Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 19.6.26, 07:33

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 107 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
 kompletní vyvařování FA 
Autor Zpráva
Junior TW team, Tydýt

Příspěvek Re: kompletní vyvařování FA
právě, ty podběhy, aspon ten levý budu muset vyspravit, jinak ta pravá strana je ok, na to to bez problému naboduju snad ...

jj, sem s ní spokojený i na 3. stupen z posuvem drátu na 5ku svařuje krásně a nepropaluje

26.3.11, 06:53
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Příspěvek Reklama

Kdybych nebyl blbý, tak koupím tu co máš ty a nemám problémy se spínáním trafa. Ale s parametry jsem s tou mou docela spokojený. Elektroniku už mám hotovou, tak ji v neděli osadím a zase budu svářet. Už se těším, jak se do toho zase pustím.
Co jsem se díval na ty tvé fotky, tak se mi právě zdá, že už to máš dost chycené. Myslím tu obloukovitou část, která se napojuje na chladičovku. Raději to udělej pořádně, ať to nemusíš za rok opravovat znovu.
Celé to vyřízni až na zdravý plech a navař tam pásek plechu 0,8mm. Třeba i 10cm široký. Pak to obrousíš zakituješ a nepůjde nic vidět. Jestli to uděláš pořádně a dobře ošetříš, tak to tři roky vydrží.
Já jsem teď obrousil takovou tu sračku od Motipu okolo zadních hrcnů na pružiny s tlumičema a před asi 2 roky jsem to tam vyvařoval a nic nehnije. Byl to naštěstí jen kousky. Dělal jsem to kdysy v práci tak je to jen tak sfušované. Levou stranu mám pěkně, tu tak nechám ale pravá se mi moc nepovedla, tu udělám nanovo.
Hned jak to vyvaříš, tak to vždycky pořádně obrus, natři nebo nastříkej základem, raději dvě vrstvy a na to už co chceš. Tak ti to už nebude hnít dále.
Ale jak jsem psal, musíš vyřezat vše rezavé, až tam, kde je úplně zdravý plech, jinak to nemá cenu!!!

26.3.11, 11:36
Junior TW team, Tydýt

je mi to jasné :)

zatím mám toto:

Obrázek
Obrázek
a tuto jsem udělal znovu:
Obrázek

jinak co se týče COčka tak sem tam řeším jeden a ten samý problém, a to že se mi jednou za čas sekne drát v trysce a musím to rozdělat, ucvaknout a znovu to tam provlíct někdy mě to ani naštve ale co už.

doma mám jak sprej tak i tu pastu proti okujím a do té pasty to strkám co chvila ale až na to to jede bez problému ...

jinak držím palce at ti to funguje bez problémů at s ním si taky spokojený ;)

26.3.11, 12:04

Příspěvek 
Jo, drát se nám zasekával taky co chvíli. Ale dalo se to přežít. :) Zatím to vypadá moc pěkně, tak makej. Já to s chladičovkou posral, mám to trochu nakřivo, tak se pěkně snaž, ať tě to pak neštve jak mě. :)

26.3.11, 13:05

K tomu průvlaku. To se prostě u svářeček dělá normálně a není to chyba tvé svářečky. Když jsem svařoval v bývalé firmě, tak jsem třeba každý den měnil průvlak. Po 8 a více hodinách dlouhých svarů dostane zabrat. Jak v něm jezdí drát, tak se ta měď opotřebuje a vzniká tam jakoby oblouk a drát se tam přilepí. Tak ne abys to sváděl na svoji svářečku. Průvlaky stojí asi 20,- kč, tak to není zase tak hrozné.
K těm podběhům. To je to co jsem psal. To obroušené je málo. I když jsi to obrousil, tak je to chycené už moc. Pořád jde vidět rez. Aby se ti to dobře dělalo, vyřež to ven jako rovnoběžný pás. Nenechávej to tam, do roka to bude zase shnilé, uvidíš. Obětuj trošku plechu a navař to z pásku plechu nanovo.
Nechci ti do toho kecat, ale kdyby se k tomu vyjádřil Pan Karosář CrazyMan, ten by ti napsal asi více.

26.3.11, 13:10
Junior TW team, Tydýt

vpoho, nechám si poradit páč tohle dělám poprvé ;)

ty průvlaky mám náhradní takže v tom problém nevidím jen někdy se to k tomu přilepí a je to no ...

To gokralik:

díky, budu se snažit do dodělat at je to co nejlepší snad se to i povede :)

26.3.11, 13:51
Junior TW team, Tydýt

tak dnes sem tam už tu stěnu chladiče úspěšně nabodoval, pokud zítra bude nálada tak bych motorový prostor stříkl základem a pak i vrchní barvou at už mám něco hotové ;)

Obrázek

chvíli sem zápasil z rozměřením tak at je vše stejně vysoko od země, naměřil sem třeba 4 místa které byli stejně ale pak jedno které bylo o 1 cm výš nebo níž ale nakonec je vše -+ 0.5 mm přesně vysoko a jak má být

a divil jsem se že jsem ten spodní nosník navařil opravdu narovno i když jsem stál na nerovném povrchu a jen podle oka, bohužel stejné štěstí jsem neměl při nebodování pravého horního dílu podběhu tam sem se sekl cca o 0.8 mm což nevím jak je možné ale blatníky tam pasují jakš takš ikdyž na obou stranách moc nelícují prostřední díly pro uchycení, ale pokud se na blatník mírně zatlačí tak se tam šrouby dají dát, to samé platní i o té stěně chladiče ale na to že sem se do toho vrhl pohlavě a bez žádných zkušeností tak to dopadlo dobře

ale už at mám auto celé vyvařené a nastříkané ale hlavně pojízdné ;)
Doufám že do měsíce už bude vše hotovo

ale ještě poslední otázka :oops:
myslíte že vyvařování prahů a zadních blatníků je lehčí nebo "těžší" než vyvařování podběhů a te stěny ??
jen at se na to můžu jak psychicky tak fyzicky připravit ;)

díky

26.3.11, 20:02
Junior TW team, Tydýt

zatím jsem maximálně spokojený,
Dnes už to vypadá takto: Obrázek
a tak už to zůstane

27.3.11, 11:10

Ty tvé odchylky 0,8mm je nic. Pokud to neuteče o 3mm a více, tak je to v pohodě. Ty desetiny se ztratí. Zatím to vypadá pěkně.
Ty zadní sloupky a prahy jsem ještě taky nedělal, ale pokud si pohlídáš ať máš ty spáry rovnoměrné, neměl by být problém. Já se na ty prahy a zadní sloupky taky chystám, až budu mít peníze, ale prahů se hrozně bojím.

27.3.11, 13:56
Junior TW team, Tydýt

ups, ja sem chtěl napsat 0.8 cm :roll: u toho podběhu
ale až na to mě to pěkně lícuje ....

a proč se těch prahu tak bojíš??

myslíš že to bude taky nějaká "blbá práce" z mizerným přístupem a bodováním ?

jinak doufám že to tak do týdne max 14dní vše vyvařím at můžu stříknout to auto

27.3.11, 14:11

Co se tak dívám na některé vyvařené auta typu favo a felina, tak je docela těžké trefit ty spáry mezi prahem a dveřmi apod. V květnu nebo červnu čekám větší obnos peněz, tak se do toho pustím naplno.
Tobě přeji hodně štěstí, ať ti to všechno dopadne dobře.

Naposledy upravil varok dne 24.11.11, 19:57, celkově upraveno 1

27.3.11, 19:58
Junior TW team, Tydýt

aha ttj, tak to už mi taky 100% nelícuje :D

a to tím že ty dveře sem dával druhy a já blbec sem odělával ty dveře i z pantama, kdybych je jen odčepoval tak si myslím že by to bylo lepší, a pak trošku sem bojoval s tím jak sem vyvařoval ty dveře ( spolujezdcovy sem musel odřezat celý spodek ale kladivo tomu pomohlo, a kit to dodělá ( ono sem to měl přesně ale vařením se mi ten plech trošku zvedl takže to nebyla hrana dveří na hranu prahu ) teď to dokytuju a snad to bude ok, teď s tím autem vyjíždět nebudu tak stojím na rovné zemi a můžu měřit jak prah od země tak i prah po střechu a snad se i trefím

jen asi budu muset napřed odvrtat zadní blatník pak prah, prah tam nebodovat a až pak tam dát zadní blatník

protože jak sem se díval tak origo je ten blatník přibodovaný přes prah

nebo ten prah přiboduju přímo na blatník a bylo by taky ale nwm nwm jak to udělat aspon zatím ...

teď ty blatníky a přední poběhy natřu BODY 930 asi tak 2x a tak od čtvrtka si vemu zase dovolenou a pustím se do toho

díky, to budu potřebovat
tak i trpělivost, pěkné počasí ale hlavně chuť do práce ;)

27.3.11, 20:12

Jojo, nejlepší je, když to člověka baví, má to jako koníčka. Když to dělá někdo z donucení nasílu, tak to tak potom vypadá.

28.3.11, 08:25
Junior TW team, Tydýt

jj, nejlepší by bylo ale si vzít dovolenou třeba 14 dní v kuse at na vše je čas a nikam se nespěchá ale to bohužel moc nejde ale i tak když je nálada tak si vemu dovolenou a je to :)

28.3.11, 18:04

Třeba o víkendu, pokud máš volno to dělej ne? Když teď bývá pěkně, tak bych kutil od rána až do večera. Jak jsem psal v mé garáži, kousek ode mně má garáž jeden chlápek, který opravuje auta. Kousek dál má garáž chlápek, který teď dělá instruktora v autoškole, ale kdysy prý dělal karosařinu jako melouchy, je hrozně šikovný. Teď s tím druhým chlápkem vyvařovali někomu feldu kombi klasiku. Vršky předních podběhů, zadní lemy, celé prahy apod. Tak až budu kutit fáčko já, tak ho poprosím o pár rad. Hlavně s těmi prahy. :D Na té feldě to všechno udělal moc pěkně.

29.3.11, 16:21
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 107 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další