Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 7.10.26, 23:01

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
 Palivové čerpadlo - problemy 
Autor Zpráva

Příspěvek Palivové čerpadlo - problemy
Mam dotaz ohledne vypinani čerpadla. Kdyz delam neco na studenem motoru s VAGem nebo rano jsem si nikdy nevsiml, ze by cerpadlo paliva vypnulo. Jednalo se vzdy o maximalne jednotky minut, proste vycist pamet zavad apod. Pokud nekde zastavim po jizde a zapnu zapalovani, tak cerpadlo zabzuci a vypne se. Dle diskusi by se melo to cerpadlo pa par vterinach i rano vypnout. Filtr pod podbehem je novy, auto jede dobre a neskube. Je pravda, ze pokud je malo paliva, tak obcas zlobi a nepodava. Ale to stava opravdu tak 1x z deseti pripadu, kdy dojizdim nadrz skoro doprazdna. Pak je nutne vypnout motor (nebo nechat chcipnout) a opet nastartovat.

Naposledy upravil jivo dne 7.2.13, 18:48, celkově upraveno 1

11.1.13, 18:39
Příspěvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek Re: Palivové čerpadlo studené nevypíná - Felicie MPi
a proč to řešíš at se točí :oops:

jsou lidé kteří by si to uměli vážit http://cs.wikipedia.org/wiki/Galileo_Galilei :oops:

11.1.13, 21:24

Nejsem si jist, zda to je vpohodě. Teď asi po 4hod stání v tomto skoro mrazu vyplo asi do jedné vteřiny. Prostě jsem asi ... a řeším maličkosti. Toto je jedna z nich, další byla nedávno teplota pouze kolem 75^C. Dal3í bylo seřízení základního předstihu, kter ý snad žádnný servis na této planetě nedělá. U 1.6Mpi se to dle nich nedělá a vše řeší jednotka, ačkoliv dokumentace tvrdí něco jiného.
Nemohu si moc dovolit, aby mě to auto někde zničeho nic nechalo. Ale vůbec netuším, kde s situaci tohoto nestandartního chování hledat. I když pocit, že mám snad nejdražší obyčejnou Feldu na světě mě moc nepovzbuzuje.

11.1.13, 22:16

jukni jestli ti nezůstává viset relé co spíná čerpadlo popřípadě skus jiný jinak to ničemu nevadí běžně se čerpadlo napojuje po klíčku na přímo osobně sem to měl na oplu 5 let a byl sním i 2krát v chorvatsku a žáden problém :wink:

11.1.13, 22:36

cerpadlo ma bezat asi 2 sekundy po otoceni kluciku a potom az ked sa toci motor. Pokial sa motor netoci tak bezat nesmie. Je to tak z dobreho dovodu. A machrovat tym ze jazdim na cerpadlo "natvrdo" mi pride nemudre.

12.1.13, 09:49
Profil Zobrazit autorovy stránky
Mistr mechanik

na seštelování předstihu i 1.6 musíš mít dva vagy nebo stroboskop a vag, pak vis,

co se týče toho čerpadla tak musíš připojit kontrolku na pin 25 a ukostřit
na konekteru na řídící jednotce

pokud kontrolka svítí a čerpadlo běží nad čas 2s je něco špatně, přestříhni drát z pinu 25 a pokud bude situace stejná je vadná řj motoru a musíš prizpůsobit jinou

pokud kontrolka zhasně jak má za dvě 2s závada bude v pojistkovce kterou musíš vyměnit :oops:

12.1.13, 10:13

Dík za radu, s tou kontrolkou to brzo vyzkou3ím. To mně nenapadlo, což je docela ostuda.
S tím předstihem jsem opravdu obešel a obtelefonoval několik autoservisů v Praze a okolí Vimperka. Odpověď stejá, prej se to nedělá. Asi to prostě povolím a zkusím zvětšit, teda posunout o 2mm po směru hodinových ručiček dle této rady a uvidím. VAG mám, ale stroboskop bohužel ne. Tošku je problém, že mě teď při výměně kroužků a přetěsnění motoru ten rozdělovač přilepili silikonem. Zase mám do nich udělanou risku, pro případný návrat zpět a motor na 4000 km z 80% po Praze sežral odhadem tak 0,25l oleje. Prostě z plné jsem se dostal do 2\3 risky.

12.1.13, 14:03
Mistr mechanik

ok oka noc nenaladíš řj si předstih pořád doladuje tak ti stím vrtá a dva se nikdy nedomluvíte

maximálně že se ti zdá,

to nastav podle druhé jedna šestky,

seřízení je jednoduché ale vybavení má málo kdo :oops:

12.1.13, 16:18

Příspěvek Re: Palivové čerpadlo - problemy
Mam dva problemy s cerpadlem.
1.) posledni dobou to pri asi 1/4 nadrze obcas prestane sat. Motor ma 235.000km a predpokladam, ze tam bude plavat nejaky bordel, co to ucpe. Uz jsem to resil v servise a prej je to normalni. Ale ja to auto obcas dojizdim az dob par a predtim to nedelalo. Pritom staci vypnout klicek (nebo nechat zdechnout), pockat a pak sejede dal. Pritom na to najedu klidne dalsich 70km. Nema to vliv na otacky apod. I po tomto problemu neni problem vyjetvdelsi kopec v otackach a s plnym plynem (Prumyslova, Kbelska, Prosecka estakada)

2.) Zkousel jsem cerpadlo vyndat apodivat se. Ale jejsem ho schopnej protahnot tou dirou. Po odpojeni hadic ho povytahnu a pak mam strach, ze to urvu. Ty husi krky jsou mimo osu toho ohromneho bileho plastu. Jaky je na to grif?

7.2.13, 18:50

to samé mám na svém autě... stačí mít víc benzínu a je to cajk
edit: doplň si bydliště

7.2.13, 18:55
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

No ked tam leješ aj ethanol..

7.2.13, 21:22
Profil Zobrazit autorovy stránky

Moc nevěřím tomu, že to dělá Ethanol. Kdyby byl problém s čerpadlem, jistě by se to stávávalo často a hlaně když potřebuji výkon. Toto je schopné a nejčastěji chcípá při volnoběhu, tedy nejmenší spotřebě a nepohybu zbytku paliva v nádrži. Ale občas jak při jízdě do kopce, tak i pokuckává při jízdě z kopce. Z kopce stačí chvilku sundat nohu z plynu a jako by brzdit motorem.

Protože auto jezdí 90% couračky po městě (chudák plechovka), tak se to snažím občas tročku provětrat a i když je to zbytečné, tak chvilku držet při 4500-5000 ot/min na nižší stupeň. To je nejlepší do těch velkej kopců. Zde by se to muselo projevit a nikdy při více jak 1\4 paliva nepokuckává apod. Jde bez problémů až do omezovače kolem 6.000ot, ale tak moc jsem potrápil motor jen jednou, abych ověřil zda to s E85 tak vysoko půjde a zda to bude plynulé.
Jak píše CrazyMan, někro tvrdí, že to Feldy dělají. Já mám tuhle již od 175.000km a dělá to tak od 210.000km. Kdyby to předtím nedělala, tak bych se nedivil a bral bych to jako zlo a vlastnost. Ale na benál jsem jí i 2x dojel úplně do sucha (kanist v kufru a za pár km bude kvalitnějšá pumpa s levnějším benálem) a nikdy nic. U ONO tankuji až od Ethanolu, předtím z 90% N95 Benzina.

7.2.13, 21:44
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 12 ]