Odstraneni aerodynamickeho hluku
Rad bych omezil a nebo nejlepe odstranil (nerealne

) ten otravny aerodynamicky hluk ve favu (1990) pri rychlostech 80 a výš..
Četl jsem cosi o tom že by měli být díly na autě sespárované tak aby každý nasledující díl byl o 0,5mm až 1mm hloubeji/nize nez ten predchozi.. No rada vypada jednoduse, jenze kdyz se podivate na favo a centimetrove mezery mezi dvermi a karoserii.. Trochu jsem to ted zkousel poladit aspon na tech dverich.. jenze budto ty dvere jdou blbe zavirat a nebo odstavaji (a pak to huci a nebo tam i prsi)
Inu vydal jsem se jinou cestou a vymenil jsem vsechna dverni tesneni za ty novejsi okrajem přes interier.. inu když už nic tak aspon to vevnitř vypadá lépe a plasty neodstávají..

Tesneni jsem samozřejmě před montáží důkladně umyl a poté naimpregnoval silikonovym olejem..
Vyměnil jsem i potrhané střešní lišty za nové s takovym žlábkem (na favo jsou dva typy, ty stare ale byli asi jenom do roku 1990) Ma to jednu vyhodu žlábek krásně odvadí vodu pryč a při otevření dvěří nekape na hlavu.. Poté jsem sehnal i feldovske ktere jsou vice propracovane (lepe licuji u predniho blatniku) a odtokovy žlábek je mezi střechou a touto lištou, v místě dotyku s horním okrajem dvěří je už normalní U těsnění se sametkou a odtrhovym žlábkem.. Rozdíl jsem v hluku nepoznal
Do předních bočních oken jsem narouboval tesnění z felicie, to staré už na tom bylo opravdu špatně a felda ho má v celku a i kvalitnější.. Hluk nezmizel ale aspon se tolik netrepou okna a neteče tolik do dveří..
Prý pomáha i přední lízátko a zadní stříška (origo) lízátko mám ale nějakej rozdil v odporu jsem moc nezaznamenal.
Asi by pomohlo odhlučnění dvěří bitumenovejma pasama.. ted tam mam dve vrstvy mirelonu (vnitřek plechu a místo toho igelitu), trochu to mozna pomohlo ale nic moc.
Rad bych se aspon dostal na uroven feldy, ta je prostě tišší..