ŠKODA techweb > Komentáře k článku: Vyndavání koberce pro čištění
ŠKODA techweb [homepage]

Komentáře k článku: Vyndavání koberce pro čištění

RE: RE: RE: koberec
Datum: 20.08.2006, 11:01
Od: Ondra

Já jsem nikdy kloudně nevyřešil zetejkání do fáčka,tak jsem si řezáním taky apoň trochu pomohl,neřezal jsem teda koberec,ale filc pod ním. Koberec mám takovej ten zespoda nepropustnej,takže jak nateče do filcu (a že tam bejvaly i louže), už to nemohlo ven. Rozřezal jsem teda filc na 4 kusy pod nohama a pátej kus,co je vyvýšenej na tunelu (s tím jsem nic nedělal). Ty 4 kusy pod nohama jsem po umytí a vysušení strčil do igelitových pytlů a vrátil na původní místa uzavřený v igelitu. Takže pokud by tam teď nateklo,zůstane akorát louže okolo. Hlavní problém se sušením dřív byl v tom,že když jsem koberec,eventuelně i filc, něčím podložil a jezdil tak, dřív nebo pozdějc mi ještě před dosušením auto zmoklo a voda tekla přímo do filce,ačkoliv normálně by jí zachytil vrchní nepropustnej koberec zastrčenej pod plastový obložení prahu,takže to byl takovej nekonečnej příběh...


pozor na zranenie
Datum: 13.07.2006, 16:01
Od: chmelo

tiez som vyberal koberec z feldy rovnakym sposobom ako autor clanku. ide to vcelku rychlo a bez problemov. treba vsak davat pozor na prsty, vyrezy v koberci su dost ostre a rezne rany sposobene ich hranami sa dost blbo hoja.


RE: RE: RE: koberec
Datum: 11.07.2006, 20:32
Od: Jiřik

Já měl z fáčka vyndané koberce už asi 10x za čtyři roky vlastnictví - a jediné řezání jsem měl mezi konzolou ruční brzdy a úchyty párů, tam se mi to blbě rvalo dovnitř a když jsem si nepříjemně otočil nehet, bylo o nůžkách rozhodnuto :-)) Naposledy jsem měl kobereček venku na jaře kvůli čištění kastle po vyvařoví úchytů ramen. Stejně se čuby znova urvaly a každá mulda mi klepe do nohou... nedaroval by mi někdo zdravou kastli na fáčko? :-))


RE: převodovka
Datum: 29.06.2006, 8:25
Od: Luki

Zdenin: Tak to je docela mozny, protoze takovou 105ku (uzovku) jsem uz videl na vlastni oci. A mela tu prevodovku udajne jiz z vyroby... asi to jeden cas sekali, jak jim to prislo pod ruku.


RE: RE: koberec
Datum: 16.06.2006, 11:57
Od: Mike

Ja ten koberec taky rozrizl, ale jen maly kousicek pod rucni brzdou. tam se mi to nechtelo sulat a vselijak motat. Tam je to misto, ktere se stejne schova pod plastem a nejde videt.


RE: koberec
Datum: 16.06.2006, 7:15
Od: Atnarfus

Favorit měl ten "igelitový" koberec jenom v social provedení. LS má už koberec normální. Co mi v návodu chybí, je demontáž plastových krytů prahů.


RE: převodovka
Datum: 14.06.2006, 6:26
Od: jarousch

Tak si zpocitej zuby v rozvodovce. Sundej spojkovy valec na prevodovce a uvidis nacem jsi.


převodovka
Datum: 12.06.2006, 18:05
Od: Zdenin

Zdravím,sorry za jeden OT, ale měl bych takový dotaz, v mé škodárně (105l) mi bylo divny, že na čtverku mi při 3500 otáčkách tachometr ukazuje asi nějakých 100km/h.Tak mi to bylo divné, protože většina točí při této rychlosti už nějakých 4000 otáček.Zkoušel jsem několik tachometrů, ale všechny ukazují to samé.Tak se ptám, je možny že tam mám převodovku ze 120LE?Podle toho přepočtovýho formuláře ty rychlosti s těma otáčkama sedijou...dík za odpověd


RE: RE: RE: RE: aj tak sa da
Datum: 8.06.2006, 8:49
Od: joot

Vici: Rozřízl proto, že jsem se s tím nechtěl párat :) Už si to nepamatuju, co mi stálo v cestě - asi ty sedačky, ale měl jsem shnilou podlahu u řidiče a když jsem to opravoval, tak šla část koberce před řidičem pryč. Pak jsem jí tam hodil nazpátek a výhodu to mělo v tom, že jsem mohl ten stav podlahy lehce kontrolovat :)


RE: RE: aj tak sa da
Datum: 8.06.2006, 7:29
Od: Petr

Nikoliv, ficl nasaknul az pri hrubem cisteni, do te doby byl cisty a kupodivu i nezasazeny tou psi moci. A po vyprani nebyl vubec citit, zatimco koberec bohuzel jeste porad trosku ano... Koberec davat v techto mistech primo na karoserii asi neni dobre, pravda jest ze mit vic casu, tak bych asi neco vymyslel.


RE: aj tak sa da
Datum: 7.06.2006, 18:39
Od: PPP

Tepovace su neucinne kedze bol predpokladam nasiaknuty hlven ten filc. Zajimave uz skodovky v GL vybave mali zospodu pogumovany koberec. Ale ten filc by som nazad do auta nevracal je zdrojom zapachu aj sam o sebe staci ze vdaka striedaniu teplot vlhne aj ked je inac pekne pocasie. U feldy mozno este nie za tych 10 rokov mozno este netacil chytit plesen ale ak ho co i len trosku citit tak nahradit niecim insim nenasiakavym. Akurat nenasiakave materialy neprepustaju vlhkost, takze namiesto vlhkeho filcu budete mat pod tlmiacou hmotou male mlacky, takze najprv osetrit podlahu a neverit ze to v MB spravili dobre.


RE: RE: RE: aj tak sa da
Datum: 7.06.2006, 12:41
Od: vici

rozrilz??? a proboha proc? neni moc jednodussich veci nez vyndat koberec z fa/fel


RE: RE: aj tak sa da
Datum: 7.06.2006, 10:46
Od: joot

Kdysi jsem řešil vyndání koberce u fava, nakonec jsem to udělal tak, že jsem ho na mnoha místech rozříz, abych se s tím nemusel tak dřít. Díky tvarování tam pak docela pěkně seděl i tak :))


RE: aj tak sa da
Datum: 6.06.2006, 7:01
Od: Petr

Ono po x hodinach snazeni, s tepovacem a je to vic jak ctyri hodiny! kdy se snazis jim cistit min jak pitomej metr ctverecni a vysledek je nula je zcela logicke, ze pouzijes jinou, "brutalni" metodu... Bohuzel nebyl po ruce nikdo kdo by poradil, cim to teda cistit ve voze, kdyz tahle metoda selhala... Jinak zkousel jsem samozrejmne i takovy ten penovy sprej specialne urceny na cisteni autokobercu, udelal jsem to s nim dvakrat a vysledek uplne stejnej jako nez jsem to delal, jen vyhozeny dve stovky...


aj tak sa da
Datum: 5.06.2006, 15:29
Od: jojo

no tak striekat na koberec vodu a snazit sa to tak preplachnut, to chce riadnu tmu v hlave :) jednym zo spravnych rieseni je pouzitie tepovaca ako pouzivaju v cistiarnach autointerierov. pracuje to ako dnes uz bezne domave tepovace, ale ma to ovela vacsi saci vykon. samozrejme, ze ak ten koberec dam von z auta, tak nie je co riesit a je to lacnejsie a hlavne "home-made".


RE: koberec
Datum: 5.06.2006, 15:20
Od: Roman

Protoze do feldy nedojí a felda nerezatí :-))))))))))))))


koberec
Datum: 5.06.2006, 15:17
Od: vici

Nechapu proc u Feldy taky neudelali koberec zespod pogumovany, cili nepromokavy,jako u Favorita :o((



© 1999-2018, Petr Váňa a Insidea Digital s.r.o.
Jakýkoliv výňatek či přetisk obsahu serveru Škoda TechWeb může být použit jinde pouze s písemným svolením provozovatelů serveru, jež jsou uvedeni výše.
Zásady ochrany osobních údajů