ŠKODA techweb [homepage]
Ostatní
12. listopadu 2007

Škodovky v Číně?

Těžko je najít.. ale když se dobře hledá...


Tak jsem se zúčastnil veletrhu důlní technky v Pekingu. Na vesničana mého formátu je tam poněkud přelidněno - Peking má asitak 30 milionů obyvatel (ačkoliv proti Soulu je to těžkej relax). Chování řidičů se tam značně liší od našich končin, spěchat si museli odvyknout, proudy vozidel se pomalu sunou a ve dvanácti pruzích se různě proplétají. Mezi tím chodci, cyklisti, dále podivné samohybné tříkolky a elektrické skútry... prostě děs. Většinu dní je tolik smogu, že slunce nehřeje, i když je nebe bez mráčku. Jasné dny jsou prý asi 3 za měsíc.

Ještě než jsem se dostal na výstaviště, překvapila na křižovatce nová Octavia. No.... kdo by v tomhle hledal Škodovky, že jo...



Ale dá se, a to dokonce i starší kusy:





Asi nejvíc je Felicíí Kombi, stav odpovídá stáří a podnebí.









Jedna stará Octavia, víc jsem jich neviděl:



Tohle už je ale Čínská výroba: v Šanghaji je linka VW která od letošního roku produkuje i nové Octavie.







Co jsem nechytl.... nikde jsem neviděl Fabie, Superb jsem viděl, ale nestihl vyfotit. Podle dostupných informací jsou v celém Pekingu pouze dva Superby, z toho jeden je České ambasády. Jinak je tam moc hezky, památek dostatek. Přestože původní císařský palác v zakázaném městě byl odevzdán pracující třídě, postavili tam tenisové kurty a skrz Velkou Čínskou zeď vede dálnice, je se stále na co koukat a co obdivovat.



Autor článku: Viky (Viktor Valenta)

zobrazit další autorovy články
upravit článek pro tisk

Komentáře k tomuto článku (11):




 

© 1999-2018, Petr Váňa a Insidea Digital s.r.o.
Jakýkoliv výňatek či přetisk obsahu serveru Škoda TechWeb může být použit jinde pouze s písemným svolením provozovatelů serveru, jež jsou uvedeni výše.
Zásady ochrany osobních údajů