Jaká je nejlepší ochrana??
| Autor |
Zpráva |
|
Serifus
>>Ing. Ředitel Zeměkoule<<
|
Serifus píše: kwiko píše: Martin 007 píše: Šemik píše: To je princip diskuse  Dobrá  Hlavne si nemusel zmazat tvoj celkom inteligeny prispevok o 21. storoci, a ze preto doporucujes vosk. Sherifus: Ja by som to umyl od prachu a 2-3x prestriekal voskom ML v spreji a uz sa nestaral. Olej by som nepouzival, v lete moze zacat vytekat alebo smrdiet (+ochrana zivotneho prostredia) Právě. To bude vytékat a smrdět. Zaparkuju na dvoře a budu tam mít fleky od voleje... Toho se obávám... Vyjetej olej je kyselej? Co to je za nesmysl? Jak by se asi okyselil? To jsem v životě neslyšel. Schválně si koupím lakmusový papírky a zkusim to. Dle mě blbost.
Tak jsem se konečně dostal k těm lakmusoovejm papírkům... Namočil jsem jeden do vyjetýho oleje a hádejte co? Byl černej! Bohužel taková barva na stupnici kyselosti neni.  Zkusil jsem počkat, jestli to nějak nevybledne. A ono ne. Je furt černej. Tudíž padá snaha dokázat, jak to s tím olejem je. Faktem zůstává, že se kyselost olejů měří trošku jinou metodou...  A taky, že vyjeté oleje skutečně vesměs obsahují kyseliny. Stačí si to přečíst v sekci Komentáře odborníků na www.oleje.cz Otázkou je, jestli kyselost skutečně podporuje korozi... 
_________________ ŠKODA 105L, r.v.1984 - NEJLEPŠÍ KÁRA
EX ŠKODA FAVORIT 136L, r.v.1991
BMW E34 525i, r.v.1994 Plná Palba 11,6l/100km
|
| 25.7.09, 15:01 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
NOVON
Registrován: 15.7.08, 21:08 Příspěvky: 1841 Bydliště: KOPŘIVNICE
|
Serifus píše: Serifus píše: kwiko píše: Martin 007 píše: Šemik píše: To je princip diskuse  Dobrá  Hlavne si nemusel zmazat tvoj celkom inteligeny prispevok o 21. storoci, a ze preto doporucujes vosk. Sherifus: Ja by som to umyl od prachu a 2-3x prestriekal voskom ML v spreji a uz sa nestaral. Olej by som nepouzival, v lete moze zacat vytekat alebo smrdiet (+ochrana zivotneho prostredia) Právě. To bude vytékat a smrdět. Zaparkuju na dvoře a budu tam mít fleky od voleje... Toho se obávám... Vyjetej olej je kyselej? Co to je za nesmysl? Jak by se asi okyselil? To jsem v životě neslyšel. Schválně si koupím lakmusový papírky a zkusim to. Dle mě blbost.Vyjetý olej je kyselý,protože obsahuje hodně síry,která vzniká při spalování benzínu...Nebo se pletu??? Tak jsem se konečně dostal k těm lakmusoovejm papírkům... Namočil jsem jeden do vyjetýho oleje a hádejte co? Byl černej! Bohužel taková barva na stupnici kyselosti neni.  Zkusil jsem počkat, jestli to nějak nevybledne. A ono ne. Je furt černej. Tudíž padá snaha dokázat, jak to s tím olejem je. Faktem zůstává, že se kyselost olejů měří trošku jinou metodou...  A taky, že vyjeté oleje skutečně vesměs obsahují kyseliny. Stačí si to přečíst v sekci Komentáře odborníků na www.oleje.cz Otázkou je, jestli kyselost skutečně podporuje korozi...  
_________________ "AUDI 80 B3 1.8S 66kW,150Nm, r.v.90..LPG+ FLASH LUBE VALVE SAVER..
|
| 25.7.09, 17:24 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
nešlo by to nějak naředit destilkou ? 
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 25.7.09, 18:41 |
|
 |
|
DcSpeedi
|
když je řeč o tlumexu tak jaký k čemu je ?
co vím tak je Plast a Special
_________________ Favorit 135L r.v. 92 -ex 146 1.6 r.v. 98 - ex Octavia 1.9 tdi 81kw r.v. 01
|
| 23.10.09, 21:43 |
|
 |
|
Milos
Registrován: 28.11.06, 13:39 Příspěvky: 157 Bydliště: Zhoř 21 okr.Chrudim
|
Tak jsem se konečně dostal k těm lakmusoovejm papírkům... Namočil jsem jeden do vyjetýho oleje a hádejte co? Byl černej! Bohužel taková barva na stupnici kyselosti neni.  Zkusil jsem počkat, jestli to nějak nevybledne. A ono ne. Je furt černej. Tudíž padá snaha dokázat, jak to s tím olejem je. Faktem zůstává, že se kyselost olejů měří trošku jinou metodou...  A taky, že vyjeté oleje skutečně vesměs obsahují kyseliny. Stačí si to přečíst v sekci Komentáře odborníků na www.oleje.cz Otázkou je, jestli kyselost skutečně podporuje korozi...  [/quote]
To si asi děláš srandu,ne?Pochybuješ nad tím,jestli kyselost podporuje korozi?  Nalej si jakoukoliv kyselinu do kufru a uvidíš!!!
|
| 15.2.10, 22:20 |
|
 |
|
hruska05
Registrován: 11.2.11, 21:27 Příspěvky: 38 Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
|
 Re:
KrejciBenjamin píše: V létě se chystám udělat nový nátěr spodku na rapidu a chtěl jsem se poradit. Je tam původní plastizol, který je například na koncích podběhů lehce odchlíplý přetíraný konkoren 500. Bude nejlepší na celém spodku oškrábat plastizol na plech, odmastit, základovka a Tlumex? Děkuji NOVON píše: Oškrábej jen to co se odlupuje,pak základ a min 3 vrstvy Tlumexu.. NOVON píše: KrejciBenjamin píše: a nebude nejlepší alespoň u podběhů, sundat ten plastizol? Alespoň bych viděl jake to je pod tím. No pokud se ti chce,tak to udělej:-)..,ale jak říkám,pokud se to neodlupuje,tak je to zbytečná dřina...ale na to příjdeš:-)..PLASTISOL-stříkáná plastická směs za horka... Mám ten istý problém.... plastizol sa mi už úplne odlupuje. To čo je povolené sa dá odlupnúť rukou ale jak dať dole to čo ešte drží ? s flexou a kartáčom je to oničom a ešte som bol aj biely jak murár  poradte nejakú dobrú fintu jak dat ten plastizol dole. Díky 
_________________ Škoda 120LS - (r.v. 1985, 4q, hnedá farba, 742.120, palubovka rapid, volant Kolínské nástrojárny, výstuha Speedpro) Škoda Octavia 1.6 - (rodinné vozítko)
|
| 25.8.12, 13:12 |
|
 |
|
CROWACK
Registrován: 4.3.07, 22:36 Příspěvky: 10254 Bydliště: kósek vod Jevička
|
 Re: Jaká je nejlepší ochrana??
horkovzdušná pistole + špachtle (ale musíš dobře větrat, smrdi to jak bolavá noha)
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
| 25.8.12, 14:00 |
|
 |
|
hruska05
|
CROWACK píše: horkovzdušná pistole + špachtle (ale musíš dobře větrat, smrdi to jak bolavá noha) Díky moc 
_________________ Škoda 120LS - (r.v. 1985, 4q, hnedá farba, 742.120, palubovka rapid, volant Kolínské nástrojárny, výstuha Speedpro) Škoda Octavia 1.6 - (rodinné vozítko)
|
| 25.8.12, 14:14 |
|
 |
|
hruska05
|
Takže konečne som zohnal tú horkovzdušnú pištol, ale napadla ma jedna vec..... budem dávat dole plastizol aj z vnútra zadného blatníka (tam sa mi to najviac odlupuje  ). Chcem sa spýtať či nieje nebezpečné pracovať popri hrdle nádrže a pri benzínovom potrubí (stále sa bavíme o motorovom priestore). Nechcem aby mi celá shade j*bla  díky PS: ospravedlnujem sa za debilnú otázku...
|
| 28.8.12, 21:49 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |