| Autor |
Zpráva |
|
varok
|
Bych chtěl opět poprosit o radu. Jak jsem psal, tak jsem jen amatér, tak mě prosím nebijte.  Trošku jsem to dok....l. Nastříkal jsem nové lemy jen po hranu, ale barva je trochu tmavší a navíc jsem nezvladl ten přechod mezi barvami. Ten chlapek jak míchají barvy mi dal smirek 2000, že to mám zaleštit, ale spíše jsem ten původní lak přebrousil a je to hnus.  Tak planuji že to stříknu ještě jednou, ale celé zadní blatníky. Mám tam i nějaké nedostatky pod lakem, tak to kdyžtak znovu zatmelím, přebrousím a znovu plničem. Když to chci obrousit až na původní plnič, i ten původní lak, i ten můj. Jaký smirek mám použít? 240, potom to vzít plničem, obrousit 800 a pak lak? Já ty nové lemy nastříkal plničem, pak obrousil 500 a na to lak. Jenže strejda, který kdysi stříkal mi říkal, že pod lak minimálně 800. A tryska v pistoli 1,5 je asi moc velká, že? Bude lepší koupit třeba 1, nebo alespoň 1,2mm?
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 9.8.09, 11:37 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
patrik-hp
Registrován: 28.6.06, 20:54 Příspěvky: 3257 Bydliště: Brandýs nad Labem
|
Na starej lak,pokud nemá oděrky nemusíš plnič vůbec,jen 800pod vodou a můžeš stříkat....Ale pokud je to metla,hrozi že se zvedne, a to né bezbarvej lak,ale odstín pod ním...proto se doporučuje těch cca 240 plnič-800voda a pak nástřik odstínem....  tryska 1,5 je normál,hezky nalejvá....Ještě 1,4 je dobrá norma.Ale nižší nedoporučuji,schne to rychle a vytváří to pomeranč 
|
| 9.8.09, 12:09 |
|
 |
|
varok
|
Aha, takže trysku 1,5 mm můžu nechat? Já jen že se mi zdá, že má docela hrubý povrch. Já to právě chtěl znovu nastříkat od základu. Chtěl jsem to obousit až na plnič, dotmelit nerovnosti a pořádně znovu obrousit. Pak plničem a vrchní lak.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 9.8.09, 13:12 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
stačí strhnout tu glazuru aby byl matnej povrch  1,5 je poměrně velká tryska ale já stříkám jenom s ní teda s 1,4 ale to nejni moc rpzdíl 
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 9.8.09, 15:33 |
|
 |
|
patrik-hp
Registrován: 28.6.06, 20:54 Příspěvky: 3257 Bydliště: Brandýs nad Labem
|
Nastříkej jednu vrstvu a na lepivý zaschnutí cca po 4 minutách dej druhou a trošičku více,sleje se to a bude to dobrý,záleží ale taky na hustotě barvy teplotě okolí a prašnosti. Barva nesmí crčet jako voda,a nesmí se táhnout,prostě něco mezi  ...Jde o to,nebát se...jak to začneš prášit z dálky je to nenapravitelný a musíš znovu brousit...nastav si na 1,5tce okolo cca 3,5 atm. dej rozprach na max. a množství-barvu dej cca 1-2/10,stříkej cca z 15 cm vzdálenosti a pomalu tahem né zbrkle a nekontrolovaně.....nesnaž se hned na první nastřik nalejt a a slejt.Nechej tomu trošku hrubou struktůru na první vrstvu.zas se ale neboj a nezapraš to  ..Akrylát se do tří minut změní a sleje,pokd by byl slit už z pistole,za tři minuty to poteče....a pracuje i dál,až vyzraje je zase úplně jinak,je to živá barva  pak dej tu druhou trošku víc spojí se s první a vyhladí se....pokud to děláš v garáži kde se prach nerozptýlí,barva rychleji schne,prach jí nasycuje,pokud v boxu,bude to krásně rozlitý...když dáš tři vrstvy,je to zas něco jiného,ale není zaručené že to bude jako zrcadlo  proto je lépe jen dvě,zaručenej kompromis mezi cenou a dobrým výsledkem 
|
| 9.8.09, 21:24 |
|
 |
|
varok
|
Děkuji za rady. Já dával tři vrstvy barvy a dvě vrstvy bezbarvého laku, mám totiž metlu. Lak je totiž takový hrubý, není lesklý. Ten chlápek, co mi míchal barvu, tak říkal stříkat z větší vzdálenosti a jemný rozprach a klidně tři nebo čtyři vrstvy. Barvu mi už naředil rovnou na stříkání. Jenže pak to neudělá ten lesk.
|
| 14.8.09, 18:40 |
|
 |
|
varok
|
Teď se chystám na velkou vyvářku auta, tak potřebuji poradit. Prahů se bojím nejvíce. Ty jsem ještě nedělal, ale snad to nějak zvládnu. Lemy už jsem měnil několikrát, na 3 favoritech. Přední lemy jsem už taky polátal. Chtěl bych se zeptat nějakých karosářů. Na tomhle fáčku už jsem měnil lemy dvakrát. Je to prasárna je znovu měnit, ale nekamenujte mě prosím. Jednou jsem to zmrvil, to jsem tady psal. Druhý pokus už je lepší, ale pořád to není ono. U těch předešlých favoritů jsem neměl žádné problémy a když se člověk snaží, tak to jde. Ale u tohohle fáčka mi to nějak nejde. Když vyřežu starý lem, dám nový, poboduji v určité poloze, aby mezery u dveří byly rovnoměrné, tak je lem moc zapadlý dovnitř. Ten lem jak se vaří na ten díl, nevím jak se odborně nazývá, ale ten oblouk který je schovaný za dveřmi, tak je ten oblouk jakoby moc vevnitř a tím pádem mi vleze i lem dovnitř. Proto když zavřu dveře, tak je lem utopený asi půl centimetru dovnitř a dveře přečivají nad hranu lemu. U těch předešlých jsem dal lem nádherně, aby byl zároveň se zadními dveřmi, nebo spíše jemně asi 2mm ven. Tohle je jedno z posledních fáček, tak jsem myslel, že je to trošku lépe zpracované na přesnost, narozdíl od prvních exemplářů. Nevíte prosím někdo co s tím? Za rady děkuji.
|
| 1.5.10, 09:22 |
|
 |
|
varok
|
A ještě se chci zeptat, jak kupujete karosářské díly? Zatím jsem nenatrefil na pořádně zpracované díly. Ten spodní oblouk lemu co tam mám teď je u jednoho lemu zhruba stejný. Ta ploška má asi 15mm po celé délce. Na druhém je ale asi 10mm a pak se rozšiřuje na těch 15mm. Někdo tady kdysy psal, že lemy se v ČR nevyrábí, jen samí poláci apod.
|
| 1.5.10, 09:26 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
autodemont 
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 1.5.10, 09:28 |
|
 |
|
varok
|
Sadra: sice nevím kde jsou Netolice, ale autodemont je firma kde? Já jsem z Havířova, to je kousek od Ostravy, tak nepojedu přece někam až do prahy. 
|
| 1.5.10, 10:13 |
|
 |
|
varok
|
Aha, už jsem se díval do strýčka Googla a mají pobočku i ve staříči. To by šlo, je to docela kousek.
|
| 1.5.10, 10:18 |
|
 |
|
gokralik
Registrován: 28.12.07, 16:31 Příspěvky: 11977 Bydliště: Český Těšín
|
Zkus autotechnu v Karviné na tř. Osvobození. Mají tam hromadu plechařiny a i dost origo výrobků, protože je to prodejna přímo škodovky. Ceny jsou tam díky tomu taky nižší.
S tím lemem to je těžké vysvětlit. Abys ho neměl utopený nebo aby nepřečníval, musíš to řezat až za hranou "oblouku" (který tvoří spáru dveří). Ale když už jsi to dvakrát předělával, tak pochybuju, že máš tu hranu ještě původní... Přikládám obrázek pro insipraci, ale není to tam moc vidět.

_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš  Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
| 1.5.10, 14:53 |
|
 |
|
varok
|
Gokralík děkuji za vysvětlení. Já to tak právě dělám. Poprvé byly asi nějaké šmejdy nové lemy, protože to vycházelo úplně mimo. Myslím ty ohyby apod. Ty jsem kupoval v Elmot autodíly. Pak jsem to dělal znovu a to už je lepší. Pořád je ale lem utopený asi půl cm. Já bych chtěl ten lem spíše pár milimetru ven, tak 2mm plus mínus. Ty jsi mě ale asi špatně pochopil. Lemy jsem dělal už několikrát, ale vždycky mi to vyšlo jak jsem chtěl. Tady u toho fáčka mám ten oblouk jakoby celý více dovnitř a když tam navařím nový lem, tak je moc utopený. Zajímavé ale je, že dole mi na práh vychází normálně. Prahy budu taky měnit, takže ještě uvidím jak to bude vycházet. Ty to máš Gokralík vařené housenkou, ne bodama? Já kastle vždycky vařím bodama.
|
| 1.5.10, 19:23 |
|
 |
|
varok
|
Aha, teď se dívám, tymyslíš až za hanou ale z venku. Já to vždycky uříznu a zavařím na té zadní straně oblouku. Až na té, která je schovaná normálně za dveřmi. Díval jsem se na karosáře, kterého obrázky tady kdysy dával NOVON a ten to taky vařil asi na té zadní straně, alespoň se mi zdá. Nevím jak ostatní.
|
| 1.5.10, 19:29 |
|
 |
|
gokralik
Registrován: 28.12.07, 16:31 Příspěvky: 11977 Bydliště: Český Těšín
|
Jsou to body, ale jeden vedle druhého. Když jsem je obrousil, byl to krásný souvislý plech bez dírky. No právě, já to vařil takhle "venku" a ne až v tom ohybu pod dveřmi. Proto jsem to nemohl utopit. 
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš  Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
| 1.5.10, 19:41 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |