Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 26.7.26, 23:38

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 Rapid nebrzdi 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Ondras83 píše:
Lukas píše:
no takze pisu nove "brzdove pokroky". Auti uz brzdi jak by melo, ikdyz stale trpim dojmem ze zadek brzdi vic - ale predek uz blokuje. Ale ten pedal jde stale moc hluboko. A co me s..e je ze kdyz to poradne prislapnu, tak rozvitim varovnou kontrolku brzd... Kazdym kolem uz prosel 1,5litru brzdovky

kup HBV a neřeš to

vsak v HBV jsou new gumicky - ony sice ani ty stare nevypadaly zle, ale pro jistotu...
a telo HBV a pistky nejsou nijak poskozene - myslim tim nejake vrypy, koroze nebo tak neco, tak nevidim duvod to menit, pistky chodi jak maji, proste O.K.
Jen ted řeším problem ze brzdny ucinek mi nastupuje driv na zadnich kolech a pak na predku - ale predek je taky schopny se bloknout. a pak az ten chod pedalu

11.9.07, 13:55
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
A nepřehodil jsi v HBV ten interiér? Ty pružiny z předního okruhu do zadního? :roll:

130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team

13.9.07, 20:16
Profil ICQ

Příspěvek 
nene, to urcite ne. sem si na to daval pozor a jak sem to rezebiral tak sem si je ukladal postupne jak sem je vytahoval. Tudy cesta taky nevede - tomu HBV verim.
Ale jak tak lezim na koleji a cumim do stropu, tak nad tim porad uvazuju - auto mam doma totiz doma tak si zacinam myslet jestli nemam prohozeny okruhy - myslim jako ten co ma byt jen na predni kola ze mam na spodnich pistkach a ten na vsecky 4kola na tech hornich - nebo opacne - nevzpomenu si tedka jak to mam. Ale to by na to nemelo mit vliv ne?

Ted se tam v sobotu chystam tu brzdovku narvat tlakem, tak jestli nepomuze ani tohle, tak uz fakt nevim. :( :cry: :evil:

13.9.07, 22:50

Příspěvek 
Pokud mas prohozeny okruhy tak to vadi - mrkni na to do Knihy knih.
Maly tlak taky neni na skodu, ale musi byt to dobre zapojeno.

14.9.07, 12:33

Příspěvek 
1. prehodené okruhy jednoznačne vadia, ak mi niektzo dá link na fungujúci a jednoduchý "môjweb" dám Ti sem obr. ako to má byť..
2. málokedy uvidíš okom poškodenie vnútorných plôch HBV = aj keď sa zdá OK, može byť KO
3. Ak Ti brzdy brzdia až pri hlbokom stlačení brzd. pedála a systém nie je zavzdušnený, môže byť prílis zodraté zadné obloženie, alebo nefunkčné samostavy vzadu

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

15.9.07, 15:21

Příspěvek 
A - schéma brzdového systému montovaného od roku 1976 do července 1983 (přední brzdy dvoupístkové)
B - schéma brzdového systému montovaného od srpna 1983 do konce výroby (přední brzdy dvoupístkové)
C - schéma brzdového ústrojí montovaného do všech vozů, které mají přední brzdy čtyřpístkové

Obrázek

15.9.07, 20:21
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
for Ferrari ted nevim jestli se navzajem dobre chapeme - nic ve zlem. Ja nemyslel prohozene okruhy na HBV - tam mi to je jasne ze to vadi, ale ja myslel prohozene okruhy na tech prednich brzdach - tam prave nevidim duvod proc by to melo vadit kdyz ma kazdy okruh na kazdem prednim kole svuj par valecku... - kdyz tak me opravte nekdo

16.9.07, 14:47

Příspěvek 
Lukasi, podle mě bys měl ještě odvzdušňovat tak jako my - nejdřív zadek, pak předek nakonec HBV a párkrát to zopakovat. Dostane se to na uroveň že s tim lze jezdit a po par dnech co se bubliny doklepou le šroubům to znova odvzdušnit.. :wink:

16.9.07, 14:51

Příspěvek 
Šemik píše:
Lukasi, podle mě bys měl ještě odvzdušňovat tak jako my - nejdřív zadek, pak předek nakonec HBV a párkrát to zopakovat. Dostane se to na uroveň že s tim lze jezdit a po par dnech co se bubliny doklepou le šroubům to znova odvzdušnit.. :wink:

no na urovni ze s tim jde jezdit jsem, jen to jeste porad neni "ono" tak to tady porad resim... :?

16.9.07, 20:13

Příspěvek 
Ja bych doporučol to nechat pár dnů /týden/ vyhnisat a pak znovu odvzdušnit :wink:

16.9.07, 20:17

Příspěvek 
Šemik píše:
Ja bych doporučol to nechat pár dnů /týden/ vyhnisat a pak znovu odvzdušnit :wink:

mno... tak to bude trosicku trvat nez se to doklepe. Pac jsem pres tyden na skole a auto mam doma.

16.9.07, 21:37

Příspěvek 
Šemik píše:
Ja bych doporučol to nechat vyhnisat

:lol: To je rada nad zlato :lol: :lol: :lol: :lol:

16.9.07, 21:58

Příspěvek 
tak sem mel vcera snahu jeste trochu poresit to tlacitko na posilovaci, ale bud sem blby ja a snazim se seridit jine tlacitko nez mam, nebo uz nevim.
Kazdopadne ted uz jsem si 100% jisty ze to je vzduch, pac kdyz lehce naslapu a az pak to zadupnu, tka to brzdi jak ma - ted ten vzduch jeste nejak dostat ven :-(

23.9.07, 23:50

Příspěvek 
Sundáš HBV, chytneš tu spodní část kleštěmi nebo klíčem a ten šroubek vyšroubuješ o 1 až 2 závity ven dokud to nebrzdí jak má. Pokud by se ti pak někdy stalo, že by to brzdilo pořád, tak nouzově povolíš HBV a až dojedeš, v klidu došteluješ.

24.9.07, 08:32
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
tak sem se dneska zase pustil do tech brzd - moc sem sice neveril, ze to k necemu povede ale dobra vec se zdarila.
hned rano sme s bratrancem navstivili karvinskou mototechnu - ja koupil jen new sterace (mimochodem uplne s prehledem se mi tam vesly sterace dlouhe 48cm-podle tabulky na druhe strane jsou puvodne urcene na Octavie, Mitsubishi Galant, Alfu 166 - tak od ted i na Rapidy 8) :wink: )
Pustil jsem se teda do tech brzd a protoze jsem moc neveril v uspech metody odvzdusnovat, odvzdusnovat, odvzdusnovat, takze jsem se jeste pokusil nastavit to tlacitko posilovace - ale pokrok porad zadny.
Takze jsem uz trochu skepticky zaukoloval bratrance, ktery zrovna menil oil a filtry na svem zlutem Rapidu 136, at mi teda slape na pedal, ze se jeste pokusim odvzdusnit to. Takze se tak odvzdusnujem a stale bez uspechu, tak teda ze jeste odvzdusnim HBV. Kdyz sem se pokusil povolit ten prutokovy sroub na HBV, zustala mi ho polovina v ruce - to sem teda necekal. Nastesti ta cast se zavitem sla z HBV bez problemu vysroubovat ven rukou. Po mensim pruzkumu zlomeneho sroubu sem zjistil ze se ulomil v te casti, jak je napric ten otvor pro kapalinu. Ale zlomeny byl tim stylem, ze polovina te ulomene plochy je uplne hladka, jako urezana a zbytek ukrouceny - to byla uz moje prace. Tazke ten sroub byl nejspis praskly, nalomeny, jeho hlava nejspis uplne nedosedala na to medene tesneni a prisavalo to tamtudy vzduch (ale pak mi neni jasne proc stejnym mistem neunikala brzdovka)
Ale sezente novy prutocak v sobotu ve 2 odpoledne. Vyrazili jsme tedy s bratrancem z mistnim automechanikum, jestli nahodou prutocak nemaji. Prvni jej nemel, protoze skodovky nedela, ale poslal nas k jinemu ve vedlejsi vesnici. Ten byl ale prijemny jak vred na *cenzurovano*, takze jsme s neporizenou odjizdeli domu a napadla me spasna myslenka. Podivat se dedovi na pudu, kde se mi valeji 2 poloosy z kyvky - z doby kdy sem jeste mel 110R, jestli na nich nahodou prutocak neni. Nastesti byl, takze ze stare poloosy sroub ven, ocistit a sup s nim na HBV Rapida - pasoval tam - jaka uleva. Pak uz jen zase odvzdusnit a Rapidek najednou flekuje, pri brzdeni netaha na zadnou stranu a brzdovy pedal je tvrdy jak nikdy predtim. :-D :-D :-D

29.9.07, 21:59
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další