Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 19.6.26, 06:26

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 101 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
 ošetření dutin Favo 
Autor Zpráva
Hluchoň

Příspěvek 
Koukal jsem se do tý garáže, zjisitl jsem, že mám jinou základovku než zde uvádíte, je to výrobek firmy COLORLAK a barva se jmenuje SYNOREX S 2000. Jsem s ní spokojenej, pěkně se stříká ale i natírá, při troše snažení se krásně sleje a nenadělá kocoury, a drží zdá se taky dobře. Mám světle šedou, ale dělají myslím i jiné barvy. Jako krycí používám nitrocelulózové barvy opět do firmy COLORLAK, nechají se krásně stříkat i natírat, a sehnal jsem od nich odstín přímo na moje auto podle techničáku.

2.8.07, 10:13
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Bydliště: uprostřed myšlené spojnice bodů Břeclav a Hodoš :-)
Příspěvek 
Citace:
Jo jo...sme rádi že si se u nás dobře informoval

Já su rád že se mám kde informovat :wink: a za rady velmi děkuji!

Citace:
Koukal jsem se do tý garáže, zjisitl jsem, že mám jinou základovku než zde uvádíte, je to výrobek firmy COLORLAK a barva se jmenuje SYNOREX S 2000. Jsem s ní spokojenej, pěkně se stříká ale i natírá, při troše snažení se krásně sleje a nenadělá kocoury, a drží zdá se taky dobře. Mám světle šedou, ale dělají myslím i jiné barvy. Jako krycí používám nitrocelulózové barvy opět do firmy COLORLAK, nechají se krásně stříkat i natírat, a sehnal jsem od nich odstín přímo na moje auto podle techničáku.

Jo tak ten Synorex sem našel doma taky nedávno, když sem si přečtl informace na obalu tak sem myslel že mám to pravé... barva byla vevnitř ale suchá :-( Díval sem se v OBI, a nemají tam ani jednu z tychto dvou barev (Formex/Synorex)... mrknu sa po tom někde jinde.
Já taky jako krycí barvu používam Colorlak ve spreji. Zkoušel sem ještě Dupli-Color, ale neni tak dobrá. Ty jsi koupil barvu v plechovce přímo na tvoji karoserii? To mi řekni kde? Taky by se mi hodila ta moje červená...
Jo a když opravené místo přestříkám požadovanou krycí barvou, mám to pak ještě stříknout bezbarvým leským lakem?

2.8.07, 10:39
Hluchoň

Příspěvek 
To ti řeknu, u nás v drogerii, tj v obci Solnice, myslím, že ta drogerie patří do skupiny drogerií Teta, v techničáku dohledáš číslo barvy a jeslti máte rozumnýho prodavače jako my, tak zjistí, jestli se tahle barva dělá a když jo, tak ji objedná, výhodný je koupit si jí víc, aby bylo na pčípadný opravy a hlavně aby to mělo stejný číslo šarže, až ji udělají příště, může chytat malinko jinej odstín. Jo a neděs se, že bude trochu jiná než ta, co máš na autě, protože ta stará barva už vlivem slunce atd malinko vybledla. Jinak zkus http://www.colorlak.cz, jestli to neobjevíš na jejich stránkách, tak věřím, že ti někdo v kontatech tam uvedených pomůže.

2.8.07, 13:49
Profil ICQ

Příspěvek 
Jasně, poptám se aj v prodejnách s barvama, uvidim jestli budou mít... No když sme u tych vybledlých barvách, tak kapotu na motoru mám uplně vybledlou. Zdálky to jde fakt dost poznat :-( Všiml sem si toho i některých ostatních favoritech stejné barvy jako mám já. Nedalo by se to spravit nějakou leštěnkou? Nebo nechat nastříkat?

2.8.07, 20:28
Hluchoň

Příspěvek 
leštěnka určitě pomůže. Ještě jsem předtím na něco zapomněl, musím dodat upozornění k použití nitrocelulózových barev o kterých píšu, to auto je po jejich aplikaci potřeba pravidelně ošetřovat voskem (mě se osvědčily výrobky Sonax a Motip), je potřebo ho udržovat v čistotě a nepoužívat na čištění agresivní sračky, zejména pak nitroředidlo, tím se ta barva umeje :) Na mytí nejlíp čistou vodu, ideálně měkkou (aby neškrábala :wink: ) V případě, že se nevoskuje, barva ztratí lesk, vybledne a na povrchu v extrémním případě i rozpraská.

2.8.07, 21:29
Profil ICQ

Příspěvek 
Na umývání používám jenom déšťovku, ta je měkká dost :lol:

2.8.07, 21:55
Hluchoň

Příspěvek 
já taky

2.8.07, 21:55
Profil ICQ

Příspěvek 
Ještě ohledně odrezovače... jaký používáte (název, výrobce a tak...)? Abych věděl až ho budu kupovat...
Jinak jako základovku sem koupil ten Synorex a je to perfektní 8)

5.8.07, 12:41
Hliník navždy.

Příspěvek 
Ja s tim odrezovacem nemam teda moc dobry zkusenosti, co sem delal postaru :arrow: obrousit zaklad barva, to drzi ale kde byl odrezovac tak nic moc teda :?

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

5.8.07, 12:43
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
krysolet007 píše:
Ještě ohledně odrezovače... jaký používáte (název, výrobce a tak...)? Abych věděl až ho budu kupovat...
Jinak jako základovku sem koupil ten Synorex a je to perfektní 8)

Nejlepší je ocelák a smirek.

5.8.07, 12:45
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Hluchoň

Příspěvek 
taky na chemii nevěřím, mám radši mechanickou cestu, oškrábat, odrbat ocelákem, obrousit a je to svatý

5.8.07, 12:47
Profil ICQ

Příspěvek synorex
Synorex, stejně jako většina ostatních výrobků firmy Colorlak není moc kvalitní, natíral jsem tím načaté místa na svojí škodovce (vypadal to potom jako vojenská kamufláž) ale má to životnost pár měsíců a potom to zase začne rezivět. Na auto je nejlepší epoxidová základovka, nevzpomenu si jak se jmenuje ale přečti si na techwebu článek "jak vyzrát na korozi" tam to je uvedené. Další možnost by byla použít barvu s olověným základem co sep oužívala na plechové střechy (na slunci vydrží asi 10 let) ale to nevím jestli se ještě vyrábí, byla to dost prasárna.

5.8.07, 14:07
Profil ICQ

Příspěvek 
Citace:
Synorex, stejně jako většina ostatních výrobků firmy Colorlak není moc kvalitní, natíral jsem tím načaté místa na svojí škodovce (vypadal to potom jako vojenská kamufláž) ale má to životnost pár měsíců a potom to zase začne rezivět. Na auto je nejlepší epoxidová základovka, nevzpomenu si jak se jmenuje ale přečti si na techwebu článek "jak vyzrát na korozi" tam to je uvedené. Další možnost by byla použít barvu s olověným základem co sep oužívala na plechové střechy (na slunci vydrží asi 10 let) ale to nevím jestli se ještě vyrábí, byla to dost prasárna.

Jo ten článek sem četl, píše se tam o nějaké barvě Reaktiv (kerá už se stejně nevyrábí) a ještě o nějaké... ale připadá mě to jako zbytečná piplačka zhánět nějakou supr barvu kdoví kde, navíc ta nemalý peníz. Je to jenom favorit, né žádný mercedes, Synorex mu musí stačit ;-) Navíc když se to pořádně očistí od rzi, tak to nemuže byt tak hrozné, no ne? :-)

5.8.07, 21:37
Hluchoň

Příspěvek Re: synorex
cyz píše:
mám ty barvy na autě tři roky a je to naprosto v pořádku, drží to i na bubnech, kotoučích třemnech a ocelových discích na zimu. Já nevím co chtít od barvy víc.

5.8.07, 22:04
Profil ICQ

Příspěvek Re: synorex
Já závoďáčka meju pouze ručně a to dešťovkou,pak přeleštím Sonaxem...jinak vše kromě předních blatníků je origoš.....několikrát do roka stříkaný olejem komplet a vše vytíraný táhlou vazelínou..... :D

5.8.07, 22:52
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 101 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další