Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 18.6.26, 01:01

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
 Poškozený lak prahu - oprava 
Autor Zpráva

Příspěvek Poškozený lak prahu - oprava
Dobrý den,

na začátek musím ve svém prvním příspěvku na tomto fóru o sobě říct, že jsem blb. Jak jinak si vysvětlil to, co se mi "povedlo". Asi tak měsíc zpět unaven po práci jsem se rozhodl, že navzdory únavě a večerním hodinám přezuji svůj Roomster.
Asi shodou zmiňovaných okolností jsem nepřemýšlel a zvedal jsem auto heverem přes měkký práh (ihned pod směřující šipkou vyraženou do kastle). Bohužel než jsem si svou chybu uvědomil, byl lak od heveru poškozen a popraskán. Nedokážu sám určit, jak hluboké toto poškození je.
Pokud by šlo čistě o vzhled, asi bych tuto věc přešel , ale obávám se následné korozi apod. Proto jsem si řekl, že než ze sebe udělám blbce v servisu, zkusím se zeptat tady Vás, jak by jste postupovali v mém případě (hovořím o opravě auta, nikoliv návštěvě psychiatra pro sebe samotného).
Kamarád mi radil "zakreslit" to korektní tužkou, ale to, dle mého názoru, ničemu nepomůže.
Je to pro mne velká zkušenost a svou chybu si uvědomuji. Proto vás prosím, zaměřte své reakce na možnost opravy, ne na posuzování mé inteligence. :/

Přikládám dvě fotografie zmiňovaného poškození. První znázorňuje poškození z větší vzdálenosti, druhá detail.

Hever byl originál Škoda, který je speciálně tvarovaný, dle auta (viz obr. 1.). Dále na obr. 1 je tvar heveru a místo, kam se má umístit. Já ho umístil pod měkký práh, kde je červeně označené poškození, které je vidět na obr.2.

Na obrázku dva jsem zobrazi (zvýraznil)l poškození. Červeně je označen popraskaný lak z důvodu promáčknutí měkkého prahu, bíle je označené místo, kde se doslova zaryl hever do prahu a zeleně jsem podrtrhnul dvě prasklinky, kterých jsem si všiml až na fotografií. Nejspíše opěz z důvodu promáčknutí prahu.
Třetí obrázek je trochu z větší dálky.

Předem děkuji za reakce.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

29.5.11, 11:35
Příspěvek Reklama

Příspěvek Re: Poškozený lak prahu - oprava
Koroze hrozit nebude,protože se ti strhl pouze lak s plastizolem. Karoserie v tomto případě je pozinkována a tak je to další ochrana kterou by bylo nutno poškodit,aby se vůbec něco jako oxid železa objevil.Na druhou stranu bude lépe už i z estetickýho hlediska to opravit, zastříknout znovu prskačkou nebo před tím ještě dodatečně vyplnit tmelem na spáry karoserie,pak prsknout a následně opravným sprejem správného odstínu to pofoukat.Nějaký rovnání je naprosto zbytečný,protože to akorát naruší tu povrchovou úpravu kovu.Ta prskačka vše zakryje během vteřin,stojí to prd a je to hned hotový.Na nějakou klempířinu to není...

29.5.11, 12:18

Moc děkuji za věcnou odpověď.
Chápu, že je to jen spekulace, ale přesto se zeptám - pokud strčím auto do servisu, proběhne oprava takto, či si tam vymyslí nový práh apod. jak to servis rád dělá?
Další otázka - Co je to "prskačka"?

29.5.11, 12:27
Mistr mechanik

prcačka to bude asi nástřik body 93O, si kup chytrou barvu co se natírá přímo na koroze je i šedá, přiměřeně zatři a neřeš,
doktor ve vesničce střediskové by ti řekl že na funkci to nemá vliv :?:

29.5.11, 13:25
Hluchoň

roomster je docela mlade auto, jestli je v zaruce, je soucasti zarucnich podminek to, ze takove poskozeni je nutne opravit odborne = v servisu, totez zaruka na lak a na proreziveni, oboje je delsi nez klasicka zaruka

29.5.11, 13:54
Profil ICQ

Chápu, že přijdu o záruku, pokud bude auto opravovat Pepa z Horní dolní, ale pokud (jako v tomto případě) vlastním neodborným zásahem poškodím lak - přijdu tímto o záruku i v případě, že bude auto opraveno v prof. servisu?

(Auto je ještě v záruce)

29.5.11, 22:20
Dezertér 2

Bydliště: Kvasiny - jak už bylo řečeno domov těch nej Škodovek
Jako někdo komu prošlo rukama přes 30 000 roomsterů ti radím dej to do servisu.. oni to opraví tak, že o záruku nepřijdeš pokud to budeš řešit přes ně.. Další věc můžeš to svést na manželku/přítelkyni, že píchla a musela měnit kolo a toto se jí bohužel povedlo.

RAPID 130 POWER FOREVER!!!

Vehiklů mám docela dost a ještě víc jsem jich vlastnil.

Karoserie COUPE je mým osudem!

4.6.11, 14:38
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 7 ]