ecotronik je KO- mýměna za BMM
| Autor |
Zpráva |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19161 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
 Re: ecotronik je KO- mýměna za BMM
tie BMM Fačka poznám veľmi dobre, takže s tým si starostí nerobím, trocha sa budem snažiť po kwikovom vzore to BMM zamaskovať na karbec...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 13.3.11, 21:47 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Jiri
Registrován: 18.3.07, 20:23 Příspěvky: 4146 Bydliště: okres svitavy,West Yorkshire
|
ja vim ze je to asi staromodni...a takove o nicem...ale nebylo by prece jen lepsi sehnat favo s bmm...ani ne tak kvuli prestavbe...ale kvuli legalite...ono je to totiz cim dal horsi.....pak se neco stane a ..mas po srande 
_________________ Jaguar XJS 1986 zlata Skoda Fabia Combi zlata Pak ještě tři letadla a čtyři helikoptéry
|
| 13.3.11, 23:38 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19161 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
investície, investície a zasa investície...
čislo motora mi stále sedí, nápravy mi technik na STK udobril, klímu iba vypleštil oči...
Favo BMM mi problém nerieši, síce mi to začína kvitnúť kde kade, ale tú výbavu čo mám nezískam, ako druhé auto hľadám Feldu 1.3, 1.6 s klímou a LPG čo je u nás nemožné, s Česka je to 400ečiek navyše...
teraz mám menej prísne emisné normy, takže snáď im BMM vadiť nebude a katalyzátor nepotrebujem.
|
| 14.3.11, 11:06 |
|
 |
|
darklord
|
BMM im vadit bude bohuzial nemaju ako zmerat predstih a vsakovake uhly co sa meraju na karbecovom zapalovani, nehovoriac ze to je zasah do emisnej sustavy
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
| 17.3.11, 00:09 |
|
 |
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
Registrován: 5.10.08, 18:43 Příspěvky: 2704 Bydliště: olomoucký kraj
|
ups, tak snad projdu i já, ale na druhou stranu když sem tam měl podobný systém zapalování tak by to mělo jít ne ??
|
| 17.3.11, 06:45 |
|
 |
|
michalkatka
|
čo viem tak nahodia stroj a pokiaľ je všetko v zelených hodnotách tak neskúmajú ako to je, a dnes sa máloktorý technik tomu rozumie...
je to iný systém prípravy zmesi, ale však aj technik je človek a pokiaľ neprídem s hnilou rozvrzanou herkou tak sa na to pozerá inak...
|
| 17.3.11, 09:15 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
clovek mozna je, ale ma svou praci a v ni svoje predpisy a kdyz je nedodrzi, taky nemusi mit zadnou praci
|
| 17.3.11, 10:43 |
|
 |
|
michalkatka
|
to je debata na inú tému... ale všetky čísla mi sedia, zvrchu to bude po vzore kwika vyzerať ako karbec ( ešte že je ten filterbox taký veľký ) takže predpokldám že nebude problém, keby bol, na STK nahodím karbec, rozdeľovač a ETZ tých pár šroubov ma nezabije... a pôvodnú elektriku chem aj tak nechať... ešte aj indučku by som nechal karbecovú, s BMM skúsim použiť iba výkonový modul s vysokonapäťového modulu BMM... ( uvidím či to pôjde )
|
| 17.3.11, 10:51 |
|
 |
|
Jiri
Registrován: 18.3.07, 20:23 Příspěvky: 4146 Bydliště: okres svitavy,West Yorkshire
|
No technicka je jedna vec...projedes..neprojdes..tak to poprehazujes..a pak zase zpet....je to par sroubu, ja spise myslel to ze kdyz se neco stane na silnici mas vetsi problem
_________________ Jaguar XJS 1986 zlata Skoda Fabia Combi zlata Pak ještě tři letadla a čtyři helikoptéry
|
| 18.3.11, 00:22 |
|
 |
|
michalkatka
|
na ceste? BMM je veľmi jednoduché, nemyslím že sa tam má čo závažné pokaziť oproti vo fabrike vyrobeným BMM...
v prípade nehody? oproti karbecu minimálny rozdiel, ide mi o komfort štartovania, voľnobežných otáčok, lebo ten karbec si s reduktorom vážne príliš nerozumie...
|
| 18.3.11, 08:14 |
|
 |
|
fatal
rejpal
|
Jiřímu asi nešlo o techniku, ale o legislativu. Když se něco stane, tak pojišťovna udělá všechno pro to, aby nemusela platit. A záměna systému přípravy směsi je dost dobrý důvod, i když nehoda s tím nebude mít nic společného.
|
| 18.3.11, 08:20 |
|
 |
|
michalkatka
|
to je na inú debatu ktorú nebudem rozvíjať, má pravdu, ale rozdiel ktorý očakávam mi to snáď vynahradí...
|
| 18.3.11, 08:26 |
|
 |
|
kwiko
Registrován: 10.1.06, 13:21 Příspěvky: 5194 Bydliště: Pééétržka a Horne Saliby
|
prevadzky s BMM by som sa nebal, Policajt ti maximalne kukne na cislo motoru, Poistovna na Filterbox (lebo to bude jedine co uvidi na fotke) a nikto nebude mat dovod pochybovat o karburatore. Najma ak si posunie RJ za baterku ako to ma ecotronik.  A Michal tam ma dalsie ropovody spojene s LPG, nadobku s aktivnym uhlim tam nepotrebuje, trafo sa da posunut nizsie ku svetlu nech ma miesto na ziariacu indukcnu cievku... A pre mnozstvo kurvitok sa otazkou BMM nikto nebude zaoberat. (ked ich nepresvedci, aspon ich popletie...) 
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
| 18.3.11, 09:33 |
|
 |
|
michalkatka
|
ďakujem za podporu, tak nejako to vidím aj ja...
|
| 18.3.11, 10:07 |
|
 |
|
varok
|
Sice myslím, že karbecy neměli ani ten rezonátor na sání vzduchu, ale to už je jedno. Opět záleží na tom, na jakého člověka u STK narazí. Někdo to opravdu jen změří a nic jiného ho nezajímá. Jiný prolízá auto odshora dolů a hledá co se dá, jen aby našel něco jiného než má být.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 18.3.11, 10:14 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |