Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 28.4.26, 15:26

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 429 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 29  Další
 fandax17 - škoda Forman LXi - PRODÁVÁM 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: fandax17 - škoda Forman LXi
u těch výměn oleje je hlavně potřeba (kór v Práglu) mit kamaráda, co s tim vyjeťákem natře vrata od stodoly, bo co potem s tym, že...
jinak co se nákladů týče, tak si změnu vozu důkladně rozmysli, protože žádný jiný ojetý auto na tom s těma nákladama tam co forman nebude...

4.1.12, 16:13
Příspěvek Reklama

Capricorn: to není úplně jednoduchý si to opravovat sám.... nemám garáž. nemám dílnu. nemám nářadí (nemám svářečku, svěrák, nemám ani trubkový klíče :evil: ) nemám skoro žádné náhradní díly doma. nemám jak postavit auto, abych k němu mohl natáhnout elektriku. nemám od koho se učit, není nikdo kdo by mi pomohl by mi když bych to posral.
jelikož je to naše jediný auto, nesmím opravy po*rat tak, aby auto bylo nepojízdný, protože by pak nebylo čím jezdit. navíc je auto otce a on mi nenechá dělat nic třeba na brzách. ještě nedávno mě auta vůbec nezajímaly, jsem rád že si opravím drobnosti...
mám chytré knížky a forum, no možná něco zkusím dělat sám, ale nemám na to ambice :(

paži, kwiko: Volvo V70 je přesně příklad auta co nepotřebujeme. je zbytečně velký, těžký, má výkon motoru který nepotřebuju. jezdíme po ČR, ne do zahraniči, k čemu takový dálniční koráb? volvo V40 je na tom líp, ale ty ceny nýhradních dílů!

Veteranista: Forman je otce od roku 2004 a to on jezdil vždy do servisu od začátku. táta na autě neopravoval nic, pouze dolil občas destilku a rzi se zbavoval tak, že opoupal oprýskaný lak a natřel to červeným Hammerite přímo na rez. když jsem se v tom před 2 lety začal hrabat já, převzal jsem jeho styl ježdění do servisu, otec je rád že to nemusí zařizovat on. vylepšil jsem to tak, že jsem aspon schopný vyměnit vzduchový filtr či jiné drobnosti... :cry:

CROWACK, já se v autech nevyznám natolik, abych věděl kolik stojí údržba novějších, takže ty tvrdíš že údržba ojetiny za 50-60t Kč by vyšla ročně na více jak 20 000?
ale hlavně jde o to, já chci jezdit něčím bezpečným, což Forman, kor pro rodinu není, uznej! už to uznal i otec, že je na čase koupit něco jinýho.

4.1.12, 22:46

vezmi si servisní příručku auta, co hodláš koupit, a udělěj si rozvahu. máš tam rozepsaný co se dělá při kolika kilometrech a při jaké době, koukni na net co stojí díly a počítej to je obvykle tak půlka ceny. + Jsou věci, u kterých se dá tak nějak předpokládat konec životnosti po x kilometrech, třeba 100 000 brzdy, hned po koupi náplně rozvody atd... U fáva právě ty náklady na díly + servis jsou relativně nízko + moc servisu to nepotřebuje, protože se tam nemá co posrat, žádná klimatizace, co ti ufoukne, žádný elektrický okna u kterejch se posere stahovačka, natož VGT turbo, který kromě klasickýho odejití dovede i celkem slušně zatuhnout. Co mluví proti tomu favoritu je to, co píšeš, tzn hlavně koroze + bezpečnost. Ono je to něco za něco, že, jak se říká za penize v praze dum, připlať a bude bezpečnost no. Teda pasivní. S aktivní bezpečností je to dost relativní.

8.1.12, 18:10

CROWACK: vždycky jsem si myslel, že u novějších aut je to tak, že jsou dražší díly + práce, ale díly mají kvalitu a vyšší životnost, servisní intervaly u novějších aut jsou delší (olej motoru, rozvody, atd), ale i třeba spojka vydrží déle...takže sice zaplatím jednorázově víc, ale je předpoklad že to víc vydrží. pletu se?
samožejmě na novějších autech je toho víc, co se může rozbít. (ale třeba taková manuální stahovačka se mi na Formanovi podělala taky :D )

10.1.12, 00:26
Junior TW team

S tou životnostá dílů je to spíš naopak, všechno je spotřební materiál

10.1.12, 00:36
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Ignorant pravidel

kamos mi ted volal, musi na moji bejvale C4 menit predni cepy a ze to nebudou korunove polozky auto ma cca 60tisic

10.1.12, 10:24

přesně tak, po r.2000 už se nedělají auta na životnost...

10.1.12, 12:56

A co se ceny práce týče, tak ve většině servisů platí (pokud tam nemáš kamarády), že cena opravy je cca rovna ceně dílů - třeba ložisko zadního kola VW - 800Kč, práce (výměna) 850kč :o
nechtělo se mi tomu věřit, ale několik lidí mi to nezávisle potvrdilo.

Jestli chceš vyměnit Formana za něco novějšího, na co jsou levné a jednoduché opravy, tak doporučuji jedině Felicii (combi). Musíš vybrat nějakou neshnilou a pak ceny oprav a dílů budou asi takové, jako u Formana.

A že se v opravách nevyznáš?
Když si nebudeš vědět s něčím rady, tak mi napiš, su také z Prahe, nářadí mám, nějakou zkušenosta taky... ;)

Jinak bych se rozhodně Formana nezbavoval, zvláště, pokud nemáte moc peněz nazbyt.
Nové auto (tedy jako jiné ojeté - ať už jakékoli, v sebelepším stavu) je vždy investice a většinou vyjde levněji udržovat staré, o kterém víš, v jakém je stavu a co od něj čekat (tedy pokud to zrovna není Dacie :lol: ).

130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team

10.1.12, 13:08
Profil ICQ

za felicii neměnit, přínos 00nic a vicenáklady na výměnu jednoho za druhý za to nestojí.

10.1.12, 13:18

Jen, že dneska je snazší sehnat zachovalou Feldu, než Favorita... :)

1000MB MB 69, 1.8.68
Škoda 742 Forever Team

10.1.12, 14:19
Profil ICQ

zapomínáš na to, že on už toho zachovalýho "favorita" má, takže není co řešit. Finanční náklady by to byly, přínos nic, možná snad, kdyby měla ABS a bagy, ale kolik jich tady takovejch a ještě zachovalejch jezdí, že...

10.1.12, 14:29

Jep, náš Forman je v dobrým stavu. 8)

bukaj, tak to pozor, je realné že tvou nabídku budu chtít využít :) díky :)

S tou Felicíí je to takhle: jelikož auto vyměnujem kvůli bezpečnosti, tak chcem v novém autě, (at už jakémkoli novém autě):
ABS a min. 2 bagy
a když už nové auto, tak at to má klimu, máma je kardiak.

s těmihle požadavky jsou reálně nějaké 1.6 Felicie v dobrém stavu za 40 000 Kč z Německa, což ve mě vzbuzuje nedůvěru.
jak říká CROWACK, náklady na výměnu Formana za Felicii combi by byly značné a přínos? vyšší spotřeba benzínu u 1.6! a benzín jsou taky peníze. a obávám se, že Felicie nemá tuhou karoserii, jak bych si představoval... takže Felicii nechci, není bezpečná.

když za 50-60tKč můžu mít bezpečnější auto, s bagama, ABS i tužší karoseríí, budem do toho ze začátku muset vložit prachy na první servis, ale to by u Felicie bylo stejné. když si vyberu dobře možná půjdu i dolů se spotřebou :D akorát ten servis, to nevím jak táta skousne a hlavně zaplatí :(

10.1.12, 15:10

Tak to pak jo, no :)
Promiň, nečetl jsem celou Tvou garáž, takže jsem nevěděl, v jakém stavu máte Formana (jen dle popisu oprav koroze Hammeritem jsem soudil, že už bude dost shnilej po použití onoho lektvaru :) ).
Jinak využít můžeš, zvláště teď v zimě, kdy mám občas i nějaký čas (třeba dnes od rána sedim u PC, místo abych jel na chatu a něco dělal). Jinak od jara do podzimu je to s časem bída :?

1000MB MB 69, 1.8.68
Škoda 742 Forever Team

10.1.12, 15:17
Profil ICQ

tak já dal za tohle 16 tisíc viewtopic.php?f=47&t=28439 a až na abs, kterou měli až pozdější modely to má všechno..takže 40 litrů za feldu je fakt výsměch, 40 do toho nenarvu ani s investicemi
koukni třeba na citroen xsara nebo peugeoty v kombíku nebo nějaký japonce, za cenu socka feldy mnohdy seženeš kolikrát slušný auto

10.1.12, 15:50

Nojo, to je sice fajn, ale proč jsou koncernové vozy tak předražené? Protože je lidi chtějí. A proč je chtějí? Protože třeba nejsou tak bohatí, aby si každých pět let koupili nové auto a u škodovky (popřípadě VW) je zajištěna určitá kvalita materiálu i zpracování a hlavně ceny a dostupnost originálních náhradních dílů (tady v té naší zemičce :) ) i dvacet let po skončení výroby vozu.
Takže když kupuju auto s tím, že mi má vydržet ještě 10 let a je už 10 let staré, tak jedině škodovku, nebo VW. Proto jsem koupil Feldu. Když mrknete do inzerce tady, nebo kdekoli jinde (Virt, Aukro, Annonce), tak tam je v nabídce cokoli na Favority a Felicie. Zkuste si tam sehnat něco na 15 (20) let staré Subaru, nebo nějakého Japonce... :roll:

Tato auta kupují mladí na doježdění, naučení se řídit, s tím, že do tří let ho buď zboří, nebo si prostě koupí jiné, mladší. Nebo se pletu? :)

1000MB MB 69, 1.8.68
Škoda 742 Forever Team

10.1.12, 16:37
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 429 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 29  Další