Kristensen píše:
Kolik jsi za něj dal? mě na tom fascinuje ta zadní růžová sedačka s opěrkou, no a samozřejmě motor 1500, a s tou AC pumpou dobrý nápad, já teda zatím s tímhle problem neměl ale aspoň kdyby náhodou tak vím co a jak

Tak stál 10 000Kč
Je to sice trochu víc než obvykle, ale stálo to za to

měl najeto 60 000km, po prvním majiteli, bez koroze /v podstatě/ a vystříkané dutiny. Dostali jsme k němu ještě celý zavazedelník nějakých věcí a dvě knížky
Bylo ještě třeba vyměnit všechny 4 čepy přední nápravy (vymleté až hrůza, nedrželo to ani směr jízdy

) a všechny hadice brzd, ty původní byly spuchřelé že na to víc hamstnout tak se protrhly

Ale jinak to bylo víceméně všecko, když nepočítám drobnosti se kterými se potýkám už všech starších aut o které mám tu čest se starati
Jen s tou růžovou zadní sedačkou sem to nepobral

Jestli jsi tím myslel že je vybledlá tak to je jen foťákem, ve skutečnosti je rudá jak sovětská vlajka
Ta s tou AC pumpou bylo zřejmě způsobeno tím, že jsem tu původní sovětskou vyměnil za novou z ruska (té sovětské už netěsnily ventilky takže na volnoběh nebo vysoký točky to už nestíhalo doplňovat karbec) a ta nová ruská byla zjevně z nějakého materiálu který lépe vodí teplo.
Ale protože té nové ruské nedávno praskla pružinka na ruční páčku tak jsem tam vrátil původní sovětský spodek, hořejšek s ventilkama nechal ruský a od té doby to je v pořádku - přehřívání přestalo
Je to všechno prostě o kvalitě dílů, mnohokrát je lepší nechat třeba poněkud poškozený originál díl než kupovat nový - třeba manžety kůláků - ty původní byly po 32 letech velmi lehce spuchřelé - já vůl je vyhodil a koupil nové - po měsící z nich zbyly jen ty kovové kroužky co měly na koncích
teďka někdy v týdnu taky budu asi muset seřídit ventily, už to klepe...
OHC jsem ještě nikdy neseřizoval, tak schválně jestli se pak podpálí všech osm ventilů nebo třeba jen dva, tři..