| Autor |
Zpráva |
|
fatal
rejpal
|
 Re: těšte se na stk
MATTESS píše: Já mám nastaveno (omezeno) na Golfu vytáčení na neutrál na 2500/min. Zajímavé, to máš diesel nebo benzin? A je to z výroby nebo jsi to nastavil (resp. nechal nastavit)?
|
| 22.4.22, 19:28 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
varok
|
fatal: Ve své garáži píše že má naftu 2.0TDi.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 22.4.22, 20:17 |
|
 |
|
MATTESS
|
fatal: jak píše varok; 2,0TDi. Nechal jsem to nastavit hned po koupi stejně jako deaktivace start-stop a pár prkotin
_________________ člen Coupé clubu TW fotky https://mattess00.rajce.idnes.cz/
|
| 23.4.22, 01:08 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
mattess já to mám u OIII stím startstopem promakanější je tam tlačítko na aktivaci deaktivaci nebo když si nezapnu pás tak to taky nefachčí, pás si nedávám nikdy
|
| 23.4.22, 17:40 |
|
 |
|
Lamač
Registrován: 8.6.10, 20:59 Příspěvky: 6415 Bydliště: Snina a okolie
|
Pritom by to stačilo prepojiť (rozpojiť) v konektore pod sedačkou... Miloši, takých "hrdinov" čo nepotrebujú pásy som už zopár vyhodených v priekope či na asfalte videl. A nie jeden krát...
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ http://www.sptech.sk/
|
| 23.4.22, 18:09 |
|
 |
|
varok
|
MATTES: Aha, ta debilita Start-Stop jde úplně vypnout? No mě právě tohle u těch novějších aut odrazuje, ale jestli to jde vypnout...... 
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 24.4.22, 11:05 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Lamač píše: Pritom by to stačilo prepojiť (rozpojiť) v konektore pod sedačkou... Miloši, takých "hrdinov" čo nepotrebujú pásy som už zopár vyhodených v priekope či na asfalte videl. A nie jeden krát... necítím se jako hrdina ale denně jsem seděl třeba v deseti autech vytáhneš pás u novější audiny ten se sekne a majitel požaduje 16.000 kč za opravu, tak tě přejde smích, pás má třeba vankl motor, piropatronu a řídící jednotku, pak třeba chytneš alergii na pás, taky se podívej na lidi malého vzrůstu ktečí už těsně splnují podmínky pro pás, maji pod prdelí polštářek, sedačku nadoraz vepředu hubu u volantu tak při buchu dopadnou jak ivan hlinka taky ho buchl pytel a ko
|
| 24.4.22, 17:57 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
varok píše: MATTES: Aha, ta debilita Start-Stop jde úplně vypnout? No mě právě tohle u těch novějších aut odrazuje, ale jestli to jde vypnout......  vypneš přes vcds, když se to neumělo tak se zadávalo menší napětí akumulátoru do řj akumulátoru, a bylo víc fígů ted je tam přímo aktivace deaktivace kodováním, varok si to najdi na trubce a ten postup dej do elektriky, já to zatím mám jak jsem psal když nemáš pás tak to nefachčí nebo na to máme tlačítko
|
| 24.4.22, 18:03 |
|
 |
|
Lamač
|
Vankl motor v páse?...
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ http://www.sptech.sk/
|
| 24.4.22, 18:15 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
lamač mi to tak připadá když ten pás kochl, myslel jsem že je tam nějaká turbína co tě namotá, ale našel jsem tam něco jako vankl rotační píst z čeho to byl pás už nevím, někde to motá lanovod, jakože nějaká pístnice z toho trčí lanovody do pásu,někde kuličky běhají dokola, těch systémů bude asi vic o tom bych ted nerad dořešuju vcds, které už zítra nutně potřebuju a konečně jsem přišel na problém mé jawy 638 a ted během půl hodiny bude ve stavu 1A u jawy mám velkou radost a dnes blahodárný spánek 
|
| 24.4.22, 19:31 |
|
 |
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
slovacek.milos píše: varok píše: MATTES: Aha, ta debilita Start-Stop jde úplně vypnout? No mě právě tohle u těch novějších aut odrazuje, ale jestli to jde vypnout......  vypneš přes vcds, když se to neumělo tak se zadávalo menší napětí akumulátoru do řj akumulátoru, a bylo víc fígů ted je tam přímo aktivace deaktivace kodováním, varok si to najdi na trubce a ten postup dej do elektriky, já to zatím mám jak jsem psal když nemáš pás tak to nefachčí nebo na to máme tlačítko jak pises jde to kodovanim zvysit napeti ja to mam udelane stejne jak ty - vypnute pasy tim deaktivovany S&S jakmile s autem jede nekdo cizi a pripouta se je zase aktivni u jinych aut je to deaktivovane natrvalo ale to je z duvodu LPG kdy pri znovu startu to jede na benzin coz neni zadouci
_________________ otec: Fobia Sedan HTP  m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže - 7.1.25 posledni cesta
|
| 25.4.22, 11:32 |
|
 |
|
MATTESS
|
Počkat, to jezdíte bez pásů? varok: tlačítko u řadičky samozřejmě je (v nových už ne), ale po každém startu to vypínat? Mám to "přes napětí" jak je tu zmíněno
_________________ člen Coupé clubu TW fotky https://mattess00.rajce.idnes.cz/
|
| 25.4.22, 12:15 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
pás už jsem neměl pomalu deset let od té doby co na mně vymáhali přes deset tisíc mám k pásu nepřekonatelný odpor  stalo se mi to už víckrát že nezajel pás a bylo kvůli tomu vzrušo deset ukrajinců mi mělo srovnávat barák se zemí a podobně 
|
| 25.4.22, 13:32 |
|
 |
|
fatal
rejpal
|
Dotaz k STK... Otce vyrazili z STK, z důvodu že má ojeté pneumatiky, má je vyměnit a přijet na opakovanou. Pneumatiky mají 4 hlavní drážky (podélné) a hloubku mají 3-4 mm (změřil jsem šuplerou). Kontrolní výstupky jsou ještě neojeté. Jenže technik si našel boční (kolmé) drážky na vnějších stranách dezénu, které jsou z výroby méně hluboké, takže už nemají požadovaných 1,6mm a místy už zmizely, a prohlásil že je to ojeté a hotovo. Dále prý remcal něco o zářezech v pneu, našel jsem tam běžné opotřebení od kamínků nebo možná kousků skel, nic hrozného. A taky prý říkal že je to hrozně rozpraskané, našel jsem malé prasklinky po obvodu běhounu, měl jsem mnohem větší a procházel jsem. Já jsem přesvědčen, že si technik potřeboval zlepšit statistiku vyhozených aut a když nenašel nic jiného (auto je jako nové a jezdí na garančky) tak si našel pneumatiky a když se otec nehádal, tak ho vyrazil. Mám na svém autě nové pneu a najdu tam spoustu míst, kde hloubka zářezu není ani z výroby 1,6mm, takže bych u něj taky vyletěl, to je přece nesmysl... V seznamu chyb STK jsem našel tyto formulace: 5.2.3.6.1 Hloubka vzorku pneumatiky v hlavních dezénových drážkách nebo zářezech není v některé části šířky běhounu v souladu s požadavky. 5.2.3.6.2 Hloubka vzorku pneumatiky v hlavních dezénových drážkách nebo zářezech není v celé šířce běhounu některé části pneumatiky v souladu s požadavky. Nikde jsem však nenašel definici co je "hlavní dezénová drážka", předpokládám že jsou to ty hluboké podélné, které mají kontrolní výstupky... Mám pravdu já nebo technik, který si může najít jakoukoliv drážku na pneu a tu zkontrolovat? Navíc to zkontroloval jen okem, nic neměřil. V pondělí tam chci zajet. Samozřejmě budu požadovat, aby změřili přede mnou hloubku dezénu šuplerou, samozřejmě budu požadovat aby mi ukázali kde a jak je definována "hlavní dezénová drážka". A pokud nebudou schopni mi někde najít, že ty boční drážky jsou hlavní, budu požadovat vystavení nového protokolu. Jakým způsobem mohu na STK zatlačit, aby protokol změnili? ČOI? Ministerstvo? Znalec? Právník? Foto pneu je zde (tahle je nejhorší, ostatní vypadají lépe): http://foto.fatal.name/index.php?id=988
|
| 19.8.22, 22:42 |
|
 |
|
Lamač
|
Toto už nevyreklamuješ. Mal si dať zavolať vedúceho a podať na mieste reklamáciu. Tým že nič nepovedal, a odišiel, vlastne súhlasil so závadou. Teraz je to už iba tvrdenie proti tvrdeniu. Neviem ako u vás, ale u nás sa presné smernice a postupy na tk a ek dajú normálne dohľadať na nete.
|
| 19.8.22, 23:10 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |