ŠKODA techweb > Komentáře k článku: Zástavba bočních zrcátek s vnitřním ovládáním
ŠKODA techweb [homepage]

Komentáře k článku: Zástavba bočních zrcátek s vnitřním ovládáním

Umej si to vole.
Datum: 5.11.2001, 9:21
Od: Standa

Umej si to vole.


RE: RE: nad 140 km/h
Datum: 26.09.2001, 15:46
Od: Honzicek

A jak to prosimte souvisi se zpetnejma zrcatkama?


pochvala
Datum: 20.06.2001, 20:41
Od: Ctirad Neuwirt

Ty vole to je docela dobra vychytavka. Jenom s tema osmi hodinama si to nejak prehnal mi to trvalo neco pres ctyri hodky. Ale jinak diky za ten napad docela to bodlo. A v servisu na to cumeli ze neco takoveho jeste nikdy nevideli. Dik Ctirad


RE: RE: nad 140 km/h
Datum: 23.05.2001, 8:05
Od: Hanz

Mám 105ku. Motor běží na 4 válce a nežere 16 litrů. Z kopce s větrem v zádech z toho vymáčknu 130. Ale víc bych si jet netroufnul ani kdyby to šlo (se škodovkou 105 - 136). Takže nemusím montovat jiný zrcátka ....... a mám to zadarmo!! :-))


RE: RE: Detail
Datum: 18.04.2001, 13:43
Od: Karel Petr

Tohle řešení mi příjde lepší než plexik. Mám dojem že boční zrcátka s uchycením na dveře a ovládáním zevnitř se montovala do GOLFU dvojkové řady, ale nejsem si jist. Jinak, ale to na té škodě nevypadá až tak zle. Škodě zdar Karel


RE: Detail
Datum: 17.04.2001, 11:58
Od: Pato Garzik

Naslo by sa este jedno celkom prakticke riesenie. Nie tak efektne ale pohodlne. Staci sa poobzerat na vrakovisku po zrkadlach montovanych na dvere s vnutornym ovladanim. (myslim ze z nejakeho starsieho modelu Forda alebo Opla a pod.) Jeden cas som take zhanal brachovi na Zigulak, ale nechal som to tak, lebo som nikde nemohol zohnat lave v chrome aj ked pravych bolo dost, a plastovych tiez. Z montazov by nemal byt problem, maximalne prerobit nejake diery vo dverach a zvnutra na tapacirung uchytit nastavovaci "dzojistik". Vela stastia pri zrkadleni.


RE: RE: RE: RE: RE: RE: Zrcatka do plexi?!
Datum: 11.04.2001, 7:45
Od: evzen

Bylo to v Kaznejove okr. PS. A elektrika neni problem, 3 draty vlevo, 5 (6 s osvetlenim) vpravo. Je to asi docela kompatibilni stavebnice, neco jako lego, protoze ja tam mam jak jsem psal zrcatka z renaulta, v nich jsou moturky z medveda ( ty zrc. byly puvodne manualni) a ovladani je z omegy. Vsechno bez uprav sedlo k sobe. Akorat je to treba zkontrolovat jestli to pasne uz na vrakarne, pak se ty veci tezko reklamujou :-)


RE: RE: RE: RE: RE: Zrcatka do plexi?!
Datum: 10.04.2001, 14:30
Od: Ranger

Díky to otom STK sem přesně chtěl slyšet, mimochodem kde to bylo jestli se můžu zeptat. Jo a stou elektrikou je to super nápad, jdu do toho taky. Tu montáž to o 30%procent zjednoduší.(ale zas zapojit tu elektriku...)


RE: RE: RE: nad 140 km/h
Datum: 10.04.2001, 12:27
Od: Honza

máš recht


RE: RE: RE: RE: Zrcatka do plexi?!
Datum: 9.04.2001, 11:54
Od: Evzen

Mam el. zrdcatka z nejakyho renaulta, pri montazi (diky elektrice) jsem neresil vrtani do skla, je tam proste prilozenej plech s dirama. Vrtakum predem vzkazuju ze to DRZI, funguje to jak MA, a na stk me potesil svym souhlasem ze je to lepsi nez norm. zrdcatka, ktery jsou (zvl. na strane spolujezdce) porad rozhaseny kdyz do nich nekdo na parkovisti drcne. Nevadilo mu ani el. ovladani oken, central na dalku, el. antena, sedacky recaro a bily blinkry. Nacez me z vyrazil kvuli predni naprave. jsem zvedavej jak dopadnu za rok s cernym motorem z facka. PS. s tou napravou mel pravdu!


RE: nad 140 km/h
Datum: 9.04.2001, 7:50
Od: Viky

Nechci nikomu sahat do svedomi, ale mam ten dojem, ze neni moc spravny posuzovat rychlost a vykon auta podle laku, tomu veri mozna namachrovany blbecci, co si takzvany "tuning" nechaji udelat v karosarne a za drahy peniz nakoupi Al-disky a vyfuk s nesmyslnym prumerem. Motor maji sice uplne normalni, ale dela jim to kraval a muzou machrovat (obcas ten vyfuk prida 5kW). Kdyz jsem jeste mel v aute 110R, nevypadalo zvenku nijak vabne a dokonce nebyly videt ani zadne upravy (ted vypada jeste hur a upravy videt jsou) a jezdilo to se 4kvaltem po rovince kolem 155 a s vetrem zadech asi 160, coz s moji oblibou vozit stopare a desit je k smrti byla celkem fajn sranda. Dokonce si myslim, ze mit upravene auto tak, ze to na nem neni videt, je mnohem zajimavejsi, nez jezdit s oplastovanou obludou, u ktery se clovek musi bat i najet na chodnik, aby neco neulomil.


RE: RE: RE: nad 140 km/h
Datum: 7.04.2001, 23:09
Od: Lubo

Ano to mas pravdu je to ciste tvuj nazor. Ja sem ted na vojne a kluci mi taky neverili, ze moje skodovka jela 180., ale kdyz je pak vezu domu (tento patek treba ) a po strakonicky do Prahy letim po rovinkach 160. a kdyz se rozjedu tak ty tahle kopce ve 130 v 5lidech, uz mi veri ze z kopce dolu mi to 180 take pojede. Tyto udaje jsou i podle otackomeru. To ze nekdo rekne ze ma 105 neznamena ze nema predelanou hlavu, karbec, vacku a podobne ptakoviny. Me kdyz se nekdo pta tak take rikam ze mam 120. Cus Lubo


RE: RE: Detail
Datum: 6.04.2001, 9:43
Od: Morrison
WWW: http://www.ssakhk.cz/home/zdenek

Presne tak. Zalezi na tom, co se komu libi a me se libej original zrcatka. At si kdo chce co chce rika, zrcatka pridelany na dverich jsou daleko hezci nez na okne.


RE: RE: Zrcatka do plexi?!
Datum: 6.04.2001, 8:50
Od: Ranger

Luky: Souhlasim samozřejmě s tím že jsou i hezčí zrcátka než favoriťácky, ale já viděl namontovaný právě ty. Nevylučuju samozřejmě, že někde neobjevim nějaký vhodnější. Jinak Favorita se zrcátky s Felicie sem viděl(měl je dokonce v elektrice)a vypadá to opravdu dobře.


RE: RE: RE: Zrcatka do plexi?!
Datum: 6.04.2001, 8:03
Od: RANGER

Asi takhle, kdybych to na jedný "Stodváce" na vlastní voči neviděl, tak mě ani ve snu nenapadne že je to možný. A nic proti tomu jak to vyřešil Litr(plexi), ale já si nemůžu pomoc ale k plexisklu prostě nemám od jistý doby důvěru. A osobně si myslím, že navařit do dveří jednoduchej trojúhelníkovej přípravek a seříznout původní okno není zase až tak složitá operace když to člověk umí. Ale s tim že to ve finále bude spousta štětcování,kitování a broušení s tím samozřejmě nejde jinak než souhlasit. No a kdyby to náhodou nevyšlo( což je více než pravděpodobný),Tak mám v garáži dvoje nový dveře, protože ty na autě na který to budu dělat už lehce hnijou(proto to na nich chci zkusit). Jo a mě ani tak nezajímá jak to udělat, to představu mám, ale co na to STK a policajti. A v zástavbě motoru T613 a převodovky s Porsche bohužel poradit nemůžu, ale zrcátka bych rozhodně na 1000MB namontoval ze Škody 706RTO bude to ladit s tim klima s "Meďáka".


RE: nad 140 km/h
Datum: 5.04.2001, 20:36
Od: Petr

Mam 120 predelanou na LPG, jednou jsem z ni vymacknul 157 km/h (z kopce a s vetrem v zadech), je to presne, protoze mi to kamos, policajt zmeril.


RE: RE: Zrcatka do plexi?!
Datum: 5.04.2001, 17:21
Od: Favoritman

Pablo: Jasne ze vim jak to udelat. Pokud chces zachovat ty zrcatka, tak jednoduse vyndas z 1000ovky dvere a zbytek nechas sesrotovat. Pak si nakoupis spoustu plechu, ohybacku a svarecku. Vyrobis si kastli, kterore udelas motorovy prostor tak, aby se tam vesel 8-mi valec Tatra 613 s prevodovkou z Porsche a klimou z Mercedesu. Pak k tomu navaris cumak, do kteryho budou pasovat xenony z BMW. Na podlahu navaris nosniky, ktery budou odpovidat sedackam z Rolse a pod predni sklo uchyty pro palubku z Octavie RS. Zbytek navaris a dopracujes tak, aby tam sly nasadit predni dvere z 1000ovky. A je to hotovo ! Pak uz jen nalakovat, nastrojit a prilepit stitek Skoda 1000 MB. Jen bych ti doporucoval nahradit puvodni brzdy jinymi, treba z Lamborghini. S:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))


RE: RE: Zrcatka do plexi?!
Datum: 5.04.2001, 15:52
Od: Radek

Pablo: Docela jsem se zasmál :-)))). Zeptám se kámoše, třeba Ti poradí! :-)))))))))))))))))))))))))). Když jsem nedávno (minulý týden) montoval zrcátka z Feldy na Fa tak jsem se docela zapotil, trvalo mi to hodně dlouho a popsat potup? Nelze. Vrtal jsem, brousil jsem a šteloval ale nakonec jsou tam, už mne čeká jen přelakovat odřená místa po původních zrcátkách. (a malá úprava uchycení pravého zrcátka). Vypadá to o mnoho lépe a hlavně jem zredukoval mrtvý body. Kdo chce, ať se přijde mrknout. Zdar.


RE: RE: RE: nad 140 km/h
Datum: 5.04.2001, 15:21
Od: Radek

Zdar. Musím jen souhlasit s tím, že 105 vůbec nejede (ani na 1). Jezdil jsem s ní nějaký čas a byla v lepším stavu jak nová (najeto 30000 a zapalování z Fa atd). Nikdy však jsem s ní nejel (podle tachometru) rychleji než cca 160km/hod a to ještě z kopce(skoro skála). Takže keci typu 180 a víc je jen VELKÁ nepřesnost tachometru. Navíc mám Fáčko a nejvíc jsem s nim jel (zas podle tachomtru) 175 z kopce(otáčky cca 4700, převod 3,75). A navíc nechápu, proč se v poslední době každý vytahuje, že mu to jede jak šílený zrovna zde, v komentářích k jinému tématu. P.S.: na D1 jsem tuhle viděl řidičku ve Feldě, jak si to z kopce šine cca 160 (div nepotkala svodidla) a do kopce to tlačí 110. Byla to docela sranda. Cau.


RE: Zrcatka do plexi?!
Datum: 5.04.2001, 14:35
Od: pablo

Nemate nekdo navod jak do Skody 1000 MB (r.v. 1964) namontovat 8-mi valec Tatra 613(pokud mozno i na LPG), 6-ti kvalt z Porsche, xenony z 7-kovyho BMW, klima z Mercedesu, sedacky z Rolse a palubku z novy Octavie RS???? P.S. Zrcatka si necham radeji puvodni, ta uprava se mi zda moc narocna


RE: RE: Zrcatka do plexi?!
Datum: 5.04.2001, 12:19
Od: vici
WWW: http://www.vici.wz.cz/favo.html

"Kulate" zrcatka na Facko - http://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=78 Onehda jsem videl na Rapidovi zrcatka z Felicie, jenze to auto bylo v servisu-vrakaci za plotem a bylo prej uz zavreno a majitel byl peknej ..... jako ostatne vetsina majitelu vrakacu :o( Ted me mrzi ze sem to presto poradne neprohlidl.... ale 70km tam uz znova kvuli tomu nepojedu...


RE: Zrcatka do plexi?!
Datum: 5.04.2001, 12:13
Od: Luky
WWW: http://stofingr.webpark.cz

Nejsem sice zadnej velkej estet ani aerodynamik, ale na stodvacu bych rozhodne zrcatka z favorita nedaval. Vyber si radsi neco min rozmernyho a tvarove hezciho a blizsiho skodovce tohohle typu. Beztak ti to bude jedno, co tam das, kdyz uz hodlas prevarovat dvere. Ja se na svem favu puvodnich zrcatek zbavil, jen co jsem k tomu mel poradnej duvod (lak). Je sice fakt, ze uzpusobeni feliciackych zrcadel nebylo presne tak, jak jsem si to predstavoval, ale jsou tam a vypada to s nima o dost lip (urcite jsi takovy facko videl).


plexi
Datum: 5.04.2001, 10:29
Od: alena

Kvalitní plexi je Plexodur, používá se v letectví,má být odolné tlaku, oděru a je odolné různým rozpouštědlům(nešlo ani naleptat), ale nevím, jestli ho lze běžně koupit


Zrcatka do plexi?!
Datum: 5.04.2001, 10:14
Od: Ranger

O podobné přestavbě uvažuju skoro rok, chci nandat na "stodvácu" zrcátka s Fáčka a mám to už na papíře vymyšlený. Počítám u toho ale s převařením dveří, a upravením skla a samozřejmě s přetěsněním celého okna. Vrhnu se na to jakmile se udělá počasí a výsledek jestli se mi to povede samozřejmě zveřejním. Nemáte stim někdo už nějakou zkušenost? Myslim Policie, STK apod. Ale do plexi se mi to zdá stejně dost divoký, já bych se stim bál.


RE: RE: RE: RE: ???
Datum: 5.04.2001, 9:52
Od: Luky

Mily Bikere, ja jsem toho nazoru, ze je dobre si spoustu veci udelat a vyzkouset na starem "srotu" a pak si udelat auto podle predstav podlozeny praktickejma zkusenostma. Ale kazdy mame svuj nazor...


RE: RE: RE: ???
Datum: 5.04.2001, 7:43
Od: biker

Neber to nijak osobne, ale to auto vypadá, že se co nevidět rozpadne a tak připadá mi poněkud pošetilé "vylepšovat" takový šrot zevnitř ovládanými zrcátkami. Chápal bych to u auta o které se majitel stará a udržuje ho, ale tahle rezavá a špinavá obluda, no nevím. Ale říkam neber to osobně.


RE: RE: ???
Datum: 5.04.2001, 6:33
Od: WindMAN

No jasne... ;o) Asterix sa nam nejak stiahol a zlenošil.. ;o))


RE: RE: nad 140 km/h
Datum: 4.04.2001, 22:15
Od: vici
WWW: http://vici.wz.cz/favo.html

Ja se vzdycky strasne bavim pri tech debatach komu ktera 105ka jede 180 nebo 190. Ve 105 jsem sedel a neakceleruje to ani na jednicku-bez urazky, taky to od ni prece nikdo neocekava, nejni to prece sportak.... jedine co se da tak je naka 136 (kamarad ji ma v Rapidovi) popr. jeste 135 (tu ma zas v Rapidovi bracha) nebo 130 v dobrem stavu (ma ji dalsi kamos). Poznamky v zavorkach jen proto aby si zas nekteri nemysleli ze si vymyslim. Jel jsem se vsemi variantami motoru co se davaj do skodovek od 105 az do Feldy a krome 1,6 a 1,3 50kW (Mpi - i kdyz BMM neni taky spatny) jsou to motory pro jakz takz slusne cestovani, pokud mozno bez riskantniho predjizdeni, ale kurna uz tu nehazejte tema 180kama prosim.!!!!! Tohle je samozrejme muj soukromy nazor podlozeny myma zkusenostma a nikomu ho samozrejme nenutim:o)) A take nikomu nevnucuju zadne "skvele" zahranicni ojetiny. Spis si myslim ze 105ka v dobrem stavu je lespi nez nakej Kadett GSi vyhrkany jak prase (to jen jako priklad.....opet nebrat nijak osobne..)


RE: nad 140 km/h
Datum: 4.04.2001, 21:55
Od: RadstaR
WWW: http://www.speed3dfx.cz

Nevim cemu se divite, ale pokud je motor v dobrym stavu, tak neni problem se 4. kvaltem ject 160 po rovince a 170 s 5. kvaltem. Kdysi mi to dokonce na chvilku vytahlo z mirnyho kopce i 180, ale ted kdyz je motor vykurvenej (zere 16 na 100, bezi vetsinou na 3 valce apod, tak z toho vic jak tech 140 nedostanu) :-(( :-))


RE: RE: RE: nad 140 km/h
Datum: 4.04.2001, 21:44
Od: Road Magor
WWW: http://www.egarden.cz/~roadmagor

Nevim vy vocasove, cemu se tak divite. Tech 140 mi jede i jednadvacet let stara S 105 (no, fakt ze z kopce, ale na rovine celkem bez problemu 130), tak nevim, proc by 130ka nemohla jet 140. Kdyz je trochu upravena, tak myslim, ze neni problem, aby jela i 170.


RE: RE: nad 140 km/h
Datum: 4.04.2001, 20:47
Od: LITR

No jasně, na 140 km/h při váze a odporu škodovky stačí 40 kW, to dělá seriová 130ka. No a z té skály dokonce k této rychlosti stačí 0 kW. :-)))


RE: Detail
Datum: 4.04.2001, 20:43
Od: LITR

O tom tání nic nevím, jen jsem byl upozorněn, že po několika letech se to sklo trochu "zakalí", ale to zas takovej problém neni.<br> Ta lista vadí úplně stejně, jako s normálním zrcátkem.<br> Myslim, že nevyrazim, protože to by musela bejt pěkná šlupka a to by nevydrželo ani původní zrcátko.<br> Pči dešti je to OK, v plexi jsou díry jen pro uchycení zrcátka, takže žádná netěsnost.<br> O tšch dalších zcátkách jsem psal, že jich je více druhl, záleží na každém, co se mu líbí.


RE: ???
Datum: 4.04.2001, 20:35
Od: LITR

Je pravda, že když jsem Asterixovi na Mělníku dával do auta jinej karbec, tak už tam jiná zrcátka měl. Bohužel jsem s ním zástavbu nekonzultoval.


RE: ???
Datum: 4.04.2001, 18:28
Od: Barel

taky nic proti, ale mám dojem že Asterix měl moooře času s tím aby to TWeb dal, btw Snad to tady není o tom kdo co vymyslel a čí je to Copyright ne ;-)


RE: nad 140 km/h
Datum: 4.04.2001, 13:55
Od: vici
WWW: http://www.vici.wz.cz/favo.html

asi ze skaly :o)))


nad 140 km/h
Datum: 4.04.2001, 13:52
Od: ZLUTAK

To auto jede nad 140 km/h?


Detail
Datum: 4.04.2001, 12:44
Od: Bleys

Nad timto problemem jsem uz nekolikrat premyslel, lae pokazde jsem nemel dostatek casu a finnanci na to abych to dotahl do konce. Zkousel jsem zrcatka z Felicie manualne ovladane, ale tam jsem skoncil na tom, ze jsem nevedel jak prichytit zrcatko. Jedna z moznosti byla vymenit cely trojuhelnik za plexisklo, ale v odborny literature jsem si nasel vlastnosti plexiskla. Docetl jsem se, ze plexi, ktere mi bylo nabizeno melo mezi jinymi takove parametry, ze pri 80 st Celsia zacinalo meknout. Cena byla 1200m2. Pouzita zrcatka byla z Felicie, ktere teda moc vhodna nebyla pokud bychom nechteli menit cele uchyceni a navarovat cast dveri z Felicie. Rad bych se zeptal na jednu vec. Pri vyhledu nevadi tam trosku lista mezi trojuhelnikem a stahovacim oknem??? KOukal jsem na to a myslim zi ze by trosku prekazi ne??-)) Myslis si ze pri mensim narazu do zrcatka ho nevyrazis z okna nebo z plexi??-)) CO tesnost pri desti?? Nebo co proudici vzduch?? Nehuci v tom?? Netahne dovnitr?? Jeste jsem videl dost na skodofkach zrcatka z Una, ale tedka nevim jestli byla stelovatelna zevnitr! Ahoj Honza


???
Datum: 4.04.2001, 12:25
Od: WindMAN

Nic proti, ale naramne mi to pripomina mail, ktory mi poslal Asterix asi pred rokom, v ktorom opisuje ako to vsetko urobil... ..je smutne, ze nespomenies jeho meno ako autora celeho "projektu" ani nahodou. ..alebo sa mylim?



© 1999-2018, Petr Váňa a Insidea Digital s.r.o.
Jakýkoliv výňatek či přetisk obsahu serveru Škoda TechWeb může být použit jinde pouze s písemným svolením provozovatelů serveru, jež jsou uvedeni výše.
Zásady ochrany osobních údajů