ŠKODA techweb > Komentáře k článku: Zimní příprava
ŠKODA techweb [homepage]

Komentáře k článku: Zimní příprava

re-zimni pripava
Datum: 11.12.2005, 10:55
Od: Jiří

fridex do skodovky doporucuji aspon do -30.trubky ktere jdou pod autem dopredu k chladici promrzaji.


bacha na centrál
Datum: 28.01.2004, 15:29
Od: venca 105

na zámky je dobrý namarat je hustým olejem ve kterém se rozmíchá drobet lihu, zámek pak nezamrzne, dávejte taky bacha na motůrky od centrálu, mně na něm prakla ta krycí gumička a musel jsem rozebrat celý dveře abych z něj pak tu kostku ledu dostal


RE: zima a dveře
Datum: 12.07.2003, 16:50
Od: Honza

To, že zámek v zimě nezaklapne, je většinou způsobeno u 105-130 námrazou uvnitř trubky, jíž prochází otočný čep se západkou zámku (ve dveřích). Taky jsem to jedinkrát řešil přitažením dveří pásem přes madlo a zacvaknutím pásu, ale hluk a zima mě donutily v půli cesty zastavit a po zjištění, v čem je zádrhel, stačilo rozmrazovačem (kupuju originál ve Škoda servisu - má totiž tenký aplikátor do zámků a nepřístupných míst)obstříknout čep přimrzlý k trubce (což se podařilo právě díky aplikátoru, s běžným sprejem by se asi rozmrazovač do spáry nedostal) a dveře jsem jednoduše zavřel.Po této zkušenosti vždy před zimou preventivně vystříkám čepy u všech dveří a neměl jsem nejmenší potíže s odemykáním ani zavíráním v sebevětších mrazech.


zima a dveře
Datum: 18.05.2000, 10:38
Od: Jirka Procházka

Nazdar, to co píšeš o dveřích - přimrzlé k těsnění a nebo zamrzloý zámek, to jsem zažil. Když to přimrzne ke gumě, prý se nemá lomcovat, ale přiměřeně pěstí proklepat po obvodě, aby se těsnění moc nepoškodilo. Ale taky jsem zažil, že zmrzlý zámek dveře odemkl, dveře se otevřely, ale po zavření se nezacvakl a tak dveře se nezavřely /hodilo to takovej tupej zvukú. Až když se trošku ohřál, tak zaklapl. Ale někdy se zaklap, ale i zamčené auto šlo otevřít. Až po chvíli to bylo OK.


RE: Dvere a antikorozni ochrana
Datum: 6.03.2000, 21:50
Od: Dan Tudor

Nemožnost zavřít dveře řeším tím, že opěrku zaháknu jedním koncem pryžového pavouka a druhým koncem zaháknu protější dveře. Ještě se mi nestalo, že by se to vysmeklo.


RE: Dvere a antikorozni ochrana
Datum: 29.02.2000, 11:55
Od: Charlie

Se zamrzáním dveřních mechanismů jsem se potkal také, vyřešil jsem to vypráním mechanismů v naftě a opětným promazáním předepsaným tukem. Jako nouzovka se dá použít WD-40 nastříkáním na mechanismy škvírou mezi sklem a vnitřní prachovkou.


Dvere a antikorozni ochrana
Datum: 30.12.1999, 10:58
Od: Pivson

Chtěl bych dodat ze mě jeste obcas dvere zamrznou tak ze je odemknu,ale nezaklapnu.Je to taky stará nemoc Škodovek.To se dá řešit buď čekáním až rozmrznou,nebo mít v zaloze nějakou gumičku či provázek a dveře prostě přivázat.Popř je muže nějaka pěkna kočka ze zadniho sedadla přidržet. Taky stoprocentně doporučuji antikorozni ochranu nastříkáním spodku a dutin.Moje Škodovka(r.v 87)je ze spoda nastříkána nějakou vrstvou asfaltu o sile asi 0,5cm.Spodek je naprosto netknuty,a to se jezdí skoro pořád.S pozdravem Pivson



© 1999-2018, Petr Váňa a Insidea Digital s.r.o.
Jakýkoliv výňatek či přetisk obsahu serveru Škoda TechWeb může být použit jinde pouze s písemným svolením provozovatelů serveru, jež jsou uvedeni výše.
Zásady ochrany osobních údajů