ŠKODA techweb > Komentáře k článku: Novinky Škoda auto
ŠKODA techweb [homepage]

Komentáře k článku: Novinky Škoda auto

RS a WRC
Datum: 15.03.2003, 7:28
Od: jack

Musim vam povedat, ze som bol pozriet na autosalone v Zeneve a sedel som v tej eReSke. Ja viem, ze je to "len" fabia, ale tato verzia spravila na mna velmi silny dojem. Auto samo o sebe vas nabada poriadne niekde prevetrat tych 130 koni, co ma pod kapotou. Mat moznost ho niekde vyskusat, urcite tomu neodolam. Mimochodom, bol som prijemne prekvapeny, ked som zistil, ze auto ma 6 stupnovu prevodovku, lebo do tych cias som o tom nikde necital, ani nepocul.


posledních pár řádků :-)))
Datum: 12.03.2003, 14:48
Od: Eda

...ještě jednou jsem koukal na článek, posledních pár řádků stojí za přečtení :-))), ale uznávám, že jde o tiskovou zprávu přejatou "beze změn" :-))).


RE: RE: novinky od Škodovky ...novinky na techwebu :-)))
Datum: 12.03.2003, 14:11
Od: Eda

...fotky jsou "fcelku" fajn, na to jaký byly světelný podmínky. Šumava by mohla být fajn, no uvidíme. Byl jsem o víkendu na Spořilově a koukal jsem na to co se dělo okolo STKáčka, škoda že jsem sebou něměl foťák a ani čas se zastavit ...rodiná akce, kde se zpoždění nezapomíná :-((.


RE: novinky od Škodovky ...novinky na techwebu :-)))
Datum: 12.03.2003, 13:11
Od: impact
WWW: http://gloom.euweb.cz/cyber/dekra/galerie/

no tak dobrá, tady jsou fotky z rallye šumava... eh teda vlastně z technické přejímky nebo co to vlastně bylo tenhle víkend... každopádně skvělá možnost očumovat závodní auta zblízka ;)... http://gloom.euweb.cz/cyber/dekra/galerie/ omluvte sníženou kvalitu některých fotek, byla zima ruce se klepaly :)


RE: novinky od Škodovky ...novinky na techwebu :-)))
Datum: 12.03.2003, 13:05
Od: Petkar
WWW: http://skoda110r.hyperlinx.cz

Ve Světě motorů číslo 10/2003 se Vratislav Kulhánek vyjádřil, že by rádi v roce 2005 vyhráli s fabii WRC mistrovství světa v rallye, tak uvidíme...


novinky od Škodovky ...novinky na techwebu :-)))
Datum: 12.03.2003, 11:57
Od: Eda

Po dlohé době nový článek ...ne teď bych asi techwebu trošku křivdil, ale je pravda, že za tento rok to není co bývalo, tak snad se blíská na lepší časy, konečně jaro se blíží a s ním i spousta akcí atd. Tak i snad o nic pár článků. Už se těším... Kdyby se mi povedlo, dostat se tento víkend na Rallye Šumava a třeba i něco vyfotit, rád se o nějakou tu fotku nebo pocit s ostatnímy rozdělím, tak snad... do pátku přijde na účet výplata :-))). Ještě poznámka k Fabii RS a WRC. WRCéčko si myslím nemá chybu a co v něm je asi teprve uvidíme, ale oproti Octavii to bude určitě podstatný krok dopředu. Pokud jde o RSko, tak si asi budeme muset zvyknout na to, že nafta nepatří jen do kamen :-))) a třeba pocit, jaký se dá zažít s tímto TDÍčkem v Octavii s čip tuningem a výkonem 150 koní je fakt paráda. Až se někdo svezete Fabkou RSkem, nezapoňte se pochlubit, jaký je to pocit :-))).


RE: OOOooo
Datum: 12.03.2003, 8:47
Od: Petkar
WWW: http://skoda110r.hyperlinx.cz

Hadat se o tom, jestli je diesel do auta vhodnejsi nebo ne je asi zbytecne. <br> Kazdy si odpovi sam. V dobach, kdy ke stejnemu vykonu musely mit dieselove motory vyssi objem je davno pryc. V soucasne dobe, kdy je jasne videt nastupujici trend malobjemovych turbodieselovych motoru, jejichz vykony se priblizuji (nebo je dokonce prekonavaji)vykonum atmosferickych zazehovych motoru je zretelne, ze temto motorum patri budoucnost. <br> Nevidim zadny duvod, proc by v provedeni RS (coz je sportovni varianta serioveho modelu) nemohl byt prave dieselovy motor. Navic tento trend je videt i u dalsich svetovych vyrobcu, ne jenom u skodovky. <br>Bohuzel ortodoxni predstava z minulosti, ze dieselove auta nemuzou byt sportovni pretrvava do soucasnosti a jeste asi nejakou dobu bude pretrvavat...<br> Asi si budeme muset zvyknout na skutecnost, ze stale vice se ve sportovnich modelech budou objevovat turbodieselove motory. Je to stejne, jako si na zacatku 20. stoleti museli lidi zvyknout, ze lepsich vysledku dosahuji automobily pohanene benzinem nez elektrinou nebo parou...


OOOooo
Datum: 12.03.2003, 0:47
Od: T.H.:)

Ok. prosím nepište a nehádejte se, že RS je sportovní provedení a do takového je dieselový motor nevhodný. Páč takových reakcí a hádek už je na netu milííííoon. Víme všichni, že krom spotřeby při porovnání s Turbem benzinovým je to horší, ale ta spotřeba to zase dohání, že? Taky víme, že je rozhodně větší zábava točit nějakého japonce kolem 6tisíc. No nicméně pokud se chcete prát s chutí dotoho aspoň bude živo. Osobně se těším na svezení v RS a rád bych viděl to wrcko jak bude někde svištět.howgh



© 1999-2018, Petr Váňa a Insidea Digital s.r.o.
Jakýkoliv výňatek či přetisk obsahu serveru Škoda TechWeb může být použit jinde pouze s písemným svolením provozovatelů serveru, jež jsou uvedeni výše.
Zásady ochrany osobních údajů