|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 15 ] |
|
POMOC při usazení autorádia v škoda 105 L
| Autor |
Zpráva |
|
MATAMATA
|
 POMOC při usazení autorádia v škoda 105 L
Ahoj všichni, vlastním poměrně zachovalou škodu 105 L koupil jsem si ní nové autorádio problém se zapojením mít nebudu i když radio má ISO konektor. Můj problém je kam ho dát  , koupil jsem černou konzoli situovanou do těchto škodovek, jenže prostor kam ho zapustit je malý mé rádio má 18.3cm a skoro 19 cm s rámečkem takže se mi nevejde do prostoru který bych musel lupenkovou pilkou vyříznout. a ještě ke všemu výrobce autorádia nedoporučuje sklon větší jak 20 stupňů.tak co teď  prosím o radu dík Martin 
|
| 30.12.07, 15:11 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
cyz
Registrován: 6.5.06, 20:11 Příspěvky: 3262 Bydliště: Uherské Hradiště (Kunovice)
|
 Re: POMOC při usazení autorádia v škoda 105 L
No jediná další možnost (když pominu vlastní výrobu nějakého plechového držáku a jeho zavěšení na spodek přístrojové desky) je předělat palubní desku z Rapida, 130ky, 120GLS novější typ, prostě myslím takovou tu novější která má v sobě místo pro rádio podobně jako Favorit. Nebo prostě vyřezat větší díru do toho 105kového sloupku. To rádio se tam dostává blbě, já to na 105kách vždycky nějak vyřežu, musí tam ale zůstat ty packy které vedou dozadu ke kterám radio uchytíš, jinak se ti bude hýbat. S tím sklonem asi nic neuděláš, ale já měl ve 105ce rádio kde byl taky doporučený sklon max 20°, rádio tam fungovalo dlouho a nikdy nebyl problém.
|
| 30.12.07, 15:23 |
|
 |
|
party_boy
|
Ten sklon se tam udává kvůli CD, že jo?
|
| 30.12.07, 15:35 |
|
 |
|
cyz
Registrován: 6.5.06, 20:11 Příspěvky: 3262 Bydliště: Uherské Hradiště (Kunovice)
|
Kvůli CD a hlavně kazetám, tam by mohl nastat problém s namotáváním pásky
|
| 30.12.07, 15:42 |
|
 |
|
MATAMATA
|
DÍKY ten sklon je udáván kvůli CD aby dobře fungovalo alespoň to tam v návodu píší jinak přístrojovku z rapida  na to si asi netroufám i když jsem na fóru viděl návod celkem s podrobným postupem , ta konzole je situovaná na nějaké komunistické rádio nebo co . Na vrchu konzole jsou taková madla a i když vyříznu prostor na CDradio tak ty zatracený madla tam prostě vaději no tak nevím .Kdyby jste měl někdo něco tak napište Martin
|
| 30.12.07, 16:04 |
|
 |
|
cyz
|
Jestli můžeš tak to vyfoť, přidej k fotce nějaké popisky a dej to sem....není mi moc dobře jasné co tím myslíš. U toho CD nejde ani tak o to jak to bude fungovat, ono to fungovat bude, ale dříve ti odejde uložení té osy na které se točí CD protože ložiska jsou zatížené jinak než s čím se počítalo při konstrukci.
Ještě mě napadlo - ty tam chceš asi tu konzoli do které se nasazuje rádio narvat zepředu a to tuším dost dobře nejde, musel bych se podívat jak to mám ve 105ce, vzpomínám si že to šlo blbě ale nakonec se mi to nějak povedlo, posledně když jsem montoval sousedovi rádio taky to šlo 
|
| 30.12.07, 16:13 |
|
 |
|
MATAMATA
|
No já si myslím že zepředu no jak jinak protože to madlo je uchycené z každé strany šroubkem k druhé části. a jinak jsi mě dostal s tím sklonem že mi odejde dříve
|
| 30.12.07, 16:48 |
|
 |
|
cyz
|
Tak to je teorie - praxe nevím jaká je, měl jsem ve 105ce rádio jenom na MC a fungovalo to v pohodě, na CD nevím. Nevím jaké madla máš na mysli
|
| 30.12.07, 16:54 |
|
 |
|
ventYl
|
Ja som v tej konzole mal 2 radia, jedno zapadonemecke, ktore do nej velkostne pasovalo a druhe americke, ktore malo uz velkost jedneho DINu (ako moderne CD radia). Na radiu na boku su take packy, za ktore ma zapadnut radio v sachte. To americke radio malo na tych packach srubu, ktorou sa dala nastavit hlbka, pri ktorej radio zaklapne. Nastavil som tu hlbku na min. a v pohode mi tie packy zaklapli do plastu na boku a radio drzalo. Samozrejme bolo treba ten panel mierne prebrusit na vacsi rozmer. Listu na konci radia, co ma sluzit k ukotveniu radia na spodok ramceka som zohol do tvaru L, aby sa opierala na spodku o stenu toho panela a radio nepadalo dole. Navod som ani k jednemu radiu nemal, ale odkedy som na zapadonemeckom vycistil a namazal mechaniku, mi nezozralo ani jednu pasku (pritom kym bolo v Skode 110 - vodorovne - zozralo minimalne raz mesacne nejaku pasku), americke mi nezozralo pasku ani raz. Obe mali rovnaky typ mechaniky.
Tu konzolu tvaru U treba najprv pripevnit k palubnej doske na 2 sruby, ktore drzia stredovy panel, potom nasadit spodny drziak, prisrubovat ku konzole a nasledne nasadit samotne radio a nic zavadziat nebude. Samozrejme akykolvek dalsi pridavny ramcek je tam zbytocny. Ked niekto chce, to radio odtial ukradne (a mne aj jedno ukradli).
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
| 30.12.07, 18:40 |
|
 |
|
MATAMATA
|
to madlo přibrousím a uvidím CDradio má 2 roky záruku tak jestli tam něco zhebne tak to budu reklamovat s tím že jsem dodržel pokyny v příručce Dík a uvidím a dám vědět Martin
|
| 31.12.07, 14:48 |
|
 |
|
ferrari
Registrován: 7.5.06, 20:16 Příspěvky: 9236 Bydliště: Partizánske
|
No, ja som toto tiež riešil...mám CD rádio Sony, rádio nie je úplne zapustené, vnútri panelu na rádio som inštaloval plech, kt. tvorí doraz, aby rádio nešlo úplne zasunúť (aby bol okraj rámiku zarovno s vonkajším obvodom panelu) a tiež sklon je menší...jednoduchý pás plechu 100x30x2 mm, šikmo ohnutý a na konci kolmo ohnutý...
fotky nemám, ak máš záujem urobím a pošlem...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
| 1.1.08, 20:53 |
|
 |
|
Radic
Registrován: 19.5.07, 16:50 Příspěvky: 3202 Bydliště: Bánov (okr. Uh. Hradiště)
|
na sklon se vybodni...taky sem to řešil a když sem zkusil že to hraje i vzhůru nohama když s tím třepu tak sem se na to vybodl  a hraje už půl roku dobře
_________________ Škoda 135 Rapid Ford S-max TDCi Volvo S60 AWDoff 2.4T Škoda 742 Forever Team Škoda TW Coupe Club
|
| 2.1.08, 01:57 |
|
 |
|
MATAMATA
|
 jak jsem to vyřešil ?
Koupil jsem od známého palubku z GLS a 105 L jsem vyhodil a vmontoval tam tu lepší která má již předepsaný sklon a je super a to nejsem až zas tak technický typ. Martin
|
| 11.1.08, 04:48 |
|
 |
|
cyz
|
 Re: jak jsem to vyřešil ?
heh - tos to stihnul docela rychle ti povím.....mě by taková věc trvala min. měsíc protože bych se k tomu měsíc odhodlával....ale hlavně že to funguje 
|
| 11.1.08, 08:15 |
|
 |
|
MATAMATA
|
 STIHNUL ?
I pro mě to byla těžká písem ná práce protože pracuji v hotelnictví ale nakonec jsem to zvládnul ale co je nejhorší mám to CD rádio z OK prodejny a dali mi měsív na vyzkoušení a já blb ztratil od toho účet a ani nemohu potvrdit záruční list takže jestli se rádio podělá tak ho budu muset snad vyhodit Martin 
|
| 17.1.08, 13:53 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |