ŠKODA techweb [homepage]
Ostatní
1. dubna 2003

Nové modely vozů škoda

základní informace a první foto


Jak jsem se dozvěděl z důvěryhodných zdrojů, škoda auto brzy představí dva nové modely škodovek.

V první řadě se jedná o prodlouženou luxusní limuzínu postavenou na platformě škody Superb.  Vozidlo má být téměř šest metrů dlouhé a disponovat v základu koncernovým 12válcovým motorem s výkonem 309kW, to umožňuje limuzíně zrychlovat z 0 na 100 za necelých 9vteřin. Samozřejmostí je nabídnutí maximálních výbav a všech elektronických systémů.


foto Juraj Tomiš

Druhé připravované vozidlo má být určeno převážně pro městský provoz, bude disponovat maloobjemovým motorem v kombinaci s elektropohonem, využívá maximum možných schodných dílů s Fabií proto by mělo být lehce a levně vyrobitelné. Vůz sice nebude disponovat ohromujícím výkonem, ale měl být schopen se slušným pohodlím převézt čtyři osoby s odpovídajícímy zavazadly na kratší vzdálenosti. Je pravděpodobné, že zobrazená podoba vozu není konečná, dojde asi především k úsporám aby vůz mohl být levnější, tedy dají se předpokládat plechová 14" kola s ozdobnými kryty a prosté nárazníky, za příplatek v barvě vozu.

Uvedení obou vozů se očekává v září na autosalónu.

Pokud někdo chce vědět více ať se koukne na datum vydání článku :)

Autor článku: Chipmen (Petr Váňa)

zobrazit další autorovy články
upravit článek pro tisk

Komentáře k tomuto článku (32):




 

© 1999-2018, Petr Váňa a Insidea Digital s.r.o.
Jakýkoliv výňatek či přetisk obsahu serveru Škoda TechWeb může být použit jinde pouze s písemným svolením provozovatelů serveru, jež jsou uvedeni výše.
Zásady ochrany osobních údajů