Kde navrtat díry pro vystříkání dutin u felície?
| Autor |
Zpráva |
|
bosator
|
 Kde navrtat díry pro vystříkání dutin u felície?
Zdravím vás, chtěl jsem zeptat, v jakých místech, přesně, navrtat díry d=10mm pro vystříkání dutin u felície s novou maskou. Nemáte někdo nějaké schéma, jako bylo např. v andrtovi pro favorita. Potřebuju se dostat všude, hlavně prahy mají jinak vnitřní výztuhy, než měl favorit. Případně fotky prahu řízného napříč, nebo foto odřízlého lemu by mi také hodně pomohli. Předem díky.
|
| 28.4.10, 14:14 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
 Re: Kde navrtat díry pro vystříkání dutin u felície?
nič sa nevŕta  na to sú tam plastové špunty... 
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 28.4.10, 14:18 |
|
 |
|
bosator
|
michalkatka píše: nič sa nevŕta  na to sú tam plastové špunty... 
Myslím, že bez vrtaní děr se všude nedostanu, např. do části lemu za zádními dveřmi, u favorita se vrtala díra, cca 50mm pod zámkem, pak už se dal lem dobře v celé délce vystříkat, u felície by to mohlo být obdobné… A prahy sice mají zespod, z vnitřní hrany špunty, ale předpoklám, že těma se dostanu jen do 1. komory. U favorita se taktéž vrtala díra uprostřed prahu, aby se dala vystříkat ta druhá vnější komora. Jak je to u felície? Vím, že někteří ty díry nevrtaj, ale nechce se mi pak věřit, že by se dostali všude.
|
| 28.4.10, 14:49 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
to je maximálne barbarstvo, stredová výstuha v prahoch je s takými obrovskými prelisovanými kruhovými dierami takže ak máš poriadnu pištoľ, aspoň 1,5m dostatočne tvrdú hadičku a dobrý tlak tak sa dostaneš všade...
priestor medzi vonkajším a vnútorným zadným blatníkom sa strieka od zadného svetla alebo od vrchu ako je výstuha na uchytenie zadného pásu tadiaľ sa tam dá dostať...
vŕtať diery  to je rozum
ja striekavam sprayom na dutiny od Motipu a tesne po aplykácii ide pena zo všadiaľ, potom to spraví taký lepkavý povlak...
|
| 28.4.10, 14:58 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
na pravé straně jak je víčko na nádrž tak tam to moc nejde vrtával jsem díry a zacpal gumovým špuntem miloš
|
| 28.4.10, 17:19 |
|
 |
|
michalkatka
|
slovacek.milos píše: na pravé straně jak je víčko na nádrž tak tam to moc nejde vrtával jsem díry a zacpal gumovým špuntem miloš
ja mám hadičku z hydrokonektoru na naklápanie svetiel na tom trysku, tá sa tam vlezie ok...
|
| 28.4.10, 17:29 |
|
 |
|
bosator
|
Já si taky stále myslím, že bude lepší, min do těch zadních sloupků navrtat díry. Když to navrtám jako u favorita po zámkem, snad to bude stejné u felície? Mohl by si mi Michale, prosím, poslat foto té hadičky s tryskou, spíš mi jde o tu trysku, dá se koupit samotná tryska, která vleze na hadičku z hydrokonektorů? Totiž mám k dispozici jen hadičku s tryskou s průměrem 12mm, což je, na ty vrtané díry, hodně a tak mám ještě udělanou takovou úzkou bez trysky, pouze zaslepený konec a díry na konci do stran, což není ideál.
|
| 30.4.10, 12:10 |
|
 |
|
Patrik145
|
Tuto otazku mam na favorit nenasiel som tu ten clanok je taky tu tak som asi slepy 
|
| 1.5.10, 19:36 |
|
 |
|
michalkatka
|
bosator píše: Já si taky stále myslím, že bude lepší, min do těch zadních sloupků navrtat díry. Když to navrtám jako u favorita po zámkem, snad to bude stejné u felície? Mohl by si mi Michale, prosím, poslat foto té hadičky s tryskou, spíš mi jde o tu trysku, dá se koupit samotná tryska, která vleze na hadičku z hydrokonektorů? Totiž mám k dispozici jen hadičku s tryskou s průměrem 12mm, což je, na ty vrtané díry, hodně a tak mám ještě udělanou takovou úzkou bez trysky, pouze zaslepený konec a díry na konci do stran, což není ideál. môžem to cvaknúť, je to pôvodne s trysky ktorá je na tej hadičke čo sa dáva ku sprayom, ale k tomu je taká mäkká ohybná hadička čo sa mi nepáčilo, henta s hudrokorektoru je pevná a nieje problém ju zasunúť aj 120cm do dutiny... Patrik145 píše: Tuto otazku mam na favorit nenasiel som tu ten clanok je taky tu tak som asi slepy 
( toto je typická odpoveď bez citátu na na ktorú nevieme reagovať, lebo nevieme na ktorý výrok reaguje ) 
|
| 2.5.10, 08:46 |
|
 |
|
bosator
|
môžem to cvaknúť, je to pôvodne s trysky ktorá je na tej hadičke čo sa dáva ku sprayom, ale k tomu je taká mäkká ohybná hadička čo sa mi nepáčilo, henta s hudrokorektoru je pevná a nieje problém ju zasunúť aj 120cm do dutiny...
Tak jestli budeš mít Michale chvíli času, tak mi to nafoť, zní to jako dobrý nápad, hadiču k hydrokonktoru seženu, trysku ze spreje od motipu snad taky. Stačí nafotit upevnění té trysky a zredukování na pistoli, ikdyž představit si to dokážu. Zatím díky
|
| 2.5.10, 11:50 |
|
 |
|
bosator
|
Patrik145 píše: Tuto otazku mam na favorit nenasiel som tu ten clanok je taky tu tak som asi slepy 
večer, nebo zítra, to schéma po favorit naskenuju a dám sem fotky, myslím, že by to bude užitečné pro více lidí.
|
| 2.5.10, 11:52 |
|
 |
|
bosator
|
Patrik145 píše: Tuto otazku mam na favorit nenasiel som tu ten clanok je taky tu tak som asi slepy 
Zde je schéma děr a stříkání dutin pro favorit: http://www.stekly.wz.cz/dutiny.html
Uvítal bych a pomohlo by mě obdobné schéma po felícii.
|
| 3.5.10, 22:51 |
|
 |
|
michalkatka
|
pre inšpirácu, pozeral som na to že by prahy šlo vystriekať od dutiny čo je na bezpečnostný pás, dutiny okolo zadného lemu bez problémov od výstuhy zadného pásu na stĺpiku, ešte to môžem zajtra cvaknúť, aj tú moju hadičku...
ale zasa pre mechanika čo chce byť čo najrýchlejší je jednoduchšie vŕtať diery, ako zhadzovať a nahadzovať plastové tapecy/kryty a zakrývať interiér pred tým prachom......
|
| 6.5.10, 14:07 |
|
 |
|
michalkatka
|
|
| 7.5.10, 19:45 |
|
 |
|
bosator
|
Michale, díky za fotky. Tu hadičku od spreje jsem našel, zredukovat to na pistoli by neměl byt problém, u té trysky je jen nevýhoda, že má díry jen do stran, ale do špatně přístupných míst to bude dobré, ostatní vystříkám tou hadicí od pistole. U felície má práh jinak výztuhy, ale těch děr je tam několik, navíc i ze stran z podběhů, což mi původně nedošlo, takže těma se tam snad dostanu. Zkusím oddělat zadní pásy, při nejhorším bych navrtal jen díru do zadního sloupku pod zámkem, stějně, jako jsem to vrtal u fáva.
|
| 11.5.10, 09:52 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |