výměnu spojky. To mi taky vypadlo z textu!!! Škodovkářům zdar!!!


RE: RE: RE: RE: RE Jiří Čech
Datum: 10.07.2003, 20:39
Od: Zdeněk Dvořák

Já netvrdím že moderní auta jsou špatná ale že už to není to co to bývalo!!! Jinak tvůj zájem o MBX mě těší. Je to hodně zajímavá Škodovka která vlastně v celé historii Škodovky nemá obdoby. Na moderních autech mi vadí hlavně to že se od sebe nedají tak lehce rozeznat!!! okud nejseš opravdový znalec tak si třeba z boku velice lehce spleteš Passata s Octávkou. Ty auta jsou si dnes tak podobný že to až hezký není. Takový výstřelky aby auto v normální seriové výrobě a cenově dostupné se nějak lišilo od ostatních (třeba MBX) se už prostě nedělají!!! Jak se třeba vzhledově změnily Mercedesy posledních tří řad!!! Výrobci považují svoje designy už za skoro dokonalé a tak se nic nezmění. Vezmu třeba Hondu ta tuším někdy 98 u CIVICu měla celkem povedený design přední masky. Světla kapky roztažený do blatníků (Jako Ford Mondeo). ak přišli s novým dieslovým motorem který se jim pod kapotu s tímto designem prostě nevlezl a tak zvýšili přední kapotu o pár centimetrů a změnili světla do podoby jako je mají třeba Octávky (Plochý). To že si člověk na moderních autech sám skoro nic neudělá je svatá pravda když vezmu že spousta výrobců (BMW) má převodovku k motoru přišroubovanou šrouby s hvězdičkou a čudlíkem uprostřed. Takže nehrozí že bych mohl ušetřit a nechat si vyměnit v nějakým levnějším servisu!!! Nedoporučuju ani vymontovat baterku a vzít si ji na noc domů nabít!!! Pro jeden známý to zkusil a dopadl tak že se v sobotu ráno do auta prostě nedostal a musel zavol autorizovaný servis BMW aby mu auto otevřeli. Ti nějakým i jemu záhadným způsobem auto otevřeli asi po půl hodině. Účet tomu odpovídal. Výjezd 700Kč, víkendový příplatek 500Kč, a hodina práce (půlhoďky se neúčtují) 700Kč. Za ty prach by měl novou baterku!!! Toto jsou jen další a další důkazy o tom že nový auta jsou jen čím dál víc a víc neosobní a bez vztahu ke svému řidiči a naopak. Svědčí o tom i to že dnes již nikdo nedává svému autu jména tak jako dřív nebo že by nějaký vůz byl nějak lidově pojmenován jako třeba Citroen 2CV. Dneska si dokáže pod tímto označením představit starou známou Kačenku jen málo lidí. Taky vztahům k vozu moc nepomáhá ani jejich časté prodávání a kupování jiných. Zamyslete se všichni. Když jste prodali svoje auto jak dlouho jste se dívali směrem kterým odjelo a přemýšleli kde jste s ním všude jezdili??? Já prodal svýho Favorita před třema rokama a jezdil s ním necelý 4. Najel jsem s ním z jeho 130000km 32000km. Díval jsem se za ním ještě hodně dlouho. Nebo když šéf prodal jeden náklaďák do Plzně se kterým můj kolega jezdil ještě u státního podniku v Brně. Na jeho obličeji bylo vidět že by jel nejraději s ním protože s ním najezdil za mnohem delší dobu mnohem víc kiláků než já se svým Fáčkem. Tehdy jsem ještě nevěděl jak se cítil (prodej se uskutečnil o půlrok dřív než můj). Dnes to již vím. Ten pocit je horší než kdyby vám vaše auto ukradli. Krádeži se dá zamezit ruznýma zařízeníma ale na prodeji se podílite jako vlastník vy a když to auto jede od vás pryč máte takový cukání bežet za ním a nechat si ho!!! ....... Ne .... takový vztah k modernímu autu si dnes nikdo nevybudujete a jestli ano jste jen vyjímka potvrzující pravidlo............


RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE Jiří Čech
Datum: 10.07.2003, 17:54
Od: Pavel

Jo taky jsem si toho vsiml ale vypada to ze je to jediny "dokument" kde se neco takovyho tvrdi. Takze nezbyva nez davat do motoru jen olej a pri extremni zatezi olej pro extremni zateze... Abych nebyl narcen z obratu behem 20minut, podotykam, ze toto tvrdim jiz velmi dlouho a ve sporu s MD se prakticky nebavim o prisadach (s vyjimkou dnesniho odkazu na FTC) ale o jeho jednani zde.


RE: RE: RE: RE: RE: RE Jiří Čech
Datum: 10.07.2003, 17:41
Od: Saky

Cetl jste to nekdo cely, vcetne tech oskenovanych faxu? Ja jsem teda nemal chut to cist vsechno ale zajimavy je clanek cislo 13, Motor do letadla z favorita (postaveny z vybranych novych dilu-) vykon 80k provozovan v letovem rezimu 4500-4800otacek, spotreba oleje na 10letovych hodin 1,5litru oleje v prepoctu kdyz ten motor bude v aute a pojede to porad na 5ty stupen pri tech otackach cca 150 tak je to 1500km tzn deci oleje na 100km no proste motor podle me uplne v haji, ono se neni cemu divit po 250ti hodinach provozu ale co se nestane nalije se tam vynikajici pripravek Bischop Original 460 G-kit a zazrak je na svete z motoru se stava opet motor-) tlaky na pistech se z 9,8 zvysuji na 11 spotreba klesa opotrebeni mizi a po rozebrani neni ani pamatky po nejakych usadach a motor ve vinikajici kondici no proste pohadka ... akorad si to trochu protireci Bischop nam totiz neslibuje generalku motoru za chodu jako ostatni podvrhne vodicky a tenhle clanek me prijde jako hodne vydarena reklama na generalku za chodu ale to je mozna jen muj hloupy nazor... uz se lidi probudte, kdyz date poradnej olej neni potreba zadnych takovychto vyrobku a vybehanymu skodovackymu motoru provozovanym na pochybnym oleji uz stejne nic nepomuze, i kdyz kdo vi? viz clanek cislo 13.... Saky


RE: RE Jiří Čech
Datum: 10.07.2003, 17:30
Od: Pavel

Nedá mi to a ještě jednou budu na Vaše příspěvky reagovat. Zdá se mi, že jste nepochopil jednu základní věc - U prvních Vašich příspěvků mohl nezaujatý čtenář skutečně nabýt dojmu, že Vy máte pravdu a JC lže a všechny nás krmí zatímco Vy se snažíte uvést věc na pravou míru ale postupem času jste to tak posr..l, Vaše argumenty byly doplněny o těžko uvěřitelné informace z nichž některé dokonce proti Vám další NEZAUJATÉ čtenáře (ač se Vám to asi nezdá snažím se jím být i já a to i přesto že JC osobně znám) popudily a dostal jste se až k demagogii. Výsledkem je to, že už Vám tu mnoho (nechci tvrdit že všichni ale asi bych nebyl daleko od pravdy) lidí NEVĚŘÍ i kdyby to byla nad slunce jasná pravda!!! Proto se tu taky bavíme spíše o Vaší osobě (což jste si svým chováním vynutil) a ne o přísadách. Už se tu někdo pozastavil nad Vaším výrokem "Jsem natolik finančně silný a jistý si úspěchem..." ze kterého lze snadno nabýt dojmu že test si "zaplatíte" (bohužel se s výsledky takových "testů" setkáváme často v různých oborech aniž bychom o tom věděli) a proto nejste pro jinak zcela férovou nabídku odpovídající partner. Možná jedna dobrá rada - až půjdete někde do nějakého sporu pečlivě si rozmýšlejte argumenty už od začátku. Mimochodem u JC jsem si všiml jediné změny názoru na toto téma, zato radikální a to někdy předtím než napsal články o přísadách. Chcete konkrétní informace o Bishopovi, které Vám JC nechce dát? A zkusil jste si je získat sám například u dovozce v Havířově (na nějž dal JC k dispozici kontakt) nebo v zahraničí? Nebo se bojíte, že tam najdete něco co by se Vám zrovna nehodilo? A nebo jste si je už vyžádal a je tam něco co se Vám nehodí tak raději mlčíte? Pokud jsem s někým ve sporu chci po něm zcela logicky argumenty o jeho tvrzení ale také si je snažím sám získat, opět zcela logicky, protože se mi to může hodit. Sám jsem si taky něco zkoušel zjistit ale pouze na internetu a dosti povrchně tak to zde nijak nepublikuji, pouze se vyjádřím k dněšnímu příspěvku s FTC kde skutečně ProLongu v roce 1999 nevystavili zrovna dobrou vizitku a pokud dobře chápu tuto organizaci tak pokud v dané věci dojde k náprávě (zcela jistě i k zhoršení) dají o tom vědět ale k zmíněnému člaknu nic takového není. Na www.ftc.gov, na které také JC upozorňoval, se najde i spousta dalších informací o dalších přísadách, stačí zadat jejich názvy, včetně Bishopa do vyhledávače (na www.ftc.gov samozřejmě) a pak už se jen prokousávat množstvím anglicky psaných dokumentů...


RE: RE: RE: RE: RE Jiří Čech
Datum: 10.07.2003, 14:46
Od: Pajk

Ten Bavor nezastaví. Jistě bude brzdit lépe ,než š120 na vzorku or36.Ale z těch 200 km/hod bude mít brzdnou dráhu TŘIKRÁT takovou,než Ty s tou 120cítkou ve 110 km/hod.To už není o autech,ale o fyzice(setrvačnost,tření,tlak atd.). Ten součinitel tření,na kterým to všechno závisí jde zvětšovat jen do určitý míry.Je to tak těžký pochopit?


RE: RE: RE: RE Jiří Čech
Datum: 10.07.2003, 12:21
Od: pajathinkscool

Já mám v úctě stará auta. Hlavně staré ameriky a (pro někoho možná překvapivě) i staré škodovky do roku 1970 (hlavně MBX, ta by se mi líbila!). Ale myslíš si, že elektronika (třeba pro ty počítače) se vymyslí sama? A že bez ní (by) to bylo lepší? Já myslím, že je z hlediska technického vývoje rovnocenné navrhnout třeba převodovku vs. kvalitní (nemyslím VW s emisema, které neprojdou americkou a donedávna snad ani švédskou normou) management motoru. Chápu, že už si to sám většinou nespravíš, ale to se dnes týká všeho - televize, telefonu... A jestli pocit z řízení spočívá v tom, že skoro neotočím na místě volantem (Fa, Fe), nebo že šlápnu na plyn a nic se neděje (1xx - a dokonce ani když použiju tu řadicí páku s pocitově citelným chodem)? Ale musím uznat, že škodovky brumlají na svůj objem docela hezky. Bohužel je to vyváženo dost hlasitým rachotem na zadních sedačkách. A designéři strávili kus svého života i nad jinými auty. Kdybys žil v Americe, nedal bys dopustit na Mustanga, kdyby v německu, asi by ti více říkalo třeba E36... každé auto má své plus a své minus... u škodovky je plusem cena a dostupnost náhradních dílů... Chtěl jsem spíše říci ať si nehuntujete veterány na dálnicích. Dopřejte jim klidné stáří. Nebo chcete aby s vámi vaše prababička běhala maraton? Takových, které to zvládnou, je hodně málo. A taky už mi přišla ta diskuze o přísadách naprosto impotentní. Ale je vidět, že některým lidem prostě závidíš. Co je na tom mít v autě kvalitní ozvučení?? A kabriolet je bezesporu nejlepší volba pro letní prázdniny. Taky bych nějaký bral. A 190 a více ... po českých cestách radši fakt ne. ... nojo, ale ten Bavor třeba zastaví když šlápneš na brzdu.


RE: RE Jiří Čech
Datum: 10.07.2003, 10:15
Od: Pavel K.

"Jsem natolik finančně silný a jistý si úspěchem, že klidně do takového testu půjdu....." Hmmmmm.... Je typické, ze finančne silní si vetšinou v tomto světě mohou byt jisti uspechem :o). Neznám sice nikterak blíže americkou Federalni obchodni komisi (FTC), ale vzhledem k tomu, že její netová adresa má koncovku *.gov, bych typoval, ze to není nejaká partička lehce korumpovatelných strejdů. Už se tady na její usnesení myslím poukazovalo, ale pro jistotu ještě jednou: http://www.ftc.gov/opa/1999/09/prolong.htm Třeba se Prolong opravdu od roku 1999 hodně zlepšil a pak jsou snahy páně Dudy pochopitelné, ale silně pochybuju. Zhrnul bych to takhle: do oleje v autě bych si nenalil nic ani kdyby mě chtěl někdo podrobit mučení a v případě, že by bolest byla hodně nesnesitelná asi bych zvolil Bishopa :o) Jirka Čech a jeho argumenty je pro mě 256x věrohodnější, než libovolný prodejce opodeldoku, magnetického spořiče benzínu nebo povolováku na utahovák.


RE: RE: RE Pavel
Datum: 10.07.2003, 9:12
Od: Luděk Pavlus

Souhlasím s panem Bártou. Pravidelně jezdím do Holadska služební Octavií TDI (červené íčko) a v Německu si vždycky trochu "zazávodím". Octavia je však podle mého trvale nad 19Okm/h neprovozovatená, neboť ztrácí stabilitu. A to vím, o čem mluvím, protože vlastním Calibru 2.0 turbo 4x4 a ta je při této rychlosti zcela stabilní!


RE: RE Jiří Čech
Datum: 10.07.2003, 9:07
Od: Pavel

Pane Dudo, když na to máte, tak si to zaplaťte, pan Čech Vám jasně píše, že je to finančně a časově náročné a asi není tak za vodou, jako vy, aby si mohl dovolit vyhazovat peníze i čas za něco, co nemá až tak velkou prioritu pro život... Přeji Vám dlouhou životnost motoru (vypadá to, že jej chcete používat ještě v dalších autech...:)), tak aby jste jej nemusel vyměňovat ještě v tomto autě...:)


O nicem......
Datum: 10.07.2003, 8:29
Od: vici

Hadate se tu uplne o nicem. To jste vsichni "za vodou" a nemate nic lepsiho na praci? Asi jo... Ale je fakt ze to nekonecne dohadovani o "hovne" drzi tenhle server pri zivote. Chybi tu disk. forum, inzerce atd.... Co se tyce Skodovek po roce 93, tak je to stejne jedno, vsecko stejne kramy az po Octavku a Fabii, ty by aspon nemusely po peti letech kompletne prozeznout........ Viz. treba moje Favo 93, nove za 235000, a po deseti letech ma uz druhe pate dvere, oboje predni dvere prorezle, lemy taktez, a spodek a prahy jsou ok jen diky udrzbe. takze at zije smejd znacky Skoda, dilo ceskych mistru u rysovaciho prkna


RE Jiří Čech
Datum: 9.07.2003, 23:30
Od: Milan Duda
WWW: http://dkcar.cz

Vážený pane Čechu. Opět mě Vaše odpověď neuspokojila. Spousta nekonkrétních vět a z Vašeho článku přímo čiší snaha se z této debaty vyvléknout bez ztráty desítky. Článek jsem pochopil tak, že nejste ochoten oba přípravky podrobit testům ve zkušebních ústavech. Já ano, ale pod tou podmínkou, že kdo tento spor prohraje, ten to také zaplatí. A to je podle mého názoru fér. Jsem natolik finančně silný a jistý si úspěchem, že klidně do takového testu půjdu. Bohužel mi ale chybí protistrana. Tím jsem myslel Vás. Několikrát jsem Vás vyzýval, ať dokážete, o čem jste přesvědčený a za čím si stojíte. Ale teď už začínáte měnit názor. Dříve jedině Bišop a nic jiného, a teď raději nic jiného a možná Bišop. Kdyby jste napsal článek obecně o přísadách a neotíral se konkrétně o nějaká jména, asi bych nereagoval. Ale nemohl jsem nechat Váš článek bez odezvy. Proto tento web snad je. Ale když už chci hodnotit a kritizovat někoho konkrétního, musím už mít nějaký trumf v rukávu, který vytáhnu, když to bude zapotřebí. Vy končíte tuto debatu článkem plným nekonkrétních keců, které nejste s to dokázat. A proto mi nestojíte za to, abych s Vámi tady ztrácel čas. Vy pro mě nejste partner k žádné debatě. Celou dobu jsem čekal, že z Vás vypadnou nějaké konkrétní informace, výsledky testů a pod. Bohužel nic. Ani omluva, protože Vy napadáte ostatní, Vy musíte dokázat svou pravdu. Zatím jste tady nic konkrétního nikomu nedokázal. A Vaši odborníci, kteří Vám píší maily? Nejsou to opět Vaše kecy?


RE: RE: RE Jiří Čech
Datum: 9.07.2003, 19:07
Od: Zdeněk Dvořák

Mrzí mě že někdo sám sebe může považovat za řidiče a nemít v úctě stará auta a třeba Š1xx(PL) jak jste ji nazval Vy tzv. řidiči je auto do kterého vložil někdo ve vývoji část sebe když stál u rýsovacího prkna a vymýšlel design a všechno ostatní okolo. Od 93 roku jsou všechny Škodovky bezduchými vozidly ze kterých není cítit právě ta duše toho designéra!!! Dnes z aut akorát páchne na sto honů počítačový software který udělal skoro celý auto sám!!! O tom jak auto jede, řízení není ani náhodou, je to o pocitu z řízení, manuálním přeřazování cítit tu řadící páku, o tom slyšet motor si hezky brumlat a né jenom slyšet řvát výfuk, který přeřvává autorádio s CD měničem za 30000Kč a reproduktorovou soustavou za dalších 60000Kč v kabrioletu který se žene po dálnici 190km/h a více. Takovým lidem přeji hezký pobyt na krchově!!! O starých Škodovkách se nedá říct že je to jenom šrot (o některých). U takových aut taky záleží jak agresivní řidič je řídí. Pokud se dostane třeba BMW 7čkový řady do rukou nějakýho klobouka jenom proto že na to má, tak se na tý silnici bude chovat stejně jako by měl Š1000MB!!!


Konec keců
Datum: 9.07.2003, 19:04
Od: Jiří Čech

Tímto komentářem uzavírám z mé strany další debatu, protože se celá polemika zvrhla v přesvědčování několika jedinců o tom, kdo z nich je větší blbec. Takhle to skutečně dál nejde, jeden člověk zde si prostě nechce něco přiznat a skutečně dále nemá cenu se s ním přít. Nerozumí skutečné problematice, nezná platné zákony, klapky na uších a na očích. Ještě jednou a zkráceně: všichni švindlíři s nefungujícími a motory ničícími přípravky se odvolávají na testy v různých výzkumných ústavech, státních zkušebnách, atesty US army atd. Vše je podvod, nebo záměrně zkreslená informace. Pokud vezmu kterýkoli přípravek včetně Bishopa a dám ho „otestovat“ do výzkumného nebo jiného podobného ústavu, pokud se mne přímo nezeptají na to, co tam mají napsat, tak maximálně provedou rozbor na předepsané látky pro tuto skupinu chemikálií, případně provedou zkušební tribotechnický test, který ale o funkci přípravku v motoru nebo převodovce nevypovídá vůbec nic. Pokud nebudu požadovat test na přítomnost halogenových atd. prvků, tento nebude proveden a ve výsledné zprávě nebude tato skutečnost zaznamenána. Prostě tam chlór není (protože nebyl hledán). Tečka. Platí i o zmiňovaném zkušebním ústavu v Kolíně, co si nebudu přát zjistit, to zjišťovat nebudou (protože jim to nezaplatím – náš zákazník, náš pán). Takové testování je skutečně k ničemu a slouží jen a pouze pro oblbování lidí, kteří do toho nevidí (99,5% obyvatelstva). Na webové stránky si potom vystaví tyto „přesvědčivé argumenty“, na které se spousta nezkušených lidí nachytá (patřil jsem také mezi ně). Militec si klidně napíše, že jen jeho přípravek má atest US army jako jediný (k tomu napíše jakési hausnumero, pod kterým je údajně toto ke zjištění), ovšem stejným tvrzením se pyšní i teflonový Slick 50. (Takže už máme „dva jediné“, velmi zajímavé označení.) Opět malá domů – kdo to bude z našinců ověřovat? Každý věří tomu, že když udali přesné označení povolení, tak to bude jistě pravda, protože si TO MŮŽE KAŽDÝ OVĚŘIT!!! Bezpečnostní listy na webových stránkách jsou ve 100% případů CÍLENĚ UPRAVENÉ překlady americké 29 CFR 12.. , která je ale v Evropě neplatná! Všechny bezpečnostní listy pro Evropu se musí přepracovat podle směrnic EU, musel to udělat i Bishop. Jediné skutečné posouzení účinnosti a prospěšnosti přípravku je možné provést pouze dlouhodobým motorovým testem. Takové testování musí mít přesně stanovená pravidla. Posouzení stavu motoru (převodovky atd.) před započetím testu, rozbor oleje na daleko více elementů, než je běžné, přesná evidence všeho – spotřeby paliva, oleje, různých poruchových stavů a zjištění jejich příčin – jestli jsou způsobeny přípravkem nebo jen třeba vadnou svíčkou atd., subjektivní posouzení chování motoru a mnoho dalších. Nejlepší je posuzování dvou strojů ve zhruba stejném technickém stavu před započetím testu, jeden bez přípravku, druhý s přípravkem. Během provozu (nebo testu na motorové brzdě) se pravidelně provádí rozbor oleje a zjišťuje se jeho degradace a porovnává se s normálem, nebo druhým motorem. Dodržovat předepsané intervaly údržby a výměn provozních kapalin, aby se výsledek neovlivňoval zanedbáním údržby. Takový test musí být skutečně dlouhodobý, protože určitá negativa se mohou projevit za delší dobu. Nejlépe je oba motory provozovat až do jejich zkolabování opotřebením, což může trvat i mnoho měsíců. Výsledek je potom směrodatný a těžko napadnutelný. Je jasné, že jeden motor nestačí k přesvědčení, je nutné takové zkoušky provádět souběžně na různých typech a v různém provozním režimu. Teď si spočítejte, kolik by takové testování stálo, i když by většinu nákladů nesl provozovatel těchto vozidel (drtivá většina takových testů se provádí na vozidlech v normálním provozu), rozbory olejů, aplikace přísad bez náhrady ceny… Výsledky takových testů nemá žádná z mnou kritizovaných firem, jenom spousta planých řečí a podvodných podpisů a neexistujících jmen (Militec a jeho „převrat v mazání“ – toho otitulovaného pána nezapamatovatelného jména jsem skutečně nikde nenašel a na dotaz v redakci časopisu bylo odpovědí jen koktání). Bishop takové testy má a dokonce prováděných u nás, může je doložit kdykoliv a komukoliv. Nějaké rozebírání motorů a koukání se dovnitř nevypovídá vůbec nic, protože není doloženo, že tento motor skutečně na Prolong nebo jiné svinstvo jezdil. Kdo z vás se rozhodne nepoužít žádný přípravek (ani Bishopa), neudělá nic špatného. Motor skutečně nepotřebuje k tomu, aby se točil, nic jiného než olej. Pokud bude používat kvalitní olej a včas ho měnit, motor pojede jak má a životnost bude také dostatečná. Kdo chce použít něco chlórového, ať si to použije, následky si ponese sám. Kdo chce zkusit Bishopa, neudělá také nic špatně, zlepšené provozní vlastnosti se mu jistě ekonomicky vrátí. Ovšem žádná z uvedených přísad neudělá z průměrného auta Ferrari, rozdíl ve výkonu je minimální, ono to ani jinak nejde, spalovací motor je dán svou konstrukcí a tepelnou rozvahou, určitý pokles tření sice nějaký výkon přinese, ale jsou to skutečně jednotky procent. U moderních motorů se syntetickými oleji je nárůst skutečně minimální. Abych mohl přinést nějaké bližší informace, rozhodl jsem se použít Bishopa ve svém autě a provést aspoň základní měření výkonu a nějaké sledování spotřeby paliva a oleje. Totéž chci vyzkoušet i s obyčejnou škodovkou. Je jasné, že to nebude hned, něco celá procedura stojí a protože mám i důležitější projekty, kam dávat peníze (udělat na obou škodovečkách plechařinu atd.), budete si muset nějaký týden počkat na výsledky. Myslím si, že je dále zbytečné cokoliv komentovat, informací jsem už přinesl dost. Proto se už dále k tématu nehodlám vyjadřovat, všechny informace, které jsou důležité, máte sesumírované ve 4 článcích, co tam není, to si najděte sami, více iniciativy by neškodilo. Aspoň poznáte, co to dá práce takový článek dát dohromady. Mnozí z vás jsou liní si něco delšího než tři věty přečíst, takovým ale bohužel není pomoci. Když mohu já věnovat mnoho dlouhých hodin psaní a shánění informací, tak vy zase můžete několik dlouhých minut číst. Jediné, co mne mrzí, že se ozvou na můj mail skuteční odborníci, kteří mi děkují za články, že mají stejné zkušenosti atd. atd., ale na výzvu, aby se také vložili vahou své osoby a postavení (většinou VŠ, výzkumné ústavy) aspoň jednou jedinkrát potvrdili moje tvrzení, dělají mrtvého brouka. Holt osobní statečnost se dnes nějak nenosí.


RE: RE: RE všem
Datum: 9.07.2003, 16:04
Od: Pavel K.

Některým jedincům (-ci) by spíše prospěla perorální aplikace Prolongu a doufat, že přípravek dostojí svému názvu.....:-)


RE: RE všem
Datum: 9.07.2003, 14:00
Od: Pavel

Vážený pane Dudo na Vaší poznámku "Pan Čech také reaguje jen na to, na co chce. Veřejně jsem ho vyzval k otestování obou přípravků, na to nereagoval." Pan Čech možná nechce Prolong testovat, aby si nezkurvil auto a ani se mu nedivím...:)Ale nemějte z tohoto neúspěchu komplexy, to se občas stává. Se tak dívám, není ta Vaše firma dkcar.cz náhodou hlavním distributorem...???Chováte se jako obchodní zástupce, který je naštvaný, že mu nikdo nevěří a hlavně, že jeho výrobky většina přísedících odepsala...:)


RE: RE všem
Datum: 9.07.2003, 11:35
Od: Petr

Debatu "o Vás" jste z toho udělal jen a jen Vy!! To ostatní už byly jenom reakce - to se prostě opravdu nedalo vydržet. A nehledejte omluvy v Německu - ty dálnice tam jsou o něčem jiném. Možná jste ale zaregistroval, že i tam je doporučená rychlost a v případě nehody je její překročení přitěžující důkaz! Co se týká těch Vámi jmenovaných aut - měl jste si je zjistit, potom by jste mohli založit klub I..... "nejezdím míň než 200 km/h". K tomu prolongu: píšete "Pokud se Prolong v USA prodává, tak jistě nebyl vytlačen z trhu". Tahle věta je tak trochu divná! "Pokud..." - když o něm víte vše, jakto že nevíte tohle? V některém článku nebo příspěvku bylo uvedeno, že že prodej byl ZAKÁZÁN, takže vlastně máte pravdu - ".. nebyl vytlačen z trhu" :-))


RE: RE Jiří Čech
Datum: 9.07.2003, 0:44
Od: pajathinkscool

Po Boleslavské dálnici se dá jet samozřejmě i 200 km/h (teda jestli je Boleslavská dálnice ta stará hrbolatá cesta, která vede z Prahy do Boleslavi a dále na sever, Liberec atd.)... Ale těžko v mladoboleslavské škodovce řady 1xxPL, a různých "moderních" -iích (PL není překlep, znamená to PLeczKa) :-)) Trvale nevím, protože trvale nikdo nejezdí, maximálně tak čtvrt až půl hoďky... až do liberce je to tuším snad 100 kiláků.. t=S/v ... hm hm :-) Má žena jest mi důkazem, že 40 minut naprosto stačí. Ale je to naprosto scestné tady diskutovat o rychlosti ne? .-) Ale pro Mr.Dudu: taky jezdím často Ostrava-Říčany (330 km - v prvním městě bydlím a v druhém mám ženu), a jezdit to pod 2:30 je už záležitost pro sebevrahy. Nedávno jsem na D1 viděl typa ve fáčku a zkopečka si to hasil asi 160 km/h, do kopečka víc než 110 ani ho..o samozřejmě. Kamiony a podobné vraky by měli z dálnic poslat na okresky. Když jsem měl žigulíka taky jsem nikoho nebrzdil a jezdil po okreskách nebo vnoci. Vždyť to je trápení i pro ta auta! ... Jak už tady někdo říkal, nejlepší přísada je dobře zajetý a udržovaný motor... Shrnul bych to asi tak: kvalitní olej do kvalitního auta. BTW: nejradši jezdím stejně vnoci a pomalu... TEMPOMAT RULEZZ K těm přísadám: do automatu bych ROZHODNĚ NIKDY NIC JINÉHO, než předepisuje výrobce, nedával. Nestojí to za ten pokus. V automatické převodovce (ani manuální) není olej zatěžován karbonovými úsadami (vpodstatě následky hoření) jak p.Čech správně uvedl, a navíc nejvíce výkonu se ztrácí úplně jinde - v hydrodynamickém měniči točivého momentu. Pro zajímavost, existují výrobci, kteří dokážou původní měnič (např v brčku, což je podle mně jediná rozumná šádovka - samozřejmě ve verzi 2.8 V6 s automatem) nahradit menším, a tedy lehčím. Protože měnič funguje u těchto motorů (nebo aspoň u amerik) mimo jiné i jako setrvačník, lze dosáhnout jeho odlehčením i rychlejší nástup do motoru otáček, podobně jako např. zbroušením setrváku. Samozřejmě se všemi souvisejícími neduhy...


RE všem
Datum: 8.07.2003, 22:58
Od: Milan Duda
WWW: http://dkcar.cz

Jak vidím, asi jste si spletli článek. Tato debata není o mé osobě, ale o přísadách. To vám nějak uniklo. Některé reakce jsou pro mě úsměvné a nechci ani z časových důvodů nemohu na ně reagovat. Pan Čech také reaguje jen na to, na co chce. Veřejně jsem ho vyzval k otestování obou přípravků, na to nereagoval. Ono nechat to na panu Maškovi je pro něj přece jen asi pohodlnější a ten výsledek se už nějak ututlá. Zato reagoval na americké stránky prodejců Prolongu. Pokud se Prolong v USA prodává, tak jistě nebyl vytlačen z trhu. Mé řidičské výkony jsem Vám popsal kvůli tomu, abyste měli názorný příklad toho, jak namáhaný je motor v mém autě. Nic jiného jsem tím nesledoval. Kdybych jezdil traktorem, popsal bych vám asi jízdu s plně naloženým vlekem. A když jsem psal o ,,paštikách", vůbec jsem tím nechtěl urazit majitele starších vozidel. Pouze jsem asi nevhodně užil tento výraz. Nicméně, s rychlými vozy mám své zkušenosti a kdo nemá v těchto vozech najeto určitý počet kilometrů, mohou být pro něj nebezpečné. I když jezdím trochu rychleji, občas mě také někdo předjede. Nedávno Porsche, BMW X 5 a včera Maserati. Pochybuji, že někdo s takovým vozem, který má maximální rychlost okolo 300 km/h pojede po dálnici 130. A přiznám se, že majitelům těchto vozů, tak trochu závidím. A věřím, že každý z vás na tato vozidla obdivně kouká a v té chvíli vůbec nepomyslí na to, že někdo jede hodně přes 200 km/h. Kdo jel někdy v Německu po dálnici, ví, že potkat takové vozidlo není žádný problém.


RE: RE Pavel
Datum: 8.07.2003, 21:59
Od: Medák

Jó pan Duda,to je machr,má nejeto milión a nemá starou paštiku,tomu se určitě nemůže nic stát!To jistej Ludvík Kalma taky jezdil ve funglovce Oktávce a dokonce měl zelený číslo a jako šéfovi ŠkodaWerke mu mohli poldové bejt ukradený.A pak stačil jeden blbě osvětlenej kamion a ani bagy mu v tý rychlosti nebyly nic platný.


RE: RE Pavel
Datum: 8.07.2003, 17:55
Od: Pavel

O tom jak velké IQ tu kdo z nás předvedl nebudu polemizovat neboť si jistě každý udělá svůj názor (tak jako Vy nebo já a z ním si stojim), zatím ho tu někteří už vyslovili a mám neodbytný dojem, že v můj prospěch... To že si někdo zkouší "kritické" vlastnosti (nejen tedy maximálku) vozu a své schopnosti tam kde neohrozí nikoho, tomu já říkám ZODPOVĚDNOST, což je Vám asi zcela cizí. To jak je které vozidlo za jízdy bezpečné není jen o pneu ale kromě konstrukce i o údržbě apod. takže může ve stejné kategorii "vyhrát" něco 10let starého nad něčím 2 roky starým ale zdemolovaným (to jsem v praxi viděl). A hodně bezpečnosti je i o "mezikusu" mezi volantem, pedály a sedačkou. Milion km samozřejmě znamená hodně zkušeností ale asi před 5ti lety mi někdo (muž, cca 45let) nedal přednost (moc škody nebylo) o kterém jsem se až mnohem později náhodou dodatečně dozvěl, že se už dlouho živí jako řidič a už toho mnoho najezdil ale mě prostě na křižovatce přehlédl (přestože jsem svítil) což uvedl i do protokolu. A mimochodem kolik myslíte že toho najezdil třeba Ayrton Sena a jaký byl řidič? Takže to až tak moc neznamená. A když někdo takto porušuje rychlostní limity a ještě se tím chlubí jak asi bude dodržovat ostatní předpisy? A také musím souhlasit s názorem, že ve vysokých rychlostech se řidič jen "veze" a na rychlé zabrždění nemá šanci což je fakt (který jen trochu zlepší ABS apod.) ale Vy už jste tu několikrát fyzikální zákony popřel a zajisté tak učiníte i teď. Vy nechcete být u toho až nebudete moct dobrzdit na mých 80 ale já na dálnicích cestuji cca 120 - 140km/h, takže až budete muset brzdit na mých 80 bude to znamenat že se přede mnou něco "stalo" a vy jste to zaspal a to pak já nechci potkat Vás ve svém kufru (v lepším případě, horší radši nedomýšlím) stejně jako až mě budete předjíždět svých 220 a usnete (to se může stát každému to nepopřete) nebo Vám rupne pneu či boční vítr apod. stejně jako Vás, vzhledem k Vašemu vztahu k předpisům, nechci potkat v Praze až se někde pokusíte "prostřelit" křižovatku na které už je chvíli červená (já si sice na takový blbce dávám pozor ale...). Také jste tu napsal, že používáte kvalitní ochranu motoru, kvalitní ochranu před radary a tak doufám, že používate i kvalitní pánskou ochranu - to proto, aby jste se nám tu nemnožil. Napsal jsem, že Vám nelze nic věřit ale musím se Vám omluvit neboť alepoň něco lze a to některé údaje o Vašich vozidlech stejně jako milion km, který Vám rozhodně nepopírám a uznávám, že to může být fakt. Ze začátku se dalo věřit že můžete mít pravdu a JC lhát ale postupem času jste to tak "zabalil", že už Vám asi nikdo nevěří i kdyby původní myšlenka byla pravdou, jediné čeho jste dosáhl je, že ani JC už tu mnoho lidí nevěří ale je na něm, aby nám dokázal, že má pravdu, ale pokud jste si nevšiml tak on tu za poslední cca rok přinesl nejvíce užitečných a až na detaily správných informací z konstrukce vozidel (já jsem si některé namátkou ověřil v literatuře a musím uznat že jsou správné). A už se těším až nás tu budete krmit jak jsou M a R. Schumacherovi Vaši bratři, Karel Loprais strýc, k Didierovi Auriolovi jezdíte běžně na oběd (220km/h samozřejmě), Niki Lauda je Vaším otcem, Étore Buggati dědou u nějž jste potkal Enza Ferrariho a Eliška Junková Vás vozila v kočárku... Tímto ukončuji náš rozhovor a doufám, že učiníte totéž stejně jako vyklidíte pole pro rozumnou diskusi. Zároveň se omlouvám všem ostatním že jsem takto dále rozproudil zcela neplodnou diskusi která je k ničemu ale prostě jsem uznal za vhodné Vám nějak vysvětlit názor více lidí na Vaší osobu a zejména na její působení zde, což soudě podle dosavadních reakcí se mi povedlo a doufám, že už to konečně zabere (cesta aby byly Vaše (a nejen Vaše) příspěvky automaticky mazány by byla zcela jistě schůdná ale rozhodně si tyto metody zde nepřeji).


RE: RE: selský rozum
Datum: 8.07.2003, 11:51
Od: Clouseau

Se skodolibym potesenim sleduji, ze obrazek o panu Dudovi jako o cloveku si udelalo vicero pritomnych a ze se kupodivu nelisi od toho meho. :-))) Trasu Mlada Boleslav - Praha a zpet jezdim vice mene kazdy den a vidim co vidim. Tech borcu co je pro ne dve ste malo a zazracne se mi objevuji v mych tachometrovych sto triceti - sto ctyriceti na zadnim narazniku presto ze jsem se trikrat podival do zrcatka nez jsem zacal predjizdet (a na obzoru nikdo nebyl) je tam spousta. Taky se spousta podobnych vali kazdou chvili po okolnich polich, protoze vyjete koleje, bocni vitr a relativne male polomeryne zatacek nekamaradi ani s modernejsimi vozy nez je muj Rapid, jenom je skoda ze nezridka s sebou vezmou jeste nekoho dalsiho. Ale skoda mluvit, staci zvolnit a vsimat si kazdy den pribyvajici brzdnych stop koncicich rozrytou hlinou ve skarpe nebo pomuchlanymi svodidly - ale ty asi od urcite rychlosti videt nejsou, resp. fyzikalni zakony plati jen pro ostatni. ;-)


RE: selský rozum
Datum: 8.07.2003, 10:57
Od: Pavel

Naprosto souhlasím. Pro 200 km/hod. nemám komentář.Vzít Vám řidičák hned na místě a auto zabavit.Vy jste šílenec. Co se oleje týká, není nad kvalitu a nějaká sračka, kterou tam přidáte nemůže zásadně ovlivnit schopnosti motoru (a za tu cenu je to nerentabilní)...už aby byl nějaký normální článek...


selský rozum
Datum: 8.07.2003, 10:46
Od: forrest

Neodpustím si poznámečku, pochopím, že někdo "spěchá" 160 km/h , ale 200 km/h může jet jenom bezcharakterní neohleduplný hovado, který nemá elementární slušnost a ohled na ostatní lidi a navíc má takový člověk tu drzost to veřejně obhajovat. Vážený pane, jste odpadem (a zároveň produktem) společnosti, ve které se stalo normálním porušování veškerých pravidel a (nejlépe do kamery) též obhajování se bez uzardění stylem - "se zkrvaveným nožem v ruce: ON MI NA NĚJ UPAD !" Přeju vám, abyste na své pravidelné cestě potkal nějaký kamion a ne ubohou S120 s rodinou... selský rozum mi říká: není tedy lepší dopřát autu lepší olej - i třeba za cenu častějšího dolévání ? než pořizování si jakéhokoliv přípravku za cca 800,- Kč ? začal jsem tedy do felicie lít syntetiku 5W40 (postupně) za asi 850,- 4l z Parama a protože to olej vůbec nežere (spíš to trochu sákne - jak syntetika rozpustila úsady) tak musím na 10 000 km 1l dolít vzhledem ke kvalitám tohoto oleje bez problémů vydrží 20 000 km a mě to stojí všeho všudy 1300,- doporučuji tedy zvážit podle stavu motoru (jak moc to žere olej), ale já mám zase tuto ekonomickou úvahu... ps: pokud by se jednalo o zachovalejší S1XX tak to lze provést i s polosyntetikou 10W40 za cca 500,- 4l a myslím, že motor bude chrochtat mnohem spokojeněji, než se supermogulem za 300,- + EXTRASUPRZAZRAKEM za 800,- hezký den všem a až dnes potkáte toho pána "200km/h" venku či ho uvidíte večer v televizi - bacha, a veeeliky oblouk !


RE: RE Pavel
Datum: 8.07.2003, 10:28
Od: Petr

Pane Dudo, na tohle se opravdu již musí reagovat. Ono použité lékářské označení je po Vašem komentáři již slabé. O Vášem IQ se dá také pochybovat když běžně jezdíte 200 km/h. Ještě tady urážité ostatní, kteří si maximálku svého auta jedou vyzkoušet na místa, kde můžou ohrozit sami sebe. Vy se klidně zabijte a říkejte si "mám najetej milióóón", "mám najetej milióóón", ....., ale neberte sebou normálni lidi. Taky nejzdím vždycky podle předpisů, to asi nikdo, ale Vy si asi neuvědomujete, že porušení předpisů je i jízda po dálnici 140 km/h místo 130 km/h. Tady by se dalo polemizovat, že při 140 km/h na tacho stejně víc než těch 130 km/h nejedu. O to mi ale nejde. Jde mi o to že přestupek je to stejný, ale těch 10 km/h by se snad dalo i překousnout, ale jezdit na našich "nádherných a moderních" dálnicích (vy tak vlastně jezdíte na rychlostní komunikaci) min. o 70 km/h rychleji je DEBILITA!!


RE: Re Zdeněk Dvořák
Datum: 8.07.2003, 10:01
Od: Jarda Kupr

Pane Dudo, vy jste snad Svědek Prolongův, jinak to není možný!!! Já sice nevím, jestli je lepší Bishop nebo něco jiného, ale každý nomální člověk ví, že chlór nemaže, ba naopak leptá!!! Pokud o tom stále pochybujete, vemte plavky a hybaj do Podolí, nebo na jinou plovárnu kde se používá chlor k desinfekci vody. Až z ní vylezete, zkuste se po oschnutí zamyslet, zda je vaše pokožka lubrikována či vysušena. Jestliže máte pochybnosti, zda se malá koncentrace ve vodě nějak projeví, tak si zkuste projít složení většiny kyselin či přípravků na leptání tištěných spojů a pod. a popřemýšlet, která ze složek je agresivní... ale obávám se, že Vám není pomoci. Nakonec, možná Vás o tom přesvědčí Vaše vozidlo, či vozidlo někoho z vašich známých. Ale to vám nepřeju.


RE: RE
Datum: 8.07.2003, 9:39
Od: Jiří Klokočka

Ty testy by byly super, konečně by byl nějakej výsledek těchle nanicdobrých debat. I když je jasný ž prokážou tvrzení pana Čecha, tak by snad mohli eliminovat dudu i s jeho úžasnými stránkami a "zdravým rozumem". Já už se fakt musim držet abych nebyl sprostej. Duda je fakt ubohý stvoření, jeho poslední žvatlání o způsobu cestování už je obtížný číst bez emocí. Tady už nejde o nějakou objektivitu nebo techniku. Je to pořáde dokolečka dokola. Už na komentáře koukam jen občas protože nemají vypovídací hodnotu. Je to marná snaha o obranu rozumu proti tupýmu shluku neuronů. Mimochodem - i vzdělanej člověk s dvaceti titulama a padesátiletou praxí může bejt blbec, a srážka s nim je hrozně bolestivá... *** Chystám se dát do PDF všechny články Jiřího Čecha. Kdybyste o to měli někdo zájem, můžu to někde vystavit. Samozřejmě zdarma.


RE: RE
Datum: 8.07.2003, 8:12
Od: Jiří Čech

Pan Čech nelže - uvedené stránky www.prolong.com jsou stránky prodejců, výrobce měl stránky Prolong Corporation, ty se mi nepodařilo najít.


RE: RE: Pro pana Čecha.
Datum: 8.07.2003, 7:38
Od: Max.
WWW: http://www.tunningsrazy.tk

Díky, jsem spokojen.


RE: RE Pavel
Datum: 7.07.2003, 22:49
Od: jan barta

No chtel jsem uz jit spat ale to nejde..pane dudo milion km je sice uctihodne hodnota a ja tolik ani zdaleka nemam najeto. Ale ani ti autobusaci co usnuli nebo otocili autobus plny lidi na strechu nemeli najeto malo km ze? Ono protoze studuju stavarnu a dopravni stavby uz sme probabrali tak ty nase dalnice nejsou ani na 220 ani na 200 ba dokonce ani ne na 180 …proste ty polomery jsou navrhovane na mensi rychlost pokud se dobře pamatuju tak kolem 130 km-h. A jak rikal ucitel bezpecne jizdy ( ne nejaky blbecek ale 65 lety profik co uci v nemecku ridit na M3 policajty}ve dve ste zapomen na nejaky brzdny ucinek… A ja mu verim ikdyz jsem zatím nemel moznost jet 200..jenom 180 vic to nejelo (abyste nerekl ze s nejakou skoduli co premeruje a akorat se rozpadne tak to byl scenik dva roky stary DTI} a muzu rict ze když jsem chtel v noci zabrzdit před neoznaceny vyfrezovanym usekem a to jsem jel „jen“140 tak mi nepomohli ani 4 kotouce ani ABS ani rozdelovac brzdne sily..proste si muzete.. a pokud tvrdite ze se svoji octavii mate obavu zabrzdit na 80km/h z 220km/h tak se vubec nedivim protože to proste v te rychlosti proste nebrzdi. Nad 200 neridite vy ale jen se vezete a pokud někdo tvrdi něco jineho a ma OCTAVII tak si myslim sve. Mam skodovku ale to neznamena ze jsem nejezdil i s lepsima autama jako vento, scenic, vectra atd. a tak nemusim poslouchat chvastave reci vlastniku drazsich aut a myslet si ze mají urcite pravdu a jsou mnohem lepsi a chytrejsi ridici jenom proto ze jezdi 200 a ja jenom 100. Kez byste jednou nezabil nikoho nevinneho kdyby vam super rychlemu ridici NAHODOU praskla jenom blba guma..ono sice zalezi na obuti , ale pokud se vam ztrati vzduch ve 200 tak to prosim napalte nekam mimo lidi a rikejte si mam najeto 1000000km ja to uridim .. Ale vam se to urcite nestane protože vy si davate pozor a podle toho jak si dokazete davat pozor jenom na blby rozvodak který se meni po priblizne 60tisich (podle auta) mate auto urcite v naprostem poradku protože lijete do motoru prolong a to staci ..rozvodak si to nemyslel a kdyby se vam roztrhl na octavii na ne na picupu aspon ve 150km/h a kousl se vam motor uz byste neohrozoval ostatní..


RE Pavel
Datum: 7.07.2003, 21:17
Od: Milan Duda
WWW: http://dkcar.cz

Vaši urážku projednou přejdu. Nicméně výši Vašeho IQ jste právě všem předvedl. Budu se modlit, abych Vás na dálnici nepotkal. Nemusel bych to na těch 80 dobrzdit. Za celou dobu, co jezdím /mám najeto více jak 1 000 000 km/ jsem doposud žádnou nehodu nezavinil. A hlavně jsem jezdil v autech do tří let stáří. Pokud bych měl starou ,,paštiku", byť by byla seberychlejší, nezkoušel bych maximálku ani na letišti. Je to také o pneumatikách. Tak přestaňte kritizovat druhé, když sám nejezdíte podle předpisů a běžte si to vyzkoušet opět na letiště. O Vaši dceři se nehodlám vyjsdřovat, protože ji neznám, ale snad jednou nebude po Vás.


RE: To snad ani nepotřebuje komentář
Datum: 7.07.2003, 18:33
Od: Pavel

Milane Dudo, nedavno tu psal Clouseau, ze si o Vas udelal vlastni nazor coz jste nemohl pochopit ale verte ze to lze, take jsem (a urcite nejen ja) si ho udelal a po Vasem prohlaseni "...cestovní rychlost 180-220 km/h z Turnova do Prahy a zpět bezesporu je /2krát až 3krát týdně..." jsem si ho upravil a shnul do jedno slova - jste "IDIOT"!!! (coz je spravny lekarsky termin) - a jen jsem se utvrdil ze Vam nelze nic verit. Vasi inteligenci bych prirovnal k inteligenci sve, ani ne mesic stare, dcery ale mam dojem ze Katku podcenuji a to dost silne, pravda na rozdil od ni uz umite psat a cist... Takovych "hrdinu" jako Vy jsou plne hrbitovy ale bohuzel vice je tam jejich obeti. Na druhou stranu musim priznat ze sam nejezdim uplne podle predpisu ale co je moc to je moc (maximalku, podle tachometru cca 220km/h, jsem si zkousel jen jednou a to na letistni draze, ktera byla mimo provoz). A jen pro upresneni - silnice R10 Praha, MB a dale neni "dalnice" ale "komunikace pro motorova vozidla" (coz nic nemeni na rychlostnich limitech a poplatcich) a od dalnice ji odlisuje sirka (pocet pruhu), polomery zatacek apod. a jak jsem si nedavno vsiml i pres opravy povrchu jsou casto vyssi rychlosti dosti o hubu a mistama mi rychlost nad 120km/h pripada spise pro kaskadery.


RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE
Datum: 7.07.2003, 15:30
Od: Jiří Čech

Tento postup dnešním motorům škodí. Nepamatuji se, že bych se ještě i jako dítě setkal s takovým postupem záběhu, pouze u Moskvičů 408 se doporučoval nějaký asi 30 minutový cyklus běhu v různých otáčkách při stojícím vozidle. Jinak normální záběh jízdou se praktikuje minimálně 40 let.


RE: Pro pana Čecha.
Datum: 7.07.2003, 15:26
Od: Jiří Čech

Na přeplňování také dojde, ale protože škodovčičky zrovna přeplňováním neoplývají, myslím si, že na pořadu dne jsou jiné kapitoly, než turba. Nemám dokončenou Teorii motoru IV, kterou považuji za důležitější.


RE: ANO
Datum: 7.07.2003, 13:06
Od: Pavel

Myslím si, že většině vozů z AAA pomůže už jen kvalitní vrakoviště s velkým skladovacím místem...:)


Dík
Datum: 7.07.2003, 12:38
Od: Tomáš

Dík pane Čechu, před půl rokem jsem si koupil 6 let starou Felicii a chtěl jsem tam něco "úžasného" nalít (konkrétně mě lákal Slick). Díky vašim radám to neudělám, jen přejdu z minerálního oleje na polosyntetický. To bude asi pro motor to nejlepší, co můžu udělat. Napsal jste sérii dobrých a užitečných článků, nenechte se proto odradit od některých blbců, kterí tu píšou své komentáře. Oni si neuvědomují, že jsou to jen informace a je na jejich úvaze, jak se zachovají. Mně přišly vaše argumenty a vysvětlení rozumná a zachovám se podle toho. Ale oni přece nemusí! Jen se zase projevila ta česká podezíravost a závist-jestli pak ten Čech z toho něco nemá, ten si na tom určitě nahrabal. Rád si od vás zase v budoucnu něco přečtu-zatím to stálo za to.


RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE
Datum: 7.07.2003, 12:37
Od: Jan

Ten postup zabihani nedoporucujete proto, ze je namahavy a casove narocny, nebo proto, ze nejak skodi motoru? Jen by me to tak zajimalo.


ANO
Datum: 7.07.2003, 12:26
Od: qwert

Musím Bišopa velmi pochválit.Po aplikaci do vozu z AAA vykazuje starý motor sílu jak za mlada,navíc se zacelily díry v podlaze a na galuskách se znovuobjevil vzorek. Mohu doporučit,obracejte se na profesionály.


Olej
Datum: 7.07.2003, 11:22
Od: helmut

Dávám za plně za pravdu, stačí kvalitní olej.Přijde mi, že je to podobné jako s tím benzínem, ať je tam 95tka, nebo 98čka a nebo shell Vpower, tak to stejně markantní rozdíl neudělá. Já osobně nevěřím tomu že když pridám něco do oleje, tak to víc pojede.


Už to neřešte
Datum: 7.07.2003, 9:48
Od: Pavel

Lidi, už neřešte tyto hovadiny. Stejně je to na nic. Pokud použijete kvalitní olej, tak tam nic už nepřidávejte, akorát vyhazujete prachy oknem za něco, co to auto vůbec nepotřebuje. Celá záležitost s přísadami do oleje mi připadá jako koupit si krásný nový koberec, ale aby nám vydržel, tak přes něj hodíme igelit....:) Berte auto jako spotřební věc, ona nám má sloužit a ne zotročovat nás....údržba je NUTNÁ, ale všeho s rozumem. Ty motory stejně přežijou karosérii (pokud se o ně budete aspoň trochu starat) a do auta, které si koupíte pak, jej dávat nebudete...:)))Nejsem žádný boháč, ale auta kupuju ojeté a chovám se k nim tak, aby mi udělaly alespoň osmi letou službu.Životnost auta odhaduju tak celkově na 15 let. Pokud má víc, tak už je to šrot, který i při sebelepší údržbě časem odejde a hlavně už je nerentabilní...:( Mějte se hezky a neukamenujte mne. PS: Jsou i vyjímky


Pro pana Čecha.
Datum: 7.07.2003, 8:30
Od: Max.
WWW: http://www.tunningsrazy.tk

Děkuji vám za odpověď, pane Čechu!


RE: RE: RE: RE
Datum: 7.07.2003, 8:28
Od: HobzaCB

Taky se přidám se zkušeností s M6A. Na Octavii, která na tento olej celý život jezdila, jsem se rozhodl až po 50tis. km (dřív jsem ji neměl)k přechodu na typy AD. A to i přes to, že ve všech knížkách se psalo, že přechod je možný max po cca. 12tis. nebo po celk. GO. Po použití nějakého čističe motoru asi za 150Kč jsem jako 1. náplň dal M6AD. Dál následovaly kontroly znečištění úsadami na filtru a filtrování oleje po 200, 500, 800 atd. km. Za 1500km vým. oleje za 15W50 Super Stabil, který se použ. doteď. Už při 1. jízdě na M6AD motor jel jak vyměněný - to se vůbec nedalo srovnávat. Těžko říct jestli na to měl větší vliv ten olej, nebo čistič motoru - asi tak 50 na 50, ne?


RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE
Datum: 7.07.2003, 7:59
Od: Jiří Čech

Uvedený postup záběhu se používal naposledy snad za první republiky, dnes takové zvěrstvo nikomu nedoporučuji. Normálně složte motor, nalejte olej, prvních 1000 - 1500 km motor jen šimrejte a potom je možné postupně zvyšovat zátěž.


RE: RE: RE: RE: RE
Datum: 7.07.2003, 7:38
Od: Jirka Varva

Olej M6A se normálně vyrábí a prodává.Je jen o několik málo korun lacinější,než oleje řady AD (cena do 50Kč/litr)Používají to do starých Zetorů a třeba taky k mazání řetězů motorových pil.Jinak mi běhá mráz po zádech,když se tu lidi chvástají,že jezdí po dálnici 200km/h i víc.


RE: RE: RE: RE: RE: RE
Datum: 7.07.2003, 6:30
Od: emc

500 hodin je 20,83 dne! Sorry, ale to si nedovedu představit.


RE: RE: RE: RE: RE: RE
Datum: 6.07.2003, 18:48
Od: Jan

Samozrejme se stydim za svuj pravopis- vyznam je s Y.


RE: RE: RE: RE: RE
Datum: 6.07.2003, 18:12
Od: Jan

Presne tak- je sundana hlava a elektromotor s prevodem asi na 800 ot/min otaci motorem-nemyslim starter to je blbost.Ze zacatku je nutny delat prestavky, protoze se to cely hodne zahriva. Motor byl normalne venku po vymene vlozek.Je nutny ucpat kanaly aby olej netek ven a zajistit valce. Pri tomhle je nadherne videt jak si sednou krouzky a nad kterej pist se dostava olej. Tam kde je to spatny se nad pistem zacne tvorit mala louzicka-vetsinou to ale neni problem protoze po dalsim zabehnuti uz jizdou si to nejak sedne. Pokud je takhle motor "zabehnutej" pred normalnim zabihanim tak neni ani poznat ze ma nizsi vykon v prvnich 5000tis. km. Po pravde, kdyz to srovnam s normalne zabihanym motorem na S105, tak ten mel na zacatku musi silu-vic jak 3 stupen nemelo smysl radit a rychlost nad 35km/h byla snem, a to dost dlouho. Ja myslel ze se jedna o beznej postup(teda pro vlastni motor, s cizim by se nikdo takhla nes...).Delal to muj deda,ja se v tom moc neviznam.Motor tech 110 tis jezdil fakt nadherne.


RE: RE: RE: RE
Datum: 6.07.2003, 17:50
Od: Jiří Čech

Kupodivu jsem opět viděl u benzínky Mogul M6A, to snad není možné, že je to ještě normálně na trhu. Ovšem Tvůj popis přesně odpovídá tomu, co jsem popsal v článku Oleje, na A to dlouho nejezdí. U stopětky je olej lepší, ovšem i ten Super Mogul je lepším řešením, než jednorozsahový M6AD. Co to znamená "nechat zabíhat na elektromotoru", to jako elektromotor točil 500 hodin motorem? (Studený motor nechat tak dlouho protáčet...)


Pomoc!!!
Datum: 6.07.2003, 13:19
Od: Ondřej Beran

Vím,že o sem nepatří,ale mám problém s Formanem-včera jsem utrhnul vnější kloub na levé přední poloose.Stalo se mi to v Praze na Chodově,auto mi tam stojí nepojízdné.Zíra snad seženu nový kloub,ale sháním někoho,kdo by mi ho byl schopen na místě vyměnit,sám si na to netroufám.Auto stojí pod střechou.Možná by mi stačil i nějaký popis,jak na to a na co si dát pozor.Nevíte někdo o někom takovém,případně o někom s možností sehnat odtah?Jedná se asi o 10km,bydlím v Modřanech a "můj" mechanik také.Předem moc díky za každou radu.


RE: RE: RE
Datum: 6.07.2003, 12:17
Od: Jan

Hmm, zacina to byt ostry. K prisadam: Kdyz jsme meli S100 tak jsme jezdili na olej M6A a menili ho jednou za rok. Jezdili jsme podle zasady "co na teplomeru to na rychlomeru" a motor vydrzel bez problemu 110 tis km, pak se zadrel. (Myslim ze to byly saly na ojnicich-ale nejsem odbornik,ani nevim jak se tomu odborne rika-snad panve)Motor byl zabehnut na elektromotoru asi 500 hod. Dnes je po GO a zese zabehnut na el.motoru asi 500 hod. Nanestesti vydrz kasle neodpovida vydrzi motoru a s autem uz moc nejezdime. Nyni mame S105, olej M6AD, jezdime stejnym stylem jako se S100. Bohuzel nebyl cas nechavat motor na 105tce zabihat na elektromotoru, proto bude jeho zivotnost asi o hodne nizsi (uvidime) Nikdy jsme nepouzivali zadny super kvalitni olej, stacilo jezdit slusne(hlavne netrapit studenej motor) a mit slusne zabehnutej motor. Je pravda ze pred zadrenim motoru zacla mirne stoupat spotreba oleje- ale v unosnych mezich. Z toho se mi zda, ze neni treba pouzivat pri bezne jizde zadnou prisadu do oleje,navic pri dnesni kvalite oleju (asi nesrovnatelna s nejlevnejsim M6A ktery se snad uz ani nevyrabi)


RE: RE
Datum: 6.07.2003, 10:34
Od: Zdeněk Dvořák

Mě by ten výsledek také zajímal??? Konečně by přestala tato neproduktivní debata!!!


RE
Datum: 6.07.2003, 10:22
Od: Milan Duda
WWW: http://dkcar.cz

A proč čekat na výsledky pana Maška? Což takhle nechat si udělat testy na oba přípravky ve výzkumném ústavu paliv a maziv v Kolíně?


RE Jiří Čech
Datum: 6.07.2003, 10:16
Od: Milan Duda
WWW: http://dkcar.cz

NE, NE, NE pane Čechu. Nepřekrucujte stále má slova. Nepsal jsem o průměrné cestovní rychlosti. Ale o rychlosti jako takové. Hustý provoz je jen přes den. Brzy ráno žádný hustý provoz není. Taktéž v noci. A pokud mě někdo zbrzdí na 130 km/h, tak je to jen chvilkové zpomalení a zvolená rychlost je brzy zpět. Opravdu vím, o čem píši. Třikrát týdně je snad dost. Jinak ještě pro Vaši představu můj rekord je Jablonec nad Nisou-Bohumín 356 km a zdůrazňuji PRÚMĚRNÁ cestovní rychlost na tomto úseku byla 101 km/h. Samozřejmě v sobotu mezi 10 a 14 hodinou.


RE O.B.
Datum: 6.07.2003, 10:06
Od: Milan Duda
WWW: http://dkcar.cz

Nevím, jaké konkrétní výsledky pana Čecha máte namysli. O žádných jsem se totiž nedočetl. Jen slova a fráze. Já věřím tomu o čem jsem se přesvědčil na vlastní oči. Přísada mnou prodávaná také potřebuje určitou dobu na navázání s materiálem /asi 4000 km/, nicméně mazací vlastnosti má hned od počátku. A netvrdím, že tento přípravek je jedinečný. To tvrdíte Vy. Uvedl jsem jména nejméně dvou dalších, které mají stejné, nebo obdobné vlastnosti. Víte nemám k dispozici motorovou brzdu. Můj známý ji má /Super flow-pan Rajtr z Čisté u Mladé Boleslavi/. Pokud tuto debatu chcete hnát do extrémů, jsem ochoten zařídit porovnání motorů s oběma ppřípravky. Ale s tou podmínkou, že kdo skončí jako druhý, tak ten to zaplatí. Motory, neošetřené žádnou přísadou samozřejmě dodám sám. Co ještě chcete více? Nenebídl jsem Vám už maximum? Já zase použiji mé rčení: ,,Kecy nemají cenu", pojďme se přesvědčit na vlastní oči.


RE: To snad ani nepotřebuje komentář
Datum: 6.07.2003, 9:57
Od: Jiří Čech

Nejde o dosažení této rychlosti, ale na této dálnici je natolik hustý provoz, že o nějaké trvalé rychlosti se nedá mluvit, jezdím na Liberecko dost často a tak vím, o čem mluvím. Mám stejný motor bez přečipování, o dosažitelné rychlosti nepolemizuji. Na zbylý komentář Vám odpověděl velmi správně O. B. Já bych spíše počkal, jestli ing. Mašek poskytne nějaké skutečně pravdivé informace z testů na VŠCHT, pokud napíše, že máte pravdu Vy, veřejně se Vám omluvím.


RE: RE
Datum: 6.07.2003, 9:43
Od: O.B.

Pane Dudo,chápu, že jste jistě velmi zaneprázdněný člověk.Přesto by jistě nebylo na škodu kdyby jste si články o přísadách od pana Čecha konečně dočetl do konce.Myslím,že o vašem skvělém a jednoduchém zkušebním zařízení,jež dává naprosto jednoznačné výsledky, která přísada je funkční již tu byla řeč.Jen tak mimochodem na toto zařízení jsme byli upozorňováni i ve škole (VUT-Ústav dopravní techniky)-je natolik vzdálené skutečnosti,že výsledky tímto získané nemají absolutně žádnou vypovídací schopnost.Jistě také víte jaké tlaky působí v motoru a jste schopen lehce dopočítat jakým tlakem zatěžujete (v případě Prolongu) na vašem zkušebním zařízení.Je pravděpodobné,že takovýto tlak v motoru vůbec není.A není pravda,že vydrží-li vaše přísada na zkušebním zařízení o 100% vyšší zatížení (do zadření),je v celém průběhu zatěžování v případě vaší přísady o 100% nižší tření.Vyšší max. možné zatížení je způsobeno právě vysokotlakou přísadou-chlórem (v případě vašeho jedinečného přípravku samozřejmě vázaným).Pan Čech také dostatečně jasně vysvětlil,jaká doba je třeba pro navázání Bishopa.Vaše neustálé ohánění se jednoduchou zkouškou co vydrží víc jestli Bishop nebo Prolong mi tedy připadá přinejmenším nesmyslné.Rozloučím se s vámi slovy z hry Járy Cimrmana-"Nepište mi a pokud možno nepište vůbec" jen doplním "aspoň v duchu vašich dosavadních příspěvků".


RE Zdeněk Dvořák.
Datum: 6.07.2003, 0:07
Od: Milan Duda
WWW: http://dkcar.cz

Vážený pane Dvořáku. Nechci se tady zabývat polemikami co by, kdyby. Současný stav je prostě takový, jaký je. Pokud se podíváte na aukci domén www.aukce.czechia.com, sám si můžete udělat obrázek o ceně prodávaných domén. Vlastníkem domény je ten, který si ji zřídí dříve. Věřte mi, že kdybych byl vlastníkem nějaké známé domény-třeba www.cocacola.com, neváhal bych ji nabídnout firmě Coca cola třeba za několik miliónů korun. A je soukromou věcí každé takové firmy, jestli si hodlá tuto doménu draze odkoupit, či si ji jen pozměnit třeba přidáním jiné přípony např. info, biz, net atd. a v novém znění si ji zaregistrovat.


RE
Datum: 5.07.2003, 23:25
Od: Milan Duda
WWW: http://dkcar.cz

Vážený pane Čechu. Jak jsem již jednou psal, vlastním Škoda Octavia 1,9 TDi 81 kW, přečipovanou od Cimbu na 97 kW, 307 Nm. Maximální rychlost tohoto vozu je 220 km/h při 4700 ot/1 min. A pokud nevíte, z Turnova do Prahy vede dálnice a tak není problém těchto rychlostí dosahovat. Do Prahy je to od nás asi 80 km, a tak si spočítejte, za jak dlouho jsem schopen tam dojet. Jako ochranu před radary používám antiradar Bell Vector 940 /velmi spolehlivý/. Nyní jsme zakoupili Škoda Octavia 1,9 TDi PD 96 kW 6 rychlostí a chystáme se čipem zvednout výkon na 124 kW 343 Nm. Max rychlost by se měla pohybovat okolo 235 km/h. Pokud mi nevěříte, velmi rád Vás svezu. Jinak s působením chlóru máte pravdu. Působí opravdu při velkém tlaku. Tedy na vačce, zdvihátkách ventilů, klikové skupině. Tam, kde nejsou vysoké tlaky, samozřejmě přísada nepůsobí. Působí, ale jen čistí motor. Proto stačí do další olejové náplně přidat jen asi 3-5% olejové náplně, aby se při výměně oleje ochranná vrstvička právě na exponovaných místech obnovila. To je k těm základním znalostem. Pokud je Vám znám princip spalovacího motoru, jistě si to dokážete představit. A přidáte-li přeplňování turbodmychadlem o extrémních tlacích jistě nemůže být pochyb. Funkci Bishopa na našem třecím zařízení jsem Vám ochoten předvést osobně kdekoliv určíte Vy. Přijedu kamkoliv, abych Vám své tvrzení doložil /jednuduché třecí zařízení samozřejmě vezmu sebou/. Bishopa jsem nemusel shánět osobně od dovozce. Kamarád motorář měl ještě nějaké zbytky, a tak mi trochu odlil. Pokud budete mít zájem, sdělím Vám jméno dealera, který mu přísadu dodal. A k té evidenci zákazníků. Není vždy potřeba uvádět své jméno, můžete si objednat jménem někoho jiného. A pro tak jednoduchý test jsem nepotřeboval celé balení. Zbytečně bych vyhodil peníze. A k těm Vašim reakcím. Sice reagujete, ale ne věrohodnými argumenty. O www stránkách v USA opět lžete. Zadejte si adresu www.prolong.com a na této adrese je vlevo dole odkaz: contact us. Při zobrazení tohoto odkazu se Vám zobrazí adresa firmy se sídlem v Kalifornii. Pokud jste chodil do školy a dával při zeměpise pozor, jistě víte, že Kalifornie patří k USA. Ověřte si to prosím, než začnete opět vykřikovat, že to není pravda. Jak jsem již psal, jde mi o prestiž. Klidně to předvedu i p. Poláčkovi v Havířově. Budu se pak těšit na další argumenty vychvalující Bishopa. Nechci tady někomu kazit byznys. Je mi jedno, co kdo prodává. Pro mě je důležité, že to, co prodávám já funguje. A pokud si lidé kupují přísady, které fungují velmi málo, nebo vůbec, je to jejich věc. Pokud jste si nevšiml, uváděl jsem jména přísad, které fungují Metabond, Militec o pod. Jména přísad, které nefungují jsem záměrně neuváděl, abych nepoškodil něčí jméno. O Bishopa jsem se začal zajímat díky Vám a proto jsem ho vyzkoušel. Výsledek jsem již napsal. Nevím, proč jste tak zatvrzelý vůči ostatním přísadám, ač s některými nemáte žádné zkušenosti. Chtěl bych se s Vámi setkat osobně a jednoduchým testem dokázat, co funguje a co ne. Pokud nás chcete navštívit v naší firmě, veškeré Vaše cestovní náklady uhradím předem. Složenkou, či převodem na účet. Co slíbím, to také dodržím. Jde mi o dobrou věc, o prestiž i o princip. Už nevím, jaký vstřícnější krok mohu udělat k tomu, abyste přijal mé argumenty.


