v Petřvaldě u Karviné je prodejna na brzdy ale ptal jsem se na ty samé co sháníš ty a mají tam průhlednou a nechali ji 3 močit v brzdovce a přežila to, ale nebral jsem ji zatím.
edit: zmizla nám tam jednotka, 3 dny
_________________ Škoda 120L, 1987 - studentské auto, EDIT: už to není studentské auto. Udržuji vůz v pojízdně chátrajícím stavu Dacia Dokker, 2015 - rodinné auto
Naposledy upravil Hiro dne 29.5.12, 19:43, celkově upraveno 1
Re: JeeRKa - Rapid 135 , rv. 89
já to tady sleduju občas. Ad třmeny. Pokud ty dosedací plochy nenamatláš barvou a dáš nové kroužky, nemá to proč netěsnit. A hadice jsem použil stejné jako origo, s tím opletem. Zatím se nerosí.
_________________ Škoda Rapid '19 TSi 70kW Polo Fox '85 29kW
gumičky jsem dal nové všechny brzdy nematlám .. vím že natřené na červeno brzdí rychleji ale mě bude do nového laku (x let ) stačit origo ... .. brzdovka tam zatím není tak nevím, ale vypadalo to bezproblémově
... zítra mám volno tak se projdu po Opavě po prodejnách ... kdyžtak nařežu ty hadice ze 120 ... to taky musí přece vydržet a stejně je to za deklem tak to vidět nejde
_________________ ŠkodaRAPID- 135(1988)Jeden z1 272kusů!Fotky BMWE36 318i touring (1996) Jeden z miliónů křápů ...Fotky Manet Korado (1998) - Puch SupermaxiFotky + Babetta 210 (1986) - Pekelný strojFotky
hadičky trubka-brzdič maj vnitřní průměr tak 2mm, je to tlaková hadice... takže ji na nádržku nenasadíš, leda bys jí předem upravil vrtákem na vhodnej průměr
tak jsem to dal dokupy ... dolil brzdovku ... a odvzušňujem ... ale ... při šlapání na pedál se děje to co je ve videu (když sešlápnu pedál cca za polovinu dráhy, lupne to a pedál jde z ničeho nic zlehka ... dokud ho neuvolním za cca 2/5 dráhy .. ) .. a nešlo mi to odvzdušnit ... myslel jsem že je k.o. HBV .. měnil jsem v něm gumičky, ale vnitřek se mi zdál nějaký pokřivený, nebyl jsem si jistý jestli bude fungovat ... no... namontoval jsem nový a problém přetrvává ... teda ... znova odvzušnit jsem nezkoušel ... má to smysl? ... a dotaz .. jak zkontrolovat a seřídit mrtvý chod pedálu? .. pokud se dá...
_________________ ŠkodaRAPID- 135(1988)Jeden z1 272kusů!Fotky BMWE36 318i touring (1996) Jeden z miliónů křápů ...Fotky Manet Korado (1998) - Puch SupermaxiFotky + Babetta 210 (1986) - Pekelný strojFotky
tak toto mě udělal HBV po výměně komplet zadku...dal sem nový HBV a už dobré. Odvzdušnit ho a pak jít na jednotlivé kola. Další poznatek je že když je HBV 19mm a zadní prasata 22 tak jde pedál dost nízko na můj vkus...ale zas to brzí o neco líp asi Ten nový HBV bylo co za výrobce?
_________________ Škoda 135 Rapid Ford S-max TDCi Volvo S60 AWDoff 2.4T Škoda 742 Forever Team Škoda TW Coupe Club
no, se starym, novym i bez hbv se to chova stejne ... vzadu prasata jsou 19 ... hbv je vika ... podle me je problem nekde v pedalu .. ale nevim jak to je vyresene a co se tam da posrat, seridit atd...
12.6.12, 12:30
Josef.Radocha
Dezertér 2
Registrován: 19.2.08, 15:50 Příspěvky: 8497 Bydliště: Kvasiny - jak už bylo řečeno domov těch nej Škodovek
a když narazí trn posilovače na HBV?
_________________ V životě je nejhorší srážka s BLBCEM!!
RAPID 130 POWER FOREVER!!!
Vehiklů mám docela dost a ještě víc jsem jich vlastnil.
no, vzhledem k tomu ze i bez hbv se to chova stejne, tak to muze byt ten posilovac, ne? auto uz 2-3 roky nejezdi. .. tak zeby se tim odjebal? ... i kdyz zda se mi ze kdyz to jeste jezdilo ze mi prestal i posilovac fungovat.. ale myslel jsem ze to bylo ko hadici kterou jsem menil ...
edit: jak to mam seřídit? ... mám ten trn vyšroubovat víc nebo míň ? ... právě nevím jak to změřit :/ ...
12.6.12, 20:04
Josef.Radocha
Dezertér 2
Registrován: 19.2.08, 15:50 Příspěvky: 8497 Bydliště: Kvasiny - jak už bylo řečeno domov těch nej Škodovek
je na to pripravek, ale myslim, ze bude jednodussi vymenit celou pedaovku a budes mit klid...
_________________ V životě je nejhorší srážka s BLBCEM!!
RAPID 130 POWER FOREVER!!!
Vehiklů mám docela dost a ještě víc jsem jich vlastnil.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků