ŠKODA techweb > Komentáře k článku: Výmena LUCASov vo Favorite za Felíciové
ŠKODA techweb [homepage]

Komentáře k článku: Výmena LUCASov vo Favorite za Felíciové

na stará Favority
Datum: 29.06.2013, 23:12
Od: Jára

Dobrý den, dnes jsem úspěšně na první zapojení také udělal tuto úpravu přehození páček s Favorita na Felicie (konkrétně po faceliftu pro 4 ramený volant). Mám Favorita s roku 1991 a zadní stěrač tažený 3 dráty. Proč to píši. Mám tam jeden červený což je + po zapnutí klíče,černý což je + při pokynu páčkou a hnědý který je jako dojezd a vede na onu páčku na prostřední 3 pin (nové Favority ho nemají osazen nebo dále veden zadní elektroinstalací ke dveřím a pérovým kontaktům). Vše jsem zapojil a zajímavý jev mám ten, že když otočím klíčkem a zabouchnu dveře kufru (spojím stěrač kontakty), tak mi okamžitě stříká přední ostřikovač :-D. Řešil jsem to odpojením onoho hnědého drátu dojezdu a dojezd jsem vyřešil odporem spojeným s kostrou, který je na nových motorcích běžně osazován a tak k motorku vedou dva dráty červený a černý. Jinak vše funguje a jsem s páčkami spokojen, takže moc děkuji za návod a doufám že i já jsem přispěl svojí kuriozitou do mlýna. J


RE: RE: RE: Interiér felicie
Datum: 23.11.2010, 11:10
Od: Viktor Marušek

Ahoj, Dáš dole maticu a volant treba dať dole kývaním z jedne strany do druhej. Ide to dosť ťažko a treba použiť dosť silu. Samozrejme troška WD-čka nezaškodí.


RE: RE: Interiér felicie
Datum: 22.11.2010, 23:40
Od: Misojogi

zaujimalo by ma ako davate dolu volant uvolnil som maticu, ale aj tak z tyce nechce ist prec ... :-(


RE: Interiér felicie
Datum: 20.04.2008, 19:30
Od: Vici

tak vypinace z feldy jsou asi 100x lepsi nez ty hruzy z fava, a kontrolky by mely vetsinou fungovat :-)


RE: RE: felda elektrika
Datum: 8.04.2008, 19:33
Od: spaceball

Na rozoberanie nieje az tak toho vela. len volant a packy pokial nechceme 4-ramenny volant, a par plastov. Myslim ze potom treba menit aj volantovu tyc ale niesom si isty, a potom treba k tomu zhanat aj packy a plasty k 4-ramennemu volantu.


Interiér felicie
Datum: 8.04.2008, 18:38
Od: Honza
WWW: http://auto-bazar.webpark.cz

Padla řeč o interiéru felicie. Je pravda, že je velmi pěkně udělán, na druhou stranu nedoporučuju jej dávat do favorita, a to z jednoho prostého důvodu: spínače osvětlení vozu (a vyhř. zadního skla) se při sepnutí vrátí do původní polohy (navíc ani tvarově nejsou nijak rozlišeny), a pokud vám nesvítí kontrolka, např. ve dne nemůžete ihned zjistit, máte-li rozsvíceny mlhovky...natrápil jsem se s tím hodněkrát. V tomhle směru je na tom původní tlačítkové ovládání z favorita lépe.


RE: felda elektrika
Datum: 1.04.2008, 16:55
Od: DrMeduza

na tuhle cestu se chystam, uz to mam pripraveny doma vsechno, jenom cekam na to az bud mit cas a chut to vsechno prehodit, to je zase rozebrat cely auto


felda elektrika
Datum: 31.03.2008, 8:38
Od: Vici

ja bych asi sel spis rovnou cestou vymeny cele elektriky za elektriku z felicie. prinasi to spoustu vyhod



© 1999-2018, Petr Váňa a Insidea Digital s.r.o.
Jakýkoliv výňatek či přetisk obsahu serveru Škoda TechWeb může být použit jinde pouze s písemným svolením provozovatelů serveru, jež jsou uvedeni výše.
Zásady ochrany osobních údajů