Automatický sytič Favorit
| Autor |
Zpráva |
|
P4V3LS
|
 Automatický sytič Favorit
Ahoj, prosím o radu. Mám takový problém se sytičem - nechce se vypnout. I když je auto zahřáté na provozní teplotu, sytič je stále aktivní. Nelze ho vypnout ani vytočením motoru nad 4000 ot/min. Kde by mohl být problém? Zkoušel jsem i měnit karburátor, je to stálé stejně. Co by mohlo mít na sytič vliv? Děkuji
|
| 20.2.13, 16:26 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
ventYl
|
 Re: Automatický sytič Favorit
je tu toho o tom popisane milion. hledej smudlo.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
| 20.2.13, 17:56 |
|
 |
|
varok
|
A druhý karburátor komplet i se sytičem, nebo se sytič nechal původní a měnil se jen karbec? Na samotném vypnutí sytiče se podílí hlavně bimetal. V tom víčku na bolu karbecu, po levé straně při pohledu zepředu, do kterého jdou dvě hadice chl. kapaliny je bimetal. Je to taková spirála, která má na jednom konci očko, které je nasunuté na táhlu přívěry. Občas bimetal praskne, nebo se koukněte, jestli není ten bimetal spadnutý z toho táhla. Jestli je to jak má být, tak bych se podíval, jestli nejsou spadlé takové malé pružinky, které jsou mezi tím víčkem sytiče a karbecem. Je tam taková mezera. Nebo je v předu zespodu takový šroub, který se při zapnutém sytiči opírá o zubatou rohatku. Ten když je moc vyšroubovaný, tak taky může zlobit.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 20.2.13, 18:12 |
|
 |
|
Lamač
Registrován: 8.6.10, 20:59 Příspěvky: 6464 Bydliště: Snina a okolie
|
Mýliš sa-tá skrutka robí problém,ak je veľa zašrubovaná-vtedy sa opiera o rohatku a motor má vysoké otáčky.Ak je veľa vyšrubovaná,sytič nefunguje tak jak má,resp.vôbec.Na koľkých otáčkach ti to zostáva vysieť?Máš správne nastavený voľnobeh?Prívera nad I.komorou sa ti otáča ľahko?Tak isto rohatka?Púzdro s bimetalom máš nasadené/nastavené dobre?Pri 20st teplote má byť prívera otvorená v rozmedzí 1-2mm.Poriadne vyčisti a jemne namaž silikonovým olejom ten systém s rohatkou a musí to ísť.
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ http://www.sptech.sk/
|
| 21.2.13, 00:21 |
|
 |
|
P4V3LS
|
Karburátor komplet, takže i se sytičem, zkusil jsem další karburátor, pořád ten samý problém. Co by mohlo být příčinou? Karburátor vylučuju. Teď mě zajímá hlavně to střílení do výfuku a špatný přívod paliva... nějaký falešný vzduch?
|
| 22.2.13, 13:52 |
|
 |
|
P4V3LS
|
Tak jsem nějak dojezdil,vůbec to nechce jet, natočím to, ve zvýšenejch otáčkách to drží, jakmile pustím plyn, auto zdechne. Když jsem se s tím rozjel a jel jsem, sešlápl jsem plyn, auto nejelo, ale otáčky to drželo furt. Zakže to pravděpodobně někde přisává vzduch. Nějakej nápad, na co se zaměřit? Podložka pod karburátorem je ok.
|
| 22.2.13, 16:01 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
a kde se takový sytič u favoritu nachází to ani nevím 
|
| 22.2.13, 16:23 |
|
 |
|
Mex
|
slovacek.milos: Ano Miloši neboj my víme, že se tomu správně nadává vzduchová přívěra a je to odlišnej princip od sytiče v pravým slova smyslu jako u SEDRu apod. Ale na druhou stranu jako sytič se to označuje i v Andrtovi takže tady jaksi hrajem jen se slovíčkama což onomu tazateli jaksi vůbec nepomůže. Mimochodem mě docela zaráží, že na tohle poukazuješ zrovna ty který např. běžně označuje vstřikovací jednotku u BMM jako karburátor. Pozor ne zaměňuje, ale označuje v čemž je podstatnej rozdíl. To znamená že víš o čem mluvíš resp. píšeš, ale zároveň i víš že to není správně a přesto to označení používáš což v podobném gardu je i tenhle případ.
_________________ Favorit GLXi
|
| 22.2.13, 16:27 |
|
 |
|
varok
|
Lamač: špatně jsem to napsal, myslel jsem jako když je moc zašroubovaný a rohatka o něho pořád chytá. Tedy i když už by měl být sytič vypnutý a motor by měl mít malé otáčky, tak je v podstatě stále na vysokých.
Jestli to nedrží otáčky, tak jestli není špatný ten elektroventil volnoběhu. Jestli je i ten dobrý, tak lanko plynu nebo špatně nastavená směs. Nejde jako jen vyměnit kus za kus a myslet si, že všechny motory mohou mít jakýkoliv karbec. I když v jednom autě jede, ve druhém se musí seřídit podle konkrétního motoru. Každý chce něco jiného.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 22.2.13, 17:41 |
|
 |
|
P4V3LS
|
Směs mám nastavenou na tři otáčky. Co by se mohlo stát s lankem, než prasknout a nebo váznout? Nevázne a prasklé taky není. Prostě už nevím, co by mohlo bejt za problém. Teďka nastartuju, auto je studený jako debil a sytič se zapne jen na chvíli, ujedu třeba 200 metrů od nastartování, vyšlápnu spojku, pustím plyn, a auto chcípne. Znova ho v pohodě nastartuju ale opakuje se to samý. Nenapadá mě, čím by to mohlo být. Nastavením karburátoru to není, hodil jsem tam ten, kterej tam byl původně, když to šlapalo. Teďka to prostě nešlape. Má to takovej traktorovej zvuk, ale jede to na 4 válce. Nemohlo by bejt třeba prasklý těsnění pod hlavou?
|
| 22.2.13, 19:29 |
|
 |
|
Lamač
|
Prívera sa ti otvára/zatvára tak jak má?'Ufo' je v poriadku?Kontroloval si tú skrutku a rohatku?
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ http://www.sptech.sk/
|
| 22.2.13, 20:38 |
|
 |
|
P4V3LS
|
Lamač - Hele, asi takhle. Udělám si cokoliv sám, ale karburátor je na mě trochu složitá věc  Seřídím si bohatost, volnoběh. Ale s tím, co tady píšete si vůbec nevím rady  Potřeboval bych, abyste mi to napsali víc polopatě, abych si s tím dokázal poradit. I když mám před sebou Andrta, mám co dělat, abych to pochopil z něho. Hold ten karbec je na pohled a seřizování složitá, biť na funkčnost velice jednoduchá. Takže mi spíš napiš kam šáhnout, co kde směřit, kde čím otočit a budeme si rozumět. Ale já osobně bych hledal příčinu spíš někde jinde, v nějakým těsnění, elektrice, atd., pač ten karbec, co tam je teď, tam byl původně, a šlapalo to normálně.
|
| 22.2.13, 20:45 |
|
 |
|
Lamač
|
Ok,ide ti elektrika do toho káblika,čo sa zapája do karbeca?Karbec máš ukostrený?
|
| 22.2.13, 20:58 |
|
 |
|
P4V3LS
|
Lamač - karbec je ukostřenej, zejtra to celý obejdu multimetrem, abych si byl jistej aspoň tou elektrikou.
Ale tam proud teče, jinak by ten odpojovač necvakal. To jsem už zkoušel.
|
| 22.2.13, 21:01 |
|
 |
|
P4V3LS
|
Tak kucí, trochu jsem to obešel multimetrem a podle Andrta jsem měřil termoventil. Sice nevím, jestli ten by na ten problém mohl mít vliv, ale naměřil jsem celkem zvláštní hodnoty. Při zapnutém zapalování jsem na vodiči k termoventilu naměřil nějakých 25,6V a když jsem měřil termoventil odporově, tak jsem na něm naměřil nějakých 26 ohmů? :O Odpory moc měřit neumím, ale na multimetru jsem zadal nejmenší hodnotu odporu, která tam jde a to bylo „200“. Asi jsem ale blbě měřil, co? Jinak těch 25,6V jsem naměřil na 100% dobře.
|
| 23.2.13, 11:14 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |