Přídavné světla POMÓÓC!!!
| Autor |
Zpráva |
|
Šemik
|
Nemáš nějakého kamaráda elektrikáře? Takhle to zřejmě nepůjde....
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
| 3.11.07, 18:03 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Bladecek
|
Tak zkus nakreslit, schéma z tím vlastním spínačem na ty přídavné dálkáče, ale aby se to spouštělo společně z lucasem + ještě jeden spínač vlastní..!
|
| 3.11.07, 18:20 |
|
 |
|
Šemik
|
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
| 3.11.07, 18:24 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
Registrován: 20.6.06, 17:43 Příspěvky: 17651 Bydliště: Praha západ
|
Bladecek píše: Tak zkus nakreslit, schéma z tím vlastním spínačem na ty přídavné dálkáče, ale aby se to spouštělo společně z lucasem + ještě jeden spínač vlastní..!
Kravina, tak to byt nesmi.
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
| 3.11.07, 18:54 |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
No toto téma, to je tedy nářez...
Asi bych to netahal z altíku, ale z baterky. Ale v podstatě je to fuk, jen by to tam možná šlo líp připojit a je to líp přístupný.
Schéma kreslit netřeba, stejně to dotyčný nepochopí. Pro prevenci před požárem bych doporučil návštěvu autoelektrikáře.
Jaká přídavná světla vůbec chceš, dálková? Do mlhy? Pro denní svícení?
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
| 3.11.07, 21:51 |
|
 |
|
spartra
Registrován: 3.3.06, 22:13 Příspěvky: 1331 Bydliště: královehradecký kraj
|
Nepér píše: No toto téma, to je tedy nářez... Asi bych to netahal z altíku, ale z baterky. Ale v podstatě je to fuk, jen by to tam možná šlo líp připojit a je to líp přístupný. Schéma kreslit netřeba, stejně to dotyčný nepochopí. Pro prevenci před požárem bych doporučil návštěvu autoelektrikáře. Jaká přídavná světla vůbec chceš, dálková? Do mlhy? Pro denní svícení?
máš jedno jestli baterka altík, jestli má místo na očko a pojistkový pouzdro 
_________________ š 105 s, 50kw, LPG r.v. 5 - 85
|
| 3.11.07, 22:13 |
|
 |
|
Bladecek
|
To schéma co nakreslil šemík. je jako na nic..? Ale fungovat by to mělo, nebo ne? Panebože pŕed jakým požárem..? Já si mislím źe se nemůže nic stát kdiž tam dám na ty dálkáče. extra pojistkovou skříň..! P.S. já to chápu to schéma!!
|
| 3.11.07, 23:50 |
|
 |
|
Bladecek
|
Jenom bych vlastně ještě chtěl vědět, kde na tem altík to mám připojit, na baterku by to bylo jednoduché na kladný pól + , ale na alternátoru vedou 4 dráty myslím.demence toto!

Naposledy upravil Bladecek dne 4.11.07, 09:14, celkově upraveno 1
|
| 4.11.07, 00:14 |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
| 4.11.07, 02:06 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
Registrován: 20.6.06, 17:43 Příspěvky: 17651 Bydliště: Praha západ
|
Bladecek píše: Jenom bych vlastně ještě chtěl vědět, kde na tem altík to mám připojit, na baterku by to bylo jednoduché na kladný pól + , ale na alternátoru vedou 4 dráty myslím.demence toto!
Hele nic ve zlym, ale rekni opravdu nejakymu kamaradovi co se v tom trochu vyzna  Takhle to asi nepujde. Na altiku se to pripoji samozrejme na ten nejsilnejsi kabel, mel by byt sroubovaci ...
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
| 4.11.07, 09:56 |
|
 |
|
fux.dggn
|
Bladecek píše: Jenom bych vlastně ještě chtěl vědět, kde na tem altík to mám připojit, na baterku by to bylo jednoduché na kladný pól + , ale na alternátoru vedou 4 dráty myslím.demence toto!
Koukni na tenhle odkaz, je to to nejjednodušší zapojení, které funguje a vyžaduje jen velmi malou manuální zručnost:
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.p ... 11&start=0
Jinak na ty pojistky se nechají koupit, například v obchodě s autodoplňky, taková gumová vodotěsná pouzdra na malé nožové pojistky. Já sem na přídavná světla s žárovkami o výkonu 55W volil drát o průřezu 2,5mm2 a to všude. Když si nevěříš na to, aby si to relé schoval nekde v palubce a dráty k němu vedl skrz průchodku, tak v místech, kde je baterie, přišroubuj relé a kontakty pěkně zaizoluj.
|
| 4.11.07, 12:57 |
|
 |
|
Bladecek
|
Hej kámo, velice ti děkuji za toto schéma, ani jsem to tu já blbec nehledal...a toto je úplně jednoduché schéma..! No...ale doufám že když to tak zapojím, tak mi neshoří auto díky..díky...díky..!! všem! jupíí
Citace: fux.dggn Napsal: Koukni na tenhle odkaz, je to to nejjednodušší zapojení, které funguje a vyžaduje jen velmi malou manuální zručnost: http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.p ... 11&start=0Jinak na ty pojistky se nechají koupit, například v obchodě s autodoplňky, taková gumová vodotěsná pouzdra na malé nožové pojistky. Já sem na přídavná světla s žárovkami o výkonu 55W volil drát o průřezu 2,5mm2 a to všude. Když si nevěříš na to, aby si to relé schoval nekde v palubce a dráty k němu vedl skrz průchodku, tak v místech, kde je baterie, přišroubuj relé a kontakty pěkně zaizoluj.
Konečně tuto diskusi uzavírám 
|
| 4.11.07, 18:35 |
|
 |
|
spartra
Registrován: 3.3.06, 22:13 Příspěvky: 1331 Bydliště: královehradecký kraj
|
poupravím na 30 stačí i 2,5 , ke světlům 1,5 drát stačej 2 x 8a pojistky
86 je kostra  85 vstup od přepínače 
_________________ š 105 s, 50kw, LPG r.v. 5 - 85
|
| 18.11.07, 22:21 |
|
 |
|
Luboš
|
Nechci nikomu radit, ale auta často začínají hořet právě od neodborných zásahů do elektroinstalace... Možná by to chtělo si nejprv někde opatřit aspoň nějakou příručku automobilové elektrotechniky a párkrát do ní mrknout nebo to raději opravdu svěřit někomu, kdo aspoň trochu tuší, co dělá...
|
| 19.11.07, 03:03 |
|
 |
|
fux.dggn
|
Luboš píše: Nechci nikomu radit, ale auta často začínají hořet právě od neodborných zásahů do elektroinstalace... Možná by to chtělo si nejprv někde opatřit aspoň nějakou příručku automobilové elektrotechniky a párkrát do ní mrknout nebo to raději opravdu svěřit někomu, kdo aspoň trochu tuší, co dělá...
Až shořim, tak se tě zeptám 
|
| 20.11.07, 12:12 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|