Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21.6.26, 01:31

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 Topení z Fel do Fa 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Je to třeba předělat, to ukostření, co jde do konektoru původního topení je jen na žárovku, větrák by ho upálil.

30.8.07, 21:29
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Bydliště: uprostřed myšlené spojnice bodů Břeclav a Hodoš :-)
Příspěvek 
Citace:
Je to třeba předělat, to ukostření, co jde do konektoru původního topení je jen na žárovku, větrák by ho upálil.

Dobroš, dík

30.8.07, 21:35

Příspěvek 
Není ta super modrá za tmy až oslňující?

31.8.07, 18:40

Příspěvek 
Neni. Jednak je to rozptylka a žádná supersvítivá bodovka a jednak má sraženej proud asi na 5mA... účelem bylo, aby nesvítila víc, než ta červená

31.8.07, 19:20
Profil ICQ

Příspěvek odvzdušnění topení
Mám možná trochu hloupý dotaz, ale... jak se odvzdušňuje chladicí soustava? :oops: Barkde čtu, že by se to mělo občas udělat, navíc když sem fčil vyměnil to topení tak by to bylo vhodné provést, ale nevim jak. dikec ;-)

3.9.07, 09:58

Příspěvek Re: odvzdušnění topení
krysolet007 píše:
Mám možná trochu hloupý dotaz, ale... jak se odvzdušňuje chladicí soustava? :oops: Barkde čtu, že by se to mělo občas udělat, navíc když sem fčil vyměnil to topení tak by to bylo vhodné provést, ale nevim jak. dikec ;-)

Favorita nemusíš odvzdušňovat tak jako 120 a podobné fáčko se dokáže odvzdušnit samo je to prostě zázračné auto :lol:

3.9.07, 10:18
Profil ICQ

Příspěvek 
Ono to časem vybublá, jen zezačátku sleduj hladinu v nádržce a případně doplň.

3.9.07, 10:25
Profil ICQ

Příspěvek 
zázračné auto :lol: takový trochu Knight rider 8) Bezva, tož to su klidný...
Vodu už sem doléval, první sem se lekl že aj to topení z feldy teče, ale pak sem si uvědomil že v radiátoru voda nebyla a že se akorát přesunula do toho topení :-)

3.9.07, 10:44

Příspěvek 
Mel bych dotaz na ty kdo uz tuhle vymenu topeni podstoupili o kolik se musi ta prepazka v rozvadecim systemu vzduchu vyrezat? - je to kdyz to sundam videt na prvni pohled (treba tam je nejake zebrovani nebo neco ...) Nebo se to musi domerovat podle toho jak se klapka z noveho topeni hodne otevira?

3.9.07, 13:31

Příspěvek 
Je to od oka, vydlabeš, kolik si myslíš, že by stačilo, nasadíš to tam a zkusíš, jestli to nedrhne, nebo jinak nevadí.
Podle mně je to nejpracnější na celý výměně, je k tomu špatnej přístup.

3.9.07, 14:20
Profil ICQ

Příspěvek 
No ani bych neřekl že to bylo nějak složité, jestli máš nůžky na plech, tak těma to pude jedna radost... vystřihneš vlastně takový trojůhelník který pak mužeš ještě trochu zaoblit. Navíc ta klapka z topení z felicie má po obvodu gumu (široká tak pul centimetru), tak kdybys to vystřihl trochu málo, tak ta guma se při otevírání přizpůsobí. Ta přepážka je když se podiváš tou dírou (pohledem od motorévého prostoru) po oddělaném topení nahoru, jak je kanál horního okruhu topení (naproti němu dole je kanál okruhu co fouká na nohy, tam se nic střihat nemusí, žádná přepážka tam neni). Když ty dvě topení položíš pak velde sebe a vyzkoušíš táhla, tak to uvidíš, kde je zakopaný pes ;-)

3.9.07, 15:25

Příspěvek 
Mě dával topení z Feldy teď do Formana automechanik, co mi dělal nějaké opravy v motoru a měnil čelní sklo, tak se to hodilo udělat najednou.
Vyříznutí přepážky v pohodě, ale byl problém s upevněním ovládacího panelu. Panel z Favorita je víc zapadlý do palubky a tak prý neseděly šroubky, navíc snad překážela i ovládací lanka a muselo se to nějak upravovat. O tom jsem se předtím nikde nedočetl. Vážně tam je tenhle problém? Všichni píšou že se to tam jen namontuje a je to, že tam ten panel sedí.... :shock:

11.9.07, 08:52

Příspěvek 
jo píše:
Mě dával topení z Feldy teď do Formana automechanik, co mi dělal nějaké opravy v motoru a měnil čelní sklo, tak se to hodilo udělat najednou.
Vyříznutí přepážky v pohodě, ale byl problém s upevněním ovládacího panelu. Panel z Favorita je víc zapadlý do palubky a tak prý neseděly šroubky, navíc snad překážela i ovládací lanka a muselo se to nějak upravovat. O tom jsem se předtím nikde nedočetl. Vážně tam je tenhle problém? Všichni píšou že se to tam jen namontuje a je to, že tam ten panel sedí.... :shock:

Zeby nejaky problem?? Taky by me to zajimalo.. Takze ti co tuhle kuru uz podstoupili cekam na odpovedi :D

15.9.07, 18:36

Příspěvek 
Citace:
Zeby nejaky problem?? Taky by me to zajimalo.. Takze ti co tuhle kuru uz podstoupili cekam na odpovedi

Je to tak, šroubky co sou použité ve favoritu mají větší průměr a do závitu felďáckého topení se nevejdou... ale to se nedá nazvat problémem ne? :wink: doma sem našel vhodné šrouby a bylo po problému. Jinak ještě k tomu panelu... když ho tam nasazuješ, tak musíš mít zdělaný ten černý kryt! Jinak se tam nemá šanci vlézt, ten se nasadí až je panel usazený v palubce. Ovládací lanka nepřekáží, problém jsem měl jenom při vytahování starého topení- když sem zapojoval mlhovky tak sem kabely od pojistkovky nevhodně vedl táhlama (tenkrát sem si to neuvědomoval) a něž abych to rozpojoval, tak jsem je (ty táhla) nůžkama na plech přestřihl a hotovo.
Já sem to těleso topení ještě podložil polystirenovou destičkou, jinak leží na té ploše karoserie a zdá se mi že by mělo byt výš. Navíc se aspoň líp přitiskne ke kapotě a nebude nasávat smrady z motoru.

15.9.07, 18:44

Příspěvek 
krysolet007 píše:
Citace:
Zeby nejaky problem?? Taky by me to zajimalo.. Takze ti co tuhle kuru uz podstoupili cekam na odpovedi

Je to tak, šroubky co sou použité ve favoritu mají větší průměr a do závitu felďáckého topení se nevejdou... ale to se nedá nazvat problémem ne? :wink: doma sem našel vhodné šrouby a bylo po problému. Jinak ještě k tomu panelu... když ho tam nasazuješ, tak musíš mít zdělaný ten černý kryt! Jinak se tam nemá šanci vlézt, ten se nasadí až je panel usazený v palubce. Ovládací lanka nepřekáží, problém jsem měl jenom při vytahování starého topení- když sem zapojoval mlhovky tak sem kabely od pojistkovky nevhodně vedl táhlama (tenkrát sem si to neuvědomoval) a něž abych to rozpojoval, tak jsem je (ty táhla) nůžkama na plech přestřihl a hotovo.
Já sem to těleso topení ještě podložil polystirenovou destičkou, jinak leží na té ploše karoserie a zdá se mi že by mělo byt výš. Navíc se aspoň líp přitiskne ke kapotě a nebude nasávat smrady z motoru.

Prý nešlo o jiný průměr, ale jiné umístění, tak tedy nevím, kde byl problém. Táhla ne že by přímo překážela, ale příliš pérovala někam kam neměla. Stačilo stáhnout nějak k sobě. Jak to dopadne s těsností u kapoty ještě nevím, to uvidím na místě až budu auto přebírat. Kdyžtak to snad půjde nastavit vyšším těsněním.

17.9.07, 09:37
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další