| Autor |
Zpráva |
|
big.jedla
|
Tesla (teda TVM) má vcelku dobré repro za malý peníz...
rozdíl oproti zahraničním je jen ve vývoji... tesla vyrábí posledních 20let stejné repra... má to výhodu v tom že pokud se zničí reprák ve staré teslácké reprosoustavě tak se dá i dnes koupit ten úplně stejný... (většinou mají trošku odlišné číslo ale design i parametry a provedení jsou naprosto stejné) nevýhoda je v tom že je to konstrukce 20let stará...
na druhou stranu ale podlě mě tyhle repra dokážou produkovat hodně dobrý zvuk za hodně hodně hodně málo peněz... a taky nejsou tak moc náročné na konstruktéra... solidně hrající reprosoustavu tesla si doma dokáže postavit skoro každý... ale navhrnout ozvučnici, výhybky, a odpovídající zesilovač k zahraničním a 10x dražším repro umí jen elektrotechnicky zdatnější a zkušenější jedinci...
špatně navržená teslácká soustava hraje lépe než špatně navržená soustava s o mnoho dražšími repráky...
kdo s tím má zkušenosti, umí to navrhnout a hlavně má sakra dobrý sluch, tak by po teslách ani neplivnul  ale pro mě to jsou a budou kvalitní výrobky za dobré peníze
|
| 30.10.07, 20:40 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
deekay
Voditelj brodice
Registrován: 12.9.06, 21:33 Příspěvky: 9782 Bydliště: Bratislava / Nové Zámky
|
ked chcete nietko tesla tak v na intraku v radiu na sklade mame asi 200 budiek na rozhlas
inak do auta odporucam toto: http://www.harmanshop.sk/car-hifi/jbl/t ... setov.html
ja som to zohnal za 2500,
zaklad dobreho zvuku je spravne osadenie vazeni  pokial mate hocijake dobre repraky a chcete dobry zvuk v spodnom pasme tak zabudnite ze to date do dveri bez dreveneho podstavcu, a ak do kufra tak plato urco nemoze ostat tenke plastove. potrebuje to proste ozvucnicu.
a ked do prednych dveri tak pekne zalepit vsetky montazne otvory a vnutro vytlmit nech to nerezonuje na plechovej frekvencii 
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
| 30.10.07, 20:52 |
|
 |
|
roguka
|
 repro
mam radio pioneer vystup je pisaný 4x35w ta koľko wattov maju mať repraky a aky frek. razsah.
|
| 11.11.07, 19:32 |
|
 |
|
Martin
|
Od 35W výš a ideálně 20Hz-20kHz.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
| 11.11.07, 21:46 |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
To ti na reproduktor umí napsat každej šikmookej odborník.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
| 11.11.07, 22:12 |
|
 |
|
Tuner#2
Registrován: 30.1.08, 15:01 Příspěvky: 2753 Bydliště: Rokycansko
|
 Re: repro
roguka píše: mam radio pioneer vystup je pisaný 4x35w ta koľko wattov maju mať repraky a aky frek. razsah. Díky tomu že máš nějaký starší model Pioneer a že žádné běžně používané rádio nemá měnič napětí, tak máš dostupných odhadem 4 x 10W sinus. Jak jsem k tomu došel? Dnešní rádia co mají 4 x 50W, mají ve skutečnosti v testech naměřeno 4 x 15 - 16W a to je maximum co jde bez měniče napětí udělat. A co k tomu dát za repro? Na výkon na krabici bych nekoukal dnes vůbec, chce to najít technická data, kde je trvalá zatížitelnost reproduktoru a hlavně jeho citlivost, která je při zapojení na rádio s tak malým výkonem hodně důležitá. Záleží kolik do toho chceš investovat a pak se dá něco radit. Rozhodně bych vyřešil napřed kvalitně přední reproduktory a subwoofer a o zadku bych uvažoval jedině při použití DVD a prostorového zvuku v autě. Jinak zadek nemá absolutně smysl a logiku, při stereofonním signálu.
Ohledně repro a kvality jsem se při některých komentářích pobavil. Včera mě tady někdo tvrdil, jak je TW odborný, ale zrovna v téhle sekci audio bych to tvrdil snad jen v ". Pokud chcete seriózní web o audiu, tak doporučuji http://www.autohificlub.cz/forum/
Co se týče tématu frekvenčního rozsahu, tak záleží s jakým tolerančním pásmem jsou ty hodnoty udávané. Pokud někdo uvede jen 60 - 20.000Hz, tak je to údaj k ničemu. Mělo by tam být třeba 55 - 22.000Hz (+/-3dB) a i to nám řekne jen jaké pásmo je repro schopno zahrát, ale už to nic nevypoví o kvalitě zvuku. Při výběru bych se vždy spoléhal hlavně na svoje uši.
|
| 1.2.08, 22:59 |
|
 |
|
Nepér
|
Teď jsi nám zopakoval to co všichni víme a až na tu logiku a smysl zadních repro nezbývá, než s tebou souhlasit. Vytáhni ještě nějaké starší téma, bude legrace...
|
| 2.2.08, 00:20 |
|
 |
|
Tuner#2
|
Nepér píše: Teď jsi nám zopakoval to co všichni víme a až na tu logiku a smysl zadních repro nezbývá, než s tebou souhlasit. Vytáhni ještě nějaké starší téma, bude legrace... Já jsem tady o reálném výkonu rádia nikde nic nečetl, tak jsem mu odpověděl. Raději už nic vytahovat nebudu  a co se týče repro, tak jaký význam pro Tebe mají zadní repro při stereo signálu?
|
| 2.2.08, 00:24 |
|
 |
|
Nepér
|
No, že je ten zvuk tak jakoby víc všude okolo, víšco...  Né tak jasně že to smysl má, pro mě je třeba příjemnější na poslech, když to hraje i ze zadu, i na obyč stereo to pak má lepší "prostor". Nehledě na to, že ve dveřích žádnej extra zázrak nevymyslíš, ale dozadu můžeš nacpat třeba kolo z lokomotivy, nebo nějakej podobnej odlitek... Co se týče sterea, nemá sice vyšší počet repro než dva smysl, ale co se ozvučení auta týče, smysl to má. Kdyby to bylo mono, taky to bude mít lepší "prostor" ze čtyř reproduktorů okolo, byť s tímtéž signálem, než z jednoho uprostřed pod palubkou. V autě jde spíš o co nejhomogennější vyplnění kabiny zvukem, než o prostor, a to jde při použití zadních reproduktorů prostě líp.
|
| 2.2.08, 00:35 |
|
 |
|
Tuner#2
|
Nepér píše: No, že je ten zvuk tak jakoby víc všude okolo, víšco...  Né tak jasně že to smysl má, pro mě je třeba příjemnější na poslech, když to hraje i ze zadu, i na obyč stereo to pak má lepší "prostor". Nehledě na to, že ve dveřích žádnej extra zázrak nevymyslíš, ale dozadu můžeš nacpat třeba kolo z lokomotivy, nebo nějakej podobnej odlitek... Co se týče sterea, nemá sice vyšší počet repro než dva smysl, ale co se ozvučení auta týče, smysl to má. Kdyby to bylo mono, taky to bude mít lepší "prostor" ze čtyř reproduktorů okolo, byť s tímtéž signálem, než z jednoho uprostřed pod palubkou. V autě jde spíš o co nejhomogennější vyplnění kabiny zvukem, než o prostor, a to jde při použití zadních reproduktorů prostě líp. Nebudu se přít, k tomu musí každý dospět sám. Já jsem měl taky zadní repro, pak jsem je v autě úplně vypínal a hráli jen vyjimečně když jsem to na chvíli pustil na srazu a teď je nemám vůbec. Koukni na všechny auta co jezdí na soutěže Sound Quality, tak ani jedno nemá zadní reproduktory, protože právě ten přirozený prostor Ti udělá stereofonní signál z reproduktorů v předu a máš pak pocit tak jako doma, že zpěváka máš před sebou uprostřed a kapela je okolo s tím, že vnímáš i hloubku prostoru, což Ti zadní repro naprosto degradují (ani doma, ani na koncertě neposloucháš muziku zezadu) Až se někde potkáme na srazu, tak se za mnou stav a já Ti něco v autě pustím a uvidíš, že je to bez zadních reproduktorů o něčem jiném.
