Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 31.5.26, 14:26

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 69 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
 Spotřeba 20litrů??? 
Autor Zpráva

Příspěvek Spotřeba 20litrů???
Favorit rv88 lpq lovtec 2roky starý.Ahoj mam takovy problem jezdil jsem 10l na 100km podle mne na tenhle stroj prumer ale nedavno mi chciplo auto dosel plyn i kdyz podle tachometru jsem mel ujet jeste 60km dojel jsem k pumpe na benzin a tam mi nalozily 30l(do 33l nadrze)a najeto jsem mel 200km takze spotreba 15l na 100km :?protoze jsem zrovna v ty dobe steloval volnobeh nedrzel pri zahratym motoru a kazdou chvily turoval motor na miste a hledal chybu tak jsem si myslel ze je to mozna tim ale zacal jsem to hlidat najel jsem 100km nabral 10l a je to v pohode sem si myslel jenze vcera jsem bral znova a zase 30l a najeto jen 150km a to tam muselo v ty nadrzi neco zustat kdyz sem tam dojel takze spotreba 20l na 100 :shock:tak mne tak napada bud maji tu pumpu nejakou rozhachlovanou a delaji z lidi blbce a nebo mi uchazi nekde plyn ale ani vevnitr ani u motoru neni nic citit a jeste sem dneska vsechny spoje a ventily zkousel pri nastartovanym motoru jarovou vodou ale ani smrad ani bublinka a je mi divny jel by ten motor pri takovy spotrebe(bohatost smesi) plynu nebo by to schlastal jako že nic :?: pritom Ferarit startuje a jede uplne v pohode :lol:

14.1.12, 18:40
Příspěvek Reklama

Ignorant pravidel

Příspěvek Re: Spotřeba 20litrů???
tankujes porad u te same pumpy? kazda ma jinac nastaveny pracovni tlak

14.1.12, 19:03

Bohužel musim další nejbližší je 30km daleko

14.1.12, 19:35

Mne se neco podobneho stavalo obcas u formana.Jednou po natankovani vysla spotreba na 17 l a hned pri dalsim ale treba na nerealnych 6,5 l..Takze jsem to prisuzoval blbnoucimu multiventilu v nadrzi a nijak to neresil..Jak velkou mas nadrz?Kdyz je na ni napsano napr. 45 l, tak do uplne prazdny nadrze by ti nemelo jit nacpat vic nez tech 45 l, protoze ten udaj na nadrzi je tzv. vodni objem a vic kapalneho p.b. se tam proste nevejde;-) Pokud se na stojanu objevi vic, tak maji cinknute pocitadlo a okradaji ;-)

16.1.12, 11:20

Aha, uz to vidim, mas 33l nadrz..Tak do uplne prazdne(kdyz dojedes k pumpe na benzin)nadrze by se melo natankovat cca 26-27 l(kolem 80%), tech 30 l je jeste v toleranci, ald zas to nikdy nevyjedes do sucha, vzdycky tam 1-2 l zustanou, auto na to ale uz nejede..No ale zpet k te spotrebe-favo za urcitych okolnosti umi klidne zchramstat tech 15-17 l a jede pritom vcelku normalne..pricin je ale cela rada, to je skoro na nove tema;-)

16.1.12, 11:34

Tak mi nedalo a ráno jsem jel pro plyn najeto 60km a bral jsem 1.06 litrů ta čerpadlařka si myslela ze si zní dělám kozy tak je v pytli ten multiventil dá se nějak rozebrat a vyčistit jinak taková spotřeba to by bylo maso

16.1.12, 12:16

Rozebrat se da cokoliv, ale zrovna vyndavat multak je docela nebezpecny. Je tam zbytkovej tlak, kterej nevypustis bezne vystupni trubkou, ani nevyjezdis.To se proste za staleho strasidelneho hlasiteho syceni opatrne povoluji ty imbusy na prirube a syci to fakt dlouho, nez se tlak v nadrzi vyrovna s atmosferickym..Otazka-nemusel jsi v minulosti nechavat menit plnici koncovku z duvodu netesnosti te kulicky?

16.1.12, 12:56

Ne všechno je původní asi 3 roky staré.Po práci jsem jel pro plyn znova jestli to třeba nebylo zamrzli ráno bylo -8 měl sem najeto 8km a bral jsem 0.8l takže normal je mi jasný ze po takovejch troškach se prd pozná ale zajímalo mne to :D

16.1.12, 16:03

Příspěvek 
Z tebe musela mít obsluha náramnou radost.

16.1.12, 21:51
Mistr mechanik

já bych do toho reduktoru moc nevrtal,

že to chlastá jak tank tak to může být i neprůchodnám VN kabelem,

tak bych udělal svíčky O.5, proměřil kabely kolik mají kiloohmů, kolik má palec, vyčistil rozdělovač, vymezil vůli, seřídil ventily sací výfuk O.2 mm
no a pak bych začal štelovat reduktor ale to až po tomto zásahu miloš

16.1.12, 22:00

Příspěvek Re:
gokralik píše:
Z tebe musela mít obsluha náramnou radost.

:-D:-D taky si myslim:-)

17.1.12, 10:41

slovacek.milos píše:
já bych do toho reduktoru moc nevrtal,

že to chlastá jak tank tak to může být i neprůchodnám VN kabelem,

tak bych udělal svíčky O.5, proměřil kabely kolik mají kiloohmů, kolik má palec, vyčistil rozdělovač, vymezil vůli, seřídil ventily sací výfuk O.2 mm
no a pak bych začal štelovat reduktor ale to až po tomto zásahu miloš

Plyn je na "kvalitu" jiskry hoodne haklivej, takze sebemensi problem se zapalovaci soustavou by se okamzite, vzhledem k horsi zapalnosti p.b. oproti benzinu, projevil pri jizde na plyn cukanim..Proto bych chybu v zapalovani nehledal..;-) Ani bych si netrouf menit vzdalenost elektrod-a tim i odpor svicek..protoze civka je dimenzovana pouze na urcity odpor VN casti soustavy a krom snizeni zivotnosti civky to jiny efekt nema..Proto maji i svicky predepsanou nejakou lhutu vymen, i kdyz auto "jezdi dobre" a to proto ze kvuli usazeninam a karbonu se meni odpor te svicky..To je z 80% procent i duvod proc maji zapalovaci listy u 1,3 a 1,4 MPi povest "ze odchazej.."Protoze majitele kaslou na pravidelne vymeny svicek a ty listy se tim driv odpalej :-D

17.1.12, 10:59
Mistr mechanik

sláávek to je výborné :oops:

17.1.12, 12:30

To s tim LPG jsou moje letite zkusenosti z praxe a to s tema svickama a civkama je znama vec, praxi potvrzena..Felicie ktera ma pravidelne meneny svicky ma listu puvodni i po 250tis. km a ten kdo nechava svicky az do okamziku kdy nenastartuje(treba 50-60 tis.km) tak se pak divi ze mu odejde v 90tis. lista a katalyzator.Hele to je podobne jako mytus ze "LPG kurvi benzinovy cerpadlo"..Dokonce na cerpadlech z druhovyroby(China) je nalepka "Neni urceno pro vozy s pohonem LPG"..Pritom duvod proc u LPG Felicii a Favo BMM odchazej benzinovy cerpadla je ze jejich ridici jsou kolenovrti a tak maj benzinu v nadrzi jen tak po dne no a jezdej jen na plyn(hlavne u BMM) a cerpadlo vrci skoro na sucho..Stejne tak ta tesnici guma u cerpadla..Je zpuchrela a rozleptana z toho smradlavyho staryho zkazenyho benzinu, protoze ho majitel auta neobmenuje..treba pouzivanim benzinostartu-to ho donuti tu a tam dotankovat cerstvej benzin a mit ho vic nez jen vlhke dno v nadrzi..

17.1.12, 14:50
Mistr mechanik

sláávku a proč sem taháš furt bmm mpi, lišty, čerpadla, zkušenosti , rozežrané těsnění, čerpadla nasucho, smradlavý benál,

když se řeší favorit z roku 88 který má rodělovač , ac pumpu a starou cívku, a jen moc žere :?:

17.1.12, 16:49
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 69 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další