| Autor |
Zpráva |
|
krysolet007
Registrován: 23.7.07, 16:19 Příspěvky: 597 Bydliště: uprostřed myšlené spojnice bodů Břeclav a Hodoš :-)
|
 ošetření dutin Favo
Zduřte, chystam se vystříkat dutiny (hlavně prahy). Ještě sem to nikdy nedělal, tudíž mám několik nejasností.
1) na diskuzi sem si všiml, že doporučujete na nástřik dutin směs rezistin + vyjetý mot. olej. Oboje mám, zajímalo by mě, jak to mám namíchat? jedna ku jedné?
2) jak se dostanu do prahů? zevnitř, když zdělám ten plast dole z prostředného sloupku tak se do prahu dostanu. Ale potřeboval bych přístup i z konců. Všiml sem si, že zespodu prahů jsou na oboch koncách víčka. Ty mám vyloupnout? Mám obavu že když je vydělám tak se mě rozpadnou v ruce, zdají se být rezavé...
3) čím aplikovat směs? Napadla mě taková ta velká lékařská stříkačka (fakt monstrózní), co se dá koupit v lékařských potřebách, na ňu bych narazil hadičku a nějak upravil konec aby to z ní jenom tak nevytékalo ale pokud možno aspoň trochu rozprašovalo...
Předem děkuji za kladné vyřízení 
_________________ Favorit 136L r.v. 1990, červená apollo 8302
|
| 1.8.07, 11:25 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Kristensen
Registrován: 24.2.07, 10:02 Příspěvky: 6765 Bydliště: Česká Třebová
|
 Re: ošetření dutin Favo
krysolet007 píše: Zduřte, chystam se vystříkat dutiny (hlavně prahy). Ještě sem to nikdy nedělal, tudíž mám několik nejasností. 1) na diskuzi sem si všiml, že doporučujete na nástřik dutin směs rezistin + vyjetý mot. olej. Oboje mám, zajímalo by mě, jak to mám namíchat? jedna ku jedné? 2) jak se dostanu do prahů? zevnitř, když zdělám ten plast dole z prostředného sloupku tak se do prahu dostanu. Ale potřeboval bych přístup i z konců. Všiml sem si, že zespodu prahů jsou na oboch koncách víčka. Ty mám vyloupnout? Mám obavu že když je vydělám tak se mě rozpadnou v ruce, zdají se být rezavé... 3) čím aplikovat směs? Napadla mě taková ta velká lékařská stříkačka (fakt monstrózní), co se dá koupit v lékařských potřebách, na ňu bych narazil hadičku a nějak upravil konec aby to z ní jenom tak nevytékalo ale pokud možno aspoň trochu rozprašovalo... Předem děkuji za kladné vyřízení 
1) namíchat s čistým olejem, pokud by to bylo moc husté je možno naředit tech benzínem, ten se z toho pak odpaří.
2) do prahu to ani jinak nejde než těma zátkama a ještě se vrtaly díry doprostřed prahu když otevřeš dveře, pak se dávaly špunty, pokud budeš stříkat i dveře tak nejlépe odčalounit, nástřik pouze dírama je neuspokojivý
3) nejlépe je alespoň 2m hadice a na konci s tryskou která má čelní dirku a ještě taky po obvodu dirky. Průměr je myslím že max 10. V hodně velké nouzi se dá použít něco jako velká fixírka na kterou nasadíš tu hadici s tryskou, nebo eventuálně pistole pro stříkání Body.
No a nezapomeň najet s celým autem nejlépe někde na plachtu protože pokud si s tím vyhraješ a pěkně to vystříkáš tak to z toho auta bude jasně kapat takový 3 dny, potom dalších x měsíců budeš moc auto mejt každej týden protože pořád to bude někde vylejzat a špinit kastli ale už to většinou nedojde na zem, no a v neposlední řadě to bude v autě krásně smrdět takže bacha při dlouhých cestách docela z toho bolí hlava, už při stříkání který ti zabere cca 1 hodinku, no a až si tímhle vším projdeš tak bude cca 1-1,5 roku v prdely a můžeš se pomalu připravovat na další stříkání  po dvou letech.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
| 1.8.07, 12:36 |
|
 |
|
krysolet007
Registrován: 23.7.07, 16:19 Příspěvky: 597 Bydliště: uprostřed myšlené spojnice bodů Břeclav a Hodoš :-)
|
dikec, něco takového sem potřeboval vědět. akorát furt nevim jak namíchat tu směs rezistin a olej.
S tím závěrem jsi mě moc nepotěšil  ale jestli to aspoň trochu pomuže tak to udělám... a za dva roky se na to už vyprdnu 
|
| 1.8.07, 13:11 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
Kristensen má naprostou pravdu, jen něco málo doplním.
V první řadě je potřeba mít před nastříkáním perfektně opravenou kastly, ne že by se rezatá nedala nastříkat, to problém není, ale jak to tam jednou pošleš, tak to při vaření hoří a aplikace barvy taky není tak snadná.
Poměr olej a rezistin, případně i olojeové ředidlo S6006 nebo v nouzi benzín - tak aby to šlo stříkat! Nesmí ti zalepovat trysku, a nesmí to bejt moc řídký, zaleží na tom, čím to budeš stříkat, to musíš jedině odzkoušet. Čím víc bude oleje, tím víc to z toho poteče, rezisitin se nalepí na stěny, olej samozřejmě taky, ale v mnohem slabší vrstvě a je víc náchylný na oplachování (zejména ve dveřích, kudy protéká voda). Olej tam dáváme proto, že krásně navzlíná do spár mezi plechy, což rezistin samotný tak dobře nezvládne. Vyjetý dávám proto, že ho nikdy není nedostatek a nemusím pak řešit co s ním.
Další věc, před stříkáním si prohlídni díry, dole ve dveřích, pod prahama , prostě všude pod autem. Skoro ze všech to poteče proudem na zem, je to škoda, sajrajty jsou drahý jako prase, navíc se v těch sračkách pak nebudeš muset válet. Když poscháníš něco, do čeho to budeš chytat, můžeš to v pohodě slejt, přecedit ( ve dveřích i jinde to nabere kupu bordelu) a poslat to do auta znova.
Nalej to do každý díry kterou potkáš, je lepší si vyházet i všecko z interiéru, včetně kufru, podlahu s tím ostatně můžeš napatlat klidně taky.
Opatrně ve sloupcích! Za jedno si nesmíš zajebat pásy, za druhý to nesmíš poslat moc pruce nahoru, jinak zničíš strop, koženkovým to spolehlivě prosákne.
Nezapomeň na motorový prostor, tam je taky dost příležitostí k vyřádění a halvně dej mezi blatníky a kastli, tam kde jsou všecky fáčka shnilý.
Hadice na stříkání nesmí bejt měkká, jinak se ti o první překážku ohne a nastříkáš kulový. Já používám hadičky z hydrokorektorů.
Do uzavřených prostor s blbým přístupem to rvi větším tlakem, ať to nalítá všude - prahy, zadní lemy, v otevřených jako jsou dveře stačí tlaku míň, jinak se ti odrazí zpátky do auta (a taky do xichtu  ). Orientačně uvádím, že používám tlaky až 10 atmosfér, ale záleží samozřejmě asi na tom, co zvládne aparatura.
Když to budeš mít roztahaný, udělej rovnou i spodek, i na něm najdeš spoustu otvorů, včetně náprav. A můžeš nastříkat i spodek - osvědčil se mě tlumexplast a na ředění opět olej, ale je to potřeba mít hustší a větší trysku co stříká jen přímo, menší tlak.
Všecko to jsou slušný jedy. Hořký jsou podobně jako fernet. V očích to taky není nic moc.
Počítej s tím, že budeš jako prase, zejména při práci na spodku, všecko to kape na tebe. Není na to potřeba nic extra, stačí hever a vlízt pod to, dobrý je něčím zakrejt kola, blbě se od toho mejou, hlavně gumy. Další věc je ta, že při tom nejspíš zničíš oblečení, který použiješ, ideální je sehnat nějakou jednorázovou kombinézu, pokrývka hlavy se taky hodí, vymejt tlumex z vlasů není sranda.
Na umytí sebe a auta (případně i okolních věcí a budov ) budeš potřebovat nejspíš techničák, a nebude ho málo.
Ptej se dál, určitě jsem na něco zapomněl.
|
| 1.8.07, 17:08 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
Registrován: 20.6.06, 17:43 Příspěvky: 17651 Bydliště: Praha západ
|
A co rikate na muj konkor 101 ve spreji? Sice to musim delat co pul rok, ale sem cistej, je to za chvili, nic k tomu neni potreba a vic vzlina nez tamta smes ... 
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
| 1.8.07, 17:16 |
|
 |
|
Kristensen
Registrován: 24.2.07, 10:02 Příspěvky: 6765 Bydliště: Česká Třebová
|
No já tam ten olej dávám z toho důvodu že pokud nastříkáš samotný resistin tak ten uschne a loupe se, tím smícháním s olejem se mu zaručí taková lepší stálost, no a tím benzínem docílíš toho že to prostě zateče všude, jinak ostatní jak psal Vít. Jo a ještě jednu věc sice to je asi samozřejmý no ale jen tak pro jistotu, jestli se v tom nechceš moc koupat tak začni odspodu, takže nejdřív uplně zespodu nosníky na podlaze atd a pak se pomalu přesouvat na prahy, lemy, dveře, přední zadní víko no a jsi pomalu u cíle.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
| 1.8.07, 17:44 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
Matthes píše: A co rikate na muj konkor 101 ve spreji? Sice to musim delat co pul rok, ale sem cistej, je to za chvili, nic k tomu neni potreba a vic vzlina nez tamta smes ... 
Myslim si že tě to vyjde dráž. No a taky mám jistý pochybnosti o tom, jeslti ten sprej má dost tlaku na to, aby to mazivo dolítalo všude, a s jistotou se bude víc vyplachovat. Na druhou stranu se určitě pěkně rozleze po plechu a mezi ně samozřejmě taky.
|
| 1.8.07, 19:23 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
Registrován: 20.6.06, 17:43 Příspěvky: 17651 Bydliště: Praha západ
|
Vít Široký píše: Matthes píše: A co rikate na muj konkor 101 ve spreji? Sice to musim delat co pul rok, ale sem cistej, je to za chvili, nic k tomu neni potreba a vic vzlina nez tamta smes ...  Myslim si že tě to vyjde dráž. No a taky mám jistý pochybnosti o tom, jeslti ten sprej má dost tlaku na to, aby to mazivo dolítalo všude, a s jistotou se bude víc vyplachovat. Na druhou stranu se určitě pěkně rozleze po plechu a mezi ně samozřejmě taky.
Vsude se dostane to jo, udelal sem na to takovej nastavec s rozprasovacem ... No vyplachuje se vic 
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
| 1.8.07, 19:27 |
|
 |
|
krysolet007
|
wow  supr návod, mistři díky.
doplňující otázky snad jenom dvě: 1) některé místa dole na podvozku jsou dost špinavé, musím je důkladně očistit než je našpléchám tim rezistinem?
2) fakt to chutná jako fernet?
Fčil se chystám zpravit rezavé místa na karoserii zvenku, hlavně prahy chcu dat do pořádku, dokud to nikde neni prohnilé. Na oškrábání barvy a rzi používám takové ty násady na vrtačku (obdoba ocelových kartáčů), jde to tím perfektně... víte co myslim? Pak ale nevim jakou vhodnou základovou barvu, ani tu na fóru sem nenašel jednoznačnou odpověď. Teď zkouším Alkyton, používali ste ho už někdo?
|
| 1.8.07, 19:29 |
|
 |
|
Martin 007
Dezertér
Registrován: 19.11.06, 17:11 Příspěvky: 12402 Bydliště: Pardubice - jihozápadní okolí
|
Jo já ted Alkytonem matlal spodek Rapida, takže můžu průběžně řikat co to dělá a nedělá.
Ale když si přečteš co ta barva má umět tak se přece nemůže nic stát ne ???
Základovka a email v jednom, pořád pružná, odolná proti jakémukoli počasí, záruka 10 let, můžeš nanášet již od 5°C atd...
Myslim, že solidní matroš...dal sem ho i na pružiny a zatim vynikající...a vydržel mi i na výfuku, ale zhnědnul...původně byl červený  ale drží tam fest...
_________________ Škoda 130 RAPID 1987 - 743.136 "Kdo nemá Rapida jistě život proklíná." UNDER RECONSTRUCTION BMW E46 330xi Touring 2001 - Objem ničím nenahradíš. Zakládající člen Coupé clubu TW Škoda 743 Forever Team Člen klubu ostrých motorů TW
|
| 1.8.07, 19:35 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
krysolet007 píše: wow  supr návod, mistři díky. doplňující otázky snad jenom dvě: 1) některé místa dole na podvozku jsou dost špinavé, musím je důkladně očistit než je našpléchám tim rezistinem? je to lepší krysolet007 píše: 2) fakt to chutná jako fernet? je to podobně hořký, ale blbě ti po tom bude mnohem dřív krysolet007 píše: Fčil se chystám zpravit rezavé místa na karoserii zvenku, hlavně prahy chcu dat do pořádku, dokud to nikde neni prohnilé. Na oškrábání barvy a rzi používám takové ty násady na vrtačku (obdoba ocelových kartáčů), jde to tím perfektně... víte co myslim? vim, ale nedělám s tím rád, dost blbě se to drží v rukách, pak to někde odskočí a něco se zničí, případně dojde k úrazu, ale účinnost je výborná, to je fakt krysolet007 píše: Pak ale nevim jakou vhodnou základovou barvu, ani tu na fóru sem nenašel jednoznačnou odpověď. zítra, když nezapomenu a půjde mě internet (zlobí), tak se ti dojdu podívat do garáže co tam mám za plechovku já, ale nic extra, obyčejná antikorozní základní barva z drogerie, světle šedá krysolet007 píše: Teď zkouším Alkyton, používali ste ho už někdo? to neznám
|
| 1.8.07, 21:18 |
|
 |
|
krysolet007
|
No já sem ten Alkyton už zkoušel a moc se mi nezdá, dneska sem odřel místo keré sem alkytonem natřel a šlo to nějak snadno dolů...
Když očistím to místo až na plech, musim použít nutně odrezovač? nebo stačí odmastit a hotovo? A co používáte na odmaštění?
|
| 1.8.07, 21:20 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
krysolet007 píše: No já sem ten Alkyton už zkoušel a moc se mi nezdá, dneska sem odřel místo keré sem alkytonem natřel a šlo to nějak snadno dolů... Když očistím to místo až na plech, musim použít nutně odrezovač? nebo stačí odmastit a hotovo? A co používáte na odmaštění? technický benzín mi zatím stačil
|
| 1.8.07, 21:26 |
|
 |
|
krysolet007
|
Vít Široký: dobroš, mrkni prosim pak do té garáže, co používáš za zázrak 
|
| 1.8.07, 21:30 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
zázrak to žádnej není, obyčejná barva za pár korun, drží ale i na kotoučích a bubnech
|
| 1.8.07, 21:37 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |