Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 31.5.26, 15:19

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 41 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 Felicia BMM + BRC(podtlak) 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Sadra17 píše:
já bych řek že naopak :wink: brc je dražší tak všichni montujou lovato (lovtec) :wink:

Jako mě by nějaké 2-3 tis nevytrhly,LOVTEC si nechávám montovat,protože jsem s ním nikdy neměl problémy..

20.8.09, 21:16
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
Takze problem nebyl zpusoben lambdasondou, po resetu RJ se to zblblo po 2 jizdach cca 2x10km (pri velmi teplem pocasi), tak jsem vlezl do krabice lambdaemulace a zacal merit signal, ktery leze z lambdasondy a lambdaemulace.

z lambdasondy "leze" cca 500mV pri pridani a ubrani plynu hodnota kolisa, pri deceleraci jde prudce dolu
z lambdaemulace "leze" promenny signal meridlo vykazovalo vykyvy 50mV - 400mV.
Rele, ktere prepina signal z emulatoru a lambdy je OK,
Trimr nastavovani lambdaemulace zjevne pouze meni stredni hodnotu napeti (okolo ktereho to kolisa), takze jsem s tim pohl a napeti nyni kolisa v rozsahu 100mV az 600mV,

zatim vse vypada OK, i v nizkych otackach to tahne lepe, takze uvidim co se bude dal dit

27.8.09, 20:54

Příspěvek 
Stejný problém má i děda na Feldě a po výměně všech čidel (i lambdy) v motoru se na to vykašlal a pořídil si odpojovač baterie na tlačítko do kabiny.

27.8.09, 21:09
Junior TW team

Příspěvek 
gokralik píše:
Stejný problém má i děda na Feldě a po výměně všech čidel (i lambdy) v motoru se na to vykašlal a pořídil si odpojovač baterie na tlačítko do kabiny.

takhle sem to mel i já nejlepší věc když maš BRC tam kde si všecko řídí jednotka a ma hodně čidel meřidel atd

28.8.09, 09:28
Profil ICQ

Příspěvek BMM + Lovtec - nejede na benzín
Ahoj, jak si to tady čtu tak moc pěkný vyhlídky nemám. Mám Feldu 1.3. mono glx 50kW a dlouho jezdila z 95% na plyn ale pak po závadě na plynu začala zlobit i na benzín. Musel jsem startovat s troškou plynu, na benz. nastartovala ale za chvilku (2-3s) začla chcípat. Putovala do servisu kde mi řekli že je to na 100% vadná š.klapka, prej za 9000 vymění. Tak jsem se nakrknul a začal špekulovat čím to může být. Od výměny vstřiku, přes palivový čerpadlo, samozřejmě klapku - servo a poťáky jsem nakonec přišel na velký prd.
V hlavě mi ale leží jak se ŘJ vypořádává s jízdou na plyn. Když jsem totiž přískoky jel na benzín tak se to za 30km víceméňě srovnalo. Zvláštní...
Nakonec jsem odpojil baterii na půl dne a hle :!: Na benzín šlape jako beránek :D
Tak jsem zvědavej až přepnu na plyn, jestli se zase zblbne.
Psali jste tady o signálu z lambdy. Kdybych ji úplně odojil, půjde spotřeba nahoru (přes 11l LPG?) Vadilo by to ještě něčemu? Taky jsem se chtěl zeptat na dobu odpojení ŘJ, někdo tady psal o odpojovači do kabiny - to by mohlo být řešení, ale jak dlouho je potřeba odpojit ŘJ? Nepomohlo by "zkratovat" její napájení přes vhodný odpor?

1.7.10, 14:04
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Já to měl zase vždycky naopak. Ve 105ce po strejdovi byl systém BRC. Naprostá spokojenost, chytalo to dobře i při mrazech na LPG apod. Pak jsem měl ve starém fáčku systém LOVTEC a tam se mi sralo pořád něco. Je to na montáž levnější, ale pořád se mi to nějak rozštelovávalo, musel jem to pořád štelovat. Pak mi přestal fungovat ten elektrický sitič a furt něco. Teď mám ve fáčku systém BRC s tím Lambdatronikem, nebo jak se to odborně nazývá a nemám problémy. Jezdím taky skoro pořád na LPG, ale musím startovat na benzín. LPG má svoji ŘJ a podle Lambdy a různých čidel si vše řídí sama. Já ale myslel, že u těchhle systémů se na LPG přepne na tu malou ŘJ a ta velká na benzín se vypne. Tak to je na hovínko. Proč to nedělají, aby se velká jednotka vypla, když ta malá na LPG si vše řídí sama, nebo ne?

1.7.10, 17:50

Příspěvek 
Já mám takový pocit, že BMM se prostě s LPG nemá rádo. Když jedeš na plyn, vše funguje jak má, když vypneš motor, tak v jednotce zůstanou hodnoty z LPG... pak přijdeš, chceš startovat na benzín a ejhle, ani ho**o, páč jednotka to má pořád z plynu. Nemám rád auta, která myslí za mě.

1.7.10, 17:55
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
varok ne jednotka furt funguje musí řídit zapalování :wink:

1.7.10, 19:46
Profil ICQ

Příspěvek 
Aha, já myslel, že si to už pak vše řídí ta malá jednotka od LPG. Takže ona jen podle Lambdy řídí bohatost směsi plynu? Potom to koriguje servomotorkem na té hrubé hadici? Jak psali výše, tak mě to dělá něco podobného. Natočím studený motor, musím chvíli jet na benzín, nebo to nechat chvíli blafat. Pak to přepnu na LPG a jedu. Zastavím, vypnu motor. Pak po chvíli chci zase někam jet. Nastartuji na benzín, ale je to jakoby přechlastané. Motor se trápí a pokud mu trošku nepřidám, tak se skoro přechlastá. Většinou ale přidám moc plunu, tak se mi to stejně přepne na LPG.

1.7.10, 20:57

Příspěvek 
Ja mam ted po roce zkusenosti nasledujici:

> pokud je na LPG moc chuda smes RJ se zblbne rychleji
> blbne mi to jen v lete kdyz je moc velke horko, cca od kvetna do konce zari
> v zime me to normalne jede startuju na benzin a prepinam na plyn po nejake kratke jizde (200m)
> v zime me to zere min nez v lete!
> dale se me pravidelne "kurvi" (s prominutim) rele, ktere odpojuje vstrik pri provozu na plyn (to se stava kdyz je moc horko)

MOJE reseni situace,
> nastavit vhodne bohatost smesi na podzim tak aby to nechcipalo na benzin a nechat to nastaveni byt po cely rok, hlavne se postarat aby to nejakej vocas nerozsteloval treba na ME (ehm to se stalo me), ty hovada to casto ochudi.
> odpojit lambdaemulaci a zapojit do RJ signal z lambdasondy i na provoz LPG
> v lete pri zahrati motoru na 90stupnu celsia nesmi byt znat ztrata vykonu na LPG, pokud je ztrata znat musi se pridat skrtakem bohatost LPG.
> na leto si poridit odpojovac baterie :)
> vymenit lambdasondu neni na zavadu pokud ma za sebou vic nez 160000km
> v lete se da startovat i primo na plyn :)

to je asi vse
ire

19.7.10, 15:52

Příspěvek 
Problem, ze se RJ benzinu zblbne je dle meho nazoru tato:

1/ pri provozu na benzin vse funguje tak jak ma, kdyz lambdasonda zjisti, ze je moc kysliku na vystupu RJ zmeni frekvenci signalu do striku a tim se hodnota kysliku na vystupu zmensi a naopak, tak to cele probiha furt dokola,

2/ ted si predstavte, ze RJ dostava jako signal lambdasondy nejaky nesmysl.... a kdyz na tento nesmysl zareaguje tim, ze zmeni frekvenci signalu striku a "nic se nedeje", furt na vystupu dostava stejne nesmysly (nezmenene)..... tak se na druhou stranu nedivim, ze se to po 50km zblbne, to ze dojde k tomu ze to chcipa na benzin je dano tim, ze RJ proste z nejakeho duvodu vyhodnoti ze je moc bohata smes a tudiz strikem dodava malo benzinu a cela regulace se vymkne kontrole a chcipne to :)

tak nejak tak to ja vidim

jedine co jsem vypozoroval je to, ze cim je chudsi smes na LPG tim se to zblbne driv, nekde jsem slysel, ze kdyz jsou membrany KO, tak pri zahrati dojde k ochuzeni smesi, v tom pripade i membravy logicky mohou zpusobovat toto chovani :)

ire

19.7.10, 16:09

Příspěvek 
Takze shodou okolnosti jsem s tim nyni pokusoval a prisel jsem na nasledujici:

problem je zpusoben spatnym signalem lambda emulace, moje BRC pri zmene polohy potenciometru lambdaemulace se chova dvema zpuboby..

1/ bud hodnota lambda furt roste
2/ nebo hodnota furt klesa

oboje vyse uvedene plati pro beh motoru na volnobeh.

Ja to mel spatne nastavene, tak, ze hodnota lambda furt rostla a pri 5min. behu na volnobeh na LPG se hodnota lambda na diagnostice ustalila na cca 1.25 pri pridani plynu dochazi k kolisani teho hodnoty.
pri prepnuti na benzin byla naprosto zjevna chuda smes a auto treba 10 sekund drzelo volnobeh a po proslapnuti plynu to chciplo.....

pri zmene nastaveni tak, ze hodnota lambda klesa k 0.75 a pri proslapnuti kolisala a vzdy se to na volnobeh ustali k 0.75; doslo k tomu ze po cca 50km ceste se chovani zmenilo, ze to jde bez problemu startovat na benzin a po 300m prepnout na plyn zvysenim otacek bez problemu a to podotykam, ze jsem neodpojoval baterku aby se jednotka vyresetovala!!

Takze vsichni, co s tim mate problemy muzete vyzkouset tento postup, zda se Vase problemy timto postupem neeliminuji!

zdravi
ire

11.8.10, 11:54

Příspěvek 
toto mi príde ako opačne zapojená lambda regulácia na LPG systém, reakcia na zmenu hodnoty je dosť rýchla...

11.8.10, 13:51

Příspěvek 
michalkatka píše:
toto mi príde ako opačne zapojená lambda regulácia na LPG systém, reakcia na zmenu hodnoty je dosť rýchla...

toto nechapu mohl bys to vice rozvest?
lambda regulace je zapojena presne tak jak ma byt zapojena, je tu rele, ktere pripojuje pro provoz LPG lambdaemulaci do RJ benzinu a signal z lambdy do jednotky rizeni servomotoru; pro provoz na benzin je lambdaemulace odpojena a rele prepne signal z lambda sondy primo do RJ motoru(tak jakoby plyn neyl nainstalovan).

jinak ta krabice "BRC lambda gas E.M." sestava z dvou oddelenych zarizeni:
1/ obvod ridici servoventil
2/ lambdaemulace

diky
ire

11.8.10, 14:10

Příspěvek 
však práve, lambda regulácia berie signál s lambdy, ak je zmes chudá tak má servoventil uvoľniť prietok LPG a naopak, ak sa hodnota lambdy správa naopak, je možné že sú piny pre servoventil zapojené naopak, čiže namiesto uvoľnovania prietok LPG škrtí a tým sa to správa tak ako popisuješ...

LPG regulácia podľa lambdy nikdy nebude taká rýchla ako na benzín, tam prepočítava dobu vstreku, ale aj tak na LPG by sa hohnota labbda mala držať okolo "1"....

11.8.10, 14:52
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 41 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další