Dundee- Felicia "Vínovka"- LovTec
Tak vám představuju dalšího člena naší rodiny a tím je Felicia Combi 1.3 BMM 50 kW z roku 1996. Výbava je docela slušná: 2 pytle, ABS, centrál, mlhovky...
Koupil jsem ji od kolegy z práce za cenu více než příznivou s tím, že je zespodu někde prasklá převodovka a trochu z ní kape olej. Když jsme s ní vyráželi od kolegy, tak měla na tachometru 147.600 km.
O víkendu jsme ji trochu provětrali a zjišťovali, co všechno bude potřeba udělat, než jí v červenci vyprší STK.
Takže "závady", který bude potřeba pořešit:
- motor je olejnička, takže přetěsnit
- o převodovce už jsem psal
- řidičova sedačka se vepředu viklá (po opření do opěradla se zvedá sedák)
- fofrklacek má šílenou vůli, zřejmě je vyčochtaná kulička pod podlahou
- ruční brzda jde blbě tahat nahoru, ale auto brzdí na druhym zubu (tušim, že bude zatuhlej lanovod nebo prasklej bowden)
- přední náprava mlátí, takže čepy na výměnu
- ve vyšších rychlostech při brždění táhne doprava, takže zkontrolovat a odvzdušnit brzdy
- zadní dveře se blbě otevírají zvenku (je třeba pořádně zatáhnout za kliku), asi bude třeba promazat zámky
Kapitola sama pro sebe je karosařina, ale s tou už jsem na tomhle autě měl co do činění, takže auto na první pohled vypadá docela dobře. Ale jelikož je to už skoro dva roky, tak se znovu objevujou puchýřky a kvítky...
V neděli jsme ji zase odvezli ke kolegovi, protože mají nějaký problémy s papírama od novýho auta, tak aby mohla jeho žena v klidu jezdit do práce. Počítám, že ve čtvrtek už by mohla být zase zpátky u nás s novýma značkama a mým jménem v TP...
Pro začátek jedna fotečka mobilem ze zpáteční cesty