Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 28.4.26, 06:21

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 47 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
 Billy Bob Bean - Felicia LXi 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: Billy Bob Bean - Felicia LXi
Plány 2012:

- Lepší výfuk - svody favorit karburátor + střed trubka JP + konec asi originál, nevím jakou úroveň hluku snesu
- Poléčit korozi
- Lépe brzdící zadek
- HP Sporting
- Čepy přední nápravy
- Silenty přední a zadní nápravy
- Silenty na motoru
- Opravit řazení
- Záměna BMM za MPI a ostřejší vačka.
- házet víc fotek na rajče a následně na fórum

Je toho dost, opravu kastle plánuju až pozdějc, někdy září - říjen. Zatím zkusím svépomocí nějak ozdravit puchýřky na dveřích a jiných místech. Doufám, že to není durch, vypadá to ještě relativně ok.
Z výfuku mám koupený favorití svody z karbecové verze a navařenou matku na lambda nesmysl. Na FK byly favorití svody hodnoceny velice kladně oproti té parodii na svody z felicie. Toš uvidím.
Na zadní nápravě nechám bubny, do pryč půjdou ty omezovače tlaku. Jaká varianta ještě nevím, jestli trubky půjdu napojit napřímo nebo vykuchám vnitřek z toho omezováku. Ještě mám sehnaný omezovače z fáva. Doufám, že to má stejné závity jak fel. kuchnul bych ty a feldí si nechal co kdyby STK.
Pokud bych nakonec přahazoval BMM na MPI tak stále nemám jasno který upravce jednotky, jestli Mr. Cimbu nebo Motor Excel. Cimbu mám teď.
Zatím mám vyzkoušeno, že se mi MPI jednotka funguje v autě. Stačí jen přecvaknout motorový svazek. Horší to je spárovat s IMMO. VAGem se mi to nedaří poléčit, asi budu muset někoho zkusit ukecat, třeba za 2 flašky 15° Kvasara.

Výroba hlikových celosvařených motokufrů BEGR

Naposledy upravil Billy Bob Bean dne 11.4.12, 21:24, celkově upraveno 1

10.4.12, 20:20
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Billy Bob Bean píše:
Na FK byly favorití svody hodnoceny velice kladně oproti té parodii na svody z felicie. Toš uvidím.

Felicia BMM má dle mě úplně stejné svody jako Favorit.

Billy Bob Bean píše:
Na zadní nápravě nechám bubny, do pryč půjdou ty omezovače tlaku. Jaká varianta ještě nevím, jestli trubky půjdu napojit napřímo nebo vykuchám vnitřek z toho omezováku. Ještě mám sehnaný omezovače z fáva.

To se chceš v první mokré zatáčce zabít?

10.4.12, 21:38

Ne, ne. Felicie má krátký svody kvůli katu. 2 trubky se sbíhají do jedné kousek před lambdou, která je cca 25 cm od příruby. Fávo karbec to má až po zhruba metru.
Felicie
Obrázek

Favorit karbec
Obrázek

Nevěřím že bubny budou brzdit tak silně, už jsem viděl pár magorů s kotoučovkou vzadu z golfa a ve předu feldí brzdy. Vyzkouším a uvidím.

Dnes jsem úspěšně demontoval udělátorem ventily z náhradní MPI hlavy. 19 klíč Tona s vyvrtanou dírou je ten správnej nástroj. Teď ještě vymyslet co s tou hlavou, jestli jen srovnat a třeba lehoučce snížit, ale určitě udělat očistu kanálů, jsou zanesený až hamba.
Hodně kouzelný mi přijde mazání dříků ventilů ve vodítkách, jakým způsobem se to maže? To stačí těch několik málo pl (piko llitrů) co třeba propustí gufera? Asi ano.

11.4.12, 21:23
Profil ICQ

Příspěvek 
Tak to pak jo. :)

11.4.12, 23:50

Už začínám dávat dohromady nový výfuk.
V litinových parohách jsem zvětšil díry ze strany hlavy na velikost těsnění. Nějaké lícování podle mě nemá smysl, když v tom těsnění jsou díry jak do ..... Plyny aspoň nebudou narážet na hranu litiny, jak to bylo doposud. V některých místech se hrana té díry posunula o 3 mm. Kanály jsem trochu zkoušel brousit, ale moc to nejde, takže jsou jen zbavený sazí a jen ty opravdu největší nerovnosti zmizely.
Člověk u toho hezky pronikne do tajů ženské masturbace. :D

Obrázek

Obrázek

Co mě fakt štve, tak že mám štefty na litině s poškozenýma závitama. Povedlo se mi na to natočit 2 matky kontra, horkovzdušnou pistolí jsem to řádně rozpáli a ani se to nehne. :shock: O víkendu budu muset přesvědčit tatu ať mi tam ty matky naboduje.

Favorití svody už mám taky hotový. MAtka pro lambdu je z š105 - matice zadní poloosy, to ozubení je stočený na soustruhu. Opět tam mám upravené díry ze směru od parohů na velikost děr v těsnění.

Obrázek

Obrázek

Zbytek fotek: http://billybobbean.rajce.idnes.cz/Vyfuk/#

Střední díl výfuku jsem koupil rouru JP bez tlumiče na favorita. Už to chce jen koupit novej konec a můžu začít montovat.
Mám koupený ještě jedno sání na BMM a pokouším se přeleštit kanály. Ty 2 krajní kanály se dají vcelku přesvědčit, ale ty vnitřní mají hodně ostrý ohyb a moc to nejde.
Nedokážu si vůbec představit jak se jim povedlo vytvořit takto komplikovaný dutý odlitek, no o hlavě ani nemluvim.

Včera jsem si ještě všimnul, že mám roztrhané obě manžety na řízení a na řazení u převodovky je taky v po smrti. Asi když budu měnit manžety na tom řízení tak by to chtělo udělat asi i nějakej repas, když ho budu vytahovat a měnit ty gumy ve kterejch drží.

17.5.12, 13:02
Profil ICQ

Motor budes davat komplet druhy pri tej zamene BMM/MPi alebo budes len kuchat? Ako budes riesit potom snimac klepania, tak ho umiestnis?

17.5.12, 21:28
Profil Zobrazit autorovy stránky
Dřevák na focení, neumí ostřit

zezadu na motoru je nálitek tam se dá snadno umístit

17.5.12, 22:05
Profil ICQ

Můj blok tam žádný nálitek nemá, anebo jsem ho nenašel. Nicméně je to jen detail, protože tak jak je ten snímač umístěnej, tak je tam velká masa hliníku a není problém na to díru vyvrtat. Motor měnit nechci, je to naprosto zbytečný. Jen budu dávat MPI hlavu s 7 mm ventilama.
Ale zatím nevím kdy budu ten MPI cákač dávat. Vůbec se mi nechce měnit setrvák :) . Ono to BMM nejede zase tak špatně, jen bych řekl, že se jednotka až moc rychle adaptuje na dědkovskou jízdu. Přes týden jezdím jako dědek a o víkendu když to chci řádně protáhnout, tak to zas nechce jet protože si myslí, že dědek za volantem dostal infarkt a spadla mu noha na plyn.

Asi mi něco odchází na nápravě. Původně jsem si myslel, že to se stále vlní naše silnice, ale byl jsem včera v rakousku a dělá to taky. Když jedu 80 - 100, tak mi jakoby trochu "skáče" čumák auta. NAjednou jako by byly kola šišatý. A je jedno jestli to je pod plynem anebo na neutrál. Volant necuká.

18.5.12, 08:58
Profil ICQ
Ignorant pravidel

tlumice na odchodu a tim odskakane gumy

18.5.12, 09:09

Monroe je takový shit, že vydrží 25000 km? Já právě myslel, že tam budou v pytli buď silenty nebo čepy, ale když zalomcuju s kolem, tak drží, anebo moje nezkušený ruce nic nepoznaj.

18.5.12, 09:29
Profil ICQ

je to přímo pod svodama

18.5.12, 09:39
Profil ICQ

Zakoupen poslední díl výfukové skládačky - koncový díl. V krámě měl maník jen megashit walker. Provedení mi přijde o několik tříd horší než u favoritích svodů tyll. Svařuje celá čínská rodina, kojí u toho děcka, výfuky z plechů na konzervy. Hnus velebnosti. Asi se budu stydět, že jsem to vůbec byl ochotný koupit.

20.5.12, 03:00
Profil ICQ

to už radši starline

20.5.12, 10:26
Profil ICQ

Výfuk je na místě. Dalo mi to vcelku zabrat, starej výfuk byl do sebe komplet všude zarezlej a nechtěl pustit.
Inženýři ze škodovky mě vůbec nepotěšili. Kvůli litinovejm parohům oddělávat sání a ještě k tomu se oddělává tak na ko**t.
Na favo svodech to chtělo matku na lambdu ještě pootočit, vychází to úplně nahovno drátama cenťák od úchytu řízení. Jsem zvědavej jak dlouho to vydrží než se to urve, naštěstí se motor naklání dozadu jen při zběsilým couvání.
Pak by mě zajímalo kde soudruzi z firmy walker udělali chybu, jejich úžasný výfuk čumí skoro 10 čísel za nárazník, o tom, že neseděl úchyt se asi bavit nemusím. Nejvíc mě sere, že se ta packa opírá o konstrukci tažnýho a mlátí o něj. Anebo Pavlíček udělal tu průchozí rouru moc dlouhou. Zítra to ještě rozdělám a zkusím střed o pár cm zkrátit, třeba to bude nakonec ok. Stejně bude zítra opáčko, protože ze sání mi chčije voda, plochy byly očištěný a stejnak. Silikon to jistí.

Ze zvukového projevu jsem trochu zklamanej, konec začíná plechově rezonovat někde kolem 2500 otáček. Hádám, že tam jsou ty přepážky jen naházený. Co se týká výkonu tak se mi to zdá být lepší než serie, v testovacích kopcích se mi dařilo stále lehce zrychlovat, se serií jsem tam lehce vytrácel rychlost.

30.5.12, 22:07
Profil ICQ

Billy Bob Bean píše:
Svařuje celá čínská rodina, kojí u toho děcka, výfuky z plechů na konzervy....

Tak teraz si to zaklincoval :)

31.5.12, 16:45
Profil Zobrazit autorovy stránky
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 47 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další