Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 19.6.26, 21:07

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 
 Čím natřít zadek Favorita? 
Autor Zpráva

Příspěvek Čím natřít zadek Favorita?
Dnes jsem se pustil konečně do oprav fáčka. Za chvíli nebudu mít feldu, tak se musím už konečně s fáčkem dostat na slušnou úroveň. Teď otázka. Dnes jsem sundal nádrž LPG, je to toroidní místo rezervy. Ty hovada mi ani vůbec ničím nenatřeli díry, které mi navrtali do podlahy. Jsou tam dvě na 12 šroub, je to úchyt nádrže a dvě díry na držák rezervy. Sundal jsem konečně tu shnilou konzoli od tažného, které jsem už stejně před rokem odřezal. Tak další dvě díry.
Celý zavazadlový prostor musím vzít kartáčem ve flexce a natřít. Čím je to nejlepší? Až na kov, základem a na to vrchní barvu? Dám jen černou, metla je zbytečná, stejně je to zakryté koberci. Kdysy jsem opravoval jemně místa za těmi slavnými hrnci na tlumiče a pružiny, tak to mám celé stříknuté tím sráčem od Motipu, náhraba Body. Nebylo by to tím lepší celé stříknout? A potom až barvou? A nevíte prosím někdo, čím utěsnit ty díry kde venou trubky a káblík od LPG? Aby mi tam zase nevnikala voda a nerezlo to zase. I když je to jen jemně.
Pak tam byla ještě taková příložka, byla zevnitř, ke které byla přišroubovaná konzole od tažného. Musí to tam být i bez tažného, nebo je to tam jen kvuli němu?

Obrázek

Uploaded with ImageShack.us

23.8.10, 17:35
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
Odrbej to co nejvíc, rez až na kov. Pak antikorozní základovku a na to bych nastříkal buď sajrajt od Motipu nebo od Body a nechal bych to bez další barvy.

Co se týká zaizolování těch děr od hadic a kabelů k LPG- pokud to jde, sežeň si průhodky odpovídajícího průměru, šmikni je (předpokládám, že odpojovat nic nebudeš) a nacpi tam. Pokud by to bylo málo, na průchodky se vykašli a rovnou to zamatlej karosářskym tmelem (zůstává pružnej).

Do děr po šroubech od tažnýho nacpi normální záslepky. Tu příložku můžeš vyhodit, bez tažnýho tam nemá žádnou funkci.

23.8.10, 18:12
Profil ICQ

Příspěvek 
Karosářský tmel znám, je podobný jako akrylový na stěny. Po zatvrdnutí je pořád pružný jako silikon, možná trošku méně. Ta díra je ale docela velká, průměr asi 40-50mm. Zkusím, jestli tam nepůjde dát ta průchodka, která je po stranách v přepážce mezi kabinou a motorem, přes kterou vedou kabely a hadičky korekce světel. Díry po šroubech zavařím COčkem, mám v garáži. Vařím rád.
Ten zadek je chytnutý jen povrchově, vezmu to kartáčem ve flexce, natřu nějakým základem a stříknu nějakou sračkou. Asi zase dám od Motipu. Je to jako bodyčko, ale nejde s tím udělat ten pomeranč. :D Je to takové jakoby stříkací tmel vzhledově. Mám doma ale jen přetíratelný, tak to pak ještě stříknu.
Myslíte si, že základ Pragoprimer je dobrý? Já s ním mám zatím docela dobré zkušenosti.

23.8.10, 19:33
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 3 ]