Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 28.4.26, 06:08

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 104 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
 Stinovlas - Škoda Favorit 136L r.v. 1990 - TOTAL CRASH 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Za to můžou přechodové odpory. Pomůže rozebrat všechny spoje a pořádně očistit a dotáhnout.

16.3.10, 11:38
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
zkusim to, ale daval jsem tam 2 ruzne zapalovace, jeden je fungl novy, rozebiral jsem to nekolikrat a vzdy peclive vse zpatky spojil.. jeste asi vytahnu zapalovac z pickupa, ten funguje 100%, kdyz nepojede ani ten, tak me z toho asi picne.

a jeste jak na potvoru zas zacla brzda vyhazovat pojistku, takze nesvitej brzdovy svetla, palubni hodiny, pal. svetlo, nefunguje klakson, ....

16.3.10, 11:42

Příspěvek 
To nevyhazuje brzda. Ta pojistka je společná právě i pro tu zásuvku, máš to opravdu dobře zapojené? Zkus připojit jiný spotřebič, některé šmejdy mají špatnou tu zásuvku a pak to zkratuje.

16.3.10, 11:46

Příspěvek 
nevyhazuje brzda? dokud neseslapnu brzdovej pedal, tak vsechno funguje na 100%. a i kdyz je ta pojistka vypalena, tak na tech kabelech je porad 12V (taky me to zarazilo, netusim jak je to zapojeny...)

16.3.10, 11:48

Příspěvek 
Tak teď nevím no...třeba tu špatně zapojenou zásuvku pojistka ještě udrží, ale brzda ji už odrovná. Nevím, zatím bych zkusil pročistit a dotáhnout ty spoje.

16.3.10, 12:05

Příspěvek 
jasny, zkusim to procistit.. treba se tim problem vyresi, ale myslim ze tohle jsou dve ruzny veci, protoze, jak rikam, zapalovac neni na ty pojistce, i kdyz je pojistka vypalena, vyndana, cokoliv, tak na kabelech k zapalovaci je napeti porad 12V.

16.3.10, 12:23

Příspěvek 
Aha....ty máš asi starší typ pojistkovky, na to jsem úplně zapomněl, tam to může být úplně jinak. :oops: U té novější je klakson, brzdová světla, stropní světýlko a zásuvka pod jednou pojistkou. Však se podívej do Andrta na schéma pojistkovky.

16.3.10, 12:30

Příspěvek 
tak podle andrta bych to mel mit uplne stejne, akorat to neni 9. ale 1. pojistka. no to moje auto je koukam dokonaly :D asi se pujdu mrknout jak to je doopravdy.

16.3.10, 12:53

Příspěvek 
ok, elektriku ted neresme, to musim vykoumat sam, je to zapojeny pofiderne. jak ale s vymenou toho brzdovyho kotouce? jeste nevim jestli budu menit jeden nebo dva, ten druhej jsem nemeril. desticky mi jsou jasny. ale jak se meni kotouc nevim. neni potreba nejakej stahovak nebo tak? byl bych rad kdyby mi nekdo byl schopnej napsat postup. hledal jsem v literature co tu mam, ale nenasel jsem to....

16.3.10, 23:31

Příspěvek 
Stinovlas píše:
...jeste nevim jestli budu menit jeden nebo dva, ten druhej jsem nemeril..

To nas zkousis jestli neco vime nebo si z nas delas prdel? :shock: jak jeden kotouc? :roll:
na brzdach at delas sebemensi picovinu, vzdycky se delaji obe strany, proc asi, co myslis? :sick:

edit: abys nerekl, ze sem na tebe zlej, sundej kolo, trmen a vysroubujes jeden sroubek, co drzi kotouc na naboji. Pak ho normalne sundas, nebo pokud je prirezlej, tak ukopnes, urazis kladivem, a podobne...zpatky ho muzes treba prihackovat nebo prilepit, pokud se ti libi tahle hra na vraky a silnicni popelnice...

17.3.10, 00:26

Příspěvek 
ok, tak dneska jsem koupil a vymenil desticky. posledni dobou se nedari obchody, nejsem pri penezich, takze kotouce pockaji - stejne to brzdilo jak blazen, mnohem vic nez pickup, jedinej problem pro me puvodne byl, ze to obcas skripalo, puvodne jen za vlhka.

vymenil jsem to teda na obou stranach, zmacknout ten pistek byl porod, ale nakonec jsem vzal truhlarskou stahovacku a pres kosticku z detsky stavebnice jsem to stahnul :lol: vim ze se brzdy musi zajet a desticky si musi sednout, ale precejen mi prijde, ze kdyz jsem stary, sjety desticky, kde jedna z nich byla leskla jak zrcadlo, vymenil za novy, tak by to nemelo brzdit asi tak o 400% hur. myslite si, ze je to normalni? nemyslim si ze bych nekde udelal chybu, hlavne si myslim ze kdyby jo, tak to asi nebrzdi vubec, ale tohle mi vazne prijde trochu moc..

ad zasuvka zapalovace: zkousel jsem zapalovace dat do pickupa, tam fungujou. a zapalovace v mym aute fungujou taky vsechny, akorat ze jen kdyz k tomu prilozim kabel od osvetleni zapalovace. tam je bohuzel 12V jen kdyz svitim dalkovejma svetlama. asi to vsechno vytrham a natahnu pro ten zapalovac znova, na tohle nemam nervy.

Naposledy upravil Stinovlas dne 19.3.10, 19:40, celkově upraveno 1

19.3.10, 19:33
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
chyba sou ty pístky :wink: maji jít lehce sikovkama

19.3.10, 19:40
Profil ICQ

Příspěvek 
sikovkama bych to nemel proti cemu chytit.. zkousel jsem to predtim rukou nebo sroubovakem, to neslo, tak jsem to vzal timhle a slo to lehce. navic nevim teda proc by to predtim bylo ok a znicehonic byly pistky spatne? :/

edit: nevim, treba je to normalni.. ale cekal jsem, ze i kdyz to bude brzdit hur, tak kdyz se poradne opru o pedal brzdy, ze se tomu na nejakejch 30km/h bloknou kola. pedal ma ale mnohem delsi chod nez mel (predtim to s bezicim motorem bylo nekde z prvnich 5cm (mozna trochu vic) tvrdy) a kdyz na to dupnu, tak to sice jako zastavi, ale cekal bych nejakou sviznejsi reakci, no...

19.3.10, 19:42

Příspěvek 
bump.. nekdo? docela na to specham, s autem se jezdit musi :) a desticky jsem menil prvne, nevim jak to ma pak vypadat ta jizda...

19.3.10, 21:59

Příspěvek 
jakou máš šířku kotouče? Jsou v něm drážky? Pístek pokud jde moc ztuha, tak doporučuju rozdělat, zkontrolovat, novou gumičku, prachovku a pokud je orezlej tak přelapovat...čepy plovoucího třmene jsou na tom jak, není na nich vůle? (aby vůbec plavaly :) ) Pak pořádně odvzdušnit...
pokud jsou kotouče hrbatý jak gramodeska takto chvíli potrvá než si to sedne...ale pokud máš ještě dostatečnou tloušťku tak to jde nechat stáhnout na soustruhu, o dost levnější varianta než nové kotouče...

19.3.10, 22:37
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 104 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další