Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17.6.26, 14:02

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 woofer oproti bassreflexu?? 

bude mat umiestnenie basreflexu oproti subwooferu negativny vplyv na zvuk(basy)_?
ano 20%  20%  [ 2 ]
nie 40%  40%  [ 4 ]
netusim 40%  40%  [ 4 ]
Celkem hlasů : 10

woofer oproti bassreflexu?? 
Autor Zpráva

Příspěvek woofer oproti bassreflexu??
moze byt umiestneny subwoofer v prednej stene a bassreflexova trubica presne oproi nemu v zadnej stene subwooferovej bedne:?: :?: :?: :?:

Naposledy upravil donek dne 4.1.08, 22:55, celkově upraveno 2

4.1.08, 22:03
Příspěvek Reklama

Pan Kapitán

Příspěvek Re: woofer oproti bassreflexu??
donek píše:
moze byt umiestneny subwoofer v prednej stene a bassreflexova trubica presne oproi nemu v zadnej stene :?: :?: :?: :?:

Rad bych na tomhle miste upozornil se u starejch Skodovek woofery a bassreflexy muzou poskozovat bodovy svary a kastle ztraci zbytek tuhosti!
Jestli si chces kastli rozTuc-Tucat, tak jen blbni. :-D

Cvokárium: Youtube Instagram

Naposledy upravil Viky dne 4.1.08, 22:12, celkově upraveno 1

4.1.08, 22:11
Profil ICQ YIM
Dezertér

Příspěvek 
Tomu náko nevěřim...

Škoda 743 Forever Team
Člen klubu ostrých motorů TW

4.1.08, 22:12
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
rejpal

Příspěvek 
Martin 007 píše:
Tomu náko nevěřim...

Ale jsi měkký to zkusit. :wink:

4.1.08, 22:13
Dezertér

Příspěvek 
No nejsem, ale subáč a plně funkční radio je to co mi chybí... :( Jinak zesák atd mam vše...

Škoda 743 Forever Team
Člen klubu ostrých motorů TW

4.1.08, 22:15
rejpal

Viky píše:
Rad bych na tomhle miste upozornil se u starejch Skodovek woofery a bassreflexy muzou poskozovat bodovy svary a kastle ztraci zbytek tuhosti!

Nejde ani tak o woofery nebo bassreflexy, ale o intenzitu vibrací, které produkují. Když auto duní až mu všechny plasty chrastí, asi to nebude to pravé...

(Sorry za offtopic.)

4.1.08, 22:18
rejpal

donek píše:
moze byt umiestneny subwoofer v prednej stene a bassreflexova trubica presne oproi nemu v zadnej stene :?: :?: :?: :?:

Podle mě může. Záležet bude více na tvaru ozvučnice. Pokud vím, některé komerční basové tuby mají válcový tvar, na jedné straně reprák a na druhé bassreflexový otvor a hrají.

Ono je to stejně jedno. Takový subwoofer je stejně jen určen k dunění a pokud bude dunět s charakteristikou o decibel vyrovnanější nebo ne, v autě to nepoznáš.

Naposledy upravil fatal dne 4.1.08, 22:24, celkově upraveno 1

4.1.08, 22:22

Příspěvek 
DAKUJEM ZA POMOC A VYJADRENIE SA K OTAZKE..... DALSIE FORUM KDE KLESA UROVEN PRISPEVKOV A DISKUSIE.... [/b]

DALEJ POPROSIM PRISPEVKY K TEEME!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil:

4.1.08, 22:23
Pan Kapitán

Příspěvek 
donek píše:
DAKUJEM ZA POMOC A VYJADRENIE SA K OTAZKE..... DALSIE FORUM KDE KLESA UROVEN PRISPEVKOV A DISKUSIE.... [/b]

DALEJ POPROSIM PRISPEVKY K TEEME!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil:

Co cekas, kdyz nenapises zakladni vec, v predni a zadni stene CEHO?! :-)

Neboli: na blbou otazku blba odpoved. ;-) (peace)

4.1.08, 22:24
Profil ICQ YIM

Příspěvek 
Taky bych řekl že to vadit nebude...na umístění bassreflexu teoreticky záleží fázové posunutí zvuku který jde z bassreflexu - když je vpředu bude posunutý protože z bassreflexu jde odraz od zadní stěny (ale u takhle malého reproboxu bych to neřešil, tohle řešíme u velkých reprosoustav s výkonem v řádu kW, kdy pokud se používají dohromady subwoofery s klasicky usazeným repro směrem dopředu spolu s tzv. "šnekama" jedno z toho se musí přefázovat) ale to je trochu něco jiného.

4.1.08, 22:31
Profil ICQ

Příspěvek 
viky ja teras nechapem co tu bola blba otazka..... to ze som tam nemal napisane "BEDNE" ta vyviedlo z miery a pises o zvaroch_???? predpokladal som ze cloveku s priemernou inteligenciou docvakne v COM asi bude ten subwofer a bassreflex umiestneny..... :roll: :roll: :roll:

cyz: dakujem 8)

4.1.08, 22:32
rejpal

Příspěvek 
cyz píše:
...na umístění bassreflexu teoreticky záleží fázové posunutí zvuku který jde z bassreflexu - když je vpředu bude posunutý protože z bassreflexu jde odraz od zadní stěny...

Neprojevují se odrazy až u vlnových délek menších než jsou rozměry ozvučnice? Nejsem si tím naprosto jist, ale řekl bych, že v oblasti tak nízkých tónů bude největší vliv na zvuk mít trojice parametrů: objem ozvučnice, délka bassreflexu, průměr bassreflexu.

Navíc fáze výstupu bassreflexu má být správně ve fázi s basákem, v tom je princip bassreflexu. Při nevhodně sladěných ozvučnicích s basáky a bassreflexy se to neotočí správně o 180° a je po basech...

4.1.08, 22:37

Příspěvek 
Fatal: ha, tak teď jsi mě načapal na hruškách, zaskočil jsi mě teorií....fakt nevím :oops: vím akorát že u použití těch dvou typů basových repro se to přefázovává....ale řekl bych že máš pravdu s těma parametrama které mají vliv. Jak jsem psal - v tomto případě jsem toho názoru že umístění basreflexu nebude mít žádný vliv, obzvlášť v malém uzavřeném prostoru jakým auto je.

Edit: To co píšeš je zřejmě ten důvod proč se to přefázují ty velké repráky - když to skombinuješ a nepřefázuješ tak to jenom jakoby pleská, basy se úplně vyruší i když do nich jde 10kW

4.1.08, 22:43
Profil ICQ
Pan Kapitán

Příspěvek 
donek píše:
viky ja teras nechapem co tu bola blba otazka..... to ze som tam nemal napisane "BEDNE" ta vyviedlo z miery a pises o zvaroch_???? predpokladal som ze cloveku s priemernou inteligenciou docvakne v COM asi bude ten subwofer a bassreflex umiestneny..... :roll: :roll: :roll:

cyz: dakujem 8)

.... v aute?

4.1.08, 22:48
Profil ICQ YIM
rejpal

Příspěvek 
cyz píše:
Fatal: ha, tak teď jsi mě načapal na hruškách, zaskočil jsi mě teorií....fakt nevím :oops: vím akorát že u použití těch dvou typů basových repro se to přefázovává....ale řekl bych že máš pravdu s těma parametrama které mají vliv. Jak jsem psal - v tomto případě jsem toho názoru že umístění basreflexu nebude mít žádný vliv, obzvlášť v malém uzavřeném prostoru jakým auto je.

No, k teorii to má ještě daleko, pouze jsem z paměti vyhrábl něco málo, co si pamatuji z jedné chytré knížky a vzpomněl jsem si na své pokusy s bassreflexy. Subwoofery už stavím zásadně bez bassreflexu. 8)

Jak říkáš, auto samo o sobě je ozvučnicí, takže zvuk bude záležet hodně i na umístění subwooferu. U klasických domácích repro se obvykle pozice reprobeden dolaďuje podle zvuku, protože i průměrně velký pokoj je pro nízké tóny "ozvučnice", u aut to bude mít ještě větší vliv, zvláště pokud bude subwoofer umístěn v kufru.

4.1.08, 22:52
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další