| Autor |
Zpráva |
|
shrekzv
|
 Re: LPG tutorial :)
co sa lpg volnobehu tyka, odpoj predhrev motoru od vyfuku, s tymto som mal problem velky, velmi teply vzduch a motor nemal otacky na lpg a ani som to nesiel nastavit, akonahle som to odpojil vsetko ok zakladny predpoklad splnas - najprv to musi ist na benzin  a ako to nastavit, predpokladam ze mas jednu skrutku na hadici, otvoris na dake 2 otacky, tu sa jedna len o prietok plynu, ta 3000 otackova metoda mi pride ako kktina jazdil som na sedri na 8,5l na 136 motore  s lekrom sa nejdem pod 10 dostat, potom si naladis sroub na reduktore - bohatost zmesi aby si mal max otacky, vsetko samozrejme pri zohriatom motore ak ti to bude strielat kusok to dotiahnes, asi, a potom hura sa previest a ladis na hadici po 1/4 otacky na hadici kym to nepojde k tvojej spokojnosti co sa liatinovej hlavy tyka - zaklepavanie ventilov do hlavy, treba si castejsie kontrolovat nastavenie, aby ti daktory nepodpalilo v priebehu nie velmi vela km  susedovi tak zaklepalo ventil ze uz nebolo mozne nastavit  , cize odporucam prechod na 136 motor cim skor
_________________ Škoda 105 S, rv.86 - raz to bude ulozenka Volkswagen Caravelle, rv.97, VR6, LPG - Spotrebak www.pixsite.net
|
| 29.4.12, 09:28 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
MOLSO
|
volaco som precital este pred kupou, hadica je vyhodená ako prvá vec, termostaticka klapka vyhodená, diera v pálke na hadicu prelepená a nový vzduchový filter nahodený  Základný predpoklad bol tiež splnený ....  2 otacky od uzavretej polohy ? no tak to by asi nemalo sancu ani nastartovat  tam bolo 6-7 otacok od uzavretej polohy .... ale vyskúšam  liatinovu hlavu chapem, ventily kontrolujem každú chvílu, a pripravuje sa jeden krásny 8kanál, akurát s podrezanou žilou a svalom ovladajucim malíček sa ten motor strašne ťažko skladá  budem musieť vydržať nejako minimálne do výplaty, 9.5. mi dajú dole dlahu a potom to vypukne 
_________________ Draxo 105 L ... smädné kone Šporhelt 120L - samochodné približovadlo LPG
|
| 29.4.12, 12:25 |
|
 |
|
shrekzv
|
ako tie 2 otacky na hadici su take zakladne minimum  na tom reduktore tak musis skusat...ze kedy to bude bezat....a ked to bude bezat tak doladit
_________________ Škoda 105 S, rv.86 - raz to bude ulozenka Volkswagen Caravelle, rv.97, VR6, LPG - Spotrebak www.pixsite.net
|
| 29.4.12, 19:03 |
|
 |
|
MOLSO
|
Tak som na to všetko prišiel, hlavným problémombola asi netesnosť karbecu / niečoho... cele som to rozobral a skontorloval rovinnosť, skladal maximálne dôsledne a všade išla slabučká vrstva silikonu. Nastavil som ventily (výfukove samozrejme zaklepané - po týždni  ) a to nastavenie je už potom jednoduché - nastaviť volnobežné otáčky, a potom povoliť hadicu tak, aby to išlo nejak slušne.
_________________ Draxo 105 L ... smädné kone Šporhelt 120L - samochodné približovadlo LPG
|
| 3.5.12, 15:50 |
|
 |
|
darklord
|
kolko km nabehas za tyzden ze sa to tak strasne zaklepava?
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
| 3.5.12, 16:39 |
|
 |
|
MOLSO
|
vies co mozno 200 km som najazdil ? som nastavil na vyfukacoch volu 0,30 nech je tam rezerva 
|
| 3.5.12, 18:11 |
|
 |
|
BJdudo
|
hodně pouční .... tak čím dále tím více se mi to LPG zdá...
|
| 27.6.12, 10:28 |
|
 |
|
Kachnis
Moderátor
Registrován: 8.6.06, 11:31 Příspěvky: 10608 Bydliště: Strupčice-Chomutovsko
|
co se tyce rozdilu mezi elektronickym a podtlakovym ovladanim zplynovace, znam oba, na svem mam ten elektronicky a neni s nim problem..automaticke nasyceni funguje dobre, pokud potrebuji cvrnknout vic, jen 2x zapnu zapalovani a je to.. pokud to nekomu vadi, da se cvrnkatko s casovym rele odpojit, je to ta horni civka na zplynovaci  . Lovato pouzivalo podtlak, BRC jiz elektriku..
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
| 28.6.12, 23:04 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |