|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 15 ] |
|
Vplyv teploty v garáži...a čo plachta? Aká?
| Autor |
Zpráva |
|
ferrari
Registrován: 7.5.06, 20:16 Příspěvky: 9236 Bydliště: Partizánske
|
 Vplyv teploty v garáži...a čo plachta? Aká?
Ako tak kukám von, je kosa, mrzne, je sneh, brečka, ľad, tak ma napadlo, aká je vlastne správna teplota v garáži, aby auto nehnilo. totiž je známy fakt, že vykurovaná garáž je nevhodná, lebo pri vyššej teplote rýchlešie prebieha korózia, navyše cez zimu podporená soľou. Ale aká teplota by teda mala byť v garáži? Taká, ako vonku, Či?
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
Naposledy upravil ferrari dne 23.1.12, 21:22, celkově upraveno 1
|
| 17.1.12, 14:50 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
MATTESS
|
 Re: Vplyv teploty v garáži
Pro denní auto je ideální přístřešek. I venkovní garáž (myšleno mimo dům) bez topení občas způsobí orosení auta po vyjetí ven, když je určitý rozdíl teplot. Letos plánuju přístřešek postavit. Jen vyřešit, kde  Rozmístění na pozemku je nanic
_________________ člen Coupé clubu TW fotky https://mattess00.rajce.idnes.cz/
|
| 17.1.12, 14:57 |
|
 |
|
Bukaj
|
Záleží na mnoha faktorech - garáž zděná, betonová, plechová, dřevěná, auto v ní jen uskladněné přes zimu, nebo i v zimě (soli) ježděné atd. Pokud máš auto pouze uskladněné, je nejlepší garáž se stálou celoroční teplotou a vlhkostí (například garáž pod rodinným domkem, vytápěná). Toto řešení je dobré i pro auto ježděné v dešti a sněhu, ale bez chemického posypu! Voda se rychle vypaří ve vytápěné suché garáži. Nevytápěná garáž je nejlepší nějaké dobře větraná, třeba stodola, nebo plechová bouda s dostatečnou ventilací, u zděných a hlavně betonových řadových garáží je v zimě problém s vlhkostí vzduchu, zvláště pokud tam další a další taháš s autem ježděným v plískanicích. U takovýchto garáží může nastat problém i při uskladnění vozu přes zimu, když na jaře se udělá hezky a chcete se poprvé projet, tak do promrzlé garáže se po otevření dveří dostane teplý vzduch s velkým množstvím rozpuštěné vody, která i v suché garáži ihned zkondenzuje na úplně všem (hlavně na plechových částech auta, a to i v dutinách...). Tohle se mi stalo vloni na jaře, otevřel jsem garáž, venku teplo, vevnitř zima a najednou auto mokrý, že z něj začalo týct  Pak jsem celý víkend větral, aby to vyschlo...
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde...  Škoda 742 Forever Team
|
| 17.1.12, 15:05 |
|
 |
|
MATTESS
|
No nevím, jestli je teplá garáž vhodná na denně používané auto. Ikdyž nebude nikde sůl, tak se 2x denně orosí náhlou změnou teploty. A to moc ideální není. Jelikož mam Rapida v garáži mimo dům, na jaře pomalu srovnávám teploty. Jednou mi táta udělal to samé, že otevřel garáž naplno a celé auto se orosilo 
_________________ člen Coupé clubu TW fotky https://mattess00.rajce.idnes.cz/
|
| 17.1.12, 15:18 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
já to vidím na přístřešek kterým profukuje garáž je na nic, kdo jezdí jen když je hezky jednou za měsíc tak garáž ano 
|
| 17.1.12, 17:01 |
|
 |
|
ferrari
|
Som si to tak nejak aj myslel...mám totiž garáž, ktorá je radová a má jamu, a teda v nej nikdy nemrzne, aj keď nie je vykurovaná...vetraná by mohla byť, má mriežku aj hore, aj dole, ešte nikdy som nepozoroval, žeby sa auto po otvorení orosilo...je tam cez zimu relatívne stála teplota niekde tesne nad nulou, bežne 2-8 st.
Presne to ma napadlo, že to striedanie teplôt je najhoršie - rosia sa dutiny...ale zas, nejazdím každý deň, no.
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
| 17.1.12, 18:31 |
|
 |
|
chemer
Moderátor
|
Já mám zděnou garáž s plechovými vraty v kterých jsou také větrací otvory. Ale i tak, když dám v -8 auto do garáže, ráno ho tam najdu při 0 - 2 stupních.
|
| 17.1.12, 18:36 |
|
 |
|
big.jedla
|
já mám v garáži cca 8stupňů při dnešních teplotách a při denním ježdění do práce můžu potvrdit že auto ja prakticky neustále mokré... když ve 4hodiny přijedu domů tak do rána je v garáži ledatak potopa ale nestihne to uschnout... takže to vidím, že je lepší stát venku a ráno oškrabat než stát pořád ve vlhkém prostředí. jinak tady: http://majstudio.kx.cz/graf.phpse můžete podívat na průběhy teploty v mé garáži v rodinném domku  špičky jsou vždy tam, kdy jsem přijel domů. V budoucnu to bude venkovní teploměr, ale momentálně je asi od 2.ledna umístěn v garáži
_________________ Škoda Felicia 1.3Mpi/50kW/Cimbu chip, 7/96 http:\\jedla.kx.cz
|
| 17.1.12, 20:38 |
|
 |
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
nejlepsi je studeny odchov pod pristreskem nebo proste venku na vetru desti
_________________ otec: Fobia Sedan HTP  m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže - 7.1.25 posledni cesta
|
| 17.1.12, 22:02 |
|
 |
|
Kachnis
Moderátor
Registrován: 8.6.06, 11:31 Příspěvky: 10611 Bydliště: Strupčice-Chomutovsko
|
na denni jezdeni mam garaz zdenou ovsem bez vrat a na zadni stene je u podlahy otvor 24x38cm , takze auto neni namrzle, teplota v garazi = teplota venku +-2°C. Na praci mam garaz zateplenou s obcasnym vytapenim, auto odtamtud nevyjizdi. Skladove garaze mam otevrene, pod strechou neutesnene, takze jimy muze profukovat a teplota je +- stejna s venkovni, jen na auto nejde svetlo a voda..
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
| 22.1.12, 17:40 |
|
 |
|
ferrari
|
 Re: Vplyv teploty v garáži...a čo plachta? Aká?
Hm, a čo plachta, aká je lepšia? Myslím, že taká úplne nepriedušná, akoby igelitová je nachuja, ja mám takú šuštiakovú, ona je priedušná, aj trochu presiakavá...ale neprejde cez ňu toľko vody, žeby to zatieklo kade-tade...
|
| 23.1.12, 21:23 |
|
 |
|
paži
|
plachta pro přikrytí v garáži nebo plachta na ven?
|
| 23.1.12, 21:35 |
|
 |
|
Bukaj
|
V suché garáži plachta proti prachu ano (stačí jemná prodyšná), ale venku je opravdu lepší nechat auto větrat bez omezení, jen přes léto chránit proti slunci. Ono i pod plachtou se auto dokáže hezky orosit, když přijde fronta a rychlá změna počasí - a pod plachtou hůře vysychá. Když mi stálo na zahradě MB pod prodyšnou plachtou, tak vevnitř bylo vždycky takové zatuchlé vlhko. Je to vlhkostí, vzlínající ze země a srážející se na plachtě. Dost by tento jev zmírnila či vyloučila zpevněná nepropustná plocha (asfalt) - skrz ní se nedostane půdní vlhkost na povrch. Ale na zemině, štěrku, trávníku, zámkové dlažbě atd je vždy nejlepší ničím auto nezakrývat, maximálně zastínit proti přímému slunečnímu svitu 
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde...  Škoda 742 Forever Team
|
| 23.1.12, 21:58 |
|
 |
|
fatal
rejpal
|
Hlavně nedávat neprodyšnou plachtu na vlhké auto... Jinak v suché garáži plachta prodyšná (něco jako prostěradlo) je v pohodě. Pokud je auto uskladněno přes celou zimu, do garáže vjede suché a do garáže nezatéká, není problém uzavřít všechny větrací otvory a nechat auto "zakonzervované". Nejhorší kombinace je zatékající střecha a uzavřené větrací otvory, to se orosí i budíky zevnitř. Když není příliš velká zima (do těch -5 pruměrně), nechávám otevřený jeden otvor, takže vítr garáž neprofoukne a nevymrazí, ale dochází k pomalému větrání. Tolik k mým zkušenostem.
|
| 24.1.12, 09:09 |
|
 |
|
ferrari
|
paži píše: plachta pro přikrytí v garáži nebo plachta na ven? Von, von, sorry  Bukaj píše: ale venku je opravdu lepší nechat auto větrat bez omezení:) A tak zasa predpokladám, že ľahko priedušná plachta zabráni tomu, aby voda zatiekla kade-tade, ale hej povrch kasne bude vlhký...inak ale vetrík plachtou pekne povieva, takže sa to azda akotak vetrá...
|
| 25.1.12, 20:36 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |