Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 10.6.26, 14:42

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 
 Felicia repro 
Autor Zpráva

Příspěvek Felicia repro
zdar, prešiel som si viac témat v tomto fóre ale aj tak sa chcem pre istotu poradiť 8)
Mám feldu 96, originál repro už nejak štrajkujú a tak som premýšlal nad kúpou a montážou nových repro. Nechcem tam zbytočne drahú ani nejak extra výkonnú muziku, niečo čo by hralo tak akurát. Premýšlal som nad reprákmi dopredu zrejme 13ky aby som nemusel nič meniť, a nejaké repráčiky aj na plato dozadu.. Chcel som sa spýtať, že ak vpredu je ten umelý plastový kryt na repráčiky tak ak sa vyberie či sa dá vrátiť ešte spať potom ten kryt? Alebo ak by som vyberal nejaké repro 13ky ktoré by mali pasovať priemerom do toho otvora, tak bolo by ich treba potom ešte nejako upravovať aby tam neboli diery v tom otvore? (myslím niečo takéto, nebol by som rád ak by tam zostala taká diera bez krytu http://www.audioland.cz/db/wysiwyg/File ... licia1.jpg)
a kade všade sa dá ťahať kabeláž dozadu na ozvučenie plata?

8.12.10, 23:27
Příspěvek Reklama

Příspěvek Re: Felicia repro
co koupit to netuším, ale dráty k platu vždycky tahám podél dveří pod pirellkama...

9.12.10, 00:46
rejpal

Kryt by měl držet na plastových packách, po opatrném vypáčení by měl jít vrátit zpět bez problémů (viz chytrá kniha). Kabeláž lze natáhnout třeba kolem levého prahu, to je asi nejjednodušší. Repro ti ale neporadím, na to jsou tu jiní. :wink:

9.12.10, 11:07
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

zatiaľ díky páni :wink: a ako tak ešte som čítal nejaké veci tak by bolo kvalitnejšie vytesniť poriadne tie predné dvere asi, a čo tak kebyže sa nechajú vpredu nejaké obyčajné repro a do zadu na plato by sa dali nejaké basové, hralo by to solídne ako tak? (hudbu nechcem techno ani žiadne 12minútové sety ale skôr niečo rock, core, tvrdšie veci)

9.12.10, 19:32

zadní plato je měkké... udělej si druhé (nejlepší matroš je MDF) a nebo ho pořádně vyztuž

9.12.10, 23:08
rejpal

Mám ve feldě úplně jiné plato, částečně z dřevotřísky, těžké, basů je i s 13cm (pokud se nepletu) repráky dost, takže toto řešení není špatné, ale bacha na bezpečnost (při případném nárazu zezadu může dřevotříska apod. udělat s pasažéry vzadu pěknou paseku). Slyšel jsem i origo plato feldovské s dvěma ovály a hrálo to slušně. Takže pro běžný poslech bych se 16cm repra vzadu přímo do plata nebál, pro vyšší kvalitu nebo vyšší hlasitost alespoň trochu vyztužit, jak už bylo zmíněno. Takové vcelku obecné rady... :wink:

10.12.10, 00:45

xZeKeX píše:
zatiaľ díky páni :wink: a ako tak ešte som čítal nejaké veci tak by bolo kvalitnejšie vytesniť poriadne tie predné dvere asi, a čo tak kebyže sa nechajú vpredu nejaké obyčajné repro a do zadu na plato by sa dali nejaké basové, hralo by to solídne ako tak? (hudbu nechcem techno ani žiadne 12minútové sety ale skôr niečo rock, core, tvrdšie veci)

Keby chceš niečo robiť s prednými dverami, tak rovno odporúčam nainštalovať 16ky repro...potom by si dozadu už nepotreboval žiadne zázraky...

Ak ale nechceš vpredu veľa toho meniť, tak daj dopredu nejaké 13cm kompá a dozadu ovály...ideálne to nie je, ale ak nie si extra náročný na kvalitu, tak kvantity bude až-až, bo ovály aj v origo plate dobre zabasujú...

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

10.12.10, 07:23

a aby basovaly tak vyztužit plato... jinak to bude jenom rezonovat

10.12.10, 10:33

díky moc.. zatiaľ je zima tak sa mi do toho moc nechce, na jar to porobím tak mám ešte dostatok času na uvažovanie ako. dostal som zdarma tieto Carpowery 200mm, tak nakoľko sú väčšie neviem či by bolo vhodnejšie ich osadiť do nového plata z MDF alebo či by stačili aj na staré originál plato (nutnosť zrejme vystužiť ako ste písali) ? Alebo premýšlam vyrobiť nato basový box, okobercovať a do kufra s ním čiže by sa dal vyťahovať v prípade potreby. Čo by bola vhodnejšia varianta podľa Vás?
zrejme vymením aj predok ale to ešte nie som si istý, dajme tomu ak by som menil predok za 13 kompá oplatí sa to? či rovno radšej dať 16ky a prerobiť dvere? inak ešte teda poddotaz uživí a utiahne to v pohode rádio takúto muzičku? myslím že by malo určite len radšej sa spýtam :)

31.1.11, 15:06
rejpal

Co se týče plata, tak pokud tam dáš velké basáky, uvědom si, že nebudou v uzavřené ozvučnici a tak ti bude dělat neplechu zvuk vyzářený zadní stranou repráků. Na druhou stranu pořád budeš mít téměř celý kufr použitelný a nebude ti tam dunět nějaký basový box někam do kufru.

Pokud máš běžné rádio (výkon kolem 20W x 4 kanály) a nechceš vyhrávat soutěže o největší rachot v okolí, tak na běžný poslech za jízdy v pohodě.

31.1.11, 17:13

xZeKeX píše:
dostal som zdarma tieto Carpowery 200mm

Aké tieto?

Megane 1,9D

31.1.11, 21:42

sorry, nejak mi vypadol ten odkaz
http://bolthely.hu/mikroshop/id/00393_CarPower_SP-202C tieto

1.2.11, 00:58

Najvhodnejšia varianta by bola bedňa...ale tie repro mi prídu slabé...no, basy to narobí, kvantita bude...len či aj kvalita...

Megane 1,9D

11.2.11, 21:38

No já když koupil auto tak jsem taky chtěl mít hudbu, mám ji rád pěkně nahlas, ale peněz nezbylo moc tak jsem pořídil tohle:
dopředu
http://www.gme.cz/cz/xpro-16s-sal-2-pas ... 2-144.html
dozadu
http://www.gme.cz/cz/xpro-3-69-sal-3-pa ... 2-149.html

ale měl jsem "jen" autoradio i autokelly za cca 900kč čili nic moc kvalita...tak jsem si přikoupil, jak by řekl Fatal, "duc bednu" do kufru a hned bylo vystaráno...no ale proč to tu píši...není to o repru i s těmito SALy, radiem Clarion, nevystuženým plátem a bez duc bedny je basů, že nevím kam s nima :)

13.2.11, 12:34

ok diki páni.. na súťaž s tou hudbou nepôjdem tak ma nemá kto kritizovať a kto bude môže ísť peši :lol: ..určite až sa do toho pustím tak sem môj finálny produkt dám ako to dopadlo :)

13.2.11, 17:35
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 15 ]