ŠKODA techweb > Komentáře k článku: Zástavba sedaček z Felicie do Š120
ŠKODA techweb [homepage]

Komentáře k článku: Zástavba sedaček z Felicie do Š120

Sedačky z feliny
Datum: 29.08.2006, 11:55
Od: Petas
WWW: http://pstasek.net

Zatím jsem do své 105ky zamontoval pouze přední sedačky. Nic jsem neřezal, použil jsem držáky (ocelové hranoly s dírami pro šrouby) na zadní úchyty a do předních traverz jsem vyvrtal díry, protože filicie má lyžiny blíž sobě. Sedačky jsem přimontoval blíže tunelu. Takže jediná úprava karoserie spočívala v díře v příčce vepředu. Původní sedačky půjdou vrátit bez problémů (např. kvůli technické). Měřím 192cm sedím trochu výš, ale subjektivně mám lepší přehled o dění kolem auta, hlavou se stropu nedotýkám a i se svými dlouhými nohami se pod volant bez problémů vejdu. Už jen vymyslet, jak zamontovat ty zadní. Vrtat nad nádrží se mi moc nechce.


Dotaz
Datum: 1.04.2006, 23:38
Od: Michal Čáp

Rád bych vědět jestli někdo měl problémy na technické po předělání sedaček z feliny do škocny.Právě jsem se rozhodnul totu přestavbu realizovat ale nějak se mi nelíbý jak je tady vymyšleno uchycení zadních sedaček.Ale jinak je to fakt GOOD to musím mít!!! Tak mi prosím dejte vědět jestli neco jednoduchého vymyslíte.Děkuji


RE: RE: RE: RE: No nevim...
Datum: 28.01.2006, 2:13
Od: T-800

A nemas nahodou nejaky nakres alebo aspon fotky ako to vyzera a ako si to robil


z Fabie do 130
Datum: 18.12.2004, 16:40
Od: palo

Zdravim vsetkych. mam doma komplet sedacky z fabie a chcel by som ich natlacit do moljej 130. Ide to nejako? viem ze su moc vysoke a ze bude treba upravovat nosniky na sedacky. nevedel by mi niekto poradit ako na to? privitam akekolvek rady, alebo navody. Najlepsie ked mi to zaslete na mail. dik


nepřesné
Datum: 4.12.2004, 19:18
Od: Petr Novotný

Zdravím škodovkáře.Už dlouho přemýšlím o tom dát do škodovky sedačky z felicie, ale tenhle postup je podle mého názoru dost zbytečně složitý a nepřesný.. např. ten technický výkres zadních úchytů vůbec neodpovídá skutečnosti.Tak jestli někdo víte o jednodušším postupu, tak mi dejte vědet na můj e-mail.dík a tuningu zdarecccc


sedačky felicie -> favorit
Datum: 25.07.2004, 17:21
Od: Kuba

Dobrej ve spolek. Jdou sedačky z Felicie do Favoritu ? ... Určitě jo :-) ... a jak ?


RE: sedačky z mazdy 626
Datum: 16.04.2004, 0:49
Od: pesekv

známej je tam má taky, ale za něj už si nikdo nesedne


RE: RE: RE: No nevim...
Datum: 23.04.2003, 8:14
Od: jack

Zdar, zohnal som si sedacky z feldy, maju semisovy, na dotyk velmi prijemny potah a zda sa mi, ze su viac anatomickejsie, ako sedacky v "seriovych" feldach. Predne sedacky som uchytil jednoduhsie, ako je popisane v texte, presne tak, ako uviedol uz predomnou Milan Kytlicka. Mam 187 cm a sedi sa v tom pohode, vobec sa nedotykam hlavou strechy, je sice pravda, ze sedim trocha vyssie, ale po par km jazdy si clovek na to zvykne a aj vyhlad na cestu je lepsi. Dokonca aj miesta za mnou je o cosi viac, predtym som mal sedadlo posunute uplne nadoraz v zadu a teraz pre anatomicke tvarovanie sedadla, aby ma netlacilo na stehna odspodu ho mam posunute trocha v predu, je blizsie pri volante. Aj vystupovanie je lahsie :-) So sedenim v povodnych sedackach sa to neda ani porovnat. Auto je ako vymenene. Nad uchytenim zadnych sedaciek len premyslam a hladam co najprijatelnejsi sposob. Su delene v pomere 2/1. Ked vie niekto o inom sposobe uchytenia, ako je popisany tu v texte, skuste mi ho popisat v maile. Vopred dakujem.


RE: RE: RE: No nevim...
Datum: 28.11.2001, 16:51
Od: JIMI

Zdarek, nevite nekdo, zda pujdou do rapida zabudovat sedacky z fiesty? Muzu mit ty z 3-dverovyho modelu, ale nvim jak tam budou pasnout. Jinak rapidacky sedacky jsou moc fajnovy ale kamos mne vo ne uhani a nybizy ty z Fiesty, ktery jsou fakt paradni.


RE: RE: No nevim...
Datum: 18.11.2001, 21:18
Od: Honza

Anatomy z Fava stojej za hovno to sou lepší sedadla z Feldy!


sedačky z mazdy 626
Datum: 14.11.2001, 15:35
Od: Lukáš Tesař

Já mán ve svý 120ce daný sedačky z mazdy 626. Je to sice poněku vyšší (já se svejma 184 cm štrejchám vlasama otapecírung), ale je to bomba. Na technický jsem s tím byl už 3x a naprosto bez problémů.


Rada
Datum: 7.11.2001, 10:38
Od: Lobo

Zdar lidi,potrebuju poradit.Muzu levne sehnat sedacky z starsiho seata IBIZY.Nevite nekdo jak problematicka je zastavba do 120?Zdar a dik


RE: RE: RE: RE: RE: No nevim...
Datum: 7.11.2001, 9:30
Od: xpetr

Zadni sedacky jsou perfekt. Jejich snadne vyjmuti clovek oceni, pokud prevazi motor :-). Take je vzadu najednou mnohem vice mista na nohy. Jejich jediny problem je, ze se neopiraji o zadni plato, je tam a si 5 cm dira. Pak je do kabiny hodne slyset motor. Zatim jsem se nedostal k tomu, abych plato nastavil.


RE: RE: RE: RE: No nevim...
Datum: 7.11.2001, 6:51
Od: Bleys

Rozhodne jsou lepsi nez nez puvodni. Me se taky libej, ale zase s emi nechce delat takoveto upravy!! Nerikam ze sou spatny, ale taky nerikam ze jsou sqely!! Jenom konstatuji ze znam mnohem lepsi, ale nna nase pomery felicie je akorat. Octacia je des a fabia taky. Nehledena to ze cena se pohybuje o mnoholi vys!!! TY zadni sedacky jsou fakt moc noobl!!!


Proč obyčejnou Felicii?
Datum: 6.11.2001, 20:44
Od: Andrew
WWW: http://bigandrew.webzdarma.cz

Ve svý stovce mám přidělaný sedačky z Renaultu 21 - byla to napůl nutnost, protože sedačky jsem měl zadarmo a ty původní byly v dezolátním stavu. Podle mého názoru se ale v těch původních stovkových sedělo podstatně lépe - na těch z Renaultu se sedí jako na hrnci. A k tý technický - já mám ty sedačky přidělaný hákama do sádrokartónu a na technický mi neřekli ani půl slova.


RE: RE: RE: No nevim...
Datum: 6.11.2001, 19:03
Od: xpetr

Naprosto nesouhlasim. Jak se sedi v Recarach to nevim, ale jak jsou na tom s cenou, to odhadnu. Ja jsem tyhle sedacky koupil skoro nove za 2000. Tomu Recara nemohou cenove konkurovat. Stavbu jsem podstoupil proto, ze me nebavilo porad se mlatit hlavou o strop a kolenama o volant a protoze me z originalnich sedacek po pul hodine zacaly strasne bolet zada. Taky se mi na originalech nelibi, ze konci v puli zad.


RE: RE: No nevim...
Datum: 6.11.2001, 9:37
Od: BLEYS

Zdar. Takze do skodovek pekne pasujou Recara z Opla Kadeta, ale stejne se musi predelavat lyziny. Maj i vyskovou nastavitelnost. Z Feldy jsou sedacky dobry, ale zadnej zazrak. Ovsem rozhodne o mnoholi lepsi nez ty puvodni. Nevrzou a docela jsou i pohodlny. A cena u Feldy neni zase tak hrozna!! Jdou sehnat od 1500 za komlpet a zadni se daj sehnat za pakatel. Kamarad koupil komplet za 2000kc. To prece neni tak hrozny. Z kadeta stojej 3000 a jsou vetsinou rozvrzany a vysezeny. NO proste nic moc a nahradni dily na Recara se shanej jeste hur!!! Ale jde vsechno. Tak zatim zdar skodofkari!!!


RE: RE: No nevim...
Datum: 5.11.2001, 18:10
Od: Mašek Jaroslav

Naprosto s tebou souhlasím. Úplně zbytečné jsou z Felicie a dle mě i docela drahé. Lepší jsou RECARA z golfa. Ale jinak fajn nápad. Tuningu ZDAR.


RE: No nevim...
Datum: 5.11.2001, 15:59
Od: Šlaušek
WWW: http://www.unicos.cz/skoda/

nic proti, každej dělá co se mu líbí.... ale že bych kvůli sedačkám z Feliny chtěl takhle rozvrtávat auto.... podle mě to nemá smysl, Feliňácký sedačky zase tak extra nejsou - chápal bych fáčkový anatomy, a nebo bych to chápal u ešky, která neměla vepředu opěrky hlavy, ale pokud by je měla, tak si myslím že to je zbytečná námaha. Když už, tak něco lepšího - třeba nějaký starší Recara - má je každý sportovnější auto (golf II gti, nějaký ty Opely, atd.) Jinak ty zadní jsou dobrý..


RE: jde to i jednoduseji
Datum: 5.11.2001, 12:14
Od: Netopýr
WWW: http://plivnik.cz

To jsme pochopitelne zkouseli jako prvni,ale je to moc vysoko,v tomto voze je originalni volant a mista nad hlavou taky nic moc, proto se snizovalo...


No nevim...
Datum: 4.11.2001, 11:15
Od: Eraser

No ja nevim... Je to sice hezké,ale když jezdím ve starém autě,v tomto případě Š120 (sám ji také vlastním),beru to jak to je.Ze starého auta stejně nové neuděláme.No ale kdo chce,nechť si to zkouší.


jde to i jednoduseji
Datum: 3.11.2001, 14:14
Od: milan kytlicka

zastavba sedacek z felicie je fakt super,ale jde to i snaz.kdyz se vyhodi puvodni predni sedacky tak staci dozadu na puvodni uchyty nasroubovat napric zelezny obdelnikovy profil/ne moc vysoky,staci 1-2cm/a na ten nasroubovat sedacku,vpredu navrtat 2 nove diry do nich uchytit sedacku vpredu a je to hotovy.sedi se sice o kus vys ale mam to tak asi rok a pul a merim 186 cm a vejdu se tam uplne bez problemu.uz jsem s tim byl i na technicky a nerekli mi na to vubec nic.pasy z felicie jde uchytit na puvodni diry.pokud jde o zadni sedacky tam jsem to resil taky jinak ale to je na delsi povidani.v kazdem pripade na ty predni staci vrtacka,2 asi 50-60 cm dlouhy obdelnikovy ocelovy profily a par sroubu


Vypada to pekne...
Datum: 3.11.2001, 10:16
Od: X-tra

Dejvicakum zdar:)


Jo dobrý
Datum: 2.11.2001, 16:08
Od: Ondra_m
WWW: http://www.e30.cz

Fajne :-) Není špatné.



© 1999-2018, Petr Váňa a Insidea Digital s.r.o.
Jakýkoliv výňatek či přetisk obsahu serveru Škoda TechWeb může být použit jinde pouze s písemným svolením provozovatelů serveru, jež jsou uvedeni výše.
Zásady ochrany osobních údajů