ŠKODA techweb [homepage]
Karosérie
1. června 2001

Kapsy na dveře z Renaulta 19

instalace


Kámarád (Petr) mi poradil koupit na dveře kapsy z Renaulta 19 (po faceliftu?). Jsou sice menší, ale mají integrovaný držák a ochranu proti vodě (zezadu) na repráky 165mm :-) to bylo to co jsem potřeboval, protože jsem měl normální kapsy a kdyby se tam daly reproduktory rovnou na dveře, tak by se buď musely kapsy sundat, nebo by se do nich nesmělo nic dávat... kapsy z R19 jsem sehnal na vrakáči za 400,- Kč bez krycích mřížek (ony jsou stejně dost divný).

Montáž:
Sundáme výplně dveří (nejdřív odmotujeme kličku, madlo spodní misku táhla otvírání dveří), z nich popř. i původní kapsy. rozměříme kam tak asi kapsy přijdou (podle děr ve dveřích... musíme mít přitom zavřené dveře, protože se dovnitř vysunuje ještě doraz dveří). Kapsy by měly být skoro vzadu zadní hrana asi 2-3cm od zadní hrany výplní dveří, spodní hrana asi 5cm od spodní hrany výplní.  Pak uděláme díry ve výplni podle výstupku krytu na repráky... není kulatá. Pak ještě vyřízneme vrchní čalouněni, aby kapsy dosedly až k sololitu a ne jen na čalounění a tím byla co nejmenší mezera mezi kapsou a čalouněním... vnitřní dosedací plocha kapes totiž trochu vyčuhuje dovnitř. Pokud by se vám mezera nelíbila (u mě se ztrácí díky koberci, nevím jak jinde), můžete si na vrchní vnitřní hranu držáku na reprák přidělat ještě L profilek a šroubek a tím vršek držáku repráku ještě přitáhnout k výplni dveří. Kapsy namontujeme. Ještě je potřeba malinko zvětšit díry ve dveřích, jinak bodu kapsy vytlačovány ven. Jdou vystřihnout nůžkama na plech. Zjistíme si tedy místo kde je střed reproduktorů a tam díru ve dveřích decentně zvětšíme. Protáhneme kabely dírou pro ně určenou do prostoru pro repro v kapsách a namontujeme čalounění, pak repro a pak zbytek (madla...)

Jinak kapsy mají ještě jednu výhodu, a to že v Renaultu nesly ještě plošku asi pro ovládání zrcátek. Totolze využít a vytvořit si  ji, drážky pro ni jsou na kapsách připraveny,a použít třeba na spínače elektricého stahování oken

Výsledek:
Dveře vypadají podle mého názoru výborně, reproduktory jsou chráněné před kapkami vody... co víc si může člověk přát


Autor článku: U-Geen (Evžen Eiba)

zobrazit další autorovy články
upravit článek pro tisk


http://skoda.virt.cz

Komentáře k tomuto článku (19):




 

© 1999-2018, Petr Váňa a Insidea Digital s.r.o.
Jakýkoliv výňatek či přetisk obsahu serveru Škoda TechWeb může být použit jinde pouze s písemným svolením provozovatelů serveru, jež jsou uvedeni výše.
Zásady ochrany osobních údajů