ŠKODA techweb > Komentáře k článku: Sedačky Škoda 120
ŠKODA techweb [homepage]

Komentáře k článku: Sedačky Škoda 120

Moje uprava
Datum: 12.07.2006, 11:04
Od: Cizek Pavel

Ahoj lidi mel sem shade a sehnal jsem sedadla z peugeot 405, musim rict ze sedadla byly fakt super, upravy minimalni a pocit pri jizde byl proste namakanej, takze jestli se vam podari sehnat je nekde za levno, tak urcite dete do toho. Tod vse, kdyz nejsou love tak je to v p....


--
Datum: 2.12.2003, 14:23
Od: Pete

Použil jsem oba nápady - Vikyho a Morissona a udělal takový kompromis:deska na opěrák a vytvarování bočního vedení zad.Deska-použitý opěrák ze starého sportovního kočárku a vytvarování:mirelonový zámotek o rozměrech mimo opěrák cca průměr 70mm a délka 350mmm.A výsledek po cca měsící používání..za ty prachy a námahu skvělé.Přesně jak popisuje Viky.


RE: Hele, a co takhle!!!
Datum: 10.12.2001, 14:32
Od: Pavel Kral

Dekuji za skutecne fundovany komentar od "Von Helkovitze". Jen skutecny mentalni gigant si muze dovolit zacinat sve maily oslovenim "Ty trubko,...". Jen tak dal! Skodivkam zdar! Kralik


RE: Hele, a co takhle!!!
Datum: 30.11.2001, 7:30
Od: Viky

Kdybych to tak chtel delat, tak bych asi nepsal tenhle clanek. Krom toho, nejsem zas az tak blbej, abych si neprecetl clanek o vymene sedacek, kterej je o tejden starsi. Pomer cena+usili/efekt je vyhodnejsi, nez u vymeny sedacek, priblizne narovnany by to vylo, kdybys dostal ty sedacky z jinyho auta zadarmo, protoze i tak se tam musi svarovat. A nemusim asi pripominat, ze o upraveny puvodni sedacky se nezajima ani ten nejvetsi rejpal od PCR ci STK a to je rekl bych nejvetsi vyhoda.


RE: Hele, a co takhle!!!
Datum: 29.11.2001, 19:45
Od: Morrison
WWW: http://www.ssakhk.cz/home/zdenek

Není, trubče :-) Aspoň ne, když na ně nemáš zbytečnej peníz. A mezi náma, když už výměna, tak rozhodně ne za favoriťácký. Kromě toho, že favo sedačky jsou asi o deset čísel užší než stodvacítkový, mají jinej potah a dvojitej zámek posouvání se v ničem nelišej. Felicie má zase nepříjemně krátkej sedák, takže taky žádná sláva. Chtělo by to spíš něco ještě trochu jinčího...


Hele, a co takhle!!!
Datum: 29.11.2001, 18:59
Od: Von Helkovitz
WWW: http://czechtimes.webpark.cz

Ty trubko, není jednodušší dát do škodárny prostě sedačky z jinýho auta? Já jsem to udělal jak se svou starou stovkou...sedačky favorit, tak i s se svodvácou...felicia. Tak nevím, v čem je problém. Stačí pod zadní část navařit nosnou tyč...hranolek, plát..cokoliv. Prostě brnkačka.


RE: RE: RE: RE: bezva
Datum: 28.11.2001, 20:07
Od: Morrison
WWW: http://www.ssakhk.cz/home/zdenek

Já si myslím, že pevná a rovná zadní stěna je u dnešních moderních sedaček samozřejmostí. Měl jsem například rozdělaný nějaký Recara a měly vzadu taky ocelovej plech, asi tak 3 mm. A k sundavání čalounění. Nevím, jestli jsi to zkoušel, ale když už je odhháknutej spodek, je sundat celej potah to samý, jako sundat potah třeba z polštáře. Zkrátka to stáhneš v jednom kuse a pak to na to zase natáhneš.