|
| 2.2.08, 00:45 |
|
 |
|
Nepér
|
Autem jezdím kam potřebuju a né po soutěžích Sound Quality. V autě nechci mít prostor jako doma a vzhledem k tomu, jak neideální prostor na ozvučení to je, nemá pro běžného uživatele smysl se o to pokoušet. To bych musel při jízdě sedět kdesi uprostřed na zadních sedačkách a poslouchat toho Káju předemnou a kapelu ze stran. Navíc mluvit za jízdy o nějakém hi-fi poslechu se taky moc nedá, když to hučí všude okolo, ať už jde o hluk aerodynamický, nebo od motoru.
Takže ano, pro nejlepší prostor ze sterea bude nejlepší mít dva kanály kdesi po stranách před sebou. Ale v autě bude většina lidí nejvíce spokojena se čtyřmi reproduktory, vpředu i v zadu, mj. proto, že se kabina zaplní zvukem poměrně homogenně a všichni (i cestující vzadu) uslyší zvuk o přibližně stejné intenzitě. Nejde tedy o ideální ozvučení, ale o jistý kompromis mezi spokojeností běžného uživatele a užitných vlastností auta. Přít se tedy můžeme, ale pouze o to, jaké má kdo představy a požadavky na zvuk v autě, a ty má každý z nás jiné.
P.S. Není třeba citovat každý příspěvek. Když je to hned pod sebou, je jasné na co kdo odpovídá 
|
| 2.2.08, 01:07 |
|
 |
|
Tuner#2
|
Nepér: Nevím jak často někoho vzadu vozíš, ale já za poslední rok jsem vezl akorát teď o víkendu potencionální tchyni z bálu, jinak jezdím sám a nebo s přítelkyní, takže i do fáva budou jen kompa v předu a časem woofer. I v jedoucím autě poznám, zda hraje zadek nebo ne a docela mě ten zvuk zezadu při řízení otravuje, ale jak říkám, každý k tomu jednou pokud udělá kvalitní předek dospěje.
P.S. A odkaz na nick, tady nikde není?
|
| 4.2.08, 13:59 |
|
 |
|
Kachnis
Moderátor
Registrován: 8.6.06, 11:31 Příspěvky: 10611 Bydliště: Strupčice-Chomutovsko
|
Martin píše: Jenže tyhle Teslácké repráky mají ve skutečnosti větší výkon. Znám jeden velký asi 20 let starý, a je psaný 15W. Dnes na obdobném je 140W.
Martine ty teslacky repraky maj 100W, puvodne bylo 15, mas pravdu a jak psal nekdo niz, je to dany civkou...i membrana je trosku pruznejsi.mam je a nemuzu si stezovat..
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
| 4.2.08, 14:50 |
|
 |
|
Kachnis
Moderátor
Registrován: 8.6.06, 11:31 Příspěvky: 10611 Bydliště: Strupčice-Chomutovsko
|
[quote="Šemik"]Co mohu čekat od tohodle?  TESLA ARE 667, 4 ohmy, 5W
moje 105L mela od predchozich majitelu ve dverich repraky z klasickeho kazetaku od rakosniku a uplne nejobycejnejsi SENCOR na CD a hralo to dost nahlas..doma mam orig. reproduktor do panelu pod radio do S120 
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
| 4.2.08, 14:52 |
|
 |
|
Nepér
|
Tunere#2, nevím, proč se mi pořád snažíš vymluvit mojí představu o zvuku v autě, když ty máš jinou. To je jako bychom se hádali o tom, která barva je nejhezčí. Dej si klidně kompa dopředu a dozadu ten woofer. Vepředu to bude celkem dobrý, protože hloubky nejsou tolik směrový, třeba ti ani nebude vadit že hrajou spíš zezadu, ale cestující na zadních sedačkách už toho zepředu moc neuslyší a bude je to akorát šimrat do zad.
P.S. Není, protože když je to hned pod sebou, je jasné na co kdo odpovídá, jinak není problém napsat oslovení. Doteď to nikomu nevadilo.
|
| 4.2.08, 14:58 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|