Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 10.6.26, 13:37

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 53 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
 Zapojení autoradia 
Autor Zpráva

Příspěvek Zapojení autoradia
Zdravim. Potřeboval bych radu. Neveděl by někdo jak zapojit radio MTC TE 5000 do skody 120? Mám tam tři dráty. Černej, žlutej a červenej. Nevěděl by někdo ke který pojistce dráty připojit? Mel sem návod, ale ten je v p.... :cry: Dík moc za radu

11.11.06, 23:15
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
Černej bude asi zem, no a ty zbývající dva vyzkoušej, jeden by měl jít na trvalé napětí, druhý na spínané.

12.11.06, 00:43
Profil ICQ

Příspěvek 
Žlutý je na stálý plus,červený na plus přes klíček a černý mínus.Dá se červený a žlutý spojit do jednoho,ale jen u nějakých radií.Dochází totiž i při vypnutí k odběru proudu do koncáků/vymlátí baterku/.Při zapojení druhého přívodu přes klíček,je nevýhoda v tom,že rádio hraje jen se zapnutým klíčkem.
Pokud zapojíš přívody do jednoho /žlutý a červený na stálo/ pro klid na duši vem ampérmetr a zjisti kolik proudu odebírá vypnuté rádio.čus

12.11.06, 01:05

Příspěvek 
vopaje píše:
Při zapojení druhého přívodu přes klíček,je nevýhoda v tom,že rádio hraje jen se zapnutým klíčkem.

Záleží na rádiu. Novější stroje jsou výkonově napájeny z trvalého přívodu a spínané napětí od klíčku berou už jen jako povel pro automatické zapnutí s klíčkem, které sa dá v menu zapnout nebo vypnout, jinak je možné rádio zapnout/vypnout tlačítkem, nezávisle na zapalování. Starší a jednodušší stroje jsou naopak výkonově napájeny přes klíček, což, jak píše vopaje, vylučuje jejich zapnutí bez otočení klíčkem. Přívod trvalého napětí u nich slouží jen k podržení paměti předvoleb, hodin atd..

12.11.06, 01:56
Profil ICQ

Příspěvek 
Ano-souhlasím. :D

12.11.06, 10:40

Příspěvek 
Díky, díky. Pokusim se to nejak propojit. Uvidíme

12.11.06, 12:56

Příspěvek 
Ja som vždy zapájal rádiá tak, že som žltý (stály +) a červený (spínaný +) spajal dokopy a zapojil na 1. poistku (stály +). Nikdy som nemal problém s vybíjaním baterky. Mal som onoho času aj MTC a nemal som problém. Mal som rôzne no namy, potom Blaupunkt, Sony na kazety (taká klasika 4x35W, el. meachanika, RDS), teraz mám Sony CDX 3300 na MP3. Nikdy som ozaj nemal problémy s vybíjaním baterky, takže na 99% nebudeš mať problímy ani ty...

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

12.11.06, 13:13

Příspěvek 
ferrari píše:
. Nikdy som ozaj nemal problémy s vybíjaním baterky, takže na 99% nebudeš mať problímy ani ty...

To buď rád. :D čus

12.11.06, 13:33

Příspěvek Zapnutý klíček?
Zdravím, v rámci tohohle topicu bych se chtěl zeptat, jestli se nedá nějak vyřešit zapínání rádia při klíčku v poloze "0". Ať jsem to zkoušel jak zkoušel, musel jsem to nechat na poloze "1". Máte někdo řešení (bezplatné), jak to hodit na polohu nula?

Škoda 120L - r.v. 1987

7.5.07, 23:28
Profil ICQ
Voditelj brodice

Příspěvek Re: Zapnutý klíček?
key píše:
Zdravím, v rámci tohohle topicu bych se chtěl zeptat, jestli se nedá nějak vyřešit zapínání rádia při klíčku v poloze "0". Ať jsem to zkoušel jak zkoušel, musel jsem to nechat na poloze "1". Máte někdo řešení (bezplatné), jak to hodit na polohu nula?

Škoda 120L - r.v. 1987

ak je to na stodvace tak isto ako na fave, co predpokladam lebo ta skrinka je stejna, tak potom si nepomozes.
0 znamena len ze sa ti nezamkne volant.
1 ze mas zapnute zapalovanie a vsetku potrebnu elektriku na beh motora (elektromadneticky ventil....) + stierace atd...
2 je 1 + starter

a preto to vlastne chces aby ti slo radio pri nule? ved si ho zapoj na stalych 12V a mas.
Tipujem ze chces aby po vytihnuti klucika sa autoradio same vyplo

7.5.07, 23:44
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

deekay píše:

Přesně tak, měl jsem to přímo na jedničce pojistce, ale vymlátilo mi to baterku (rádio sencor) a kámošovi, co jsem mu to zapojoval stejně, to taky vymlátilo. Tak jsem to chtěl hodit na 0, abych mohl poslouchat rádio, ale přitom nemul mít zaplý klíček. Ale bohužel, na tuhle polohu se to zapojit nedá. :cry:

7.5.07, 23:52
Profil ICQ
Voditelj brodice

key píše:
deekay píše:

Přesně tak, měl jsem to přímo na jedničce pojistce, ale vymlátilo mi to baterku (rádio sencor) a kámošovi, co jsem mu to zapojoval stejně, to taky vymlátilo. Tak jsem to chtěl hodit na 0, abych mohl poslouchat rádio, ale přitom nemul mít zaplý klíček. Ale bohužel, na tuhle polohu se to zapojit nedá. :cry:

tak si surovo natiahni kabel od baterky, a nejaky hrubsi ked hovoris ze to demoluje poistky :D na ten kabel daj poistku napr. ked mas odber autodaria 5A tak si daj 8A. ked praskne daj 10A atd.
ja to mam tiez tak
sice sa ti nevypne po vytiahnti klucika ale mne to presne takto vyhovuje. nie ako na novom aute: tam vzdy ked vypnem motor tam sa mi vypne a zapne znovu autoradio :?

7.5.07, 23:58

deekay píše:
...

Když mně nejde zas tak o to vybíjení, jako o vyřešení toho problému s klíčkem, ale asi to tak budu muset nechat. Jen je to blbý, když mi auto zdechne, tak se mi vypne rádio a proces spouštění celého rádia nanovo. Ale i tak díky za pomoc.

8.5.07, 00:08
Profil ICQ
Voditelj brodice

key píše:
deekay píše:
...

Když mně nejde zas tak o to vybíjení, jako o vyřešení toho problému s klíčkem, ale asi to tak budu muset nechat. Jen je to blbý, když mi auto zdechne, tak se mi vypne rádio a proces spouštění celého rádia nanovo. Ale i tak díky za pomoc.

ved hovorim: natiahni si kabel od baterky primo k autoradiu a mas po probleme :)

8.5.07, 00:12

Příspěvek 
Pokud jsem to dobře pochopil, tak nemá problém, že by se mu pálila pojistka, ale že mu to vybilo baterku.

Jestliže to chceš dát na polohu 0, tak nezbývá než dobastlit nějaký vypínač ke spínací skříňce.
To ti to vybilo baterku, i když si měl rádio vypnuté, nebo jsi ho zapomněl vypnout?

8.5.07, 08:21
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 53 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další