Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 28.4.26, 00:01

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
 ventYl - Skoda 105(G)L r.v. 1986 - RIP 
Autor Zpráva

Příspěvek ventYl - Skoda 105(G)L r.v. 1986 - RIP
Tak som nasiel niekolko velmi starych fotiek mojho Hnedeho pekla, tak ich tu post mortem zverejnim. Jedna sa o Skodu 105 L model 1987 vyrobenu 11/1986 ciastocne dovybavenu na GL.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Fotky su z jari 2005, tesne po kupe vozu, z akcie, ked som riesil presakujuce hadice kurenia. Bol som tretim majitelom po lekarke a jednom uradnikovi, ktory na nom 2 roky len dochadzal do prace. Voz mal povodne folie na zadnych dverach, ale tie predosly majitel nechal na moje prianie odstranit este pred kupou. Predne sedacky boli vymenene za ine koncernove, zrejme z prvej Ibizy. Voz sa pysil nadhernou dlhodobou kombinovanou spotrebou 6l/100 km. Na dverach boli namontovane IPUR listy.

Ked som voz kupil, jeho motor bol v dost mizernom stave, bolo treba vymenit piestne kruzky, zrovnat hlavu, vymenit rozvody a tesnenia. Aj napriek tomuto stavu agregatu sa s nim najazdilo este nejakych 60 tisic km do GO.

Jednalo sa o moje prve auto a aj ked sme predtym mali v rodine skodovku uz 12 rokov, nezaujimal som sa o jej problemy viac, nez okrajovo, takze som sa na nej ucil hodne o tom, co a ako. V lete prisla prva generalka brzd, kedy boli zarovnane kotuce, bubny, vymenene prasiatka, pakny a brzdove dosticky vpredu.

Karoseria bola celkovo zdrava, dvere boli sice od pouzivania premackane, nie celkom rovne, ale neboli hrdzave. Prave zadne dvere boli suchnute o kvetinac, ale to sa spravilo.

Jedine, co na aute cely cas hnevalo, bola elektrika, kvoli tomu bola v poistkovej skrinke zavedena 9. pozicia, cez ktoru bol tahany veskery traffic povodne iduci cez 2. poistku. Mal som sice nahradnu poistkovu skrinu, ale ked som videl, kolko kablov nou prechadza, radsej som zanechal 9. poziciu, bola bezproblemova.

Za 2 roky, co som voz vlastnil, ma nikdy nenechal nikde stat s vynimkou jedneho prechlastania, co bola moja vlastna chyba (teply motor za tepleho letneho vecera sa nestartuje s plynom na podlahe a zatiahnutym syticom). Najazdil som s nou vcelku dost aj na dialkovych stasach (Kosice - Zilina, Kosice - Zapadne Tatry).

V zime 2005 sa mi podarilo klepnut predok do Felicie Pickup. Odniesol si to nosnik naraznika a predny spojler. Pri oprave sa zistilo, ze pravy svetlomet zacina zahnivat, tak som v ramci opravy zakupil dvojicu tvarovych svetlometov z vozu 120L aj s prednou maskou a vymenil ich.

Prvou EK som presiel absolutne bez problemov, so vsetkymi hodnotami v medziach (bez uplatku!). V maji 2006 sa mi podarilo voz klepnut druhy krat (prezmenu dozadu), nasledne mi auto vykradli a to bol zrejme zaciatok konca. O tom, ze brzdy budu potrebovat dalsiu generalku, som uz vedel, ale nebola politicka ochota na patricnych miestach voz odstavit a generalku brzd spravit. V lete minuleho roka som si este do auta kupil pristrojovy stit GL s otackomerom, zastaval ho a konecne sa v zime spravila kompletna GO motora a spojky.

V marci som z bezpecnostnych dovodov a celkovej mizernej kvalite brzd (sice to brzdilo, ale uz hrozilo, ze sa kotuce strihnu), prepadnutej STK (nemoznosti docasne vyradit vozidlo z evidencie a brzdy dorobit) a potrebe pojazdneho auta dal Hnede peklo zosrotovat.

Cast organov posluzila ako nahradne diely pre bratove Cervene peklo (S120LS), cast mi este stale stoji v dielni, cast posluzi (snad) na dalsie auto, ktorym by mala byt Skoda Rapid.

[H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula
Skoda 742 Forever Team

11.8.07, 21:40
Profil Zobrazit autorovy stránky
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
velmi pěkná 105ka je jí škoda :cry:

Ford Focus - 1,8 TDDi - 66kW - 1/2001 - Hatchback - Gold http://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?t=9450

11.8.07, 22:12

Příspěvek 
pekna bola pekna, mala vcelku vymakany interier, akurat to vdaka tym vymenenym sedackam nebolo nic moc bezpecne, pretoze povodny majitel nechal skodovacky podvozok sedacky navarit na plechovu vanu sedacky, takze to pruzilo... ale mali fajne bocne vedenie :)

Skoda 742 Forever Team

12.8.07, 09:29

Příspěvek 
Popis pěkný, ale nějak nefachaj obrázky... :roll:

12.8.07, 09:36

Příspěvek 
Šemik píše:
Popis pěkný, ale nějak nefachaj obrázky... :roll:

je zlozeny asi ten server, kam som ich nahral...

Skoda 742 Forever Team

12.8.07, 10:03

Příspěvek 
už to maká 8)

Je pěkná, jen mě překvapila ta barva, já si vždycky myslel že je hnědá a ona je žlutá :D :oops:

13.8.07, 09:30

Příspěvek 
Šemik píše:
už to maká 8)

Je pěkná, jen mě překvapila ta barva, já si vždycky myslel že je hnědá a ona je žlutá :D :oops:

Ja som tej farbe hovoril farba kvalitne vynosenej hnacky. V papieroch mala zapisanu orieskovu hnedu, ale cez povodnu skodovacku farbu (ktora na tom aute inac aj napriek prebruseniu a prestriekaniu drzala ako komunisti kubu) niekto nastriekal tuto "hnedu" farbu, ktora mala jednu speci vlasnost: cim menej svetla vonku bola, tym svetlejsia bola a naopak, cim svetlejsie vonku bolo, tym bola tmavsia. Cize za slnecneho letneho dna bola skoro tmavohneda, ale v sychravy jessenny podvecer skoro zltookrova. Bohuzial nastrek bol zalostne nekvalitny a neprezil oskrabovanie ladu pocas prvej zimy, tak sa vrchna vrstva farby zacala olupovat aj bez zjavneho nasilia a vykukoval spod nej povodny skodovacky lak.

Skoda 742 Forever Team

13.8.07, 11:49

Příspěvek 
ako tak teraz pozeram tu fotku palubnej dosky, som si spomenul na tu protisklzovu podlozku, co tam bola, v zakrute furt dakam odletela, bez ohladu na to, ci bola, alebo nebola zatazena :)

a vcelku sa mi pacil ten napad s knoflikmi nastriekanymi striebrenkou, vyzeralo to decentne a pekne, navyse bol spinac ventilatora otoceny o 180 stupnov, takze vyrezy v spinacoch ventilatora a vystraznych svetiel tvorili cast kruznice, v strede tronila kontrolka vystraznych svetiel.

pekna decentna "tuningova" uprava :)

Skoda 742 Forever Team

13.8.07, 11:56
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 8 ]