Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 19.6.26, 16:57

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 74 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
 Otázka spíše pro lakýrníky 
Autor Zpráva

Příspěvek Otázka spíše pro lakýrníky
Mám doma levnou pistoli z OBI. Je už dost stará a navíc se na ni nedají sehnat náhradní díly. Nedávno jsem ji půjčil jedním klukům a ti mi ji dost zdevastovali. Uvažoval jsem o nové. Jsou dobré stříkací pistole zn. SATA? Pár jsem jich viděl, některé ani nejsou drahé. A co jsou prosím ty pistole HVLP?

23.9.10, 16:14
Příspěvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek 
kup si klidně tu obyšejnou v obi stříká dobře za čtyři kila a pokud se ti nelíbí cena všem řekni že stála čtyři litry,

jediná vada ci vidím tak když hodíš trysky do nádobky a trochu ředidla tak ti nabydou že nezavřeš víčko prostě se ty plasty napijou miloš

23.9.10, 20:24

Příspěvek 
Cenu OBI pistolí jsem nemyslel. Ta moje stála asi 8 stovek. Ale už má něco odslouženo. Stříkalo se s ní docela pěkně, ale půjčil jsem ji jedním klukům, kteří si toho neuměli vážit. Mám poškozený takový plastový kroužek s dírkami, ale náhradní díly nejdou sehnat. tak jsem uvažoval o nějaké slušnější pistoli.

23.9.10, 20:40

Příspěvek 
já sice nejsu lakýra, ale snažím se :) tu satu možu doporučit, já sehnal model jet90, jeto starší kousek, ale stříká se s ní parádně, tryska 1,4, akorát sata není zrovna levná, záleží kolik do teho chceš dát. HVLP stačí menší tlak, čili spotřebuješ menší množství barvy, taktéž vzduchu...

diagnostika koncernu, resety, nastavení, opravy VW HEX-CAN i KKL, 2x2

24.9.10, 13:04

Příspěvek 
Aha, tak děkuji. SATA jsou drahé? Aha, já viděl v jednom obchodě pistole na stříkání, mají tam napsané SATA několik kousků a potom pár kousků HVLP. Ty HVLP stojí hrubo přes 5000,- kč ale ty SATA mají i některé okolo 1300,- kč. To by už šlo. Ale zkouknu více obchodů a uvidím. Do 1500,- kč bych za docela kvalitní pistoli dal, to je důležité.

24.9.10, 13:15

Příspěvek 
jsou hlavně kvalitní, kámoš co mi kdysi stříkal cosi, kupoval novou pistol a dal za nu 10 000. To byla nějaká špička. Nějaký HVLP jsem toďka viděl na aukru, myslím že se cena motala okolo 5kila, tož se mrkni...já sem začal s nějakou ludrou pistolou, podle toho to dopadlo, šak víš :D pak jsem kupil satu a už bych něměnil, doufám že ještě něco vydrží, je to už stařenka :) a co s tím budeš stříkat?

24.9.10, 15:31

Příspěvek 
Teď dávám dohromady fáčko a potřebuji stříknout pár věcí na feldě, než ji prodáme. S tou starou z OBI už moc pěkný nástřik udělat nejde. Sice jsem s ní asi před necelým rokem stříkal na fáčku lemy apod. ale pak jsem ji půjčil jednim chujům, kteří mi ji zkazili. Novou z OBI kupovat nechci. A mohl bych se prosím zeptat, kolik stála ta tvoje? Alespoň zaokrouhleně?

24.9.10, 19:53
Mistr mechanik

Příspěvek 
pujčit pistoli za nic nasvětě, já tak před třemi měsíci pučil borcovi co u mě dělal po vrácení šla rovnou do popelnice za doprovodu všech pohlavních orgánů a těch nesprostějších slov

hledat kvalitu laku ve značce pistole, trysce l.2 1.4 1.5 bych moc neviděl,

lesk jak blesk vidím ve správně naředěné barvě změřené průtokoměrem, pak vedením pistole v přesné výšce, správně překrývat vrsty,

a co hlavně musíš mí pořád zaplý mozek a umět se do toho laku dívat

pokud stou pistolí máváš jak na příjezd vlaku tak z toho nikdy nic nebude miloš

25.9.10, 08:13

Příspěvek 
Miloši, já tě chápu. No mě se stalo asi něco hodně podobného. Půjčil jsem ji klukům, které jsem kdysy považoval za kamarády. Rozjebali tu pistoli na nevím co. Teď s ní mohu stříkat tak maximálně nějaké vrata na garážích. :( Je to samozřejmě o umu, není to jen v pistoli. Ale viděl jsem v Hornbachu v ostravě dokonce pistoli za asi 4 stovky a to fakt ne. S tím jsme tak maximálně stříkali olej na krby, v bývalé firmě. Chtěl bych se naučit trošku slušně stříkat, ale moc laskavých lakýrníků neznám, kteří by mě to naučili a na to se nějaká levná sračka pistole nehodí. Trošku stříkat už umím, ale není to nic moc. Chtěl bych to ještě trošku zdokonalit.

25.9.10, 17:50
Mistr mechanik

Příspěvek 
zdokonalit se je velmi obtížné,

pokud se tomu denně nevěnuješ, nemáš domakanou technologii, tak ty výsledky nebudou nikdy stopro,

já třeba nejsem modelář všechno pracně při kytování musím měřit pravítkem a označovat, pokud stříkám musím se cvičit na suchu abych se naučil přemýšlet co vlastně dělám, že bych napoprve nastříkal správnou tloušku to taky ne než se oko naučí do toho čumět, pak rlzne vyhytávky světla,

co mi dodává suverenitu tak je strojní leštění 3 M vím že když něco pokazám tak to jde zbrousit a vyleštit miloš

25.9.10, 21:14

Příspěvek 
Já nebudu stříkat poprvé. Už jsem nějaké drobnosti stříkal. Vím, že bych musel dennodeně stříkat, abych se do toho dostal. Nebo alespoň kdybych znal někoho, kdo by mi dovolil se na něho dívat při stříkání. Leštění 3m pastou je dobrá věc, ale ta pasta je drahá jak prase. Když jsem zkoušel něco stříkat tou pistolí z HORNBACHU, to teda bylo něco. Pořád to plivalo do nástřiku velké kapky barvy. S tím stříkat auto, nebo něco důležitého, tak nevím.

26.9.10, 14:16
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
je to o umu :wink: kamarát ti s touhle obyč naleje lak jak od profíka :wink:

26.9.10, 18:32
Profil ICQ

Příspěvek 
varok píše:
Teď dávám dohromady fáčko a potřebuji stříknout pár věcí na feldě, než ji prodáme. S tou starou z OBI už moc pěkný nástřik udělat nejde. Sice jsem s ní asi před necelým rokem stříkal na fáčku lemy apod. ale pak jsem ji půjčil jednim chujům, kteří mi ji zkazili. Novou z OBI kupovat nechci. A mohl bych se prosím zeptat, kolik stála ta tvoje? Alespoň zaokrouhleně?

stála 1500 z druhé ruky, byla totálně zaprasená, ležala dva dvy v ředidlech a pak sem ju důkladně čistil, ted fachá...

Miloš má pravdu první je třeba se naučit do toho čumět, já si kolikrát dávám světlo na záda a svítím si, ať vidím jak se to slívá...ze začátku jsem měl velké problémy s lakem, valil jsem ho tam moc. No pokud si dobře vzpomínám měl si problémy s leskem na metle, 3 vrstvy báze valené za sebou (hned jak metlu sleješ do lesku a začne matovat, valit další vrstvu, pak hned lak, radí se první vrstvu prášit jako bázi, ale já první vrstvu už lehce slívám, hodně mi teď taky dělá to že sem konečně od prodejca vysomroval ředidlo do toho laku, to je panečku jiná.

Teď sem stříkal kola (stříkaly se blbě, často jsem mačkal stoušť, do některých míst byl problém to nalít, točil sem se u teho jak na kolotoču) nemetalickou bází a celkem spokojenost...tímto jsem stříkací sezónu uzavřel, už jsem ty kola dával po nástřiku do pracovny a byl to pěknej smrad v baráku :) eště že je mama tolerantní :D

Metla je oříšek, možou vzniknout nedostřiky, nebo naopak fleky, když někde zůstaneš stát, pistol tahám zleva doprava, nejedu na moc velkej rozptyl, pak mi to může prskat, stále je se co učit...

Shrnutí: baví mě to a příští rok budu pokračovat :wink:

Obrázek Obrázek Obrázek

27.9.10, 11:35
Ignorant pravidel

Příspěvek 
Radek19_ae píše:

Shrnutí: baví mě to a příští rok budu pokračovat :wink:

az na to zastrikani gumy a ventilku to jde :-D

27.9.10, 11:52

Příspěvek 
díky, díky :) to bílý na gumě je eště páska, a ventilek je přelepenej taky, nebyl čas to vyzout, tak rychle olepit a jak bylo minulej týden teplo, tak jsem stříkal...

27.9.10, 15:41
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 74 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další