RE: RE: RE: bezva
Datum: 28.11.2001, 13:45
Od: Viky

Tak jsem se podival na tu upravu sedacek, aby byly tvrdsi. Nejsem si moc jistej, jestli vyztuzeni plochou deskou je to pravy, spis bych videl jako prinos vyztuzit sedacky necim prohnutym, ale je to otazka tvaru. Taky si myslim, ze neni uplne nutny sundavat ze sedacky calouneni, vhodne tvarovana podlozka operadla by myslim mohla jit nasunout zespoda, pouze po otevreni calouneni, podobne, jako jsem to udelal ja v pripade vycpavek.


RE: RE: bezva
Datum: 14.11.2001, 20:10
Od: Morrison
WWW: http://www.ssakhk.cz/home/zdenek

S URL nemůžu sloužit, protože mám stránky dělané pomocí rámů. Nicméně je to ihned na první stránce, dole v tabulce "nové články" pod názve "vyztužení sedaček".


Good idea
Datum: 14.11.2001, 14:11
Od: Pavel Král

Nazdar Viky, Bezva napad! Jednoduche -> genialni! Skodifkam zdar! Kralik


RE: bezva
Datum: 14.11.2001, 9:10
Od: Viky

Nepovedlo se mi ten clanek na strankach najit, mohu poprosit o URL? Jinak k textu: stlacenim molitanu to ztvrdne i bez vyztuzeni celyho operadla a jeste: vyhoda tyhle moji upravy je, ze se to calouneni vubec sundat nemusi.


bezva
Datum: 13.11.2001, 21:10
Od: Morrison
WWW: http://www.ssakhk.cz/home/zdenek

Úprava je bezva, konečně si někdo všimnul snadné upravitelnosti škodováckých sedaček. Osobně ještě doporučuju, když už je ze sedačky dole čalounění, vyztužit celé opěradlo, aby nebylo tak tragicky měkký. Mám o tom celej článek na svých stránkách... Díky za tip, a jen tak dál!


RE: Zajimavy reseni
Datum: 13.11.2001, 16:26
Od: Šlaušek
WWW: http://www.unicos.cz/skoda/

Rapiďácký sedačky (opěradla) se daj docela dobře naohejbat, opěrku hlavy jsem zvládnul sám, ale naohejbat boky - to mi přišlo jako docela brutální. Ve svý podstatě je to vyvinutí určitého tlaku na opěradlo v požadovaném směru, a ono se poddá :o)) vlastně ho jakoby víc uzavřeš.


RE: Zajimavy reseni
Datum: 13.11.2001, 6:04
Od: Viky

Zatim to vydrzelo pres pul roku, penovej polystyren je na tlak pomerne odolnej, horsi je to s oterem, ale pri spravnym umisteni to je zrejme mnohem trvanlivejsi, nez ten puvodni molitan. Co se tyce chrasteni sedacek, vetsina chrastivejch dilu se da vymenit, neco se da i opravit. I list ke S120 je vic verzi, nekery vydrzej podstatne vic, ale bohuzel, vsechno mam ze starsich aut, takze nic nevim o vyrobci tech pevnejsich list. Co se tyce upravy sedacek z rapida nemam tuseni. Nikdy sem je nemel rozdelany.


Zajimavy reseni
Datum: 12.11.2001, 14:37
Od: Bleys

Zdravim. Je to docela zajimave reseni ktere popisujes, ale jak dlouho tato uprava vydrzi nez se zase osedi?? Mesic, pulrok, rok nebo vic?? Stale neodpada problem s posouvanim a pohybem vodicich list. Mam seacky z Rapida a hlavova operka je vestavena . Jde to i zde??? Porad si myslim ze sedacky z Feldy jsou stale vyhodnejsi!! Jednak pro to, ze v zadu je vice mista. Na druhou stranu je to nevratna zmena, ale zase kdyz to clovek dela tak ma svarecku takze odebrat ci navarit snad takovy problem byt nemusi. Klapani list, vibrace v sedacce v dusledku velke vule v kloubech nebo vibrace uchyceni pro pasy. Vse tohle dela velky hluk. Alespon v mem Skodylaku!!!!



© 1999-2018, Petr Váňa a Insidea Digital s.r.o.
Jakýkoliv výňatek či přetisk obsahu serveru Škoda TechWeb může být použit jinde pouze s písemným svolením provozovatelů serveru, jež jsou uvedeni výše.
Zásady ochrany osobních údajů