ŠKODA techweb [homepage]
Karosérie
21. května 2001

Úprava masky II.

pro vůz Škoda 120


Delší dobu sem pokukoval po maskách, které měly jenom obrubu a mřížku z tahokovu. Dají se sehnat u výrobců spoilerů, ale ty zrovna nevystihují to co sem chtěl. Tak jsem se rozhod si ji vyrobit sám. Nešel jsem obvyklou cestou použití jednodílné masky, jak je to vidět na autech z Mělníka, ale použil jsem klasickou dvoudílnou masku kvůli snazšímu zpracování (a mě se hlavně líbí víc :-)

Postup:
Z masky vyřízneme vnitřní mřížku a zarovnáme řezy... tím máme skoro všechno hotovo. "Rány" vzniklé vespod z prostředních sloupků můžeme třeba přelepit černou páskou, není to moc vidět, nebo vybrousit, vykitovat a přestříknout. Pak si seženeme tahokovovou mřížku. To je trochu problém, nejlepší asi bude hledat na vrakovišti ze starších škodovek (např užovka GL). Mřížku připevníme na vůz před chladič (tak to mám já) nebo nějakým způsobem na masku - tím z ní ale uděláme jednodílnou :o). Mřížka kterou jsem měl k dispozici já pasovala na škodovku úplně přesně, pouze se musela dole zkrátit. Bohužel newim z jaké škodovky byla, dostal jsem ji od známých novou, předpokládám že to byla z typu GL (po okrajích výztuhy + 4 montážní výčnělky. Pak namontuje zbytek původní masky a tim máme hotovo.


Autor článku: U-Geen (Evžen Eiba)

zobrazit další autorovy články
upravit článek pro tisk


http://skoda.virt.cz

Komentáře k tomuto článku (7):




 

© 1999-2018, Petr Váňa a Insidea Digital s.r.o.
Jakýkoliv výňatek či přetisk obsahu serveru Škoda TechWeb může být použit jinde pouze s písemným svolením provozovatelů serveru, jež jsou uvedeni výše.
Zásady ochrany osobních údajů