To snad ani nepotřebuje komentář
Datum: 5.07.2003, 19:43
Od: Václav

...cestovní rychlost 180-220 km/h z Turnova do Prahy a zpět bezesporu je /2krát až 3krát týdně...


Pro pana Čecha.
Datum: 5.07.2003, 18:35
Od: Max.
WWW: http://www.tunningsrazy.tk

Zdravím, chtěl bych se zeptat pana Čecha, zda můžeme počítat se slíbeným článkem o přeplňování???


RE: RE Zdeněk Dvořák.
Datum: 5.07.2003, 14:07
Od: Zdeněk Dvořák

Vážený pane Dudo. To co tady píšete je pravda až na druhou a devátou větu. U nás jsou domény .cz velmi levné a i přestože ji má zaregistrovanou někdo jiný. Příklad je doména www.oskar.cz kterou mob. operátor získal do svého používání tuším až letos nebo koncem loňského roku. Vzhledem k tomu jak dlouho firma PROLONG působí na trhu (nejen u nás) a při Vámi udávané prodejnosti výrobku po litrech musela by mít obrovské zisky řádově v milionech dolarů ročně. Za tyto peníze by si jistě byla schopna doménu www.pro-long.com koupit i při přehnaných požadavcích současného uživatele. Vzhledem k tomu že to tak není bych spíše usuzoval na jinou možnost a to že majitel(é) PROLONGu vědí o škodlivosti a zákaz prodeje jejich výrobků na trzích východní Evropy očekávají každou chvíli a tím pádem nechtějí investovat do něčeho co později až firma skončí nebudou schopni za tak vysokou cenu prodat!!! Raději investují do svého pohodlí a až firma skončí budou si užívat peníze které by stála doména www.pro-long.com .


RE: Pro pana Čecha
Datum: 5.07.2003, 10:08
Od: Jiří Čech

Pan Duda zde předvádí učebnicovou ukázku toho, čemu se v odborných kruzích říká demagogie. Redakce se mnou o tomto článku mluvila a z důvodu hraničnosti s reklamou bylo dohodnuto toto řešení, což znamená, že když se něco "ohne", budu za text odpovědný já sám (což považuji za férové řešení). --- Americké stránku Prolongu jako přísady nejsou dostupné už minimálně 2 roky, možná ještě déle, firma totiž nesmí v USA tento výrobek prodávat z rozhodnutí soudu. Doména www.skoda.cz totiž nemůže patřit Boleslavi, protože Škoda je název plzeňské škodovky a Boleslav má název Škoda Auto. --- Tvrzení o tom, že Bishop na nějakém pofidérním třecím stroji nesplnil očekávání, jste jaksi nedoložil důkazem (jako spoustu ostatních tvrzení, třeba že se dá jet po Boleslavské dálnici TRVALE 180 - 220 km/h, někdy bych to chtěl na vlastní oči vidět), nikdy jste totiž neodpověděl na moje poznámky a dotazy. Dal jsem si práci s tím, abych zjistil nějaké podrobnosti, ani v Havířově, kde vedou evidenci zákazníků, ani dealer v Trutnově (shodou okolností tam jeden působí) jméno Duda a ani nějaká půjčovna, jim nic neříkali. Takže si myslím, že jste nikdy žádného Bishopa v ruce nedržel a ani žádné testy neprováděl. --- Chlór není mazivo, chlór je VYSOKOTLAKÁ PŘÍSADA, chlór sám bez oleje nenamaže nic. Nějak Vám scházejí základní znalosti. --- Rypadlo: jestli tady někdo něco propaguje, tak asi pan Duda, já jen poskytuji informace. Techweb je od toho, aby se jeho návštěvníci dozvěděli co nejvíce informací, které potřebují k provozu svého vozítka. Informace o olejích a přísadách k tomu patří také. Když něco napíši, tak si za tím stojím a pokud nebudu reagovat, tak tím dám najevo, že nemám důkazy a pádné argumenty, článek bude komentáři zpochybněn a informace ztratí svůj smysl. Zkus si napsat také nějaký článek, jak se Ti potom bude dobře mlčet, když bude text článku cílevědomě demagogicky napadán. Je sice fakt, že poslední článek o Bishopovi je trochu na hraně, ale napsal jsem ho z důvodu přesné aplikace, aby všichni měli možnost posoudit, jestli se jim vyplatí a nebo ne. --- Ing. Mašek: nebylo by na škodu zveřejnit výsledky testú chlórových přísad, stačí zkrácený popis účinků. Testy Bishopa - máte-li zájem o jejich provedení, stačí se obrátit na b.original@mybox.cz , ing. Poláček Vám jistě poskytne vzorky jeho přípravků. Konečně by se zde objevil fundovaný a nezpochybnitelný názor odborníka.


Pro pana Čecha
Datum: 5.07.2003, 0:17
Od: Milan Duda
WWW: http://dkcar.cz

Vážený pane Čechu. Zobrazil jsem si všechny Vaše články. Pouze nad článkem : Přísady Bishop´s Original, je nadpis cituji: ,,Článek vyjadřuje pouze stanovisko autora, nikoliv redakce." Tak trochu jsem podezříval ze zaujatosti i ostatní redaktory techwebu, ale jak vidím, tímto se od Vašeho článku naprosto distancovali, což považuji za takové menší zadostiučinění a důkaz jejich nezaujatosti.


Bishop
Datum: 4.07.2003, 23:57
Od: Milan Duda
WWW: http://dkcar.cz

Dnes jsem mluvil s mým kamarádem, uznávaným úpravcem závodních motorů na téma Bishopovy přísady. Vcelku je chválil. Hlavně přísady pro vyčištění motoru a uvolnění pístních kroužků. Ale u aditiva do oleje, které má snížit tření v motoru u moderních motorů výraznější změny nezaznamenal. U starších ano. Proto si to vysvětluji tak, že pokud je motor zakarbonovaný, již pouhé vyčištění mu prospěje a zvedne výkon. Já mám ve svém voze moderní motor. A hlavně používám syntetický olej, proto je téměř vyloučené, aby byl motor zakarbonovaný. Proto používám přísadu, která chrání můj motor v extrémním zatížení, kterým cestovní ryclost 180-220 km/h z Turnova do Prahy a zpět bezesporu je /2krát až 3krát týdně/. Nejsem si jist, zdy by Bishop můj motor v takto extrémních podmínkách dokonale ochránil. U turbodieselového motoru považuji dlouhodobé otáčky nad 4000/1min za nevhodné až kritické. Já se na této cestě pohybuji v rozmezí 4000 - 4700 ot/1min. Na našem třecím zařízení se taková vlastnost Bishopa - mazání v extrémních podmínkách neprojevila. Přísada, kterou používám já ji bezesporu má /mohu to kdykoliv jednoduchou demonstrační zkouškou dokázat/. Metabond a Militec fungují také.


Obecně
Datum: 4.07.2003, 23:23
Od: Milan Duda
WWW: http://dkcar.cz

Dnes jen obecně. Do nového motoru určitě žádné přísady nepatří. Proto Vám je ani žádný výrobce vozů nedoporučí. Proč? Důvod je prostý. Každý motor potřebuje nějaký čas k tomu, aby se správně zaběhl. Pokud přidáte přísadu, která výrazně snižuje tření, záběh motoru zpomalíte. Ochuzujete se tak sami o lepší požitek z jízdy. Pokud přidáte přísadu do zajetého motoru, prodloužíte tím jeho nejlepší léta. Do motoru, který je už odjetý nemá podle mého názoru žádný snysl nic dávat. Generálka motoru za jízdy, jak někdy výrobci přísad reklamují u svých výrobků, prostě neexistuje. Tam, kde je už velké opotřebení, chybějící materiál nic nenahradí. Dobře zajetý motor považuji u benzínu na 30 000 km, u dieselu na 50 000 km /kvůli použití kvalitnějších materiálů z důvodů vysokého kompresního poměru a tlaků/. Nicméně, nejde to napsat úplně přesně. Motor za zajetý považuji tehdy, když jde lehce, dobře se vytáčí, spotřeba oleje je téměř na nule a spotřeba paliva je při stejném způsobu jízdy stabilní a dále již neklesá. Měl jsem už několik nových vozů, tak že už jsem nějaký ten motor zajel. Potom přidávám do motoru nějaké to aditivum. Ale do paliva doporučuji používat aditivum hned od začátku. Zvláště u dieselových motorů. Chrání před opotřebením hlavně vstřikovací čerpadlo a vstřiky. Tyto součásti motoru není třeba zabíhat. Jsou vyrobeny s vysokou přesností a z velmi kvalitních materiálů. A navíc přisada do paliva čistí spalovací prostor a odstraňuje z něj usazeniny.


RE Zdeněk Dvořák.
Datum: 4.07.2003, 22:53
Od: Milan Duda
WWW: http://dkcar.cz

Vážený pane Dvořáku. Asi jste se dost na tom internetu nepřiučil, jak píšete. Myslím si, že firma má v ČR zřízené dvě domény, jednu s pomlčkou a druhou bez ní. To je pro ty lidi, kteří neznají přesnou adsresu. Pokud jste našel ve světových vyhledavačích něco jiného, pak je snadné vysvětlení. Pro-lohg, prolong znamená v anglickém jazyce slovo prodloužení. A pokud si tuto doménu již předtím zřídil někdo jiný, nelze ji používat. Leda ji koupit, ale to se vždy nezdaří kvůli velmi vysoké ceně /cenu určuje majitel domény/. A pokud má tato firma v Čr zřízeny dvě naprosto stejné domény, svědčí to o její solidnosti, protože ten, kdo ji hledá ji najde snáze. Nejsem internetový odborník, ale stačí se občas podívat do slovníku, třeba na Seznamu. Doménu www.škoda.cz také neužívá Škoda auto. Věřím, že kdyby nebyla obsazená určitě by ji Škoda auto a.s. Mladá Boleslav ráda používala.


RE: RE: RE
Datum: 4.07.2003, 20:10
Od: Pane Čechu takhle již raději ne.

Pane Čech, i když máte ve spoustě vecí pravdu (nakládání s ropnými produkty, chlor, síra atp.), zdá se mi, že ve spustě věcí jste značně neobjektivní a jednostranný. A mimo to si zde hrajete na člověka, který snědl všechnu moudrost a k tomu ještě spí v knihovně. Děláte si z Techwebu Váš soukromý ring a zneužívýte tento server k propagaci sebe a výrobkům Vám nějakým způsobem blízkým. A o tom to tady bohužel není....


S pletl jsem se...
Datum: 4.07.2003, 19:16
Od: Zdeněk Dvořák

Už jste si někdy spletli adresu na internetu??? Já ano a zrovna před chvílí. Bylo to dost zajímavé trochu jsem se přiučil i když trochu nečekaně!!! České stránky PROLONGu najdete na www.pro-long.cz a www.prolong.cz . Já si zkusil najít adresu s příponou com www.pro-long.com Tuto adresu nepotřebuji a asi ani většina z Vás ale schválně se podívejte!!! :))) Doporučuji i pro pana Dudu aby se poučil o solidnosti firmy PROLONG. Škodovkářům zdar!!!


RE: RE: RE: Rozhodně nedoporučuji!!!
Datum: 4.07.2003, 18:58
Od: Zdeněk Dvořák

Vzhledem k tomu že jste psal články o přísadách do motorových olejů pro automobilové časopisy které si nemám možnost přečíst rád bych se od Vás dozvěděl jestli jste tenkrát testovali PROLONG a BISHOP´S???


RE: Ach jo...
Datum: 4.07.2003, 18:56
Od: Zdeněk Dvořák

Podle mě se mýlíte! Tyto stránky nejsou jenom o tuningu na to jsou stránky jiné které věnují výhradně tuningu. Tyto stránky mají pomoci lidem kteří se chtějí o své České vozítko starat sami ale nejsou automechanici a třeba neví jak na to. Tuning je jen jednou z částí těchto stránek a spíše jako zajímavost už jenom proto že je tato rubrika zařazena až jako poslední a odděleně od ostatních!!! Můžete mít sebelíp otuningovaný auto ale pokud se nebudete starat více o funce než o vzhled dlouho s takovýmto vozem jezdit nebudete!!! Škodovkářům zdar!!!


RE: RE: RE: Rozhodně nedoporučuji!!!
Datum: 4.07.2003, 18:48
Od: Jiří Čech

Přímým dotem na ing. Maška zjištěno, že myslel převážně mnou kritizované přísady, Bishopa zatím netestovali. Jestli testovat hodlají mi nenapsal.


Ach jo...
Datum: 4.07.2003, 18:12
Od: Tomis

Panove nevim,ale vase stranky se maji zabyvat tunningem a ne mazivem... Uz delsi dobu cekam na nejake poradne napady na upravy, a porad nic.... Mimo to je sice pravda ze prisady maji kladny vliv na chod motoru, spotrebu paliva oleje, i to ze se mene opotrebovavaji soucastky, ale neslo by to v jednom clanku????????Proc jich KUR.A mate tolik???????? Doufam ze se uz konecne vratite k tunningu! Skode zdar...


Taky nevěřím
Datum: 4.07.2003, 14:23
Od: otmen

Taky jsem zkoušel přípravky různých druhů a značek a nikdy, opravdu nikdy jsem nezaznamenal nějaké zlepšení. Nejlepší je motor nový nebo po GO a kvalitní olej. Pokud máte v motoru již zmiňované "zemědělské vůle" tak je nikdy ničím neutěsníte tak, aby motor vydržel dalších 100 000 km. A pokud si myslíte že totálně opotřebovaným pístním kroužkům něco pomůže, tak máte pravdu, pomůže jen výměna. Škodě zdar !!!


RE: RE: Rozhodně nedoporučuji!!!
Datum: 4.07.2003, 14:03
Od: Ing. Petr Mašek

Můj članek nebo lépe řečeno našeho kolektivu o dodatečných přisadách do motorových olejů byl publikován v časopise AUTOEXPERT již před rokem a dále v květnu roku 2003 na 9. konferenci REOTRIB 2003 (Kvalita paliv a maziv) a teď vyjde v srpnu další článek v časopise Tribotechnika.


RE: Rozhodně nedoporučuji!!!
Datum: 4.07.2003, 13:45
Od: Pavel

Naopak si myslim, ze dalsiho komentare z Vasi strany a mozna nejlepe clanku na tomto webu, ktery by uvadel Vami zjistena fakta za kterymi si stojite a jste je schopen dolozit, je treba! Pokud by to samozrejme nekolidovalo se zajmy Vaseho zamestnavatele a mate-li na to cas, s publikovanim clanku by ze strany Chipmena urcite nebyl problem, tim jsem si temer jist. Ovsem takto jak jste to napsal je to jen vykrik ktery maximalne zpusobi dalsi diskusi a nejspise se dockate narceni ze si vymyslite a to po hlavickou verohodne instituce (ÚTRP na VŠCHT Praha skutecne existuje a pro neverici - staci se mrknout na www.vscht.cz ale vim o nem i od jednoho studenta motoristy)...


Slick 50
Datum: 4.07.2003, 13:12
Od: Impreza
WWW: http://www.slick50.com

Vážení, Jsem příznivcem a zastáncem použití přípravku Slick 50. Měl jsem možnost jej vyzkoušt na maotockylu - dvoudobém, vozidle škoda 105 - motor i převodovka, Felicia 1.3 MPi - aplikace při 50.000km a nyní i ve starším voze Subaru Impreza s nepřeplňovaným motorem 1.8 - 170tis. km. Doposud jsem neměl žádný problém s tímto přípravkem. Mohu jen hodnotit kladně. U nás je prodáván přes RENOCAR Brno a má své internetové stránky. Nenamítám nic proti ostatním přípravkům, nicméně obhajoba a upřednostňování některých z nich mi navozuje úsměv na tváři. Holt, jak se praví: "Každá liška chválí svůj ocas". Každý si musí udělat úsudek sám.


RE: Rozhodně nedoporučuji!!!
Datum: 4.07.2003, 12:56
Od: Chip

Pokud skutecne pracujete tam jak jste napsal, tak je tohle nejlepsi prispevek, jakej jsem kdy cetl. Konecne jasne receno ne.....


Rozhodně nedoporučuji!!!
Datum: 4.07.2003, 12:09
Od: Ing. Petr Mašek

Pracuji na Ústavu Technologie ropy a petrochemie na VŠCHT Praha a zabývám se problematikou přísad do motorových olejů všech specifikací (SAE, API) a rozhodně tyto typy přísad nedoporučuji. Většina důvodů je už běžně známa, a proto není třeba dalšího komentáře...


RE: RE: RE
Datum: 4.07.2003, 9:35
Od: ferino

Mili pani. Nechcem sa dotknut ani jedneho z Vas, ale uz mam pocit ze sa tato vcelku podarena stranka o skodovkach zvrhla na web o prisadach a hlavne neplodnej diskusii okolo toho s prepacenim "primitivnym" osocovanim. Navrhujem Vam konecne miesto mlatenia prazdnej slamy kupit v prvom bazare za par supov dve stare skodofky cez vikend rozobrat motory, nafotit, poskladat, naliat oleje a prisady a dat dvom mladym faganom (urcite sa ich tu najde kopec co s radostou otestuje motor) nech na tom najazdia cca 5000 km hoci aj po lesoch a lukach a potom to rozobrat, opat pofotit, porovnat a mame vysledok. Alebo to ponuknut dvom co tu na webe ponuknu svoje auto na "odpis" na otestovanie tych Vasich "zazracnych" prisad. Naliat, zapecatit a jazdit. Inak to tu aj tak bude vsetko len o dohadoch, teda o nicom a REKLAME KTORA SEM NEPATRI (podla mojho skromneho nazoru) pretoze je zname ze kazda straka svoj chvost chvali. S pozdravom jeden zo skodovkarov


p. D.
Datum: 4.07.2003, 9:35
Od: helmut

Milý pane Dudo, nechci Vás v žádném případě nějak napadat,ale vaše príspěvky mi již delší dobu připomínají, zaseklou gramofonovou desku,v každém sice uvádíte, že se nesnížíte k tomu dělat tady reklamu, ale vaše podprahová reklama je přímo dokonalá, co napsat alespoň ten článek, jako pan Čech.Aby se ukončila ta nekonečná tahanice, co lepší.


RE: Re Zdeněk Dvořák
Datum: 4.07.2003, 8:18
Od: Rapid

Rad by som vedel, do akej miery vie trecie zariadenie simulovat motor a deje ktore prebiehaju v nom.. :-)


RE: RE
Datum: 4.07.2003, 8:11
Od: Jiří Čech

Prolong, Militec, PS 23, Metabond, Dura Lube atd. jedno jsou, některé mají ještě kromě chlóru síru a fosfor. Pan Duda asi nečte co píši. Také vůbec nezná znění zákonů, kterými se prodej jakýchkoliv chemikálií a ropných látek řídí. Každá ropná látka je látka nebezpečná a podléhá určitému režimu, bezpečnostní list musí mít, i když by byla určena za bezpečnou ve smyslu zákona, proto ten bezpečnostní list byl zákonem vytvořen (Prolong je ropná látka, jde o olej s chlórem!). Čísla zákonů jsem Vám vypsal, takže Vám nic nebrání si moje informace ověřit. V propagačním letáku, kde je jakýsi popis funkce, kde se mele cosi o polarizaci uhlovodíkových molekul, není o přítomnosti chlóru ani slovo, přestože sám (a nejen Vy, ale i další dealeři) připouštíte, že uvedeným zázrakem je chlór, i když vázaný ve sloučenině. Chlór není ekologický ani omylem (na rozdíl od Vás s ním pracuji a o tvrdých předpisech pro skladování a nakládání s ním vím docela dost), tedy přípravek tento prvek obsahující MUSÍ mít bezpečnostní list podle uvedených zákonů. O prof. Kováře se radši neotírejte, aby jste si neutrhl velkou ostudu. Jediný, kdo tady odvádí pozornost, jste Vy. Neznáte svoje povinnosti jako prodejce a teď se snažíte házet vše na Čecha. Zkoušky na "televizním" třecím stroji jsou o ničem, o tom jsem psal v článcích, že taková zkouška nemá s praktickým provozem nic společného. (Nechal jste dlouhé hodiny běžet třecí stroj, aby se Bishop navázal? A odkud ho máte? Dokážete, že jste ho skutečně koupil od oficiálního dovozce? Paragon musíte mít v účetnictví. Nebo jste snad kupoval za svoje?) K patentům - vy neznáte jejich čísla? Zajímavé, já je znám (nebo aspoň ty, co se ve spojitosti s Prolongem uvádí) ač jsem si Prolong nikdy nekoupil. Až bude chvíle, zkusím se na ně podívat, jestli vůbec existují. Pokud chcete informace o tom, komu z velkých firem se Bishop prodává, neptejte se mne, já to nevím, nejsem zaměstnancem B Original s.r.o., zeptejte se přímo ing. Poláčka, poskytne Vám všechny požadované informace. Každopádně se musí prodávat relativně dobře, jinak by už firma dávno zanikla (nic jiného totiž neprodává, čím by dotovala případnou ztrátu). Takže nevím, kdo zde má chabé argumenty. Já jsem v případě nutnosti schopen svoje tvrzení dokázat, pokud Vám můj článek nabořil obchod a tím jsem způsobil poškození Vašich zákonných práv, podejte žalobu, bude to asi nejschůdnější řešení, než se tady na dálku přesvědčovat tom, kdo má pravdu.


Re Zdeněk Dvořák
Datum: 3.07.2003, 23:06
Od: Milan Duda
WWW: http://dkcar.cz

Ještě k tomu chlóru pane Dvořáku. CHlór má výborné mazací vlastnosti a asi jako mazivo nebyl dosud překonán. Problém je jak to vymyslet, aby nezpůsoboval korozi. Ale i to se už někomu podařilo vymyslet. Proto všichni v televizi vykříkují na závěr reklamy ,,a bez chlóru". A protože nepoužívají chlór, nemohou dosáhnout takových výsledků, jako někdo jiný.


RE
Datum: 3.07.2003, 22:57
Od: Milan Duda
WWW: http://dkcar.cz

Nic nevyčítám, pouze konstatuji. A hlavně se řídím svým zdravým rozumem. Opravdu tady nechci dělat reklamu Prolongu, nebo ho tu nějak propagovat. Ale nepřipadá mi objektivní tvrzení někoho, kdo pouze hodnotí, aniž by sám vyzkoušel. Jak jste si mohli všimnout, nedovolil jsem si tady hodnotit Bishopa, protože ho neznám. Funkci Prolongu jsem popsal panu Čechovi. Pokud by měl sám zájem zjistit, jak Prolong funguje, stačilo by zavolat dovozci a ten by mu to sdělil. A bezpečnostní listy jsem mu nabízel hned na začátku. Ale pro pana Čecha je vše podvrh. I podpis pana profesora Kováře. Ověřoval jsem si to a je opravdu jeho. Tvrzení pana Čecha se nezakládalo na pravdě. Prodávám přísadu, která funguje. Zkoušeli jsme porovnat Bishopa a Prolong na našem třecím zařízení a od té doby mám jasno. Jak to dopadlo Vám sdělím mailem, nebo telefonicky. Nechci veřejně hodnotit. A těm, kteří nevěří, mohu osobně funkci vysvětlit a názorně ukázat. Jsem ochotem přijet a názorně předvést. Nejde mi o obchod, ale teď už jen o prestiž. A ještě k úvodu článku pana Čecha. Pokud je výrobek nezávadný, není třeba toto uvádět. Proto toto na etiketě schází. Pokud by ale byl toxický, muselo by to na etiketě být vyznačeno. To snad ví každý. Je to opět chabý argument pana Čecha. A další argumenty už jsem nějak od něj nezaznamenal. Ticho po pěšině. snaha odvést konverzaci na toto téma někam jinam. A o Prolongu nepotřebuji psát nějaké články. Prodává se dobře sám. Začal jsem po známých a mých obchodních partnerech. Kupují stále a nikdo nepřešel k jinému aditivu. Jak jsem již psal, obchodujeme s autodíly a dodáváme tuto přísadu i známým firmám. Některé známé větší podniky ji odebírají po desítkách litrů /budu opět jmenovat mailem, či telefonicky/. Prohlédl jsem si seznam dealerů Bishopa a až na jednu firmu nikoho neznám. Zajímalo by mě, které větší podniky ho odebírají ve větším množství. Toto jsou pro mě fakta, kterými se řídím. Ale i přesto tvrdím, že prodej přísad tvoří jen malé procento našeho obratu a pokud ho nebudu prodávat, téměř to nepocítím. Prodávám ho proto že se osvědčilo a funguje. A pokud ho někomu doporučím, neudělám si ostudu. Čísla patentů Prolongu uvedu v nejbližších dnech, pokud to někoho zajímá. A pokud chce někdo vidět bezpečnostní listy, zašlu mu je mailem. Tato debata mě okrádá o můj drahocenný čas. Ale chci jen objektivní pohled pana Čecha a uznání mých podložených argumentů. A ještě na závěr chci říci, že pokud mě někdo přesvědčí, že Bishop je lepší aditivum, než které prodávám já, začnu se o něj zajímat a klidně ho budu doporučovat svým známým a klidně ho i prodávat. Mám rád kvalitní zboží a výrobky které fungují a pokud něco kupuji, chci vždy to nejlepší /pokud je to pro mě finančně dostupné/. Milan Duda


Tak tohle se Vám pane Čechu moc nepovedlo
Datum: 3.07.2003, 22:16
Od: Rosta

Tohle se Vám pane Čech opravdu moc nepovedlo. Nevím jak Vám, ale já mám pocit, že reklama a navíc reklama na přísadu do PHM nemá na tomto serveru co dělat. A jen tak mimochodem, jediná opravdu fungující přísada je dobře seřízený motor, vyčištěná palivová soustava a správně seřízené zapalování. Je jasné, že věci jako PS23 a přísady na bázi teflonu jsou nesmysly a jen tahají z lidí peníze. Ale to pravděpodobně i Vámi propagovaná přísada. Takže já nevím.....


RE: RE Bishop
Datum: 3.07.2003, 18:50
Od: Zdeněk Dvořák

Zaráží mě že vyčítáte panu Čechovi že v článku používá přepisů článků jiných a že s výrobky Bishop´s nemá vlastní zkušenosti. Je to od Vás hezké ale na druhou stranu jste sám napsal že Vás testy na jeho vlastním voze nezajímají!!! Pane Dudo vy své názory měníte rychleji než naše politické špičky!!! Dále jste napsal že chcete testy nezávislých zkušeben které jsou přístupné na WWW stránkách B Original s.r.o. a na vyžádání Vám jistě pan Ing. Poláček zašle poštou kopie originálů (pokud nebyly mezi ukradenými materiály). Také bych ocenil kdyby jste napsal stejně obsáhlý článek o ROLONGu jako napsal pan Čech o BISHOPovi. Po Vašich reakcích na články pana Čecha by to bylo více než vhodné!!! Pan Čech si vyhledal historii "vynálezce" pana Bishopa. Byl bych strašně rád kdyby jste i Vy vyhledal něco o historii výrobku minimálně uvedl datum kdy bylo složení PROLONGu patentováno. V tom článku by jste mohl klidně popsat všechny výrobky s názvem PROLONG aby se dalo porovnávat. Doufám ale v článku který připravíte se nebudou opakovat fó pa (za boha si nemužu vzpomenout jak se to píše) jako že chlór má nějaké mazací schopnosti. Když já napíšu že ve vodě je kyslík taky mě nebudete hned napadat že tam není protože by probublal ven!!!


RE: RE: Etiketa
Datum: 3.07.2003, 18:23
Od: Zdeněk Dvořák

Na B Original s.r.o. nemusím vůbec žádný e-mail psát protože pan Ing. Poláček se mi ozval e-mailem sám a vysvětlil mi že by tisk etiket přímo v Americe byl problémový po stránce technické (Amíci nepoužívají háčky čárky) a ekonomicky by to určitě zvedlo koncovou cenu výrobků. Taky mi napsal že je to první připomínka tohoto charakteru a že se jí pokusí vyřešit zde v ČR. Nakonec mi poděkoval za technickou připomíku a popřál příjemný den! Škodovkářům zdar!!!


RE: RE: RE: RE Bishop
Datum: 3.07.2003, 16:58
Od: Jiří Čech

Strojnické tabulky byly z roku 1963...


RE: RE: RE Bishop
Datum: 3.07.2003, 15:10
Od: pajkus

Jen tak na okraj a pro dolnění. Nyní se před číslo materiálu dá 4 a je to číslo normy.Tj ocel 11 500 je dle ČSN 41 1500 ,14 220 je dle ČSN 41 4220 a pod.Vámi zmiňovaná ČSN 42 0075 je norma přehledová.Je v ní uveden pouze přehled všech ušlechtilých ocelí a jejich použití.Ke všemu je již neplatná.Ale nikdo nejsme vševědoucí,já zase nemám páru o Bishopovi a akumulátorech:-).Nebo teď už možná trochu ano:-)Zajímavý článek,díky Pavel Plachý


RE: RE Bishop
Datum: 3.07.2003, 13:56
Od: Jiří Čech

V prvé řadě si musí pan Duda uvědomit, že své "zaručené informace" musí podložit. Především by bylo záhodno zveřejnit bezpečnostní list výrobku. Ten však musí být v souladu s vyhláškou č. 27/1999 Sb, tj. dovozce musí v bezpečnostním listu uvést veškeré nebezpečné složky. Pouhý překlad amerického bezp. listu je naprosto nedostačující a nevyhovuje zákonu č. 157/1998 Sb. Pokud je na obalu uvedeno, že přípravek obsahuje ropné uhlovodíky, tak ty musí být konkretizovány a musí u nich být uvedeno CAS číslo. Ropné uhlovodíky jsou vysoce toxické , karcinogenní a nebezpečné pro životní prostředí - takže údaj pana Dudy o nejedovatosti, ekologičnosti a vodododpudivosti (ať otáčím leták na všechny strany, nic takového tam není, dokonce ani slovo o chlóru!) je pouze jeho zbožné přání. Že je v Prolongu chlór vázaný je naprostou samozřejmostí. Volný chlór by totiž velmi rychle vyprchal. Podle obsahu chlóru je v něm s největší pravděpodobností chlorparafin. Ten váže 40-60% chlóru. V tepelném procesu se rozkládá a uvolňuje se z něj chlorovodík. Pokud by obsahoval chlorestery tak ty vážou 30-35% a jsou podstatně nestabilnější, než chlorparafin. Technologie chlorparafinů nebo chloresterů je hrozně stará a běžně se jí používalo při tváření kovů (řezné kapaliny). Je však zakázaná pro vysoké ekologické nebezpečí. Nechat chlór v motoru mazat? Kdyby mazal, tak ho tam všichni výrobci olejů cpou o stošest. Jiná odpověď není. Navíc tuto "patentovanou technologii" uvádí ve svých reklamních materiálech Dura Lube, Motor Up, Power Up, Power Supreme, Militec. Tak kdo ji vlastně patentoval? K přísadám do paliv - nikde jsem nepsal, že přísady do paliv od kohokoliv včetně Prolongu nefungují nebo něco ničí. Nejde o žádnou slávu, většina čističů od všech možných výrobců funguje, každá s jinou účinností, ale přece. --- Dvořák: nedovedu si představit, kolik by ve státech stálo vyrobení relativně malého množství etiket v českém jazyce. Pro malý rozměr balení nelze použít ani vícejazyčnou verzi, která je obvyklá třeba u olejů. Povinností výrobce dodat český návod není, je to povinnost prodejce a není specifikováno, jakým způsobem se musí zákonu vyhovět. Uvedený český návod na balení sice není voděodolný, ale to není spousta etiket, např. na potravinách (konzervách atd.). Jinak splňuje vše, co se od něj žádá, informace jsou přesně podle zákona. --- Adam: proč to tak je jsem popsal v článku. Skutečně tržní ekonomika nepotřebuje extrémní životnost zařízení. Bishop není aditivum a ani součást oleje, pouze oleji pomáhá fungovat. --- Pavel: mám zhruba stejný názor, do syntetických olejů se nevyplatí nic přidávat, ovšem Bishop není "přídavek". Předpokládám, že u motorů se syntetickým olejem nebude Bishop tak účinný, jako u polo nebo minerálu. Syntetické oleje vzhledem k přítomnosti syntetických esterů drží na stěnách motoru lépe a Bishop jim pomůže méně, než ostatním typům olejů. Pouze dlohodobý test stejných vozidel ve stejném druhu provozu, jeden na minerál a druhý na syntetiku, ošetřené Bishopem, dají přesnou odpověď. Také si myslím, že kupované přísady do paliv by se neměly aplikovat do paliv již aditivovaných od výrobce, mohlo by dojít k jejich vzájemné neutralizaci (také proč přidávat, když už tam něco je). --- Plachý: správně, 14 220 je třída materiálu, ČSN by mělo podle Strojnických tabulek mít č. 420075. Omlouvám se za nepřesnost.


RE: RE: RE Bishop
Datum: 3.07.2003, 11:40
Od: pajkus

Žádná norma ČSN 14 220 není,max ČSN 41 4220.(zmiňováno u odstavce přísady do olejů).14 220 je jen třída a specifikace oceli,ne norma.(Mn-Cr ocel k cementování) Pavel Plachý


RE: RE Bishop
Datum: 3.07.2003, 9:38
Od: Pavel

Flasinetari se prestehovali ale flasinety hraji porad stejne... Kazdy at si to prebere po svem, ja take stale (ted uz vice nez drive) tvrdim ze nic navic do KVALITNICH oleju a paliv NEPATRI.


bishop nebo prolong
Datum: 3.07.2003, 9:16
Od: helmut

Tak mi to tu poslední dobou připadá, že se na těchto stránkach, neděje uz nic jiného, než že se zde stále dokola a dlouhosáhle neřeší nic jiného, než to jestli je lepší Prolong nebo Bishop. Co zkusit nezávislé testy na obou stranách, zveřejnit je zde a ať si čtenář vybere podle výsledků a vlastního uvážení, tohle stejně k ničemu nevede a nepovede, toť vše. Škodě zdar.


nevěřím
Datum: 3.07.2003, 8:35
Od: Adam

Přidám taky něco svého. Různě jsem zkoušel různé přísady do svých aut a nikdy jsem žádný rozdíl nepocítil (myslím že i Bishop's Original). Ale názory ostatních nevyvracím. Teď raději investuju do drahých plně syntetických olejů. Nejvíce mně zaráží jedno, kdybych já osobně vlastnil nějakou mezinárodní firmu vyrabějící oleje, tak se snažím koupit recepturu tak dokonalého přípravku ať to stojí co to stojí. Proč se o to tyto firmy nepokusily? Že by by se tyto firmy snažily, aby motory s jejich olejem vydržely co nejmíň? Ať se vám s těmiti přípravky dál daří.


RE: Etiketa
Datum: 3.07.2003, 8:00
Od: Jiří Klokočka

Navrhuji napsat to na mail B original. Vcelku chápu že Vás to nadzvedlo, ale jeednou sem si koupil úžasný umělohmotový polepky na CD a distribuovali zákazníkům. Vypadali krásně, ale za tejden z nich byly lopatičky.... Ale software na nich fungoval :o)


RE Bishop
Datum: 3.07.2003, 0:57
Od: Milan Duda
WWW: http://dkcar.cz

Vážený pane Čechu! Chci Vám trochu objasnit funkci Prolongu. Obsahuje sice chlór, ale jen určité množství molekul a navíc je tento chlór vázaný a neuvolňuje se. V tom spočívá tajemství Prolongu a na toto má Prolong několik světových patentů. Je nejedovatý, ekologický a vodoodpudivý. Tolik k Prolongu. Je dobré si něco nejprve ověřit a potom napadat. Dále chci připomenout, že jste mé předchozí argumenty jakkoliv nevyvrátil. Na mé články odpovídáte nekonkrétně a odvádíte pozornost na jiná témata-viz vaše laické opravy vozidel a pod. Jen se divím, že si toho kromě mě ještě nikdo nevšiml. Dále k Vámi zmiňované přísadě do nafty. Jako přísada proti tvoření kalů a proti zamrzání se jiste najde levnější přípravek. Přísada do nafty Prolong Diesel+ tyto funkce má také ale hlavně maže a chrání vstřikovací čerpadlo a vstřiky, u benzínových motorů přísada Prolong Petrol se vstřikováním vstřiky, u karburačních motorů karburátor. Dále má ještě přísada do paliva Prolong další funkci. U motorů dieselových i benzínových čistí spalovací prostor od usazenin, umožňuje dokonalejší dosedáni ventilů do sedel a tím lepší dotěsnění motoru a následnému zvýšení výkonu. Obdobně takto funguje benzín od Shell V Power /mám to vyzkoušené/.Jinak k Vaším radám a postřehům na závěr. Opět zde citujete, či přepisujete články nebo rady někoho jiného. Já píši z vlastní zkušenosti a pokud není pravda, co jsem zde napsal vyvraťte to. Na téma koroze a následné opotřebení jste mi také nic konkrétního neodepsal. Asi už bych se debatou s Vámi na toto téma dále nezabýval, ale stále se o Prolong něčím otíráte a proto musím reagovat. Píšete o korozivních účincích Prolongu na motor a v zápětí, kdaž Vám chci dokázat opak se tímto tématem dále již nezabýváte. Stále jen vykřikujete chlór, chlór, chlór. Nechte chlór klidně v motoru mazat /nic lepšího asi zatím neexistuje/ a ověřte si, jestli se uvolňuje /neuvolňuje/ a způsobuje korozi /nezpůsobuje/. A v tom spočívá patentovaná funkce Prolongu. Ale jsem zjistil, pokud nemáte pravdu Vy, nemá ji už nikdo jiný a podložené argumenty někoho jiného prostě neberete v potaz. Místo toho sáhodlouze odpovídáte článkem Bishop, a aby bylo o čem psát a tak trochu odvést čtenáře od tématu detailně popisujete vznik firmy na území ČR. Nechci zpochybňovat znalosti Ing. Poláčka, ani se ho nijak dotknout, ale jeho jméno, ani jeho firma nemá s podstatou funkce Bishop nic společného. Byl by z Vás asi dobrý kronikář, já mám raději fakta. Co dodat. Těším se na Vaši opět sáhodlouhou odpověď, ale tentokrát prosím neodbočujte stále od tématu a vyvraťte mi má tvrzení v tomto i předchozích článcích. Odpovědi typu kolik Vám prošlo aut rukama a kolik jich bylo bez reklamací je jistě zajímavé téma, nicméně do tohoto tématu se nehodí a nejsou na místě.


Etiketa
Datum: 2.07.2003, 23:04
Od: Zdeněk Dvořák

Já jsem si koupil Bishopa na základě Vašeho prvního článku a po přečtení tohoto Vašeho doufám ne posledního článku jsem nabil dojmu že Bishop dodává pod názvem Bishop výrobky jen do pár zemí na světě. Takže nechápu proč se při plnění nádob nedává na balení receptur rovnou česká etiketa když jsou pod touto značkou výrobky určeny jen pro omezený trh v určitých zemích. Etikety které používá B Original s.r.o. Havířov se po zvlhnutí sedřou a znečitelní!!! o obdržení zásilky jsem objemnější balík rozdělil do kapes hned na poště a po návhratu domů mě čekalo nepříjemné překvapení že mám návod již jen v angličtině!!! Nevypovídá to taky něco o firmě B Original s.r.o. Havířov???



© 1999-2018, Petr Váňa a Insidea Digital s.r.o.
Jakýkoliv výňatek či přetisk obsahu serveru Škoda TechWeb může být použit jinde pouze s písemným svolením provozovatelů serveru, jež jsou uvedeni výše.
Zásady ochrany osobních údajů