Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 28.4.26, 14:02

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Bezpřezdívky - Forman LXi 94 BMM 50kw 
Autor Zpráva

Příspěvek Bezpřezdívky - Forman LXi 94 BMM 50kw
Bylo nebylo a narodil jsem se. Měl jsem výkon měřitelný spíš v decibelech a nebo výkon 1 kdw (kinderpower).
To je ale jen takový úvod, protože cca půl roku po tomhle se v naší rodině "narodil" další člen a to Fazol, tedy Forman.

Bylo to už po roce 1994 a tak měl těch milion deset vylepšení jako v reklamě na Skoda Henlein. A tady, a tady a tady...a tady!
takže vlastně nic. Tedy měl vstřikování BMM, jako nový 50kw, rádio Phillips s 2 Black line reproduktory, otáčkoměrem, tažným zařízením, zámkem zpátečky (dodělán) a hlavně spoilerem 5 dveří s nápisem "Sport 94", to aby si měli co číst lidi za mnou, než skončí plná čára a můžou mě předjet.

No a tak bylo doma, starali jsme se o něj, měli ho rádi, já ho už od asi 13 let umýval, učil jsem se ho řídit, pak zase stálo 5 let v garáži, pak bylo v Itálii, tahalo vozík, ukazovalo se kamarádům a já si do něj sedal a snil, jaký to bude, až budu mít řidičák.

A pak jsem si udělal řidičák, dostal k 18-ctinám klíčky, umyl jsem ho, vyluxoval a jezdil. A hned 1. jízdu jel z Prahy do Znojma přes okresky asi 6 hodin v kuse, protože u Čáslavi byla objížďka, ale to nevadí, seznámil jsem se se svým novým zeleným kamarádem. A na konci léta to samé ještě jednou.

Pak jsem si řekl, že bych ho mohl dát do servisu, protože na něm bylo vše původní, jen gumy se vyměnily, páč byly steřelý. Vyměnili olej, filtr, nefunkční čidlo oleje, brzdovku, udělaly se brzdy( dopředu šly děrovaný kotouče a adekvátní destičky) protože se mi zdálo, že nějak nebrzdil. Ani s pedálem na podlaze se kola neblokly. No a opravilo se skoro vše, jen mi bylo řečeno, že by to chtělo po těch 18-cti letech nový tlumiče. A tak za měsíc šlo znova a dostalo Monroe Reflex na všechny kola, včetně pružin a dorazů. Přestalo plavat, líp brzdí a subjetivní pocit je, že se míń naklání a líp drží stopu.

Protože se v elektrice ani v autech nevyznám, ale chtěl jsem zásuvku a lepší zvuk, vymyslel jsem to trochu prasáckým způsobem. Pod Předními sedadly jsou bedničky Genius, každá 20W, v lidlu byl za 400,- měnič napětí, ten je taky pod sedadly, měnič se zapojí do zásuvky, kterou mám přes redukci a do jacka 3,5 se píchne cokoli a světe div se- zvuk. Není to třeba jako Dynaudio s 10 repro v Golfu V který máme, ale je to lepší než původní a docela dost lidí, co jsem vezl, si to pochvalovalo. Navigace jde taky přes zásuvku, mobil/ntb jde do měniče.

Od kamaráda jsem vyžebral stříbrný pokličky na kola a to je veškerý vizuální tuzing, víc nechci.
Mám objednaný ten 3-ramenný volant škoda, ten současný se mi drží fakt špatně. Uvidíme, doufám, že nebude v interiéru rušivý.

A fotky zde: http://skunkey.rajce.idnes.cz/Forman

31.12.11, 21:38
Příspěvek Reklama

Příspěvek Re: Bezpřezdívky - Forman LXi 94 BMM 50kw
Forman podle fotek moc pěknej, kilometry suprový, trochu by zasloužil vypucovat motor a je to leštěnka :)

s 3 ramenným volantem nemám dobrou zkušenost, nejen že se mi nelíbí, ale neviděl sem přes něj polovinu budíků...lepší volba by byl origo 4 rameňák..no uvidíš jak bude sedět tobě

jo a proč máš spínače světel obráceně? :D

1.1.12, 12:32

Krásný povídání, fotky taky pěkný, jen by to chtělo ještě mlhovky dopředu a bude to super :wink: Jestli tím tříramenným volantem myslíš takovej ten malej (cca 28 cm v průměru) celopěnovej, tak ten je na dvě věci, origo čtyřramennej je mnohem lepší :wink:

PJDefort: Obráceně má jen krytky, taky jsem je tak měl, když jsem přivezl Trpaslíka domů poprvé :lol:

1.1.12, 12:54
Profil ICQ

motor byl cistsi, jen jsem se vratil z herlikovic tak to byla soda, uplne jina barva auta :-D jak ho muzu umyt? jak jsem psal, moc se v tom nevyznam, bojim se, abych neco spis nezkazil. Chci utrit vlhkou hadrou co se da, ale nevim, jestli to muzu nejak vic namacet :?

Mlhovky...nevím, mě se moc nelíbí, takhle mi přide, že ten nárazník je jeden kus a mlhovky hlavně jak jsou hranaty mi tam vylozene nesedi.

Volant uvidim, svetla prehozeny, myslis ty tlacitka kteryma se zapinaj? to ne ja , to už tak bylo :-D

1.1.12, 17:06

Jenom ty krytky na spínačích máš vzhůru nohama, pozice jsou správně.
Motor normálně nastříkej třeba Arvou a potom proudem vody, ale hlavně zakryj alternátor, ať ti do něj nenateče voda a hlavně potom zkontroluj víčko rozdělovače a palec, tam bude voda určitě a třeba by to pak jelo na dva válce :wink:
Mě se tam víc líbí právě ty mlhovky:
Obrázek

1.1.12, 20:11
Profil ICQ

za mě když mlhovky na novej model, tak jedině s mřížkama :)

Obrázek

1.1.12, 20:13
Junior TW team

A za mě Nepérovký kryt :wink: , takže 100 lidí, 100 chutí

Ale že by mě hranatý mlhovky neseděli k Fávu, to teda ne

1.1.12, 20:19
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Co se mýtí motoru týká tak z toho neměj takovej strach. Já ho třeba myl už několikrát wapkou a nikdy se nic nestalo. :wink: Jediný na co je potřeba dát si pozor jsou hlavně díly zapalování jako je zapalovací modul a rozdělovač. Pak taky jak už psal kolega alternátor a taky řídící jednotka ...tohle všechno přikryj igeliťákama a ještě před tím taky můžeš vymontovat baterku. Prostě pokud chceš mít jistotu tak pozakrývat sáčkama co jde a případně je stáhnout i páskou aby pod proudem vody nesletěly a po akci pak ještě případně tomu trochu pomoct hadrou a dosušit z důležitých prvků co bude třeba. Ale bobky z toho fakt mít nemusíš.

1.1.12, 20:28

Příspěvek 
Vypadá parádně. Pokličky bych dal origo Favoriťácké černé. A hlavně stříkat dutiny, stříkat dutiny, stříkat dutiny! Tohle auto si to určitě zaslouží.

3.1.12, 21:13

Díky, pokličky jsou dilema :-D na letňácích (ty jsou z Felicie) budou vypadat asi líp, na zimu je to experiment, me se to celkem libi :-)

3.1.12, 22:15

Tak jak šel čas, auto bylo znovu v servisu.

Měnilo se ložisko pravého předního kola a Forman už dokáže jezdit i na neutral, protože ho nic nebrzdí. Měnilo se také řízení, s tím ale spokojený nejsem, protože se sice opravila geometrie, je nová tyč řízení, ale hrozně v tom kloubovém spoji bouchá a drnčí, navíc vůle je znatelnější, resp dříve šla jakoby ztuha a postupně, teď je cm nic a pak začnou kola točit.

Už na jaře se mi povedlo utrhnout ten spodní kus předního nárazníku, jakoby spoiler nebo lízátko, každý tomu říká jinak. Jezdil jsem chvíli bez něj, ale nějak mi ten pohled na auto neseděl a tak jsem ho přidělal znova.

O prázdninách jsem jako vedoucí jel pro zraněné dítě do lesa přes potok a po kořenech, kde se opět utrhla tato část.

Podruhé byla přidělána. Potřetí se utrhla, když jsem zavážel aparaturu na koncert a potřebovali jsme ji přiblížit co nejvíce pod střechu.
Potřetí přidělán.

Měnil jsem svíčky, kabely zapalování. Opravil utržené plato v kufru. Trošku se rozšířila rez na boku auta, ale co nadělám, je staré jako já :-) . Zatím to beru Konkorem a daj jsem na to vrstvu bezbarvýho laku, po zimě se to asi bude řešit.

Po ne uplně ideálních letňácích od Barumu, se kterými se nedalo rozjet pomalu ani na mokré trávě, jsou zpátky Michellin Alpin, který vyjedou docela dost.

A jsme u fotek. Jelikož fotím a natáčím video, byl jsem domluvený s kamarádem, že natočím průběh focení kalendáře Clubu Jeep.
Focení probíhalo na dně Velké ameriky, kam jsme získali povolení k vjezdu.
A Forman jel taky :-)

Statečně sjel až dolů, 6 těžebních pater po docela složité cestě, na zimním obutí, trochu podhuštěným.
Dole jsem udělal práci a pak natočil a nafotil Formana, protože tam se už asi nikdy nedostanu.

Foto zde: http://skunkey.rajce.idnes.cz/Forman_na ... ke_Ameriky

Video by jen tak pro zábavu asi taky bude, zveřejním :-)

29.9.12, 11:21
Dřevák na focení, neumí ostřit

zase to hdr, nejni pěkný když se blejskaji i skály

29.9.12, 12:04
Profil ICQ

Příspěvek 
Promluvil odborník na fotografii. :D Ale taky moc to pseudo HDR nemusím. Tady je to myslím ještě v únosné míře. A Forman vypadá celkem k světu.

29.9.12, 12:19

HDR pouzity neni, ani z Jpg, ani z RAW-u, naopak dynamicky rozsah byl snizen, protoze Pentax foti na cca 13 ev, to je hodne sedy plochy vystup v s-RGB a PEF, takže zpracování v Lightroomu na trochu snizeni toho rozsahu :-)

29.9.12, 12:44

Kvete to krásně, ale není to zatím tak hrozné. Ty tapecíry na dveřích jsou origo tak krásně černé, nebo to už je lakované, nebo jinak upravované? Vypadají pěkně.

19.12.12, 06:54
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další