ecotronik je KO- mýměna za BMM
| Autor |
Zpráva |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19161 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
 Re: ecotronik je KO- mýměna za BMM
ja som stále názoru že máš zohnať BMM káblovačku s Favorita, jeho súčasťou sú aj tri poistky a relé čerpadla, nemusíš nič prepájať...
každý spoj ( obzvlášť dorábaný ) je možným zdrojom neidentifikovatľnej poruchy...
keď nezoženieš tak som v zúfalosti ochotný ti jednu poslať za poštovné ( to by sme doriešili v bare na sraze )....
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 8.3.11, 11:55 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
Registrován: 5.10.08, 18:43 Příspěvky: 2704 Bydliště: olomoucký kraj
|
tak to máš pravdu to by bylo nejlepší ale nevím jestli to bude znovu pasovat, a pořád by si jí musel napájet přívody do interieru/čerpadla
ale všechny spoje jsou pájeny z kalafunou, stáhnuté smrštovací bužírkou a pak všechny vedeny jako jeden svazek omotány izolační páskou, a všechny dráty co vedou od a do relé tak jsou dané na 6ti pinový konektro ( podobný jako je u favo světel ) a konce jsem polepil tavící pistolí takže žádná voda a nečistoty se tam nemůžou dostat ...
|
| 8.3.11, 17:17 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19161 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
Fačko káblovačka ako celok - napájanie 30, 15, hotový silový výstup na čerpadlo, výstup na budík teploty...
všetko čo riešiš tam už je, 3ks poistky (jednotka, čerpadlo, tretia je myslím VNčasť ), relé čerpadla, všetko tam je...
|
| 8.3.11, 19:14 |
|
 |
|
varok
|
Hele synečku, Michal má asi pravdu. Vím, že v dnešní době je problém sehnat něco pořádně, myslím vrakoviště a inzeráty apod. Buď neseženeš vůbec, nebo neúplné, poškozené apod. I když máš palubku z feldy, dal bych pojistkovku z fáčka, novější typ r.v. 93-94 pro BMM, i když karbecy mají asi tu samou, BMM mají právě ten panel se třemi pojistkami a relátkem pod ŘJ. Sehnat origo fáčko svazek pro BMM verzi, ale ne jen motorovou a i interiér a pořádně to udělat. I když teď budou mít někteří připomínky, já nerad v autě pájím. Mám krimpovací kleště na fasony a konektory, druhé na očka a dělám to pořádně. Pájení je podle mého nespolehlivé, viz. Michalkatka. Celé to natahej znovu a přizpůsob Felda palubce. Takhle to zprovozníš, všechno polepíš jak se dá a kdyby to náhodou po tobě někdo měl, tak se v tom nevyzná.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 8.3.11, 19:15 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27264 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
naopak já bych dal vnitřní elektriku z feldy když už má i tu palubku ....
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 8.3.11, 19:57 |
|
 |
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
jn, máte pravdu, zítra jedu do jednoho Kovošrotu a porozhlédnu se tam uvidí se  - co nejdříve to ještě popředělávám na favo elektroniku _____________________________________________________________________________________________________ jen už bych asi vše shrnul ať víte kolik všeho mě tato přestavba stála a její výsledky  vstřik sání elektroniku k motoru nádobku z uhlím 1. díl výfuku z lambda sondou setrvák 650 kč filtrbox Halův snímač 500 kč nádrž 500 kč indukční cívku palivové čerpadlo věci na připojení LPG 750 kč řídící jednotka 50 KW (použitá) plynový pedál 500 kč všechny díly za cca 2900 kč práce: 2000 kč + nějaké ty kabely, konektory a pod. cca 200 kč takže celé tohle vše mě přišlo na: 5100 kč a výsledek? + nejspíš nižší spotřeba + lepší jízdná vlastnosti + lepší zrychlení a celkový výkon + diagnostika snad ve všech servisech + méně mechanických zařízení + konečně vím kolik mám paliva v nádrži na benzín - 21 dní auto nebylo pojízdné - více elektroniky to je asi tak vše co bych k tomu dodal ...
|
| 8.3.11, 20:00 |
|
 |
|
Jiri
Registrován: 18.3.07, 20:23 Příspěvky: 4146 Bydliště: okres svitavy,West Yorkshire
|
kdyz se podivas na to original schema co jsem daval tak tam mas pres pojistku jak stale napajeni tak spinanych 12V ze spinacky ....takze celkem tri pojistky ta treti je na napajeni vstrikovace a cerpadla ted uz bych to na fackovou kabelaz asi nedelal....ted kdyz uz mu to frci tak je to skoro jedno...ono kdyz se vi jak na to tak to zase az tak slozite neni......ja dokud jsem si nedal pred sebe obe schemata tak jsem taky nevedel kde ma problem a s tim pajenim a napojovanim to ho nemine tak jako tak...staci si fe felde nebo facku ustrihne protikonektor a ten zapoji kam potrebuje...ted uz je to opravdu skoro jedno...akorat me samotneho zajima ten diagnosticky konektor..to nejak resis..nebo ne....mel by si tam stale mit jeden drat volny....tusim ze by to mel byt ten v tom samostatnem tripinem konektoru....konektor ma tri piny ale jen jeden z nich vyuzity...co si s tim dratem udelal...na zaver pises diagnostika v kazdem servisu....ale musi mit tu masinu do ceho napichnout 
_________________ Jaguar XJS 1986 zlata Skoda Fabia Combi zlata Pak ještě tři letadla a čtyři helikoptéry
|
| 8.3.11, 23:26 |
|
 |
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
máš pravdu, diagnostiku neřeším, tu už sem zapojil v neděli, a ten volný drát na drukém konektoru je na diagnostiku a vede na diagnstický konektor z ponem č. 7 pin 4 mám na kostru pin 16 mám na baterku na tohle jsem si našel schéma které se shodovalo takže tam by se to prohodit nemělo  a včera jsem zapoměl na jednu důležitou věc poděkovat všem co mi pomáhali a dotáhli to semnou do funkčního stavu kde funguje vše jak má takže ještě jednou DÍKY všem za rady a DŮLEŽITÉ informace 
|
| 9.3.11, 07:29 |
|
 |
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
z předěláním na jednobod jsem maximálně spokojený, včera a dnes sem s ním najezdil více jak 220 km a jen málo kdy už auto nemohlo ...
včera jsem jel na Macochu - zahřívací kolo ( ale předčasně mi došel plyn - asi tím jak trošku ucházel ) dne sem jel do Buchlovic po 50tce a auto jelo bez problému na 4ku, ve třech lidech, cca 20 litrech benzínu, cca 3/4 nádrže plynu, nazpátek přes Bunč, pak do Kroměříže a po D1 domů, a i na dálnici to bylo o poznání lepší sice maximální rychlost zůstala +- stejná ale určitě to o poznání lépe zrychluje do 100 do 130 km/h
takže i když se někomu tahle přestavba nezdála už vím že jsem tím chybu neudělal ...
|
| 13.3.11, 17:04 |
|
 |
|
michalkatka
|
mňa to tiež čaká, trocha v inom poradí, ale v podstate to isté...
snáď nebudem mať toľko komplikácií ako ty...
|
| 13.3.11, 18:42 |
|
 |
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
no zas až tak velké komplikace sem neměl, jen sem trošku válčil ze servisem  že jim to tak trvalo, mít doma potřebný věci tak si to udělám ale ale bohužel, a pak sem válčil z tou elektronikou ale teď už víme jak to zapojit tak pro tebe by to měla být hračka  a jak v jiném pořadí ?? 
|
| 13.3.11, 18:49 |
|
 |
|
michalkatka
|
zotrvák už BMM mám, ešte musím vymeniť nádrž a ostatok je elektrika...
ešte chystá hlavu 136B, k tomu skúsim poriešiť zvody 4-2-1 a nejako lambdu, a k tomu na LPG lambdacomputer.
|
| 13.3.11, 18:56 |
|
 |
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
aha ttj
|
| 13.3.11, 19:05 |
|
 |
|
varok
|
Michale: jestli to chceš taky předělávat samodomo, tak jestli ti mohu poradit, tak se podívej u někoho, kdo má takové fáčko origo a na papír si nakresli a zapiš kam patří který káblík a jakou má barvu. Pokud to budeš přehazovat i s elektrikou z jiného fáčka, tak by barvy drátů měli sedět. tak se alespoň vyhneš složitým kombinacím.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 13.3.11, 19:22 |
|
 |
|
Jiri
Registrován: 18.3.07, 20:23 Příspěvky: 4146 Bydliště: okres svitavy,West Yorkshire
|
ono opravdu staci mit elektriku pro favo bmm...tu motorovou kabelaz, tam je pak vse uz v ni...a na ten hlavni konektor staci privest jen plus, plus od spinacky..15...a a odvest od tam teplomer a cerpadlo...diagnosticky konektor tam taky je ...je to jednoduche..i kdyz z te feldy ted uz vime co staci pridat...ja pouzil vsude na tech experimentech favo kabelaz a vsechno jezdilo.....trabant trhal asfalt... 
_________________ Jaguar XJS 1986 zlata Skoda Fabia Combi zlata Pak ještě tři letadla a čtyři helikoptéry
|
| 13.3.11, 19:35 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |