Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 6.7.26, 04:27

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 115 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
 Špatně startuje za studena ( konečně vyřešeno) 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Mirmar píše:
Šemik píše:
A máš správný rozsah na měřáku?
Mám jenom takový VOLTGRAF je to německý a OHMY tam jsou taky a zkoušel jsem to přepínat kam se dalo a nic . Moc s tím neumím. Tak asi mám špatný měřák co. A dá se to i jinak vyzkoušet?

aby ti každý merák meral odpor potrebuje dobrú baterku a odskúšaš to tak že keď pri správnom rozsahu spojíš meracie hroty merák ti musí ukázať nulu.... (pozor, pri ručičkových tá býva na opačnej strane ako pre rozsah napätia a prúdu)

28.10.08, 20:16
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
No tak si jsem to měl správně podle toho co tu píšeš. Na měřáku mám jeden kabel černý a červený ten černý dávám na mínus svorku na zapalovacím trafu a červený na plus svorku , to jsou ty nízkonapětové. Konektor a kabel co vede na rozdělovač jsou vytažený, zapalování vypnuto. Na měřáku začnou lítat čísla až se to ustálí na 0,00 Ohm. A když strčím ten černý kabel do té vysokonapětové svorky co je spojena kabelem s rozdělovačem tak se nic neděje je tam pořád 1. Pak jsem i zkoušel , ale to byla asi blbost , vzal jsem zkoušečku na 12 V a žabku jsem připnul na mínus svorku toho trafa a druhý konec jsem dal na plus toho trafa, konektor jsem napojil kabel ne a zkoušel jsem startovat žárovka se nerozsvítila ani neblikla.

28.10.08, 20:59

Příspěvek 
Tak dneska jsme to s kámošem studovali znovu a vypadá to takhle : Spustí se startér zasune pastorek roztočí motorem ale jen 1 vteřinku, pak se to kousne a pastorek zajede zpět a točí naprázdno. Takže bych řekl , že motor zastavuje startér a ne že se zastavuje startér. Koukali jsme na olej a kámoš říkal , že je tam trocha vody , je černý jak bota a je z něj cítit benzín. Takže zítra jde dolů vana a jsem zvědav co mě tam potká. Mám pocit že to bude asi tím špatným olejem. Nebo myslíte že by to mohlo být i něčím jiným?

30.10.08, 19:52

Příspěvek 
Dnes ráno jsem sundal vanu , odmontoval čerpadlo, filtr propláchnul jsem to všechno potom zase namontoval zpět dal nový filtr nový olej a když jsem to zase nastartoval tak se to zase sekalo. Kouknul jsem na řemen na alternátoru sundal jsem ho a musel jsem vyčistit ty drážky byly tam zapíchaný kovový piliny z těch řemenic, pak jsem ho dal zpátky pořádně napnul ale beze změn. Tak se vrátím zpět k elektrice. Sundal jsem celou pojistkovou desku a ted ji mám doma . Celou jsem ji vyčistil lihem, vyndal jsem všechny pojistky a relátka a po kontrole všeho jsem to dával zase zpět. Asi 3 pojistky jsem dal nový protože starý měli dost uvolněný ty nožíky . Taky jsem koukal na ty relátka a u některých byli jak se spínají , tak na těch kontaktech malí výrůstky nebo tak něco. To by asi nemělo být že. No zítra to namontuju do auta a uvidím co bude. Pak projedu celou elektriku znova. Vůbec nevím co stím je už mi to leze na mozek.

31.10.08, 17:48

Příspěvek 
Ted jsem si tu pročítal knížku kapitolu o zapalování a dočetl jsem se že je více druhu Halowa snímače je: pro BMM Vstřikování a má konektor na držáku termostatu , pak je Simons 2P ten má konektor přímo na snímači a potom je Magnell-Mareiil 1AV a ten je součástí rozdělovače ale to už je jedno.A já jsem si měnil ten snímač měl jsem tam ten s uchycením konektoru na převodovce a dával jsem tam ten s konektorem na snímači . Může to mít nějaký vliv na to mé špatné startování za studena? Podle mě se asi ten s tím konektorem na snímači používá na jiný vstřikovací systém ne?

1.11.08, 14:33

Příspěvek startování za studena --- Vyřešeno
Hurá konečně to startuje jak má. Bylo to tím snímačem otáček, jak jsem ho minule měnil, tak jsem tam dával ten co má konektor na snímači, ale koukal jsem , že má i ten snímací váleček ,nebo jak bych to nazval, menší a kratší. Ten původní měl větší váleček a byl to snímač -kabel- konektor (celek) uchycení na termostatu a připojen. Víte co myslím ne. Sehnal jsem opět ten původní , vrátil ho zpět a startuje. Taková banalita a já se s tím morduju 3 měsíce. Je to k neuvěření co? Ale je to tak. Díky vám všem za rady a hlavně Mchalkatce za trpělivost semnou. Jo Jonny doufám , že si to přečteš taky , víš co jsem slíbil, jakmile na to příjdu dám ti vědět.

2.11.08, 14:03

Příspěvek Re: startování za studena --- Vyřešeno
sláva... takže sme zasa múdrejší... takže vždy meniť presne to čo je treba... ten druhý zrejme nejako inak indukoval polohu kľukovky a preto zrejme hádzal iskru skôr... inak si to neviem vysvetliť... :roll:

2.11.08, 15:02

Příspěvek 
Mirmar píše:
Ted jsem si tu pročítal knížku kapitolu o zapalování a dočetl jsem se že je více druhu Halowa snímače je: pro BMM Vstřikování a má konektor na držáku termostatu , pak je Simons 2P ten má konektor přímo na snímači a potom je Magnell-Mareiil 1AV a ten je součástí rozdělovače ale to už je jedno.A já jsem si měnil ten snímač měl jsem tam ten s uchycením konektoru na převodovce a dával jsem tam ten s konektorem na snímači . Může to mít nějaký vliv na to mé špatné startování za studena? Podle mě se asi ten s tím konektorem na snímači používá na jiný vstřikovací systém ne?

No ja ti neviem. Som rad ze ti to facha, ale ja bezne prehadzujem hallo snimac mezdzi autami, a ziadne rozdiely nepozorujem. (ekotronic->BMM->Mpi->1.6ka)

Teraz menim spojku na cervenej felicii (Mpi) a konektor snimaca (povodom pre 1,6) bol cely zoxidovany, tak som tam dal z ekotroniku. A funguje 8)

2.11.08, 15:28

Příspěvek Re: startování za studena --- Vyřešeno
michalkatka píše:
sláva... takže sme zasa múdrejší... takže vždy meniť presne to čo je treba... ten druhý zrejme nejako inak indukoval polohu kľukovky a preto zrejme hádzal iskru skôr... inak si to neviem vysvetliť... :roll:
Asi tak nějak no . Po dlouhém studování v literatuře, myslím , že je to ta knížka od Cedrycha , jsem si všiml takové malé poznámečky pod odstavcem snímač otáček, že pokud snímač neindukuje správně impulsi do řídící jedn. tak motor nespustíme. Nebo tak něják to tam bylo a to mě právě navedlo se na tohle to podívat. Každopádně jsem konečně rád.

2.11.08, 15:29

Příspěvek 
kwiko píše:
Mirmar píše:

No ja ti neviem. Som rad ze ti to facha, ale ja bezne prehadzujem hallo snimac mezdzi autami, a ziadne rozdiely nepozorujem. (ekotronic->BMM->Mpi->1.6ka)

Teraz menim spojku na cervenej felicii (Mpi) a konektor snimaca (povodom pre 1,6) bol cely zoxidovany, tak som tam dal z ekotroniku. A funguje 8)
Nevím jak se to dá měnit u felicií, ale u mě to bylo asi 100 procentně tím snímačem protože když jsem dal schválně na zkoušku zpátky ten s konektorem na snímači , tak to opět kopalo. Ten snímač je totiž menší měl jsem je i vedle sebe.

2.11.08, 15:34
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 115 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8