| Autor |
Zpráva |
|
john simple
|
 Re: Spotřeba 20litrů???
Sláávek píše: slovacek.milos píše: takze sebemensi problem se zapalovaci soustavou by se okamzite, vzhledem k horsi zapalnosti p.b. oproti benzinu, projevil pri jizde na plyn cukanim. D na plyn mi to ještě nikdy necukalo, at už byl motor seřízen jakkoliv. a taky to snáze nastartuji na plyn než na benzín
|
| 17.1.12, 22:59 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Sláávek
|
I stara civka se muze znicit nespravnym odtrhem..A to ostatni to sem se trochu rozkecal, za to se omlouvam.  Jinak ten Favorit je asi v poradku a ta "vysoka spotreba" bude opravdu chyba v multiventilu-jak bylo probrano vyse. 
|
| 18.1.12, 12:26 |
|
 |
|
Sláávek
|
John simple: Nepsal jsem ze auto na plyn skube kdyz je neserizene, ale kdyz ma problem v zapalovani, napr. svicky s prekrocenou zivotnosti. Pokud udrzujes u tveho auta zapalovani a svicky ve 100%nim stavu, tak i verim ze ti nikdy necukalo a dobre startuje na plyn.Mne karburatorovej forman startoval do -16 'C..Ale pak uz se to nesmelo vypnout, dokud se to aspon trochu neohralo.
|
| 18.1.12, 12:55 |
|
 |
|
myskyn
|
Tak dneska jsem bral 16l najeto 80km takže spotřeba zase 20 na 100 jeste vyměním ty VN KABELY ale ta spotřeba to je tragédie četl jsem jinde 11-12l je dost ale 20  To je hnus velebnosti
_________________ FAVORIT r.v.88 LPG LOVTEC Jsem jen amatér který rozebere a složí cokoliv když ví jak
|
| 21.1.12, 14:28 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
měnit to nic jezjistíš měřit kolik má pět kabelů a palec kiloohmů 
|
| 21.1.12, 19:04 |
|
 |
|
john simple
|
a to beres furt u jedné pumpy?
|
| 21.1.12, 19:18 |
|
 |
|
Sláávek
|
myskyn píše: Tak dneska jsem bral 16l najeto 80km takže spotřeba zase 20 na 100 jeste vyměním ty VN KABELY ale ta spotřeba to je tragédie četl jsem jinde 11-12l je dost ale 20  To je hnus velebnosti Hele napadnul mne zoufaly pokus-zajed nekam kde maji analyzator vyfukovych plynu-kazdy vetsi servis a nebo i STK na emisich..snad by slo nechat udelat "mereni emisi na vyzadani"..a proste by se videlo, jestli to je jen chyba v mereni nebo jestli to je fakt takova spotreba..Jako 20 l/100..to snad ani tak malej motor jako je favo nemuze pobrat, to by se muselo prece uchlastavat..
|
| 22.1.12, 00:33 |
|
 |
|
myskyn
|
Tak jsem změřil VN KABELY tak ten k ty cívce starej má 4.3 a novej 1. 3 kabely ke svíčkam tam je rozdíl minimální měřil jsem to takovým tím měrákem co má asi každej doma takže by to mohlo bejt tím 
_________________ FAVORIT r.v.88 LPG LOVTEC Jsem jen amatér který rozebere a složí cokoliv když ví jak
|
| 22.1.12, 18:29 |
|
 |
|
myskyn
|
Jen taková kontrolní otázka zkusím tu spotřebu vyladit sám dva různý způsoby jsem na netu našel ale píše se tam o jednom redukčním šroubu na tech hadicích a já mám dva ke každé komoře jeden takže jestli správně předpokládám musim štělovat oba dva stejnoměrně ale někde jsem četl že ta druhá komora na plyn snad ani nefunguje jen se ptám 
|
| 22.1.12, 21:05 |
|
 |
|
Sláávek
|
Oba srouby na skrtaku by meli bejt stejnomerne.Ohrej na provozni teplotu, roztoc motor asi na 3tis. a utahuj ty srouby az se otacky budou snizovat.Pak je povoluj, dokud budou stoupat.Kdyz uz nebudou dal stoupat, zasroubuj je do polohy, ve ktere uz nestoupaly..Teprve pak tim regulacnim sroubem na reduktoru vylad volnobeh tak, aby byl "nejvyssi", tedy do polohy kdy kazde pootoceni do leva i do prava zpusobilo pokles otacek, tak to nech v tom bode tech jakoby nejvyssich..Pokud by pak ty volnobezny otacky nebyly tech cca 800, uprav je dorazovym sroubkem na karbeci a zas to zkus jeste vyladit na reduktoru. Protoze ten plastovej sroub na reduktoru neni na POCET otacek volnobehu, ale na BOHATOST smesi volnobehu.Pak dej vedet jak se to darilo. 
|
| 22.1.12, 21:21 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
na karbeci nič nešteluj...
karbec musí byť najprv nastavený na 110% na benzín, potom sa LPG vyladí cca podľa postupu o prispevok vyžšie...
ja vyladím cca najvyšší voľnobeh a idem sa previesť, škrtiaci šroub priťahujem/povoľujem tak aby mal motor reakciu na pedál ako cca na benzín, nájsť polohu kde už povoľovanie nemá za následok vyšší výkon, ale iba spotrebu... ak ho priškrtiš moc auto zlenivie, ak ho povolíš veľa auto ide, ale aj žerie, treba nájsť taký kompromis...
inak som si všimol že aj letná a zimná LPG zmes je iná, na zimu to vždy trocha priškrtím...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 23.1.12, 09:24 |
|
 |
|
Sláávek
|
michalkatka: Zimni a letni LPG se trochu lisi, ma trochu jiny vzajemny pomer mezi propanem a butanem, to je fakt.Ale nikdy jsem za svoji praxi nevypozoroval nutnost upravovat serizeni..Ale pripoustim, ze se muze projevit nejake zlepseni kdyz na zimni LPG to nastaveni jeste upravis..ale asi nijak zasadne..Jinak karbec je vec zasadni, ale znam favority, ktere na benzin temer nejsou schopny jizdy-nemaji funkcni volnobeh, nejdou nad 2000 otacek, cerne kouri..a na plyn pritom slapou jak hodinky. 
|
| 23.1.12, 11:16 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
to je starý problém karburátorov ktoré jazdia iba na LPG, ale karbec je tak jednoduchozložitá vec ktorá sa dá relatívne jednoducho opraviť, u Favorita na Lekr-i je to najčastejšie obohacovač, aj keď membrány neprepúšťajú sú stvrdnuté, potom akceleračka tá väčšinou tečie na výfukové zvody, ihla plaváku často prepúšťa, vysoká hladina a zamozreme znečisenie sajrajtom, benzín ako taký čistí, ale ak kanálmi prúdi plyn zanáša vzdušníky trysky takým sajrajtom ktorý benzín rozpúšťa veľmi pomaly, pri karbeci by sa malo jazdiť v max pomere 1:5 čiže 100km benzín a 500km LPG takto sa dá karbec udržať v dobrej kondícii. kamarát po roku konečne načapoval benzín a auto po pár kilometroch začalo blbnúť ( na LPG aj Benzín ) vychladlo a za studena zasa ok, po zohriatí zasa - verdikt palivová pumpa KO, membrána na sucho bez benzínu popraskala ( starší typ s páčkou )
ono aj preto som prešiel na BMM to je trocha odolnejšie...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 23.1.12, 11:33 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
zimní směs je 6O procent propanu a letní 6O procent butanu
|
| 23.1.12, 12:05 |
|
 |
|
myskyn
|
Čau všichni tak jsem chtěl poladit ten plyn jenže mám ten volnobeznej šroub skoro úplně dotaženej aby držel volnoběh a i když jsem ho dotáhl úplně volnoběh držel pořád  to je asi chyba co  teď mne tak napadlo jak moc dobře dělá membranám když zamrzne reduktor 
|
| 23.1.12, 18:38 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |