Paradio - moje hračka Š 120L
| Autor |
Zpráva |
|
paradio
Registrován: 7.11.06, 18:27 Příspěvky: 258 Bydliště: Bohdaneč u Zbraslavic
|
 Paradio - moje hračka Š 120L
tohle je stav jaro 2006
http://www.ukazto.com/img/120l-2.jpg
a tohle je stav 7.4.2007
http://www.ukazto.com/img/070407_110931.jpg
http://www.ukazto.com/img/070407_111032-tnp1.jpg
http://www.ukazto.com/img/070407_111053.jpg
http://www.ukazto.com/img/070407_111112.jpg
ten knoflík na vypínač mlhovek nemůžu nikde sehnat.
http://www.ukazto.com/img/070407_111325.jpg
http://www.ukazto.com/img/070407_111245.jpg
ty přední repráky ve dveřích je zatím náhradní řešení,
nechci dávat nový než seženu i nový tapecy, tyhle jsou pokroucený vlhkem
http://www.ukazto.com/img/070407_111203.jpg
Tohle auto je moje srdeční žáležitost koupil jsem ho v roce 1987 jako své první nové auto, jsem první a třetí majitel zapsaný v TP, druhý je můj otec /+2006/, sériová Š120L bez úprav, asi po půl roce se mi ale zdálo, že je nějak chudobná atak jsem se poohlídnul a koupil novou Š 120GLS z Vrchlabí, chtěl jsem původně na tu dobu největší žihadlo Š130 L. Ale nebyla k sehnání a nepomohly ani úplatky. Tak jsem dal na doporučení, že jestli si chci pojezdit, ať koupím 120GLS a takl se stalo. Jezdila fakt dobře, časem ale došlo na GO motoru, nový lak až si ji jednou půjčil můj syn a zlomil mi ji o strom. Šla z domu za 5000 na ND. Potom jsem koupil staršího Favorita praktik, vůbec mi neseděl, neměl jsem ho rád. Potom následovala řada několika německých ojetin , které se měnily vždy, když si šéf koupil nový auto a to starý mi za babku /tedy za marky/ přenechal. S posledním z nich jsem se vrátil domů Mazda 626. Prodal jsem ji když jsem dostal první služební - felicia, potom pažouta partner, renault trafic, renault master, a nakonec renault midlum. Se svým autem najezdím mědíčně asi 100 km. A proto mám tuhle babičku jako hračku, Představte si, že na tom midlumu si nesmím sám vyměnit ani gumičku ve stěrači - je líznutej Ještě jsem vynechal, že asi dva týdny jsem jezdil s ávií - to byla jízda  . A tak před rokem se stalo to, že jsem to svoje auto znova získal jako dědictví. A tak jsem ji trochu opentlil a oplastil.
Teď mám v úmyslu otunit trochu motor. sehnal jsem sníženou halvu o 1,8 mm, vačku favorit sprint 254/254, na cestě jsou C vahadla z Erka, mám odlehčenou řemenici kliky, sehnal jsem i setrvák, ale byl to šunt. a ještě na 180 lamelu. sehnal jsem nový ventily. V létě se do doho pustím. Tedy já ne, já budu jen sem tam něco přidržovat.
Co jsem už dodělal:
- Centrál s alarmem
- oplastování
- lukasy z feldy
- osvětlení vnějších klik dveří - modrý ledky svítí jen po odemčení DO
- tónovaná okna přední bok 30%, zadní bok a zadní 90% - ofuky
- Radio Sony 4x50W a DO
- Palubovka z GL imitace kořenového dřeva, hranarý budíky s polepem ve stylu RS, ipury
- Šíbr
- přídavný mlhový z fáva a dálkový - Bosh pilot
- zadní plato s repro 16x9
- hagusy z feldy
vše toto je opatřeno atestem či je tolerováno na stk - ověřeno
a co mě čeká:
- motor úprava - obstarávám díly. ale ne změna typu, kdybych chtěl 136, tak si ji koupím- výhledově uvažujiu na zvýšení obsahu na 1400 ccm v původním bloku
- výměna převodovky za 5Q - už je doma GO a přetěsněná
- výměna nádrže - stávající je děravá- asi ve spoji vrch spodek - max 15 l benzínu potom smrdí - už je doma fungl nová
- výměna nebo výroba tapecírunků na dveře
- instalace nezávislého benz. topení - zapnutí i na DO. už je doma
- instalace elktr. ovládaných a vyhřívaných zrcátek - už jsou doma
- změna rozteče kolových šteftů na 4x100mm a AL disky - ale bez podložek.
- Electric Windows
a co bych nikdy nedělal:
- čirý přední světlomety - není vidět na cestu - svítí jak dvě baterky/atest?/
- jeden středový stěrač - nelíbí a snižuje to zorné pole. /diskutabilní na STK - narazíš na blba a jdeš tam dávat druhý/
- zamračený světla - /atest/
KVĚTEN 2009
A VŠECHNO JE JINAK, MOTOR JE UDĚLANÝ -PŘEDĚLANÝ NA LS /GO NAJETO 0,0 Km / A ČEKÁ NA VSAZENÍ DO AUTA, NOVĚ JSEM OBUL KOPRETINY A TÍM JSEM SKONČIL, KOUPIL JSEM SI PASSATA 1.8.T A TEN MÁ POD KAPOTOU 150 KOBYL. NĚJAK UŽ MI NA ŠKODOVKU NEZBÝVÁ ČAS. JEŠTĚ JI BUDU POUŽÍVAT TOTO LÉTO, POKUSÍM SE SEHNAT NĚJAKÉHO NADŠENCE, KTERÝ BY V TOM POKRAČOVAL. POKUD NE, POTOM JI NECHÁM SEŠROTOVAT. V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ JI NEDÁM DO RUKOU NĚKOMU KDO BY JI ZLIKVIDOVAL. TO ZVLÁDNU I SÁM.
_________________ ___________________
|^^^^^^^^^^^^^^| ,, _\_
|**** PARADIO***** '|""";.||.___.
|_..._...______==== ___|__|..., ] |
"(@ )'(@ )""""*|(@ )(@ )*****(@)
Škoda 120GL 1987 - VW PASSAT 1.8T/110kW
Naposledy upravil paradio dne 2.5.09, 21:49, celkově upraveno 12
|
| 7.4.07, 20:42 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
jizíček
Registrován: 10.8.06, 22:50 Příspěvky: 926 Bydliště: Malé Březno,Most
|
moc se mi libi vnitrek 
_________________ Favorit 135 BMM r.v. 94 - odhlašený
VW Golf III combi, 1.9 tdi, r.v. 97
Škoda 742 Forever Team
|
| 7.4.07, 21:58 |
|
 |
|
Peter50kw
|
Preplastovane, obluda na prednej kapote, zadne dvere, stlpiky! Nepaci. Remeselna uroven uprav nizka. Samolepaca tapeta - imitacia dreva - nevhodne a lacne, kontrastuje s pokrcenym kobercom. Odrety alebo hrdzavy blatnik. Plasty vyzeraju lacno. Predok vyzera ako zbierka zo zberneho dvora. Menej by bolo viac.
|
| 7.4.07, 22:59 |
|
 |
|
Thobiash
|
Tak "stav jaro 2006" je nejlepší... 
_________________ Škoda "Julia alias Černá" 120L 89´ R.I.P. http://www.youtube.com/watch?v=VYLFkT5jMZI
|
| 7.4.07, 23:17 |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
Peter50kw píše: Preplastovane, obluda na prednej kapote, zadne dvere, stlpiky! Nepaci. Remeselna uroven uprav nizka. Samolepaca tapeta - imitacia dreva - nevhodne a lacne, kontrastuje s pokrcenym kobercom. Odrety alebo hrdzavy blatnik. Plasty vyzeraju lacno. Predok vyzera ako zbierka zo zberneho dvora. Menej by bolo viac. Chtěl jsem to napsat, hlavně to UFO na kapotě, ale zůstávám nezávislým pozorovatelem 
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
| 7.4.07, 23:20 |
|
 |
|
Kristensen
Registrován: 24.2.07, 10:02 Příspěvky: 6765 Bydliště: Česká Třebová
|
Není tam toho nějak moc? Tohle není tuning, bych to viděl na tuzing a s těma věcma co plánuješ a co už máš tak si myslím že líp už snad nikdo peníze nevyhodil 
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
| 7.4.07, 23:49 |
|
 |
|
elegant
Registrován: 26.8.06, 07:55 Příspěvky: 1954 Bydliště: Bratislava
|
Nepovedal by som, že je to preplastované, ale že by trebalo ešte tie plasty čierne opracovať, aby boli drsné ako origo nárazníky. To na tej kapote vypadá vskutku strašne. Ak by som mohol navrhnúť, tak origo jednodielný nasávač by bol vhodnejší. V interieri by sa hodil volant z GLS a taktiež origo lucas. Tie tapety nazavrhujem, dokým sú dobre spravené (neviem posúdiť na základe týchto fotiek).
Inak pekné vozítko 
_________________ R.I.P. Škoda 120L, r.v. 1979; eMko so srdcom užovky (motor a napravy) R.I.P. BMW e39 530i r.v. 2000 Just because I'm paranoid doesn't mean they aren't out to get me! viewtopic.php?t=18421
|
| 8.4.07, 00:03 |
|
 |
|
Šemik
|
Na můj vkus je na ní moc plastů..
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
| 8.4.07, 08:54 |
|
 |
|
paradio
Registrován: 7.11.06, 18:27 Příspěvky: 258 Bydliště: Bohdaneč u Zbraslavic
|
Nechci mít Škodu 120 L jako v muzeu Škoda a.s..Od roku 1990 do roku 1995 jsem byl v Německu a názor německých motoristů na škodovky je: "Byly dobrý do konce výroby 120cítek". Na vesnicích to bylo oblíbené auto pro cesty za prací, tedy hlavně na pole.
Mě se takhle líbí a váš názor vám vyvracet nehodlám. Jsou tu dvě větve, jedna dělá auta jako na výrobní lince, a druhá je měmí k nepoznání. Třeba až takhle.
A ten koberec je pokrčený proto, že jsem chvíli před focením vyndaval ten chromovaný na mytí, už je zpět a žádný pokrčený už není není. Jinak ty plasty ještě budou nastříkaný do barvy vozu. Momentálně mám největší radost z toho, že jsem sehnal největší hit škodováckýho tuningu z 80. let minulého století - jmenovalo se to - lampička proti oslnění - takový malý lampičky na sufitku nad přední sklo s modrofialovým světlem, údajně to odráželo až třetinu paprsků od protijedoucích aut. Kdo to v tý době neměl o tom by se dnešní terminologií říkalo že není IN. Ještě kdyby se mi podařilo sehnat přístroj Made in USSR, měřil úhel sepnutí kontaktů, momentální otáčky, volnoběžné otáčky a akusticky hlásil překročení nastavené rychosti a akusticky hlásil, že je třeba přeřadit na nižší či vyšší ryhlostní stupeň. Je to úplně k ničemu, ale to bylo v tý době těžší sehnat neš dnes Róma na večerní škole, Toho Róma jsem opravil abych nebyl nazýván ČUNĚKem. Ale ten přístroj už asi nikde neexistuje. prodávali ho tu ruský vojáci - osvoboditelé. Mimochodem kolem roku 1975 jsem od nich kupoval benzín 20 lt za 50 korun i s kanystrem - někdy stačilo 33,50 Kčs - tolik stála půlltrová vodka.
pro Kristensen: bohudík, peníze počítat nemusím a doufám, že už nikdy nebudu muset.
pro elegant. Volant GLS mám v dílně, sundal jsem ho z něj tenhle je taky original ze škodovky, dával se na ně ale až v Německu, tam jsem ho sehnal než jsem se vrátil zpět do Česka., je pošitej echt Leder, i ten středový díl je původně kožený s vylisovaným znakem škoda, a lukasy z feldy jem okoukal tady na TW Ty tapety jsou plastický a jsou lepený pod teplem, kopírují povrch. touto folií a tímto způsobem polepíš i kuličku
pro Peter50Kw: Bezva kritika, kdybys nebyl tak daleko z východu, přijel bych k tobě na radu. Já se ale orientuju víc na západ.
A závěrem mi dovolte reakci člověka, který se zabývá tuningem škodovek déle než většina z těchto kritiků vlastní řidičák, poslal jsem mu fotky k posouzení i s odkazem na garáž..
Citace dopisu:
Dobrý den. Máte pěkně upravenou Škodovku. Četl jsem v odkazu i krytiku. Ten Slovák snad ani neví co píše. Z těch fotek jak může posoudit řemeslné zpracování, to teda opravdu nevim. Třeba nikdy nic nedělal a tak jen píše. Navíc asi někteří nechápou, že si auto tvoříte dle své představy a né veterána z určité doby. Chápu názory typu ,,já bych to udělal takto a já třeba do barvy, nebo mám představu asi takovou."" Prostě kdo má škodovku a žil i v době, kdy nic nebylo, mluvil by jinak. Hezké svátky, s pozdravem ..... 
_________________ ___________________
|^^^^^^^^^^^^^^| ,, _\_
|**** PARADIO***** '|""";.||.___.
|_..._...______==== ___|__|..., ] |
"(@ )'(@ )""""*|(@ )(@ )*****(@)
Škoda 120GL 1987 - VW PASSAT 1.8T/110kW
|
| 8.4.07, 20:24 |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
| 12.5.07, 14:28 |
|
 |
|
Martin 007
Dezertér
Registrován: 19.11.06, 17:11 Příspěvky: 12402 Bydliště: Pardubice - jihozápadní okolí
|
Aha, takže další člověk kterému se nelíbí názory jiných
Mohu se zeptat proč si sem dáváš Škocnu, když se pak sereš že se někomu nelíbí ???
_________________ Škoda 130 RAPID 1987 - 743.136 "Kdo nemá Rapida jistě život proklíná." UNDER RECONSTRUCTION BMW E46 330xi Touring 2001 - Objem ničím nenahradíš. Zakládající člen Coupé clubu TW Škoda 743 Forever Team Člen klubu ostrých motorů TW
Naposledy upravil Martin 007 dne 12.5.07, 22:42, celkově upraveno 1
|
| 12.5.07, 15:26 |
|
 |
|
Peter50kw
|
Nedaj sa znechutit, kazdy mame svoj nazor. Ja som celkom rad, ze ludia su rozni. A myslim, ze "ten slovak" vi o cem mluvi.
|
| 12.5.07, 22:12 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
Nerad něco kritizuju, ale taky se mi to nelíbí. Nemám nic proti úpravám podle vlastní chuti, to ne, ať si to každý udělá jak chce, ale exituje jistá mez mezi tím, co se líbí i okolí, a tím co okolí považuje za kýč. Tohle podle mě překročilo meze toho co se líbí a mílovými kroky pádí směrem ke kýči. Chybí tomu už jen sádrový trpaslík, ačkoli směrem k západní hranici by mohl jít nějaký sehnat, tak třeba časem přibude i ten. Kdyby těch plastů nebylo tolik a kdyby byli k něčemu užitečné, tak by to bylo mnohem lepší, ale k čemu jsou dobré ty obrovské falešné nádechy? Křídlo chápu, když to přestane jet, tak se to za něj pěkně tlačí. ...kdepak, ani trochu se mi tvoje škodovka nelíbí, jistým způsobem mi totiž připomíná vozidla zobrazená v galerii na www.tuzing.com, doporučuju prohlédnout, třeba tam najdeš nějakou inspiraci pro další úpravy. Omluvám se, pokud se tě to dotkne.
|
| 12.5.07, 22:48 |
|
 |
|
Jerry
Registrován: 15.11.06, 23:04 Příspěvky: 433 Bydliště: Novosedlice(Okr. Teplice)
|
Vít Široký píše: Nerad něco kritizuju, ale taky se mi to nelíbí. Nemám nic proti úpravám podle vlastní chuti, to ne, ať si to každý udělá jak chce, ale exituje jistá mez mezi tím, co se líbí i okolí, a tím co okolí považuje za kýč. Tohle podle mě překročilo meze toho co se líbí a mílovými kroky pádí směrem ke kýči. Chybí tomu už jen sádrový trpaslík, ačkoli směrem k západní hranici by mohl jít nějaký sehnat, tak třeba časem přibude i ten. Kdyby těch plastů nebylo tolik a kdyby byli k něčemu užitečné, tak by to bylo mnohem lepší, ale k čemu jsou dobré ty obrovské falešné nádechy? Křídlo chápu, když to přestane jet, tak se to za něj pěkně tlačí. ...kdepak, ani trochu se mi tvoje škodovka nelíbí, jistým způsobem mi totiž připomíná vozidla zobrazená v galerii na www.tuzing.com, doporučuju prohlédnout, třeba tam najdeš nějakou inspiraci pro další úpravy. Omluvám se, pokud se tě to dotkne.
naprosto souhlasim kdyz uz tam neco davam tak aby to plnilo nejakou funkci tedka zrovna u nas zacala jezdit skodovka s podobnymy upravami a s kamosem mame skodovku 120-ku ktera na prvni pohled je uplne obycejna nema na sobe zadne vzhledove upravy krome napr. pridavny svetlomety ale ty tam mame protoze jezdime hodne v noci a ta jizda s nima je o mnoho lepsi a ten s tou kycovytou skodovkou nema sanci hlavne ze ji ma oplastovanou a vzadu ma unaveny pruziny az hruza a pochybuju ze ty tlumice co tam ma ze jeste plni svoji funkci ja mam nejradsi klasicky treba jen lehce ale vkusne upraveny skodovky ale zase na druhou stranu znam par lidi kterim by se to libilo
|
| 12.5.07, 23:03 |
|
 |
|
Jerry
Registrován: 15.11.06, 23:04 Příspěvky: 433 Bydliště: Novosedlice(Okr. Teplice)
|
skratka sundat na tom par plastu a byla by to nadherna skodovenka to se musi uznat 
|
| 12.5.07, 23:06 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |